Hva vil vi med kystsonen? Fevik 11.-12. august 2014 NJFF skal arbeide for å: - sikre en bærekraftig forvaltning av de marine ressursene og deres leveområder.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Livet i sjøen - Fjæra - Fisk - Gøy på Fedje
Advertisements

Utfordringer og muligheter……
Naturvernforbundetskolen: Kyst Tema på foredrag: Kystsatsingen Tid: ca 20 min For mer info om foredraget kontakt: Lene på
Jakt, fiske og friluftsliv som næring
SKOGBRUK.
Fylkeskommunenes Akvakulturseminar 2012 Planarbeid.
NÆRINGSVENNLIGE ASKVOLL SEMINAR FOR POLITIKERE 22.APRIL 2013.
Den Norske Turistforening Vassdragsvern, bruk og næring Jan Olav Nybo Den Norske Turistforening.
Kystsonen: Er det noe å hente?
Hva er planlegging? Hva mener vi med begrepet bærekraftig planlegging?
Kystsoneplanlegging Kystsoneplanlegging(iKyst) Et felles forskningsprosjekt mellom NFH, UIT og NTNU/SINTEF samt 9 andre samarbeidende institusjoner.
Embetsoppdrag 2004 Resultatområde Regional planlegging Resultatkrav: Fylkesmannen skal påse at nasjonal politikk formidles og ivaretas i behandlingen av.
Har vi tilstrekkelig kunnskap for en framtidig god marin ressursforvaltning? Reidar Toresen Fiskebåtredernes Forbunds representantskapsmøte Oslo, 13.
Ny diskriminerings – og tilgjengelighetslov
– På lag med framtiden i 100 år!
Fysisk aktivitet i institusjonen
Nettverk for miljølære Et samarbeid mellom skoler, forskning og forvaltning En moderende møteplass for å praktisere miljøundervisning i eget lokalmiljø.
Begrensninger og muligheter
Stortingsrepresentant Steinar Gullvåg, Arbeiderpartiet
Kystsoneplanlegging En viktig faktor for regional verdiskapning i kystsonen Regionrådet: Balsfjord – Tromsø – Karlsøy, 28.mars 2011 Seniorrådgiver.
Prosjekt Laks og Næringsutvikling i Kragerøvassdraget Ole Erik Elsrud.
NJFF og tilgangen til jakt og fiske ”NJFF framstår i dag som den fremste forsvarer av allmennhetens tilgang til jakt og fiske”
Kommunal- og moderniseringsdepartementet Norsk mal: Startside ALTERNATIV A Tips for engelsk mal velg KMD mal ENG under ”oppsett”. Strandsoneforvaltning.
Livet i havet – vårt felles ansvar Nasjonalparker med sjøareal – Hva ønsker vi for den marine delen? Regiondirektør Erik Ludvigsen Strand.
Kyststier i Akershus Foto: Øystein Søbye, norsknatur.wordpress.com.
Arealplan, innspill, føringer og framdrift
Utfordringer med åpne merder
Nasjonal strand- og kystsonekonferanse Fevik 2014 Færder nasjonalpark - Innledning - Hva vil vi med den marine delen? -Innspill til sentrale myndigheter.
Barne- og ungdomsarbeid NJFF Telemark Organiseres gjennom rekrutteringsutvalget –Pr.i dag 3 medlemmer med delte ansvarsområder (barn og ungdom, jenter)
Strandsoneseminar 11 – 12 august 2014 Asbjørn Aanonsen miljøvernrådgiver.
Ressurs og reguleringer i fisket Sunnmøre og Romsdal Fiskarlags årsmøte 2004, Molde, november 2004 Politisk rådgiver Jorhill Andreassen, Fiskeri-
Natur - samfunn Bjørnar Sæther SGO 1001.
Norges Jeger- og Fiskerforbund Innføring i organisasjonen Norges Jeger- og Fiskerforbund Innføring i organisasjonen.
Mange bekker små gjør en stor Å! Fra helhetlig tenkning til helhetlig handling i ? Kristin Uleberg Vest-Agder fylkeskommune Prosjektleder for.
NJFF HORDALAND: PÅ SKOLEN Sporløs ferdsel Fiskestanga. Fot – cm Snella Rigging av stang/ snelle Fastsitting Bremsefunksjon Backlash Slukknute Sikkerhet.
Forslag til ny akvakulturlov Fiskeriforum Vest 13. januar 2005 Ekspedisjonssjef Magnor Nerheim.
FNF Finnmark. FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV FNF har sitt utspring fra et samarbeid mellom Norsk Friluftsliv (FRIFO), Friluftsrådenes Landsforbund (FL),Friluftsrådenes.
Naturmangfoldloven og plan- og bygningsloven
Norwegian Ministry of Fisheries Er omsettelige kvoter fremtiden for fiskeflåten? Nord-Norges Rederiforenings årsmøte 15. – 16. November 2002 Fiskeriminister.
Fiskeripolitisk debatt Innledning Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen Haugesund, 15. august 2005.
Marine bevaringsområder for hummer og torsk på Skagerrakkysten – hva viser 10 års forskning oss? Esben Moland Olsen Tittelside.
Norwegian Ministry of Fisheries Rent og rikt hav Statssekretær Thorhild Widvey, Fiskeridepartementet Tromsø 22. november 2002.
Norwegian Ministry of Fisheries Lokal og regional næringsutvikling – fiskeriforvaltningens rolle Fylkesmannsmøtet i Florø 2. – 4. juni 2004 Fiskeriminister.
Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet i seismikkrådgivning Seniorrådgiver Kristoffer Bjørklund.
Livet i havet – vårt felles ansvar Forvaltning av tang og tare i Norge Terje Halsteinsen.
Bruk og vern i Beiarn Trine-Marie Fjeldstad, Trygve Snøtun Beiarn, 11. juni 2012 Foto: Peter Hamlin.
Norges Jeger- og Fiskerforbund Innføring i organisasjonen Norges Jeger- og Fiskerforbund Innføring i organisasjonen.
Allemannsretten v/ Arild Sørensen. Kunnskapsstatus  Kunnskapsbasert forvaltning Folks kunnskap om allemannsretten Forvaltningens kunnskap om hva folk.
VEFSNAKONFERANSEN 2016 Vefsna - en fantastisk viktig faktor for å berge villaksen Vefsna - en fantastisk mulighet for næringsutvikling, rekreasjon og tilbud.
Læringsmål Eleven skal kunne; Beskrive kjennetegnene til noen dyr som lever ved bekken. Beskrive kjennetegn og levevis til fisker og små dyr som lever.
1 8. september 2010 Spesialrådgiver Christine Hjortland, KRD Forvaltningsreformen.
FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV Innspill til planprogram Fylkesdelplan små vannkraftverk.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Direktoratet for naturforvaltning - en støttespiller for kommunen i strandsoneforvaltningen? Nils-Yngve Berg Direktoratet for naturforvaltning Friluftslivsseksjonen.
Allemannsretten i strandsonen Vestby kommune Lars Grimsgaard Plansjef.
Fylkeskommunene ”Fra tjenesteprodusent til regional utviklingsaktør” – sykehusene over til staten Ansvarsreformen Regionreformen
Hvorfor og hvordan gjennomføre interkommunalt samarbeid?
Kommune-og fylkestingvalg høsten 2007 – hva gjør vi? generalsekretær Harald Tronvik FRIFO.
Hvem er vi Stiftet 1987 som ”Kystfiskernes Forening” Et ønske om en sterke kyststemme i datidens eneste faglag ”Norges Fiskarlag” Brøt med Fiskarlaget.
Hva har NJFF lært av #FÅ15?.
Hva menes med naturmangfold?
Kvinnesatsing Info fra NJFF-Hedmarks kvinneutvalg
Natur - samfunn Bjørnar Sæther SGO Natur - samfunn Bjørnar Sæther SGO 1001.
Hva menes med naturmangfold?
OYSTERCATCH AS TEKNOLOGI FOR MILJØET
Den fantastiske villaksen
Innsats for villreinen
Oppsummeringsmøte 2019.
Verneområder og nasjonalparker.
Utskrift av presentasjonen:

