Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Reaksjoner ovenfor helsepersonell

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Reaksjoner ovenfor helsepersonell"— Utskrift av presentasjonen:

1 Reaksjoner ovenfor helsepersonell

2 Administrative reaksjoner og straff
Advarsel Tilbakekalling av autorisasjon Begrensing av autorisasjon Administrative reaksjoner Suspensjon av autorisasjon Straff Begge deler er mulig for ett og samme forhold.

3 Advarsel Helsepersonell som forsettlig (med vilje) eller uaktsomt (burde ha visst) overtrer plikter Pliktbruddet er egnet til å medføre fare for sikkerheten i helse- og omsorgstjenesten, til å påføre pasienter eller brukere en betydelig belastning eller til i vesentlig grad å svekke tilliten til helsepersonell eller helse- og omsorgstjenesten. Omfatter også forhold utenfor tjeneste Dersom helsepersonell som har utvist en atferd som er egnet til i vesentlig grad å svekke tilliten til vedkommende yrkesgruppe

4 Tilbakekalling av autorisasjon
Dersom helsepersonellet er uegnet til å utøve sitt yrke forsvarlig på grunn av alvorlig sinnslidelse, psykisk eller fysisk svekkelse, langt fravær fra yrket, bruk av alkohol, narkotika eller midler med lignende virkning, grov mangel på faglig innsikt, uforsvarlig virksomhet, grove pliktbrudd etter denne lov eller bestemmelser gitt i medhold av den, atferd som anses uforenlig med yrkesutøvelsen. Også dersom innehaveren til tross for advarsel unnlater å innrette seg etter lovbestemte krav.

5 Begrensning av autorisasjon
Begrensning av autorisasjon kan fastsettes i tilfeller der helsepersonell, til tross for at vilkårene for tilbakekall er oppfylt, anses skikket til å utøve virksomhet på et begrenset felt under tilsyn og veiledning.

6 Suspensjon av autorisasjon
Hvis det er grunn til å tro at vilkårene for tilbakekall er tilstede og helsepersonellet anses å være til fare for sikkerheten i helse- og omsorgstjenesten, Inntil det er tatt endelig beslutning i saken. Suspensjonen kan gjøres gjeldende i seks måneder, og kan forlenges en gang med ytterligere seks måneder.

7 Straff Den som forsettlig eller grovt uaktsomt overtrer bestemmelser i loven eller i medhold av den, straffes med bøter eller fengsel i inntil tre måneder


Laste ned ppt "Reaksjoner ovenfor helsepersonell"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google