Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til skyteskole - Kveld 1 -

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til skyteskole - Kveld 1 -"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til skyteskole - Kveld 1 -
Denne siden står framme mens elevene finner sin plass i klasserommet. Leksjon er utviklet for-, og benyttes i skyteskolens 1. kveld Brukere av leksjonen står fritt til å redusere innholdet slik at det blir tilpasset andre målgrupper. Bytt gjerne ut logo med egen

2 Slett denne siden før bruk!
Informasjon til bruker av Powerpointen Denne PowerPointen er ment brukt til Skyteskole. Om PowerPointen: PowerPointen er lagt opp slik at det er kommentarer til hver side på «støttesidene». I tillegg kan du laste ned støtteark på Dette er til god hjelp for den som presenterer. Brukere står fritt til å legge til egne opplysninger, eller endre innholdet, men vi anbefaler at malens hovedpunkter blir fulgt. Flere av sidene i PowerPointen er i hovedsak bilder. Her er det lagt opp til at du som instruktør skal vise og forklare på våpenet eller annet utstyr. Har du spørsmål angående denne Powerpointen? Ta kontakt med ungdomskonsulent Ola Herje på eller LES DETTE FØR BRUK! Slett denne siden før bruk!

3 Program for skyteskolen
Dag 1: Sikkerhet Dag 2: Sikting Dag 3: Liggende skytestilling Dag 4: Avtrekk Dag 5: Oppsummering - Her gjennomgår du hva som er tema for dagen.

4 Dagens program Teori Skyting Oppsummering
Fortell raskt hva som skal skje i løpet av kvelden og gjerne hvor lang til hver del tar. Dette gjør at elvene vet hva som skjer og hva de går til.

5 Skytterlaget og Det frivillige Skyttervesen
Stiftet (skytterlaget) Medlemmer ? Antall ungdommer : ? DFS stiftet 1893 medlemmer Her kan dere fortelle kort om DFS og ikke minst skytterlaget! Dette er kanskje ikke så interessant for de yngste skyteskolelevene, men er viktig å ha med for å informere eventuelle foreldre/foresatte som er til stede. Bytt gjerne ut bildet med bilde av egen skytebane.

6 Sikkerhetsregler Det viktigste på skytebanen!
Temaforside (denne siden forteller om hva som er neste tema).

7 Sikkerhet Ikke sikt mot noen!
På denne og de følgende sidene går du igjennom hvordan man oppfører seg på standplass. Dette kan virke litt rart for skyttere og instruktører som er godt kjent med DFS, men for nye skyttere (ikke minst unge) så er dette en fin måte å gjøre de kjent med rutinene.

8 Sikkerhet Bær alltid våpenet med pipa opp.
På denne og de følgende sidene går du igjennom hvordan man oppfører seg på standplass. Dette kan virke litt rart for skyttere og instruktører som er godt kjent med DFS, men for nye skyttere (ikke minst unge) så er dette en fin måte å gjøre de kjent med rutinene.

9 Lading kun når standplassleder tillater det.
Sikkerhet Lading kun når standplassleder tillater det. På denne og de følgende sidene går du igjennom hvordan man oppfører seg på standplass. Dette kan virke litt rart for skyttere og instruktører som er godt kjent med DFS, men for nye skyttere (ikke minst unge) så er dette en fin måte å gjøre de kjent med rutinene.

10 Tøm våpen og magasin før du forlater standplass.
Sikkerhet Tøm våpen og magasin før du forlater standplass. På denne og de følgende sidene går du igjennom hvordan man oppfører seg på standplass. Dette kan virke litt rart for skyttere og instruktører som er godt kjent med DFS, men for nye skyttere (ikke minst unge) så er dette en fin måte å gjøre de kjent med rutinene.

11 Hør alltid på standplassleder.
Sikkerhet Hør alltid på standplassleder. På denne og de følgende sidene går du igjennom hvordan man oppfører seg på standplass. Dette kan virke litt rart for skyttere og instruktører som er godt kjent med DFS, men for nye skyttere (ikke minst unge) så er dette en fin måte å gjøre de kjent med rutinene.

12 På standplass

13 På standplass Gå rolig inn på standplass Gjør deg klar
Hørselvern er påbudt! På denne og de følgende sidene går du igjennom hvordan man oppfører seg på standplass. Dette kan virke litt rart for skyttere og instruktører som er godt kjent med DFS, men for nye skyttere (ikke minst unge) så er dette en fin måte å gjøre de kjent med rutinene.

14 På standplass Standplassleder er sjef! Bestemmer når du kan lade.
Bestemmer når du kan sikte. Bestemmer når du kan skyte Det er viktig å skape forståelse for at det er standplassleder som er sjefen på skytebanen

15 Skyting Klar om ti sekunder fra nå! Klar! ILD! Staaaaaaans!
Man kan kun skyte etter ILD! Staaaaaaans! Det er forbudt å skyte etter stans! Ha en gjennomgang av skytekommandoene hvor du forklarer hva de ulike kommandoene betyr.

16 Etter skyting Visitere våpen Rydde opp Ta ut skudd.
Tømme alle magasin. Ta ut sluttstykket. Rydde opp Forklar hva skytteren må gjøre etter at skytingen er ferdig. Vis og forklar med et våpen hvordan de skal gjøre det ved visitasjon. Lær også elevene at alle må rydde opp etter seg før de forlater standplass!

17 Våpen Sauer 200 STR Ta en gjennomgang av våpenet.
Ikke bruk våpenet på bildet, men bruk et ordentlig våpen og vis og forklar. Dene powerpoint-siden kan stå i bakgrunnen. Sauer 200 STR

18 Sluttstykke Ta en gjennomgang av sluttstykket og hvordan det fungerer og skal håndteres (ta det inn og ut, ta ladegrep, sikre våpenet osv.) Ikke bruk våpenet på bildet, men bruk et ordentlig våpen og vis og forklar. Send gjerne sluttstykket rundt slik at elevene får se. Denne powerpoint-siden kan stå i bakgrunnen.

19 Magasin Ta en gjennomgang av magasin
Ikke bruk bildet, men bruk et ordentlig magasin og vis og forklar. - Send gjerne magasinene rundt. Denne powerpoint-siden kan stå i bakgrunnen.

20 Ammunisjon 6.5 .22 Ta en gjennomgang av ammunisjon
Ikke bruk bildet til å vise og forklare, men bruk ordentlig ammunisjon og vis og forklar. Denne PowerPoint-siden kan stå i bakgrunnen.

21 Klær og utstyr Jakke Hanske Hørselvern Bukse Sko
Ta en rask gjennomgang av hva slags utstyr som voksne (seniorer) bruker når de skyter. Vær tydelig på at det ikke er behov for å kjøpe noe utstyr for å kunne delta på skyteskole. Hvis skytterlaget har utstyr til utlån så informer om dette. Dermed vet de, og ikke minst foreldrene, at det ikke er nødvendig å kjøpe masse utstyr med en gang.

22 Oppsummering Skytterlaget Sikkerhet Standplassleder Våpen Sluttstykke
Ammunisjon Klær Ta en rask oppsummering av hva som har blitt gjennomgått før dere går inn på skytebanen. Bruk elevene aktivt – la de gjerne de komme med stikkord før du viser «fasiten». Bruk 1-3 minutter på dette. Gjenta dette etter skyting inne på skytebanen.


Laste ned ppt "Velkommen til skyteskole - Kveld 1 -"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google