Hva vil vi med kystsonen? Fevik august 2014 NJFF skal arbeide for å: - sikre en bærekraftig forvaltning av de marine ressursene og deres leveområder. - sikre befolkningens adgang til å bedrive fritidsfiske i sjøen for rekreasjon og høsting til eget forbruk. Kjernen i NJFFs marine policy : Steinar Paulsen fiskekonsulent

Fisk - viktig matressurs Fritidsfiske - viktig rekreasjonssressurs Sportsfiske, hobbyfiske, fritidsfiske svært viktig for store deler av befolkningen (Begrepet «Fritidsfiske» trenger en avklaring). Sjøfugljakt og seljakt også viktig del av kystfriluftslivet

Behov for bedre lokal/regional forvaltning av mange arter

Må få kontroll på: Nedbygging på land, -inngrep i strandsonen arealbruk og forurensing i sjøen Må sikre: Tilgjengeligheten og det frie friluftslivet langs kysten.

Privat! Flott område for bading og friluftsliv, og svabergfiske etter lyr, berggylte og torsk.

Kort oppsummert: NJFF er opptatt av: - å ivareta allmennhetens adgang - å bevare sports- og fritidsfiske og jakt som en viktig del av allemannsrettene - en helhetlig og bærekraftig forvaltning av våre felles marine ressurser