Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

1.–9. oktober Trondheim I oktober 2011 retter NTNU oppmerksomheten mot India. Gjennom en hel uke vil vi vise fram norsk – indisk samarbeid. NTNUs hovedmål.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "1.–9. oktober Trondheim I oktober 2011 retter NTNU oppmerksomheten mot India. Gjennom en hel uke vil vi vise fram norsk – indisk samarbeid. NTNUs hovedmål."— Utskrift av presentasjonen:

1 1.–9. oktober Trondheim I oktober 2011 retter NTNU oppmerksomheten mot India. Gjennom en hel uke vil vi vise fram norsk – indisk samarbeid. NTNUs hovedmål med India 2011 er å styrke samarbeidet mellom Norge og India innenfor *3 neste foilene klikkes fram raskt

2 Forsking og høyere utdanning
Forskning og høyere utdanning Forsking og høyere utdanning 2

3 Næringsutvikling og innovasjon
3

4 Og kultur Kultur 4

5 Og, hvorfor retter vi så oppmerksomheten mot India?
Hvorfor India?

6 Verdensledende forskningsnasjon
Jo, fordi India seiler nå opp som en verdensledende forskningsnasjon. Og landet forventes å bli et stadig viktigere samarbeidsland for norske utdannings- og forskningsinstitusjoner og for norsk næringsliv i årene framover. Noen av verdens beste forsknings- og utdanningsinstitusjoner befinner seg i India. Samarbeid med India er en hovedprioritet i norsk internasjonalt forsknings- og utdanningssamarbeid. Utvidet tekst En bilateral forsknings- og teknologi-avtale ble inngått i november 2006, mens en spesifikk samarbeidsavtale om utdanning ble undertegnet i juni I august 2010 lanserte regjeringen en India-strategi og som resultat etablerte Forskningsrådet et program for å fremme forskningssamarbeid mellom Norge og India (INDNOR) på utvalgte tematiske områder.

7 Sterk økonomisk og sosial utvikling
En annen grunn til at vi retter oppmerksomheten mot India er at landet er i sterk økonomisk og sosial utvikling. Rett etter Kina, har India den raskest voksende økonomien i verden og er blant de største markedene globalt. India har en ung arbeidsstyrke - 60% av Indias befolkning er under 29 år.

8 Rik kulturnasjon Og ikke minst ønsker vi å styrke samarbeidet med India fordi landet er en svært rik kulturnasjon, med lange tradisjoner. Indisk kultur har i dag innflytelse verden over innen dans, musikk, kunst og film for å nevne noe. Kathak dance. Foto: Annie Dalbéra/CreativeCommons

9 Internasjonal interesse for samarbeid med India
Oppsummert kan vi si at India vil spille en stadig større politisk, økonomisk, teknologisk og kulturell rolle i verden. Og det er ikke bare Norge som ønsker økt samarbeid med India. Hele verden ser til India og vil samarbeide med landet. NTNUs satsing ”India 2011” er langsiktig og skal være et bidrag til realisering av Norges Indiastrategi.

10 NTNU og India 25 universiteter og forskningsinstitusjoner
6 avtaler om utdannings- og forskningssamarbeid Erasmus Mundus External Window Cooperation 100 indiske forskere og studenter v/NTNU NTNU har i dag et bredt spekter av samarbeidsrelasjoner med ledende indiske forsknings- og utdanningsinstitusjoner. NTNU har samarbeid med et 20 talls forsknings- og utdanningsinstitusjoner i India inkludert 6 formelle avtaler om utdannings- og forskningssamarbeid (MoU). NTNU deltar i Erasmus Mundus External Window Cooperation med India, et utvekslingsprogram for studenter, ansatte og forskere, Og i år har vi rundt 100 forskere og studenter fra indiske universitet på NTNU NTNU ønsker å styrke de institusjonelle båndene til India og med ”India 2011” markerer vi en ”kick off” for økt samarbeid med landet. Hva skal så skje under India uka i Trondheim i høst?

11 100 arrangement India uka: 1 – 9 oktober
Jo, I samarbeid med ulike institusjoner fra Trondheim og aktører i regionen, med nasjonale aktører og med institusjoner i India gjør vi Trondheim om til en allsidig møteplass mellom India og Norge. Kunstnere, forskere og næringslivsleder fra Norge og India møtes til et bredt kultur-, forsknings- og næringslivsprogram som spenner fra de rent vitenskaplige til de mer allment interessante arrangementer. 100 arrangement

12 Program Konferanser Seminarer workshops Forelesninger Populærforedrag
Konserter Utstillinger Teater Litteratur Dans Film Yoga Cricket Indisk cuisine løpet av India-uka blir det konferanser, seminarer, workshops, forelesninger og populærvitenskapelige foredrag. Det blir møter mellom næringsliv- og forskningsmiljøer. Og man vil kunne oppleve en bred mønstring av indisk kunst og kultur, utstillinger, konserter, filmer og mye mer.

13 Arrangører Babel NTNUI Blæst ReMida Cinemateket Trondheim
Rikskonsertene DansiT Ringve museum Dokkhuset Scene AS Studentersamskipnaden i Trondhei m Hydro Sverresborg Trøndelag Folkemuseum Innovasjon Norge Teaterhuset Avant Garden Internasjonalt forum Trondheim folkebibliotek Jai Shankar/Hans Hadders Trondheim kommune Kosmorama Trondheim Kunstmuseum Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum TrondheimSolistene Norsk Forfattersenrtum/Ingrid Storholmen Trøndelag Senter for Samtidskunst NTNU Trøndelag Teater NTNU Kunstakademiet i Trondheim Vitensenteret NTNU Universitetsbiblioteket NTNU Vitenskapsmuseet NTNU har initiert India 2011 som bygger på erfaringene fra tilsvarende internasjonale mønstringer som Japan i 2002 og Polen i 2006. Og i likhet med de tidligere satsingene, er India 2011 et samarbeidsprosjekt. Alle samarbeidspartnerne som er nevnt her har bidratt til å skape Norges største Indiasatsing

14 Bidragsytere Norges ambassade i India Indias ambassade i Norge
Torstein Erbos gavefond Vi ser fram til arrangementet og håper at så mange som mulig har anledning til å delta. Vi ønsker at India 2011 skal være en fruktbar arena for bilateralt samarbeid og utveksling mellom Norge og India.


Laste ned ppt "1.–9. oktober Trondheim I oktober 2011 retter NTNU oppmerksomheten mot India. Gjennom en hel uke vil vi vise fram norsk – indisk samarbeid. NTNUs hovedmål."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google