Brasil.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Verdenskart.
Advertisements

THAILAND.
De dårige følelsene. Veiene ut..
Litt mer om PRIMTALL.
YORDANOS. Rahel. Hamed. PATTHAWEE
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
En presentasjon av patruljen ekorn.
…for deg som liker nye og spennende reisemål…
Kapittel 28 Norgeskartet
Klima- og miljøpolitikk i lokalsamfunn
Noen matematiske nøtter
DET ARKTISKE SYSTEMET Tekst fra side 8 i heftet Det Arktiske System, eller siden ”Det Arktiske System” på Arktis kan beskrives som.
AFRIKA.
Kroatia Et ferieparadis.
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
Nord-Amerika.
Aboriginere Et urfolk i Australia.
BJØRN.
Enkel forklaring av hvordan bygge nettverk i euroSMART!
Oppdagelser, kolonier og slavehandel
Side Av Karina Schjølberg
Vikingskip Av Tessa Wood.
Fremtidens matproduksjon
REGNSKOGEN MENNESKENE HUGGER NED TRÆRNE I RENGSKOGEN
Dyr i skogen.
Klapperslange Leseøving.
Polen Polen ligger i Øst-Europa og strekker seg fra Østersjøen i
Brasil – Rio de Janeiro ”Rio de Janeiro er en av verdens mest berusende storbyer. Her bader og soler du deg midt i en by med flere millioner innbyggere,
FRANKRIKE Frankrike strekker seg fra Pyreneene i sør til Engelske kanal i nord og er det største landet i Vest-Europa. Frankrike spiller en viktig rolle.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Hvor mange dager i løpet av de siste 7 dager, gikk du minst 10 minutter i strekk for å komme deg fra et sted til et annet? Dette inkluderer gange på jobb.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Botswana Gruppe 1.
Fremtidens matproduksjon
Europa.
Laget av Karl Ivar og Ole Martin.
Dyr i Australia Koalaungen
Regnskogen Vær De frodige skogene i sør-vest er avhengige av høye temperaturer hele året og mye nedbør. Regnskoger i tempererte soner trives mellom Stillehavet.
Geografiprosjekt Våren 2009
Sannheter og myter om tømmervogntog
Sand i vann, det går an - Abrajet
De forente stater: USA.
100 lure ord å lære.
Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker
Oppgaven Alle får utdelt hvert sitt land i Sør Amerika
Den norske bjørnen (ursus arctos)
Avvik fra arbeidstidsbestemmelsene
Egypt Landet til faraoene… Det bor ca. 80 millioner mennesker i Egypt.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
En ulv. En Ulv..
Landet lengst sør i Afrika:
FA Kvinners misjonsoffer 2015 Rent vann i Uganda.
Agent for rettferdighet
Frankrike Hovedstad: Paris Innbyggere: Nasjonaldag: 14. Juli
Den kan veie opptil 275 kg. Den kan veie opptil 275 kg. Den kan bli opptil 3,5 m høy. Den kan bli opptil 3,5 m høy. Den legger normalt 2 egg i året. Den.
Samoa I. Fakta om landet  29 grader C  km. luftlinje unna Norge (Oslo-Miami-Oslo) ”Stressnivået er lik null, og vi kan vedde på at det ikke finnes.
AMAZONAS. Kart over Amazonas. Amazonas er ei elv i Sør-Amerika. Den er verdens største elv regnet etter nedslagsfelt og vannmengde, med en middelvannføring.
SØR AMERIKA.  Sør Amerika er 7000 km langt fra Colombia til Chile.  Sør Amerika grenser mot Stillehavet i vest og Atlanterhavet i øst.  Mesteparten.
Trekkfuglene Et sikkert vårtegn. Læringsmål for emnet: Lære hva begrepet trekkfugl og standfugl betyr. Lære å se forskjell på en trekkfugl og en standfugl.
Fugler Noen grunnleggende opplysninger. Læringsmål for emnet: Du skal vite hva en trekkfugl er Du skal vite hvorfor trekkfugler flyr sørover om vinteren.
Sør-Europa Reisen Av Karen Bacher Høyre klikk å tryk hør, for å høre stemmen min. (På alle sidene)
Likner du på han her? Tema: Hominidene Plan for timen:

REDD regnskogen Ønsker du mer informasjon enn det som står i notatfeltet i denne presentasjonen, bruk nettstedet Foto: Thomas.
Frem.
Utdanning Lister En presentasjon.
En reise jorda rundt Områder på vår planet der mennesker ikke kan bo
COLOMBIA Colombia ligger i Sør-Amerika, og landet er oppkalt etter en verdenskjent italiensk oppdagelsesreisende som het Kristoffer Columbus. Det har.
Kapittel 4 oppgave e. Sett inn riktig form av adjektivene.
Livets historie.
Utskrift av presentasjonen:

Brasil

Brasil på jordkloden.

Brasil på kartet.

