Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til foreldremøte nye 8. trinn

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til foreldremøte nye 8. trinn"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til foreldremøte nye 8. trinn

2 Skolens ledelse Stein Larsen, rektor
Ottar Paulen, avdelingsleder 8. trinn Kjersti Wolden, avdelingsleder 9. trinn Barbro Tveit, avdelingsleder 10. trinn Hege Nerhus, leder for spesialavdelingen (A-klassen)

3 «Trygghet, trivsel og læring for alle»
Skolens visjon: Læring uten grenser «Trygghet, trivsel og læring for alle» Grunnleggende verdier og prinsipper: – Mestring – Ansvar – Deltakelse – Inkludering – Et helhetlig og elevaktivt læringssyn Ortun skole har samarbeidet med Universitetet i Cambridge for å utvikle dette læringssynet.

4 Skolens satsingsområder
Vurdering for læring (skole VFL) Vurdering som verktøy for å styrke elevenes læring UiU – Ungdomstrinn i Utvikling lesing og lesestrategier Olweus antimobbeprogram Skolen har kompetanse og rutiner og gjennomføringstiltak for å identifisere, forebygge, håndtere og begrense mobbing

5 Manifest mot mobbing Ulike markeringer hvert år
Ortun gir et smil –i Fyllingsdalshallen

6 Skolemiljø - trivselsskole
Elevundersøkelser viser at elevene våre trives godt! Fokus på skole-/læringsmiljø og målrettet arbeid fra alle skolens ansatte Olweusprogrammet – mot mobbing og antisosial atferd - Øke bevisstheten og kunnskapen om mobbeproblemer - Gi effektiv beskyttelse av den mobbeutsatte Trivselsskole - aktiviteter og tiltak i friminuttene

7 Oppgraderinger bygg Sløydsal er totalrenovert, og er omskapt til et moderne forsknings- og flerbruksrom Musikk- og øvingsrom er pusset opp Formings- og leireavdeling er pusset opp Svømme- og gymgarderober er oppgradert Uteområdet er oppgradert og vil videreutvikles Skolebygget oppgraderes med noe nytt hvert år!

8 Forskningsrom

9 Formidlingsrom/kino

10 Drivhus

11 Digital oppgradering Hver enkelt elev på 8.trinn vil få sin personlige Chromebook til skolearbeidet.

12 Avdelingsleders ansvarsområde
God trivsel og godt læringsmiljø for elevene God trivsel og godt arbeidsmiljø for lærerne Samarbeid med foresatte Pedagogisk oppfølgingsansvar Samarbeid med eksterne etater(PPT, BUP, barnevern, politi osv.)

13 Klasser på 8. trinn Det blir 4 eller 5 nye 8. klasser til høsten.
Varden, Sælen, Fjellsdalen, Bjørndalsskogen, Lyshovden, og Bønes. Alle elevene får møte sin klasse og kontaktlærer før sommeren. Klassene settes sammen av elever fra forskjellige skoler. Så langt det lar seg gjøre prøver vi å få til at elevene får være sammen med en de har ønsket seg.

14 8. trinn 8ABCD(E) Tett samarbeid om planer, undervisningsopplegg og rundt den enkelte elev. Elevsamtale mellom kontaktlærer og elev. Utviklingssamtale med kontaktlærer, elev og foreldre. Foreldremøter. Åpen dag i september/oktober.

15 Arbeidsplaner Deles ut hver fredag (eventuelt mandag)
Skolens hjemmeside Viktig dokument for kommunikasjon hjem-skole

16 Leksetid Vi gir tilbud om leksehjelp to ettermiddager i uken
Elevene har tilgang til dataverktøy, utskriftsmulighet, mediatek, studiehall og klasserom Lærer til stede

17 Mediateket Betjent hele skoledagen Frokost mellom 07.30 og 08.30
Rikt utvalg av både skjønn- og faglitteratur. Viktig rom for skolens satsing på lesing. Sted for trivselsaktiviteter i storefri

18 Kantine Våre elever har mulighet for å handle sunn mat i kantinen hver dag. Vi selger meieriprodukter og rundstykker. Et varmt måltid en dag i uken. Elevene må ha kantinekort.

19 Skolehelsetjenesten HELSESØSTER:
- Er på skolen to og en halv dag per uke. Mye brukt som veileder for elever, foresatte og skolens ansatte. Har samtale med alle 8.klassingene i løpet av høsten SKOLELEGE: - Er på skolen en dag annen hver uke.

20 Friluftslivplan 8.trinn Turnerhytten 9.trinn Myrkdalen

21 Fremmedspråk og arbeidslivsfag
Info finnes på Utdanningsdirektoratet sine hjemmesider Alle elever må velge fremmedspråk eller arbeidslivsfag. Ortun tilbyr spansk, tysk, fransk og arbeidslivsfag. Alle får karakterer som teller til videregående skoler. Man velger fag for tre år. Kun én karakter (ikke skriftlig og muntlig som i eng.) Elever kan komme opp til muntlig eksamen også i disse fagene.

22 Arbeidslivsfag Nytt fag på Ortun fra høsten 2017
Arbeidslivsfag er et praktisk alternativ til fremmedspråk. Elevene skal jobbe praktisk med arbeidsoppgaver hentet fra videregående opplæring tilpasset ungdomstrinnet. Elevene skal erfare hvilke krav som stilles til yrkesutøvelse og opplæringen skal legge grunnlag for gode arbeidsvaner og fremme samarbeid. Faget er strukturert i to hovedområder: Tjenester og produkter og Yrkesetikk og arbeidsliv. For ytterligere opplysninger om arbeidslivsfag se

23 Valgfag Nytt fag på ungdomsskolen som ble innført for 8. trinn fra høsten 2012. Valgfagene skal ha et omfang på gjennomsnittlig 1,5 klokketime i uken. Valgfagene skal være praktisk innrettet og føre til økt motivasjon og læring. Man får karakter i faget. Elevene velger valgfag etter skolestart.

24 Valgfag på Ortun Skolen tilbyr disse valgfagene på 8.trinn:
Forskning i praksis Fysisk aktivitet og helse Innsats for andre

25 Forskning i praksis Valgfaget har to hovedområder: Idéutvikling
Utgangspunktet er en problemstilling som man lurer på og vil finne svar på, og der etter er det arbeidet med denne. Praktisk utforskning Omfatter arbeid med ulike prosesser ved praktisk gjennomføring av de planlagte undersøkelsene.

26 Fysisk aktivitet og helse
Valgfaget skal bidra til bedre fysisk helse og trivsel for den enkelte elev. Elevene skal kunne delta i varierte fysiske aktiviteter. Faget omfatter også kunnskap om og praktisk erfaring med sammenhengen mellom fysisk aktivitet og kosthold.

27 Innsats for andre Faget skal gi elevene kunnskap om forutsetningene for frivillig arbeid og praktisk erfaring med å skape noe som kan ha verdi for andre. I arbeidet er det lagt til rette for at elevene kan oppleve å bli verdsatt for den innsatsen de gjør. Eget engasjement i faget skal bidra til at elevene utvikler en bevisst holdning til hvor viktig frivillig arbeid og sosial verdiskaping er.

28 Kontaktinformasjon Kontortid : 08.00-15.30
Tlf : / E-post: E-post:

29 Spørsmål? Takk for fremmøte! Takk for oss! Vel hjem!


Laste ned ppt "Velkommen til foreldremøte nye 8. trinn"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google