Skadesak demontering kran Hendelsen og skadeomfang: En ansatt i et innleid firma skal demontere en kransøyle i virksomheten. Skruer som holdt fast kransøylen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

Risiko Sannsynlighetsgradering:1 = Lite sannsynlig (kan inntreffe mindre enn én gang hvert 100. år) 2 = Mindre sannsynlig (kan inntreffe mellom én gang.
Systematisk HMS arbeid
Erfaringer fra internrevisjon
Hurum PPTs erfaringer med LP
BEVIS I DENNE ART-TIMEN VAR DU SPESIELT BRA DU VISTE DATO: _______.
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
BEDRE GJENNOM KUNNSKAPSDELING SHARING TO BE BETTER CAKE Q2 Løftecase.
Sommervikar i Blend.
Status pr 3. mars kl Konsernsjef Axel Krogvig.
Vi får Norge til å gro! Fornying av Norges Bondelag – på hugget Uttalelse fra Nordland.
Trivselsleder AS © 2011 Brukerundersøkelse aV Trivselsprogrammet mars 2011 (utdrag)
1 Valg av system •Hadde et elektronisk ”hjemmelaget system” med en del begrensninger. •Overbevise ledelse om behov for nytt system. •Opprettet en prosjektgruppe.
Prosjekt brunostmaskin
Pims i Statoil 3. mai 2000.
Samarbeidsavtale mellom If og EBA
"Ting er ikke altid slik, de synes å være."
CAKE Session no. 2 Du kan delta i en ulykke – eller stoppe den.
Vannforsyning til Trondheim, Melhus og Malvik kommune
Resultater Kundesenter
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Classification: Internal Status: Draft Forslag til vedtak i GF AMU
Kravet til faglig forsvarlighet og omsorgsfull hjelp
Risiko Sannsynlighetsgradering:1 = Lite sannsynlig (kan inntreffe mindre enn én gang hvert 100. år) 2 = Mindre sannsynlig (kan inntreffe mellom én gang.
Forsikringsavtale for Leiv Eiriksson Nyskaping AS Avtalen gjelder for etablerte og nystartede bedrifter i tilknytning til Leiv Eiriksson Nyskaping AS/Innovasjonssenter.
Det er nå det gjelder! -Arild Sæle-. Erfaringer, utfordringer og fremover  Illustrert tilbakeblikk, det hele startet i 2006…  Hvilke utfordringer har.
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
IPT - Telemark Kartleggingsprosjekt IPT Paul Alfsen Njål Myrseth.
Et arbeidsliv for alle! Jon Valestrand - tillitsvalgt for Fellesforbundet ved Åstvedt AS.
MTO diagram Avvik Hendelse- og årsaksanalyse Barrieresvikt Normalt:
Hai ! Hai !.
Hvordan redusere ventetiden for time hos fastlegen?
Midlertidige ansettelser i usikre tider
BEDRE GJENNOM KUNNSKAPSDELING
Smarison AS. Smarison AS er et hotell med aksjekapital på som oppnår kravet til å starte et aksjeselskap. Samarbeider med Radisson Blue hoteller.
Kravet til faglig forsvarlighet og omsorgsfull hjelp
AVSKJEDSFEST Søndagskveld hadde vi ”åpen” havn, der slekt og venner kunne ta med grill/grillmat for å komme og kose seg litt sammen med oss, slik at vi.
 Kunnskapsmål: stille spørsmål, samtale og filosofere rundt naturopplevelser og menneskets plass i naturen  Vi ønsker å gjøre elevene bevisste på hva.
Småsamfunns- satsing Hva har vi lært? Dag Arne Henriksen Oppland fylkeskommune Tromsø
Rehabilitering av enebolig
Sikkerhetsforskriften – status og fremdrift v/Arild Tømte
N O R P R O F F Quality Management SAMARBEIDSPARTNER FOR
Og.
SCIENCE SHOPS – Innlegg på studiekvalitetsdagene 6. oktober 2014 ved Anne Bregnballe, APS.
Skadesak tilbygg eksisterende bygg Hendelsen og skadeomfang: Entreprenøren smelter snø og is på taket til tilbygget for å kunne foreta fuging av lettklinkerelementer.
Båtbrann Skadesak for retten - I forbindelse med klargjøring av stedet for reparasjonsarbeidet hadde det dagen før vært benyttet varme arbeider i forbindelse.
Cake Q3 Storulykke 1.
Gutter som lekeressurser HOSLE BARNEHAGE
Hva er hovedproblemstillingen?
Oljeskader og forsikring
RORMANN Opplæring.
SKADE/LAKK KONFERANSEN 12 MARS 2015
Bjørn Olve Møkkelgård Kristian Elverum
1 Arbeidet og skaden  Arbeid på fasade.  Oppvarming ved bruk av åpen flamme (propan) i forbindelse med flislegging på vegg.  Oppvarming nødvendig på.
Presentasjon av erfaringer fra Fellesprosjekt Gruppe nn:,
Poenget med å presentere disse sakene er å vise at det påhviler dem som driver med varme arbeider et meget strengt aktsomhetskrav og at det etter hvert.
Ellinor Bakke Aasen Prosjektet Startet som et kompetansehevingsprosjekt i 2009 etter idè fra Lisbeth Østby i Telemark. Finansiering fra Helsedirektoratet,
Prosjekt HC-lekkasjer Oppdaterte resultater fra årsaksanalyse: Hydrokarbonlekkasjer over 0,1 kg/s på norsk sokkel i perioden 2008–2014.
Norsk Finansbarometer 2015 © TNS Norsk Finansbarometer 2015.
”Amerikabrev” Sett inn et pronomen som passer. Kjære venner! Jeg vil ganske kort sende dere noen ord fordi jeg vet at flere landsmenn kunne tenke seg.
B RUKERUNDERSØKELSE IKT Som en del av resultatmål for første halvår 2013, ble det gjennomført en IKT- brukerundersøkelse. Brukerundersøkelsen har hatt.
Sikker bruk av motorsag. Mål for kurset Sikker bruk av motorsag Hoggeteknikk Vedlikehold.
Markedsplasser Farmandstredet 2016.
Stillas, rigging og isolasjon/kapsling
Surnadal - kurs i varme arbeider i landbruket
(Forskrift om utførelse av arbeid)
Møte om livbåter
Deltagelse i forsøk med elektronisk manntall og ny rutine for fremmedstemmer på valgting Valgforum 9. november Skedsmo Kommune, Presentasjonsnavn.
Utskrift av presentasjonen:

