Analyse Hva slags analyse vi kan utføre, er avhengig av det materialet du har. Vi gjør analyser også kalt bearbeidelse underveis. Og vi benytter også som.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kombinatorikk for lærerstudenter
Advertisements

Kvalitative studier Trond Hatling Sintef Unimed Helsetjenesteforskning
Historien om ”Mauren og Løven” (klikk for å fortsette...)
I.
Fra tegning til fortelling

Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
Hva slags spørsmål skal man stille på hvilke nivåer?
Dyrene og sex i tegneserie
Mappen Hva er det? Hva gjør jeg?. Formelle krav • Ta utgangspunkt i et medievitenskapelig tema. – Kan være knyttet til innhold, produksjon, plattform,
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Hvordan intervjue en forsker?
Margrethe Jernes ITU-konferansen 2002: 2GO. Pedagogisk mobilitet. Oslo 17. og 18. oktober Morgensesjon - Kl Studenter fra ITU-hovedfagsforum.
Skaperen, ordneren og danseren
Velkommen til lederkurs kveld 2 på BMB
Fra ord til liv Juli 2009.
Del 2: Personlig økonomi.
Barnevernsbarns erfaringer- utdanning og helse
SETT INN RIKTIG FORM AV SUBSTANTIVENE, MED ARTIKKEL HVIS NØDVENDIG Kapittel 10 oppgave a.
Kommaregel 2 Vi setter komma etter en leddsetning som står først i en helsetning.
Den store ID-quizen Hvem er du? - Ta testen nå!.
Hva er vitsen med å gifte seg?
Sammensatte tekster: Photo Story
Illustrasjoner: Ingrid Brennhagen
FORTSETT SETNINGENE. 1. Hun har et hus For fire måneder siden
SEMESTEROPPGAVEN Design og detaljer Referanser Temavalg
Muntlig eksamen i historie Del 2 – fagsamtalen
Muntlig eksamen i Historie og filosofi Del 2 – fagsamtalen
Om å skrive om litterære tekster
Analyse og tolkning av datamaterialet
ANALYSE AV KVALITATIVE DATA
Bokpresentasjon Oslo.
Hva er en artikkel?.
Måltidene (1) Frokost er et viktig måltid. En god frokost gir energi, øker konsentrasjonen og gir bedre humør. Hvis du ikke har appetitt om morgenen, ta.
En beskrivelse av IKT i skolen Sett fra en lærers ståsted
Klart språk og brukerinvolvering Frokostseminar DIFI Oslo 11. juni 2014.
Kapittel 10 På treningssenteret.
Johannes 21,11-19.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
Essay er en skriftlig sjanger.
MAT OG MÅLTIDSFELLESSKAP
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
Velkommen til foreldremøte. SAMU og valg  Samarbeidsutvalget oppgaver er å holde juleverksted, felles tur og blir forelagt dokumenter som årsplan og.
Litterære virkemidler
Og.
Kurs nye praksislærere 28. oktober 2014 Toril Hanssen 1.
Kvalitativ metode i medisinsk forskning
Sammensatte tekster ?.
Åpne læringsmiljøer- kunnskapskonstruksjon mellom verktøy, elever og lærere. Resultater fra LAVA Læring Ingvill Rasmussen, InterMedia, UiO.
6 e Fra direkte til indirekte tale. Heidi sier …
Taushetsplikt og samarbeid i mellom kommunale etater
“Disippel-høring”.
Kvalitative forskningsmetoder
Shanti - Er det sider ved ditt religiøse liv du synes er for privat til å snakke om? -...[tenker lenge] jeg synes det med menstruasjonen. I India er det.
Slik lager du sjablonger med Gimp!
Lesing og skriving som grunnleggende ferdigheter
Fortellinger som metode.
Labov og Waletzky Narrativ analysis
Sosiologiske metoder. Kvantitative metoder: ulike metoder for å måle mengder og er underlag for statistikk. Kvalitative metoder: et mangfold av teknikker.
Den røde regndressen Likestilling i barnehagen. Sandefjord
Kapittel 13 I begravelse.
Forebyggende arbeid En community-psykologisk studie av endringer etter forebyggende intervensjon Camilla Blestad og Tuva Engen.
Velkommen til nytt barnehageår på Pytten og Dinglebein! I år har vi hilst velkommen til hele 12 nye barn og 2 nye voksne. Det har vært en del tårer, men.
Fortelling. Grunntrekk Kjernen i en fortelling er handlingen. Handlingen strekker seg over et tidsrom, og underveis er det noe som forandrer seg. Fortellingene.
Sosiologiske metoder. Kvantitative metoder: ulike metoder for å måle mengder og er underlag for statistikk. Kvalitative metoder: et mangfold av teknikker.
Analyse Hva slags analyse vi kan utføre, er avhengig av det materialet du har. Vi gjør analyser også kalt bearbeidelse underveis. Og vi benytter også som.
Velkommen til foreldremøte for lynghumlene høsten 2016.
Kvalitativ analyse ved bruk av NVivo11 Computer-Assisted Qualitative Data Analyses Software (CAQDAS) Ph.D Kurs ISP Steinar Theie.
Husk sunn matpakke Hva putter du i matboksen? Har du noen gang tenkt:
Hvordan vi skriver – sjanger Fokus på kapittel 3.2
Utskrift av presentasjonen:

Analyse Hva slags analyse vi kan utføre, er avhengig av det materialet du har. Vi gjør analyser også kalt bearbeidelse underveis. Og vi benytter også som regel flere analyser. Analyser kan gjøres uavhengig av materialets karakter eller også sett i sammenheng med dette.

Oppgave Skriv i jeg form ”da jeg sto opp i dag så…” Skriv så detaljert som mulig Ikke lag forhistorie, men skriv rett på Ikke gjør noen refleksjoner underveis (fordi….)

Analyse: Hva har vi funnet og hvordan fortolker vi det? Koding Vekting Målenivå Å se mønstre og lage modeller.

Den kvalitative analysen; Kategori basert analyse- forskeren konstruer kategorier materialet kan ordnes som for eksempel tema eller idealtyper. Diskursanalyse- ulike type diskurser som intervjupersonen inngår i; hvilke forpliktelser og rettigheter som hefter ved diskurs bærerne f.eks. Narrative analyser (sjanger) - en fortelling eller en historie eller et bilde. Intervjuet er en sjangerfortelling som skaper en viss type tale.

Fortelling: ”skorpespising” Stina 2,5 år, går på stor avdeling i barnehage. Dvs barn fra 3 til 5 år. Stina har én av to småbarnsplasser på avdelingen. Under måltidene kan Stina ofte spise opptil fire brødskiver med leverpostei, uten skorpe. Dette syntes assistent Sara er en uting. Hun syntes Stina kan spise skorpene, så man ikke sløser så med maten. Hadde hun spist skorpene, hadde det nok holdt med tre brødskiver. Og hun har jo tenner til det! Stina derimot syntes ikke skorpene er spesielt fristende. Barnehagen kjøper inn brød en gang i uka. Det som ikke blir spist denne dagen blir fryst ned og tinet opp utover i uka. Stina syntes skorpene på disse brødene er litt seige, og ikke spesielt gode. Som regel ender det med gråt og at Stina ikke vil spise mer.

Har Sara rett til å tvinge Stina til å spise skorpene? Hva sier dette om Saras syn på barn? Og hvilken virkning vil dette ha på barn (Stina)?