Skyteledelse rifle Storviltprøven

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Å kunne kommunisere om seksualitet
Advertisements

Ny ordlyd på rapportene i avdelingen og nye rutiner for registrering av skyteaktiviteter For nye brukere: Du må først være registrert med en e-postadresse.
Ørnulf Wiig Installasjon AS
10.FEBRUAR 2011 BYGGEAVFALLSKONFERANSEN 2011 Hvilke erfaringer har aktørene med byggavfall i Plan- og bygningsloven? ERFARINGER FRA EN RÅDGIVENDE INGENIØR.
Ansvar og ansvarsregler
Arbeidsgivers plikter.
KURS I PRESENTASJONSTEKNIKK
Nordmør skyttersamlag Drift av skytterlag Momenter i det å drive og administrere et skytterlag.
Distriktssamling Sortland Hotell. Gode råd til klubbene fra Distriktsguvernør 2008 – 09 : •Bruk distriktets håndbok flittig ! •Den har svar på.
Sikkerhet ved skytebaner
Velkommen Kurs for skadedyrbekjempere Del I 2005
Arbeidsgivers plikter.
Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN
Statens kommunikasjonspolitikk Dag Wiese Schartum, AFIN.
Sikring av personopplysninger i offentlig forvaltning Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
Formannskapsmodellen og det politiske systemet i Stavanger kommune
Forskrift om skadedyrbekjempelse – kommunens rolle Kurs på Folkehelseinstituttet, 17. april 2007 v/førstekonsulent Mona Keiko Løken
1 Forholdet mellom Operativ Leder og Teknisk Leder S/NLF/NAK seminar for Operative Ledere Geir Raudsandmoen.
Byggherreforskriften
Alle ansatte må involveres Hvordan tilrettelegge HMS-arbeidet i mindre energibedrifter? Rica Nidelven Hotel Trondheim, 26. – 27.januar 2011 Eirik.
HMS i de lokale og regionale energibedriftene Hvordan ivaretar bedriftene helse, miljø og sikkerhet? KS Bedriftenes Møteplass 2011, 17.februar.
Kvalitetssikring av byggeprosjekt – del 4
Prøvenemnda for elektrikerfaget virkeområde Midt-Troms
Samhandling leder/verneombud
Hovedverneombudet i Kristiansund. Det er arbeidsgiveren som har hovedansvaret for at arbeidsmiljøkravene blir gjennomført. Arbeidsmiljøloven.
Internkontroll etter alkoholloven Møte med bransjen
Serieskyting 2010 Program. Serieskyting 2010 Serieskytingen i 2010 blir et helt eget opplegg, som ikke inngår i andre stevner. Skytingen blir en cup.
Dag Wiese Schartum, AFIN Innsynsrettigheter og plikt til å gi informasjon til registrerte.
Dokumentasjon av rettslige beslutningssystemer Dag Wiese Schartum, AFIN.
Spesielt om personvern og krav til sikring av personopplysninger Dag Wiese Schartum.
Farlig avfall 2010 Nye krav til farlig avfallsbransjen og andre viktige budskap til de frammøtte 14. September 2010 Rica Nidelven Hotel i Trondheim Harald.
Idrettens lovverk og styrets ansvar
Roller Arbeidsgiver – Arbeidstaker – Verneombud (AML) AMU
Barnehageseminar i Bergen, 16. april 2008
Hovedlandsrennet 2005 Meråker Kretsstyremøte 1.des 2004.
Forskrift om skadedyrbekjempelse – kommunens rolle Kurs på Folkehelseinstituttet, 11. september 2006 v/underdirektør Hege Johansen.
Arbeidsmiljøet for ansatte
Skyteledelse Ansvar – krav – myndighet
Krav til sikring av personopplysninger Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
Krav til sikring av personopplysninger i hht pol § 13 og pof kap. 2 Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
Sikkerhetskurs Oppegård Skytterlag 2016 Instruktører: Øivind Johnsen NSF Nasjonal dommer / DSSN National Range Officer (NSF-ISSF Felt, Bane, PPC1500 /
Oppstart Velkommen til skyteskole. Oppstart Hva skal vi gjøre i kveld: 1.Kort om oss 2.Sikkerhetsregler, opptreden med våpen. 3.Kommando og rutiner på.
Kapittel 4Lover - Forskrifter - Standarder © Copyright Side 1 av 15 INNHOLD 1 Arbeidsutstyr, Kraner, Trucker og Maskiner 2 Arbeidsområder og krav til personell.
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Velkommen til NSFs Sikkerhetskurs for nye skyttere Arrangør: Instruktører:
Skyting – en innføring for foreldre og foresatte
NYHETER I ISSFs og NSFs PISTOLREGLER 2017
Krav til sikring av personopplysninger
Velkommen til skyteskole - Kveld 1 -
Undersøkelse i NHO om statlige tilsyn
Velkommen til skyteskole
Dommerfilosofi Morten B. Wilmann 2018/1/29 Morten B.Wilmann.
Helse miljø og sikkerhet
De viktigste endringene ved revisjonen i 2015
Velkommen til skyteskole
Velkommen til skyteskole - Kveld 5 -
Kurs for brukere av KFF-KSS
Velkommen til skyteskole - Kveld 2 -
Krav til sikring av personopplysninger i hht pol § 13 og pof kap. 2
Oppdatering standplassleder
Momenter i det å drive og administrere et skytterlag
Konflikt Hva betyr ordet konflikt? Gi eksempler på konflikter.
Arbeidstilsynet syn på verneombudenes plass og rolle i virksomheten
Arbeidsmiljøloven En oversikt over relevante paragrafer i lovverket relatert til sakkyndig kontroll og sertifisert sikkerhetsopplæring.
Forskrift om Internkontroll
Kurs for brukere av KFF-KSS
Velkommen Til Jegerprøvekurs
Velkommen! Del 2.
Sentrale lover og regler
Utskrift av presentasjonen:

