Minimalisering av deterministiske endelige automater.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Den vesle gutten og julenissetoget
Advertisements

Hvordan skrive en vitenskapelig artikkel?
Hvordan er et atom bygd opp?
Livsfilosofi for moden alder
M ÅNEDSEVALUERING JUNI Da er sommerferien her. Håper dere har det fint! I juni har vi feiret Sakada 5 år, Simen 4 år og Sebastian 5 år. HURRA! Det var.
Hvorfor har man forskjellige øyenfarger ?
Fra ord til liv april 2011 «Men ikke som jeg vil, bare som du vil.» (Mark 14,36)
Klikk Aktiver redigering i meldingsfeltet,
Forurensning og miljø Av: Lena, Iselin og Karoline Vi trenger naturen. Uten trær,planter og dyr hadde vi ikke klart å leve på jorda. Derfor er det viktig.
Geometrioppgave for 4.klasse
Kursmøte 3 På-vei-mot f(x) setninger.
GROW modellen.
Objektorientert programmering Objektorientert systemutvikling
Illustrasjoner: Ingrid Brennhagen
Velværebad Mjølan Sykehjem 2013
Et formelt språk er en mengde av strenger over et endelig alfabet
Skanning – del I 4/4/2017.
23. januar 2004TDT4285 Planl&drift IT-syst1 Tjeneroppgraderinger TDT4285 Planlegging og drift av IT-systemer Anders Christensen, IDI.
Kap 10 Graf.
Måle – Release - Iterere Tre ting du må gjøre mer av dersom du vil være smidig Arve
Kapittel 2 oppgave e) Sett inn preposisjoner eller adverb
Johannes 21,1-14.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
INF 295 Forelesning 16 - kap 9 Minimalt spenntre og korteste vei i grafer Hans Fredrik Nordhaug (Ola Bø)
Hvordan vi fant det ut... Vi søkte først mye på internett og leste i bøker. Når det ikke var noe mer å lese igjen på skolebibloteket, og ikke noe mer.
Aktivitetsdiagrammer
Aktivitetsdiagrammer Viser en side ved systemets dynamikk Kan spesifisere et brukstilfelle Viser rekkefølgen i aktiviteter Konstruerer løsningen av en.
Hvordan finne den rette Jesuskirka 22. april 2007 Maren og Sven Weum.
Oppgave 1. Automaten aksepterer språket over alfabetet {a,b} bestående av strenger med et like antall forekomster av a og et like antall forekomster av.
Disjunktiv normalform, oppsummering Et litteral… er en utsagnsvariabel eller negasjonen av en utsagnsvariabel. P  P Q S  R En fundamental konjunksjon.
Disjunktiv normalform, oppsummering Et litteral… er en utsagnsvariabel eller negasjonen av en utsagnsvariabel. P  P Q S  R En fundamental konjunksjon.
HUMIT 1750 Høsten 2005 Løsningsforslag med utfyllende kommentarer til Obligatorisk oppgave 1 Vi hadde gitt de tre setningene A: Regntøyet er hjemme eller.
Les og svar: Kirre er en gul katt. Hun liker fisk. Kirre sover mye. Da drømmer hun. Ofte drømmer Kirre at hun spiser fisk. En gang drømte hun at en fisk.
INF2820 Datalingvistikk – V2012
Og.
Euklids Geometri Af Natacha Dam Langaas.
Tautologier En tautologi er et utsagn som alltid er sant, det vil si som har T i hver linje av sannhetsverditabellen.
Høyrelineær grammatikk A  Λ A  cA A  caa S  A S  abS S  baS dvs. en kontekstfri grammatikk der hver produksjon - har høyst en ikketerminal på høyresiden,
En repetisjon hrj – høst 2010
Eksamen 2005, oppgave 2 Eksamen 2006, oppgave 2 Stein Krogdahl INF5110 – V2007.
Induktivisme – det klassiske vitenskapssynet FYS2150LAP Februar 2006.
CAKE session no. 8 Do your worst. Så langt … Forrige CAKE session var et samarbeid med Hands On Safety- kampanjen Vi fikk mange gode innspill, og de sender.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Gruppe 3M2 Multiplayerspill til mobiltelefon - med MIDP 2.0 André Aubert Mats Bue Martin Havnør.
