Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hvorfor har man forskjellige øyenfarger ?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hvorfor har man forskjellige øyenfarger ?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Hvorfor har man forskjellige øyenfarger ?
- Det kan ligge i arv. -Det kan komme av hvilken hudfarge man har. -Det kommer an på hårfargen din.

2 Regnbuehinnen Regnbuehinnen,eller iris,er den fargede delen av øyet.
Regnbuehinnen er oppbygd av to lag, irisstromaet (det tykkeste) og pigmentlaget eller pigmentbladet. Irisstromaet består av løst vev med mange blodkar.

3 Synet Tårene holder øyet fuktig og rent.
Øyenvippene hindrer at støv kommer inn på øyet. Det svarte hullet i øynene dine kalles pupiler. Synet er en av de fem viktigste sansene vi har.

4 Horhinne Horhinnen er den femre gjennomsiktige delen av øyet.
Hornhinnen har hos mennesket en diameter på ca 12 mm .

5 Kammervinkel Kammervinkel, vinkel som dannes av hornhinnen (kornea) fortil og regnbuehinnen (iris) bak til i det forreste øyekammeret.

6 Strålelegmet Strålelegemet, ciliærlegemet, corpus ciliare, del av øyets århinne som ligger like bakenfor den perifere delen av regnbuehinnen.

7 Sklera Øyets ytre bindevevslag omfatter senehinnen(sklera) og hornhinnen(kornea). Sklera er det som ses som det hvite i øyet. Fortil på øyet finner vi hornhinnen. Sklera

8 Synsnerve Synsnerven er en nerve som overfører synsinformasjon fra øyets netthinnetil hjernen. Det regner som en del av sentralnervesystemet

9 Litt mer fakta om øyet Et barn arver et anlegg for øyenfarge fra hver av foreldrene. Og nå er det sann at hvis man arver et eller to anlegg for brune øyne da får ungen brune øyer.

10 Bilder av forskjellige øyenfarger

11 Enda mer om øyet Hvis man ikke arver noen ting fra brune øyne, da får man blå øyer. Hvis begge av foreldrene har blå øyer kommer barnet til å få blå øyer. To med blå øyne kan ikke få barn med brune øyne, men to med brune øyne kan få barn med blå!

12 Tunica interna Øyets indre lag (Tunica interna) består av netthinnen og er delt i to deler. De bakre 2/3 inneholder sansecellene. Mens de fremre 1/3 danner et epitel som dekker corpus ciliare og iris. Lysinntrykk som kommer til netthinnen, omgjøres til nerveimpulser som fraktes inn til synssenteret i hjernen gjennom synsnerven. Hjernen omdanner nerveimpulsene til tredimensjonale bilder

13 Tegninger av Øyet Regnbuehinnen Sklera Pupil En til på neste side

14 Laget av :Sara (Begge tegningene)
Øyet - Tegning Laget av :Sara (Begge tegningene)

15 Så hvorfor har man forskjellig øyefarge?
Bak den gjennomsiktige horhinnen på forsiden av øyet ligger den fargede regnbuehinnen. Anlegget for øyenfargen arver barna fra foreldrene sine,og det hender at fargen endrer seg etter fødselen. På bilde ved siden av skriften ser du noen forskjellige øyenfarger.

16 Presentasjon laget av:
-Sara -Martine -Marie -Mathilde


Laste ned ppt "Hvorfor har man forskjellige øyenfarger ?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google