Skyteledelse rifle Storviltprøven

Skytelederens oppgaver Ansvarlig for sikker gjennomføring av skyteaktiviteter iht. skytebaneforskrift, lokal skytebaneinstruks og regelverket for skyting av storviltprøven. Kontroll av baner, oppfølging av rutiner iht. skytebaneinstruksen. Påse at sikkerhetsbestemmelsene overholdes. Veilede besøkende skyttere i regler for sikkerhet på skytebanen.

Skytelederens opptreden Vær bestemt, men fremstå aldri som ”maktmenneske” Gi råd og veiledning, ikke kjeft Vær åpen for spørsmål, og gi vennlige svar Som skyteleder må du av og til vise autoritær og bestemt opptreden, men sørg for at du ikke fremstår som usympatisk / arrogant.

Sikkerhet Som skyteleder har du ansvar for sikkerheten på og rundt standplass. Sett aldri i gang skyting hvis du er det minste usikker på om sikkerheten til skyttere, publikum eller funksjonærer er ivaretatt.

Sikkerhet -området rundt standplass Områder som må kontrolleres Skytesektor Standplass Viktige momenter Sikkerhetsmerke Våpenhåndtering på standplass Bæring av våpen til/fra standplass Visitasjon av våpen Følge opp ”Sikkerhetsregler på skytebanen” Plakaten ”Sikkerhetsregler på skytebanen” skal henge lett synlig.

Sikkerhet -litteratur ”Forskrifter for anlegg av, kontroll med og godkjennelse av sivile skytebaner av 1.juli 1988” God kjennskap til forskriften som ligger til grunn for godkjenning av baner. En skyteleder har selvsagt ikke behov for å kjenne hele forskriften i detalj. Det er likevel nyttig å ha kjennskap til hva slags informasjon som finnes i forskriften, både om skytebanesikkerhet generelt og leirduebaner spesielt. Se spesielt på s. 28-30 og s.37. For de som skal bygge nye baner (både rifle og hagle): sett dere grundig inn i s.2-16 + de kapitlene som er aktuelle for deres bane.

Sikkerhet -litteratur ”Standplassledelse og anvisning” God kjennskap til den generelle delen (kap.1-4) i kursheftet ”Standplassledelse og anvisning”, gjør deg bedre rustet til å håndtere ulike situasjoner som kan oppstå på standplass. God kjennskap til viltlovens bestemmelser ang. oppskyting og kravene rundt dette. I heftet ”Standplassledelse og anvisning” er de viktigste momenter fra forskrift og regelverk samlet. Gå gjennom kap-1-4. Legg spesielt vekt på sikkerhetsreglene i kap.2. (sikkerhetsreglene står også i regelverket for jaktskyting, og kap. 3 og 4 er omtalt i skytebaneforskriften). De øvrige delene av standplasslederheftet omhandler emner som også fremgår av regelverket for jaktskyting.

Sikkerhet -litteratur ”Regler for jaktskyting” God kjennskap til reglene for jaktskyting gjør deg i stand til å håndtere de spesielle situasjonene vedrørende sikkerhet, som kan oppstå ved trening / konkurranseskyting i de ulike grenene.

Regelverket ”Regler for jaktskyting” : Fellesbestemmelser (kap.1-11) Spesielle regler for jaktskyting med rifle (kap.16 og 17) Skytelederen må ha generell kunnskap om reglene for ”sin(e)” skytegrener (grenene som skytes på eget baneanlegg). Dette er viktig av sikkerhetsmessige årsaker, og det er viktig i et veiledningsperspektiv.

Lokalt stoff gjeldende for det konkrete anlegg kan legges inn her

Lokalt stoff gjeldende for det konkrete anlegg kan legges inn her