Skadesak demontering kran Hendelsen og skadeomfang: En ansatt i et innleid firma skal demontere en kransøyle i virksomheten. Skruer som holdt fast kransøylen satt fast. Det ble benyttet skjærebrenner for å utføre arbeidet. Det var en åpen luke i veggen 3 meter over gulvet fra arbeidsstedet. Gnister fra skjærebrenneren kom inn i ventilasjonsanlegget via luken. Gnistene antente brann inne i ventilasjonsanlegget som ikke var stoppet. Ingen hos skadelidte viste hvordan ventilasjonsanlegget kunne stoppes. Tilnærmet ingen sikkerhetstiltak var satt i verk før arbeidet startet.

Skadeforebyggende tiltak Skadeforebyggende tiltak etter krav i sikkerhetsforskriften var ikke gjennomført. Tilgjengelige slokkemateriell virket ikke - Pulverapparat virket ikke - En brannslange var for kort, annen hadde stort hull Sikredes ansatte hadde enten liten/ingen opplæring i tiltak ved varme arbeider, eller valgte å ikke foreta nødvendige sikkerhetstiltak.

Erstatningen Det ble fortatt full avkortning fra forsikringsselskapets side på grunn av brudd på flere punkter i sikkerhetsforskriften. Erstatningsansvar på grunnlag av uaktsomhet. Skadeomfang: ca. kr ,-

Konklusjon Denne brannen startet ved bruk av skjærebrenner. Brannens omfang kunne vært redusert dersom ansatte i virksomheten hadde hatt personell med kjennskap til driften av bygget. Brannen kunne vært unngått ved å i verksette enkle skadeforebyggende tiltak iht. gjeldende sikkerhetsforskrift. Negativt omdømme - Sikrede forårsaket en brann hos kunde. Andre forhold