INF1400 – Kap 10 CMOS Teknologi. Hovedpunkter MOS transistoren Komplementær MOS (CMOS) CMOS teknologiutvikling CMOS eksempler - Inverter - NAND / NOR.
BATEK Prosessmodellering i Visio. BATEK Bruk av Vité mal i Visio n Start Vité fra program menyen n Velg New Project n Gi navn på prosjekt.
EN LITEN IDE SOM VOKSTE SEG STOR Som så ble til en aldri så liten kalender med jenter og kvinner... ”Pikekalenderen”
En formel er gyldig hviss den sann i alle tolkninger Utsagnslogikk Tolkning = linje i sannhetsverditabell Altså: En formel er gyldig hviss den har T i.
Kjærlighet – mellom søsken
Kontekstfri grammatikk Endelig mengde T av terminal(symbol)er Endelig mengde V av ikke-terminal(symbol)er Startsymbol S Endelig mengde P av produksjoner.
Deterministisk endelig automat (DFA) (over språk A) Består av - en ikke-tom mengde Q av tilstander - hvor nøyaktig en er utpekt som start-tilstand - og.
FRM1030 Bioorganisk kjemi - innledning
INF1800 Logikk og Beregnbarhet. Lærebok: Discrete Structures, Logic, and Computability Utdrag blir pensum. Obs: Første opplag inneholder mange feil, andre.
Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Vi sier at formlene A og B er ekvivalente og skriver A  B hviss (A  B)  (B  A) er gyldig dvs. A og B har samme sannhetsverdi i alle tolkninger. Logisk.
Jeg spiser det hvis og bare hvis det er godt jeg spiser det  det er godt Jeg spiser det hviss det er godt I eat it iff it is good Oversettelse Jeg spiser.
Trekkstrukturer Bygges opp fra en mengde trekk f,g,h,… og en mengde atomære verdier a,b,c,… Defineres som en DAG (directed acyclic graph), det vil si en.
En formel er gyldig hviss den sann i alle tolkninger Utsagnslogikk Tolkning = linje i sannhetsverditabell Altså: En formel er gyldig hviss den har T i.
Vi sier at formlene A og B er ekvivalente og skriver A  B hviss (A  B)  (B  A) er gyldig dvs. A og B har samme sannhetsverdi i alle tolkninger. Logisk.
INF1400 – Kap4rest Kombinatorisk Logikk.
WFF – Well formed formula Streng av utsagnsvariabler (P,Q,R…), sannhetssymboler, konnektiver og parenteser, bygd opp etter følgende induktive regler: 
Substitusjon/Innsetting A(P/B) Setter inn vff’en B for alle forekomster av utsagnsvariabelen P i vff’en A ((Q  R)  (Q  S)) Eksempel: (Q/(S  R)) (((S.
LYRIKK Ordet lyrikk kommer opprinnelig fra det greske ordet lyra – ”dikt sunget til lyrespill” Utarbeidet av Sissel Vestre.
- Kjeder av karbonatomer
Det får da være grenser! Voksenrollen i 2009? Mattias Øhra 2009
Soria Moria Slott Et norsk folkeeventyr. Halvor.
FAST STOFF VÆSKE og GASS
Setningsanalyse og tekstsammenbindere
Minimalisering av deterministiske endelige automater
INF2820 Datalingvistikk – V2015
Utskrift av presentasjonen:

Minimalisering av deterministiske endelige automater

DFAer er av og til unødvendig store: Inneholder unødvendig mange tilstander. Slike DFAer kan gjøres mindre ved å smelte sammen ekvivalente tilstander. b a a b b a

To tilstander er ekvivalente hviss de to maskinene vi får ved å sette start-tilstanden til hver av disse, aksepterer samme språk. b (ab)*   (ab)*

For å finne minimal DFA, gjør vi to ting: 1) Finner ut hvilke tilstander som er ekvivalente 2)Smelter sammen ekvivalente tilstander. De nye tilstandene arver sine egenskaper fra dem de ble dannet fra.

Hvordan finner vi ut hvilke tilstander som er ekvivalente? Starter med alle (distinkte) par. Kaster ut par etter hvert som vi ser at de ikke er ekvivalente. Parene som er igjen til slutt, er ekvivalente En aksepterende og en ikke-aksepterende tilstand er aldri ekvivalente. Hvis p og q har x-transisjoner til ikke-ekvivalente tilstander, er p og q ikke-ekvivalente.