FRM1030 Bioorganisk kjemi - innledning

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Foreldremøte Vg3 Presentere oss Torsdag
Advertisements

PROBLEMBASERT LÆRING VED MEDISINSTUDIET I OSLO
Hvordan skrive en vitenskapelig artikkel?
”The Downwind Turn” Mange piloter har sterke meninger om dette med å svinge inn i medvind !
Nina K. Vøllestad Avdeling for helsefag Institutt for helse og samfunn Det medisinske fakultet TRANSFORMASJON AV VITENSKAPELIGE TENKE -, ARBEIDS- OG VURDERINGSMÅTER.
Web-publisering som alternativ presentasjonsform i sykepleieutdanningen NVU konferanse 13.Mars 2006 Gjertrud Husøy Høgskolen Stord/Haugesund.
Velkommen som spiller i aksjespillet.
Skrivetrening Profesjonsstudiet (1.-3. semester)
Sommerkurs i italiensk språk og kultur i Roma Sommeren 2008 Informasjonsmøte mandag 11. februar 2008.
H. Aschehoug & Co. På eksamensdagen H. Aschehoug & Co.
Forskningsrapporten: Sjekkliste før innlevering (empirisk rapport)
Grunnkurs gesisPLAN - Del 8
Velkommen! Norsk 101 (5-10 trinn).
Hva er viktig i Emnebeskrivelsen? BYG 1271 – Materiallære
”Vurdering av hjemmesider” ”Vurdering av hjemmesider” en undersøkende oppgave om førsteklassenes hjemmesider. Av Fouzia, Benedicte og Svein.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR VG1
Velkommen til informasjonsmøte for Vg Resultater/fullført og bestått Karriereveiledning Eksamensperioden Møte m/kontaktlærer Fagvalg.
Har du noen gang lurt på? Hvordan man lager parfyme?
Det utdanningsvitenskapelige fakultetet, Institutt for lærerutdanning og skoleforskning Artikkelbaserte avhandlinger og veilederrollen Seminar for kandidater.
Masterstudiet i Farmasi
Seminar fagartikkel Pedagogikk uke 1 AU1.
INF111 Innføring i nformasjonsteknologi Praktisk informasjon. Professor Kai A. Olsen, Høgskolen i Molde og Universitetet i Bergen.
Utbytte av læringsmål Innlegg på workshop med fagansvarlige basiskurs Handelshøyskolen BI Oslo ved Anders Tveit Innlegget finnes i sin helhet.
Hva er viktig i Emnebeskrivelsen? BYG 1271 F – Materiallære
Bokpresentasjon Bergen
Bokpresentasjon Oslo.
Orientering om In104 Aslak Tveito Institutt for Informatikk Universitetet i Oslo
Månedsbrev Smørblomst
”Aktiv på dagtid” ”En resept å gå for…” Sommarøy, m ai 2009 Informasjon om arbeidet i Finnmark.
Muntlig eksamen realfag: Retningslinjene for lokalt gitt eksamen i Oppland fylkeskommune: Realfag 7.april 2008.
Agenda Råd om/prosedyre for utenlandsopphold sett fra PuP (Bjørn Andersen) Råd om/prosedyre for utenlandsopphold sett fra instituttene Råd om/prosedyre.
KURSPLAN 2004 PSYKIATRI OG RUS I EN ARBEIDSMARKEDSBEDRIFT.
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
Anne Stein Bankgata ungdomsskole Eksempler på vurdering i;
Institutt for spesialpedagogikk Velkommen til Informasjonsmøte SPED1010 Vår 2011.
MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet
Valg av matematikk og realfag
Eksamensordninger Ordinær eksamen Ny eksamen. Ordinær eksamen 1.Vurdering underveis i studiet. Hele, eller en vesentlig del av, prøvingen skjer underveis.