Brasil I Brasil snakker man portugisisk. Brasil er det største landet i Sør-Amerika. Hovedstaden heter Brasília. Brasil har ca. 200 millioner innbyggere. De fleste bor langs kysten. Landet grenser mot Atlanterhavet i øst og mot Andesfjellene i vest.

Brasil Brasil er et populært reisemål. Det finnes lange strender i Brasil. Mange nordmenn drar på ferie til Brasil. De mest populære strendene ligger i nord.

Rio de Janeiro Det bor ca. 6 millioner mennesker i Rio. Fotball er svært viktig i Rio de Janeiro. De største fotballklubbene er Botafogo, Flamengo, Fluminense og Vasco da Gama.

Rio de Janeiro

Kristusstatuen (Rio de Janeiro) Byggematerialet er armert betong, belagt med kleberstein. Statuen er 30 meter høy, står på en 9,6 meter høy sokkel og veier totalt 1145 tonn. Hodet er 3,7 meter høyt og veier 35,6 tonn. Hver hånd veier ni tonn. Avstanden mellom fingerspissene er 30 meter. Kristusstatuen (Rio de Janeiro)

Copacabana Copacabana er Rio’s mest kjente strand. Barn og voksne spiller fotball på den enorme stranden. Stranden ligger omkranset av Rio de Janeiro. Copacabana er 4 kilometer lang.

Amazonas Amazonas er verdens nest lengste elv. Elven er den største når det gjelder nedslagsfelt og vannmengde. Amazonaselva har over 2 000 fiskearter, fra elektrisk ål til mer blodtørstige pirayaer.

Amazonas

Amazonas Amazonas fjerneste kilde er ved et enkelt trekors ved Apachetaklippen, ved fjellet Nevado Mismi i Arequipa.

Regnskogen i Amazonas Frem til nå er om lag | Frem til nå er om lag 40 000 plantearter, 3000 fiskeslag, 1294 fuglearter, 427 arter pattedyr, 428 amfibiearter og 378 reptilarter blitt vitenskapelig klassifisert i regionen.

Amazonas I dag finnes det mellom 400 og 500 ulike urfolk i Amazonas, fordelt på alle de ni landene som regnskogen strekker seg over. Amazonas er verdens største sammenhengende regnskog, og det er ingen umiddelbar fare for at den skal forsvinne. 20 prosent av regnskogen i brasilianske Amazonas er i dag borte, og ytterligere 30 prosent er skadd av menneskelig aktivitet.

Dyreliv i Amazonas Monkey frog

Amzonas dyreliv Det finnes mange flotte papegøyer og andre fargerike fugler i Amazonas.

Pirayaer Pirayaer, (spansk piraña, portugisisk piranha) er en fellesbetegnelse for flere søramerikanskearter av karpelakser med skarpe tenner. De er normalt fra 15 til 25 centimeter lange.

Pirayaer De lever i elvene i Sør-Amerika. Hovedsakelig finner man fiskene i Amazonas. Pirajaer lever stort sett av frø, plantemateriale, og som predatorer og åtseletere på andre fisk.

Jaguar  Jaguaren er det største kattedyret på det amerikanske kontinentet.

Jaguar

Anakonda Anakonda (vitenskapelig navn Eunectes murinus) er en kvelerslange og hører til Boaslangenes familie (Boidae). Anakondaen er verdens tyngste slange, og kan veie over 100 kg. Den blir seks til syv meter lang. En anakonda kan leve i opptil 50 år, og de vokser hele livet. Den største registrerte anakondaen hadde en lengde på 11,4 meter, men det finnes også rapporter om anakondaer som har vært opp mot 13 meter.

Grønn Anakonda

Anakondaen spiser alle mulige forskjellige byttedyr, på inntil 90 kilo, altså like mye som en stor mann! Byttet kan være for eksempel fisk, navlesvin, kaimaner og hjorter. Den spiser vanligvis et bytte annenhver uke.  En anakonda på seks meter kan lett drepe og spise en kaiman, en stor øgle på opptil to meter. Det er mat for en hel måned. Siden anakondaen ikke er i stand til å tygge byttet, svelger den det helt. Som alle andre slanger har den derfor fleksible kjever som kan vippes ut av ledd. Etter et godt måltid kan det gå flere måneder før anakondaen blir sulten igjen. Den kan faktisk overleve i hele to år uten å spise.  Anakonda

Den har ingen naturlige fiender, bortsett fra kaimaner, som kun er en fare for unge slanger. Jaguarer kan imidlertid drepe anakondaer. Anakondaer legger ikke egg som mange andre reptiler, men vanligvis 20-30 levende unger. Det hevdes at anakondaen kan få så mange som 100 unger i ett kull.  Anakonda

Kaiman Kaimaner er krypdyr i alligatorfamilien. Kaimanene er rovdyr, men som regel ikke farlige for mennesker. Lever hovedsakelig av fisk. Forekommer ofte i store mengder i Sør- og Mellom-Amerikas større elver. Den største arten, svartkaiman, er opptil 4,7 m lang (unntaksvis 6 m), svart med gule flekker.