Miljøgruppa + Leiv Inge - Carita - Jostein. Målsetting Skigruppa i Birkebeineren skal gi barn og ungdom varig skiglede, gjennom trening og leikbetonte.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Motivasjonsgruppenes HVEM HVA HVOR
Advertisements

Tør å sette grenser! Diskusjonsopplegg om ungdom og alkohol -
Frafall og rekruttering av kvinnelige trenere, ledere og dommere Hege Leirfall Forbundsstyret NFF.
IDRETTSLIG AKTIVITET BLANT ELEVER I VIDEREGÅENDE SKOLE
EN LITEN JULE HILSEN FRA LAR-NETT NORGE
Ski IL Innebandy Virksomhetsplan Ski IL Innebandy n3sport.no/bandy/ski facebook.com/SkiIlInnebandy Arbeidsdokument.
Norges Seilforbund Fra nybegynner til OL-vinner. Norges Seilforbund Seilsporten skal engasjere mennesker i alle aldre til en livslang og sunn livsstil.
Florø Fotball 2012 Balestrand Florø • Tradisjonelle vinteridretter er fraværende. • Sterke miljø innenfor friidrett, fotball og håndball. • Stor.
Bestemmelser om barneidrett og Idrettens barnerettigheter
Agenda • Velkommen! • Om Holmen Langrenn • Status 2006 • Informasjon om trening • Skirenn • Utstyr • Skap skiglede! • Vi trenger foreldre som vil bidra!
Vi har alle rett til en aktiv fritid!
Januar evaluering: I januar hadde vi som mål å fokusere på selvstendighetstrening i garderobesituasjonen. Dette opplever vi har vært til stor glede for.
Trenerrollen og motivasjon
Coaching – en frigjøring av menneskelige ressurser
DFI Alpin – GBPS! 9-10 år år 13 år og eldre Treningsplan sesongen 2005/06.
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
Tankens kraft Vi blir det vi tenker!.
Lørenskog Idrettsforening
Hvorfor FRIBU FRIBUs visjon: ”Vi bygger åpne fellesskap der barn og unge blir sett, møter Jesus og utrustes til å leve som hans etterfølgere” FRIBU = FRIkirkens.
Diskusjonsforum for utredning om grunnlag for sammenslåing av Veldre Ski, Brumund IF og Brumunddal Ski Felles dokumentasjon fra møter Veldre Sag, 29. november.
Ny klubb Organisasjonskart Sportslig. Lag organisering A-lag B- lag Junior (Jr1)Junior (Jr 2) Gutter 16 (96) Gutter/ Jenter 16 (96) Gutter/ Jenter 15.
BSK Alpint sitt treningstilbud BSK Alpint forventer ikke at utøvere stiller på alle treninger eller samlinger, men at de i samråd med foreldre (og ev.
Stormøte i Bødalen.
Svar på gruppearbeid Gruppe E Spørsmål 1 Trenden for de fleste er at antall medlemmer går nedover. Men aktiviteten blir ikke nødvendigvis skadelidende!
Utviklingsorienterte Ungdomsmidler. Midler til utviklingsorientert ungdomsidrett, er et aktivitetstilskudd som skal bidra til: å legge til rette for unge.
Hvordan rekruttere og beholde frivillige?
ROLLEN SOM TILRETTELEGGER
Hva tenker du på ?.
Hvordan skape idrettsglede for ungdom?
SAMLING PÅ BEITOSTØLEN DESEMBER 2013 Gruppe: 3. og 4. klasse / 9-10 år Trenere:Tore, Hege, Espen, Nina, Jostein, Per Harald, Henrik og Kyrre Endelig.
IOGT - seminar om lokal aktivitet Roar Olsen. MÅL FOR SEMINARET MÅL: Få i gang lokale IOGT-tiltak som tillegg til ordinære møter DELMÅL: –Tiltak hvor.
TEKNIKK KVELD VIKERSUND 1.november 2010
DEL 2: Praktisk treningsøkt - 2 timer
Trivselsundersøkelse - 08 Trivselsundersøkelse utført 8. desember leverte For alle utsagnene betyr score 1 at personen er totalt uenig og score.
Velkommen til Ready Fotball
Hvilke familietilbud trenger de yngste
TANKENS MAKT DET UMULIGE - MULIG KFL/04
SPØRREUNDERSØKELSE JENTER BAKGRUNN FOR UNDERSØKELSEN: ØNSKE Å INNVOLVERE FORELDRE MULIGHET FOR AT TRENERE KAN FÅ MER SYSTEMATISK TILBAKEMELDING.
Skap et godt idrettsmiljø. Innhold i modulen Innledning – Hensikt og mål med modulen – Miljø- og personfaktorer For utøverne – Metoder for et utøvermøte.
Skap et godt idrettsmiljø i klubben din - Gjennomføres av trener eller leder For utøvere.
Skap et godt idrettsmiljø i klubben din - Gjennomføres av trener eller leder For styret.
Title. Tall og fakta Barnefamilier fra Norge på cruise.
Mål: Mer og bedre idrettslig aktivitet i skolehverdagen Middel: Allsidig fysisk aktivitet skal gi bedre fysisk og psykisk helse blant ungdom Prosjekttid:
Fra forskning til forretning Oslo, 13. Mai 2003 Perler for svin eller gråstein til gull Jo Klaveness Professor i farmasi Innhold: Dagens situasjon Viktige.
Der alle har glede av å være Referat Trenerforum 3. november November 2012.
Anne Ottestad Inkluderingsansvarlig Friskis&Svettis
Avdelingsstrukturen i Nord-Trøndelag. Hva har hendt siden 1988 Siden etableringen av Fellesforbundet i 1988 har avdelingsstrukturen vært et sentralt tema.
SAMLING PÅ BEITOSTØLEN DESEMBER 2014 Gruppe: 3. / 9 år Trenere: Elias, Pål Christian og Jostein Endelig på snø – fantastiske forhold.
1 Stavanger Tennisklubb Et av Rogalands største og sterkest voksende idrettslag Sportslig utvikling 2008.
Evaluering av sesongen 2009/2010 Holeværingen langrenn For styret: Ida Rosenvinge, mai 2010.
KOMMUNEREFORM Større og bedre Flere muligheter. VI TENKER: Vi ønsker å slå oss sammen med Drammen, Kongsberg og Nedre Eiker.
Livsstilsending - uke 5 -
Er det godt for barn å vokse opp i Sigdal? Hva kan kommunen bidra med for at det skal bli enda bedre?
-Hvor går veien videre? ”Alt som gjøres for at idrettslaget utvikler seg fra dagens situasjon til en ønsket bedre situasjon.”
Ungdomspress I det siste har det vært mer og mer snakk om ungdomspress på både mediene og nyhetene.. Hva er egentlig ungdomspress og hva vil det si?
Oppsartsmøte Byåsen IL. ALLSIDIG TRENING, HVA ER DET? Finnes ingen regler Treningen i seg selv er lite forutsigbar Må være motiverende og utfordrende.
Handlingsplan Plogen Skiklubb GØY PÅ SKI FOR ALLE!
 Velkommen til Skiskytterskolen!
SANDNES TALENT, JENTER. Sandnes kommune Sandnes kommune har støttet jentefotballen økonomisk for å starte opp en talent satsning. Alle fotballklubber.
OTUS 2016 Overgang Til UngdomSkolen på Hundvåg OTUS Hundvåg 10 år.
ALLEMED Drammen ALLEMED FILM - Utstyr.
Sportsklubben nord Versjon
Oppstartsmøte National ballskole
Handlingsplan LK – Buskerud Skikrets
Foreldremøte DFI ski november 2016.
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
FORELDREMØTE LANGRENN 2017/2018
Idrettspolitisk manifest for Trøndelag
Forventninger til foreldre og foresatte i Geilo IL Alpin
Fossum Idrettsskole - Fotball
Utskrift av presentasjonen:

Miljøgruppa + Leiv Inge - Carita - Jostein

Målsetting Skigruppa i Birkebeineren skal gi barn og ungdom varig skiglede, gjennom trening og leikbetonte aktiviteter. Miljøet skal være åpent, inkluderende og motiverende. Antallet medlemmer mellom år forsøkes økt med 10% hvert år i perioden. Målet er å beholde flest mulig aktive i skigruppa til de er 16 år. Det vil si at vi skal hindre frafall av medlemmer i aldersgruppen år. Dette vil legge grunnlaget for at de som ønsker å hevde seg i langrenn etter fylte 16 år, legger ned ressurser i riktig alder for å nå sine mål.

Målsetting Skiglede Fysiske aktiviteter Leikbetonte aktiviteter Muligheter til å utvikle talent Et inkluderende miljø Et miljø som vokser og unngår frafall For barn og ungdom ønsker vi å skape:

Utfordringer…… Motivasjon og spesielt egenmotivasjon er utfordrene. Hvordan kan vi stimulere aktives egenmotivasjon? Er skiidrett forbeholdt barn og unge med spesielt interesserte foreldre? Hvis ja, er det ok for oss? Kan foreldre og trenere ha ambisjoner på aktives vegne, eller skal de aktive kontrollere ambisjonsnivået? Hvordan sikrer vi at trening- og konkurranseopplegg motiverer og ikke demotiverer? De aktive vil oppleve gleder og skuffelser. Hvordan skal vi som gruppe dele disse? Rekrutteringsarbeidet har de siste årene vært meget godt. Er vi like gode på å beholde våre aktive?

Forslag til oppgaver for motivasjonsgruppa Støtteapparat for aktive, trenere og foreldre Lage litt sprell og fanterier for skigruppa….. Samarbeide med ungdomsgruppa Hvis ønskelig være en link mellom aktive, trenere og foreldre Hjelpe til med rekruttering og hindre at ski blir lagt på hylla Sørge for hjelp i forbindelse med anskaffelse av utstyr Sørge for hjelp til smøring Organisere transport for de som trenger skyss Få til et samlingspunkt på renn

Noen flere hender og hoder ønskes For å få fart i miljøgruppa trenger vi kreative sjeler som kan tenke seg å bidra på det sosiale plan. Jo flere jo bedre. Et godt utgangspunkt er 3 foreldre fra den yngste gruppa, og 3 foreldre fra den eldste “Først til mølla………”