FARMAKOGNOSI Et fagområde innen Kjemisk seksjon ved Farmasøytisk institutt.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
FRM1050 – Legemiddelsubstansene og hvordan de virker Del I
FARMAKOGNOSI Hva er farmakognosi? Farmakon - legemiddel Gnosis - kunnskap Tidligere definisjon: Læren om medisinske planter og de tilhørende droger Nyere.
Hva skal dere få vite i dag ? Litt om avdeling for forvaltningsinformatikk og vi som er her : Om studieprogrammet.
Steinar Hafto Myre 23. januar 2007 VALPRAKS PRAKSISORDNINGEN I PRAKSIS En gjennomgang av –Opplegget –Frister –Informasjonskilder.
2005 VALPRAKS PRAKSISORDNINGEN I PRAKSIS En gjennomgang av Opplegget Frister Informasjonskilder.
Forum for studentaktive læringsformer
Invitasjon til samarbeid - om arbeidslivsrelevans i studieløpet.
Farmasøytisk institutt 2005 Velkommen til profesjonsstudiet i farmasi Instituttdirektør Karen Marie Ulshagen ønsker velkommen Presentasjon av avdelingslederne.
2010 Velkommen til Gründerskolens forkurs! (ENT4000, ENT4000i og Sosialt entreprenørskap)
Samlinger november 2014 Før inntaket 2015/16 Søknadsfrist 1.februar Meldingsskjema 1.mars Spesialundervisning.
ITA1110R - Sommerkurs i italiensk språk og kultur i Roma Sommeren 2015
VALPRAKS PRAKSISORDNINGEN En gjennomgang av –Opplegget –Frister –Informasjonskilder.
Gruppeundervisning / ForelesningerTemaForeleser 29. Januar Introduksjon til nyskapning Kim / Stig Haug 5. Februar Forretningsidé.
Farmasøytisk institutt, 2006 Velkommen til nye studenter 14. august 2006 Instituttdirektør Karen Marie Ulshagen.
Sommerkurs i italiensk språk og kultur i Roma Sommeren 2006 Informasjonsmøte mandag 6. mars 2006.
Velkommen til FRM1110-Grunnleggende Farmasi
Farmasøytisk institutt 2005 Velkommen til nye studenter 15. august 2005 Instituttdirektør Karen Marie Ulshagen.
MAS 1500 Vest-Europeisk historie
FRM 2021 – våren 2007 Prosjektoppgaver i samfunnsfarmasi Veiledere: Helle Håkonsen Rolf Johansen.
Institutt for spesialpedagogikk VELKOMMEN TIL INSTITUTT FOR SPESIALPEDAGOGIKK INFORMASJONSMØTE FOR NYE MASTERSTUDENTER 12. AUGUST KL. 10:15 -12:00, AUD.
Masterstudiet i Farmasi Programrådsleder Berit Smestad Paulsen.
Hva er kjemi? Alt i naturen består av stoffer Hvordan er de bygget opp? Hvilke egenskaper har de? Hvordan kan stoffene reagere med hverandre og danne nye.
Lipider Fettstoffer av biologisk opprinnelse Lipidene deles i flere typer o Triglyserider o Di- og mono- glyserider o Fettsyrer o fosfolipider o Stereoider.
Informasjonsmøte for bachelor i portugisisk. Å studere ved UiO Ansvar Still forberedt, jobb jevnt Heltid = 37,5 timer.
Seminarundervisning STV2250 – Internasjonal miljø - og ressurspolitikk.
Utfordringer for ingeniørutdanningene Hallstein Hemmer Kjemi og materialteknikk Avdeling for teknologi.
Forslag til felles MA-struktur
Fagsamling Elektro Inger Forseth Thon Bodø
Brukerundersøkelse, vår 2017
Hva skal du gjøre? Du skal velge mellom 3 fordypninger i bachelorprogrammet Fordypningene er en del av bachelorprogrammet.
Utskrift av presentasjonen:

