Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Debio – 1940 Bjørkelangen www.debio.no kontor@debio.no Åpningsside. Formålet med presentasjonen er å gi tilhører innsikt og forståelse i hvorfor Debio.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Debio – 1940 Bjørkelangen www.debio.no kontor@debio.no Åpningsside. Formålet med presentasjonen er å gi tilhører innsikt og forståelse i hvorfor Debio."— Utskrift av presentasjonen:

1 Debio – 1940 Bjørkelangen www.debio.no kontor@debio.no
Åpningsside. Formålet med presentasjonen er å gi tilhører innsikt og forståelse i hvorfor Debio finnes til og hva som er våre arbeidsoppgaver og ambisjoner. Jeg er en tilhenger av åpen dialog så jeg tar gjerne korte spørsmål underveis for å avklare ting, men kan vente med de store spm til slutt. Navnet kommer av DE – demeter og BIO biologisk.

2 Krav om godkjenning Norge har gjennom EØS-avtalen forpliktet seg til å følge EU-regelverket på området Benevnelsen ”økologisk” - beskyttet i henhold til forskrift om produksjon og merking av økologiske landbruksprodukter og næringsmidler (økologiforskriften) Debio er delegert myndighet av Mattilsynet for å utøve tilsyn med økologisk matproduksjon i Norge Alle som produserer, foredler, importerer og/eller lagrer økologiske produkter må være godkjent av Debio. I dag er Debio et sertifiseringsorgan som jobber på mange områder – men vi er mest kjent for økologikontrollen og vår hovedoppgave om å trygge. Å jobbet med sertifisering handler om å jobbe med kvalitet og for å fremstå som troverdige er vår habilitet viktig.

3 Regelverk og veiledning
EU-forordning Økologiforskriften Veiledere utgitt av Mattilsynet Temaark om ulike regelområder

4

5 Spesielt for frukt og bær
Tre års karenstid på etablerte frukt- og bærfelt. To år på nyplantinger Det kan gis tillatelse til bruk av konvensjonelt formeringsmatreriale, «pisk» osv, når det ikke finnes økologisk materiale tilgjengelig. Det kan gis tillatelse til parallellproduksjon på ulike nivå, dvs. sorter som også ikke kan skilles visuelt, men da under forutsetning om en plan for omlegging.

6 Utdrag fra Veileder B:


Laste ned ppt "Debio – 1940 Bjørkelangen www.debio.no kontor@debio.no Åpningsside. Formålet med presentasjonen er å gi tilhører innsikt og forståelse i hvorfor Debio."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google