Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Å dele Jesus.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Å dele Jesus."— Utskrift av presentasjonen:

1 Å dele Jesus

2 «Takk Gud at du valgte å dele Jesus med syndere!»
Roma ca år 50

3 Romerne 7, Men nå er vi løst fra loven, ettersom vi er døde fra loven som bandt oss, slik at vi tjener Gud i et nytt liv, i Ånden, ikke som før etter bokstaven. 7 Hva skal vi da si? Er loven synd? Langt derifra! Men jeg kjente ikke synden uten ved loven. For begjæret hadde jeg ikke kjent dersom ikke loven hadde sagt: Du skal ikke begjære! 8 Men synden benyttet seg av budet og vakte alle slags begjær i meg. For uten loven er synden død. 9 Jeg levde en gang uten lov. Men da budet kom, våknet synden til live. 10 Jeg derimot døde. Og det viste seg at budet, som skulle være til liv, ble til død for meg. 11 For synden benyttet seg av budet og bedrog meg og drepte meg ved det. 12 Så er da loven hellig, og budet hellig og rettferdig og godt.

4 Romerne 7,7-25 13 Har da altså det som er godt, voldt meg døden
Romerne 7,  Har da altså det som er godt, voldt meg døden? Langt derifra! Men synden gjorde det, for at den skulle vise seg som synd, ved at den benyttet det som er godt, til å føre død over meg. Ved budet skulle synden bli overmåte syndig. 14 For vi vet at loven er åndelig, jeg derimot er kjødelig, solgt til trell under synden. 15 Jeg skjønner ikke det jeg gjør. For det jeg vil, det gjør jeg ikke. Men det jeg hater, det gjør jeg. 16 Men gjør jeg det jeg ikke vil, da gir jeg jo loven rett i at den er god. 17 Så er det ikke lenger jeg som gjør det, men synden som bor i meg. 18 For jeg vet at i meg, det er i mitt kjød, bor det ikke noe godt. For viljen har jeg, men å gjøre det gode, makter jeg ikke. 19 Det gode som jeg vil, gjør jeg ikke. Men det onde som jeg ikke vil, det gjør jeg.

5 Romerne 7,  Men gjør jeg det jeg ikke vil, da er det ikke lenger jeg som gjør det, men synden som bor i meg. 21 Jeg finner altså at denne loven gjelder for meg, jeg vil gjøre det gode, men kan ikke annet enn å gjøre det onde. 22 For etter mitt indre menneske slutter jeg meg med glede til Guds lov. 23 Men i lemmene mine merker jeg en annen lov, som strider mot loven i mitt sinn, og som tar meg til fange under syndens lov, som er i mine lemmer. 24 Jeg elendige menneske! Hvem skal fri meg fra dette dødens legeme? 25 Gud være takk, ved Jesus Kristus, vår Herre! Jeg, som jeg er, tjener da Guds lov med mitt sinn, men syndens lov med mitt kjød.

6 «Hvorfor er det slik? Jeg blir så frustrert og forvirret!»
«Det gode som jeg vil, det gjør jeg ikke. Men det onde som jeg ikke vil, det gjør jeg.» «Hvorfor er det slik? Jeg blir så frustrert og forvirret!»

7 Malmø i Sverige – i vår tid Magnus Persson – pastor i United Malmø

8 Stockholm i Sverige – ca 1850 Carl Olof Rosenius forkynner og redaktør/skribent

9 «Takk Gud at du valgte å dele Jesus med syndere!»
Sandnes 2016 ? Frustrert kristen? Ja – pga Loven Frigjort kristen? Ja – pga Evangeliet

10 «Takk Gud at du valgte å dele Jesus med syndere som…»


Laste ned ppt "Å dele Jesus."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google