FRM1030 Bioorganisk kjemi - innledning Karl Egil Malterud Avd. for farmasøytisk kjemi, Farmasøytisk institutt FRM1030 januar 2007

FRM1030 Bioorganisk kjemi Hva er dette kurset? I dette emnet videreføres kunnskapene fra tidligere emner i generell og organisk kjemi, med særlig vekt på å lære om biologisk viktige molekyler og biologisk relevante reaksjoner, samt å gi en første innføring i legemiddelkjemi og en introduksjon til farmasøytisk viktige naturstoffer. Dette er kunnskap som vil være nødvendig for forståelse av biokjemi og andre biologiske fag senere i studiet.

FRM1030 Bioorganisk kjemi Hva er kurset bygget opp av? Dels en videreføring av organisk kjemi fra forrige semester. Vekt på reaksjoner som er relevante for å forstå farmasøytiske problemstillinger, og med forelesninger om biologisk viktige klasse av molekyler som karbohydrater, lipider, aminosyrer og proteiner, nukleosider Til denne delen er det knyttet en (kortvarig) lab.

FRM1030 Bioorganisk kjemi Dessuten: Innledning til farmakognosi; læren om biologisk aktive naturstoffer - hvordan farmasøytisk viktige naturstoffer dannes i naturen, hvordan vi deler dem inn og litt om hvordan de virker og hvordan de brukes (det får dere mer om senere i studiet)

FRM1030 Bioorganisk kjemi Samt: Legemiddelkjemi - fysikalsk kjemiske egenskaper, absorpsjon og metabolisme, prodrugs, interaksjoner, legemiddeldesign, struktur - aktivitet sammenhenger. Omtrentlig forhold mellom de tre delene av kurset: kjemi ca 50%, farma- kognosi og legemiddelkjemi ca 25% hver.

FRM1030 Bioorganisk kjemi Dette kurset går samtidig med kurset FRM1040 Grunnleggende biologi for farmasøyter. Til å begynne med har FRM1030 Bioorganisk kjemi mest plass, etter hvert tar FRM1040 Grunnleggende biologi... over. Dette er fordi en del av de tingene dere lærer i FRM1030 danner grunnlag for ting dere skal lære i FRM1040. FRM1030 FRM1040

FRM1030 Bioorganisk kjemi Hva skal dere lære? ”Emnet skal gi studentene kunnskap om relevante reaksjonsmekanismer og hvordan disse inngår i dannelsen av viktige biomolekyler som karbohydrater, proteiner, nukleinsyrer, lipider osv. Disse stoffklassene gjennomgås særskilt. Det vil bli gitt en innledning til legemiddelkjemi i dette emnet, og studentene vil få� en innføring i grunnlaget for farmakognosi, læren om biologisk aktive naturstoffer.” (Fra emnebeskrivelsen)

FRM1030 Bioorganisk kjemi Hvordan er kurset lagt opp? En blanding av forelesninger, kollokvier og labundervisning. Det er satt av tid til egenarbeid / studiedager. Dette er ikke det samme som fridager! Det er meningen at dere skal jobbe med faget på disse dagene.

FRM1030 Bioorganisk kjemi Til kollokviene vil dere få utdelt oppgaver som det er meningen dere skal jobbe med selv. Oppgavene vil bli gjennomgått i kollokvietimene, men det er meningen at dere selv skal være med å bidra.

FRM1030 Bioorganisk kjemi Kollokvieoppgaver (som ikke skal rettes og godkjennes underveis) og labrapporter (som skal være godkjent) samles i en mappe, og fullstendig mappe er et krav for å få gå opp til eksamen. Kursansvarlig kan kalle inn mapper til kontroll før eksamen.

FRM1030 Bioorganisk kjemi Eksamen er skriftlig og tar fire timer. Eksamensdato for FRM1030 og FRM1040 er 13. og 19. april. NB! Det blir spørsmål fra organisk kjemi, farma- kognosi og legemiddel- kjemi, og alle delemnene må være bestått!

FRM1030 Bioorganisk kjemi Kurset starter 3. januar med biouorganisk kjemi. Deretter fortsetter det slik det er vist i timeplanen, med kjemi: forelesninger, kollokvier og lab fram til 2. februar. 5. februar starter neste bolk (legemiddelkjemi), forelesninger og kollokvier som varer til 16. februar. Siste del er farmakognosi, som starter 19. februar og varer til 6. mars, likeledes med forelesninger og kollokvier. 29. mars har vi eksamenskollokvier, som en siste forberedelse før eksamen.

FRM1030 Bioorganisk kjemi Det er laget et kurshefte for dette kurset som inneholder mer informasjon. Anbefalt litteratur er gitt i kursheftet, læringsmål for hver uke likeså. -så vi anbefaler dere å se på kursheftet

FRM1030 Bioorganisk kjemi Undervisere ved kurs FRM1030 i 2007: Kjemi: Tlf Ragnar Bye ragnar.bye@farmasi.uio.no  22856579 Trond Vidar Hansen t.v.hansen@farmasi.uio.no 22854809, 22857450   Pål Rongved pal.rongved@birkeland.uio.no  22840080 Legemiddelkjemi: Jo Klaveness jo.klaveness@farmasi.uio.no 22855043   Farmakognosi: Karl Egil Malterud k.e.malterud@farmasi.uio.no  22856563 (Kursansvarlig) Berit Smestad Paulsen b.s.paulsen@farmasi.uio.no 22856572  

FRM1030 Bioorganisk kjemi Det er første gang dette kurset går, og vi har sikker ikke fått alt perfekt enda (og det får vi sannsynligvis aldri heller ... ) -men dere hjelper oss til å forbedre oss hvis dere sier fra til oss hva dere synes kan gjøres annerledes. Vi er takknemlige for tilbakemeldinger!

FRM1030 Bioorganisk kjemi VELKOMMEN!