Alle skal med Frelsesarmeens jubileumsseminar Kjell Erik Øie Statssekretær 08.11.07.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
HISTORISK OG FREMTIDIG OVERSIKT OVER:
Advertisements

Impulssenteret Et dynamisk veiledningssenter i Vaskerelven, Bergen.
Hvis vi var gjess... Ahh!.
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
I.
Riktig eller galt? Eller nesten riktig?. Det var elskere som skiltes seg med den største vanskeligheten. (2 feil) Jentene fikk ingen eller veldig litt.
Åpning av konferansen Tillit til tjenestene? kunnskap og åpenhet i barnevernet og i familievernet Kjell Erik Øie Statssekretær
Forandringsfabrikken
Kjell Erik Øie Statssekretær
GROW modellen.
Frivilligpolitikk i Askim
Frivilligheten en ressurs i folkehelsearbeidet, men til hva og hvordan? • Det offentlige og frivilligheten i et mangeårig og skiftende fellesskap • Veksten.
Fra ord til liv April 2013 «Kom ikke med klager mot hverandre.» (Jak 5,9)
"Ting er ikke altid slik, de synes å være."
Sverre Nesvåg Forskningsleder
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
Sør-Afrika KFUM Tensing
NATUR, KOMPETANSE OG EN STADIG SØKEN. Ungdomsprosjektet.
Velferdsstaten (Slåtten og Larsen, 2002)
Kjære Pappa. Rart å tenke på at du startet på bunnen en gang du også.
Kjell Erik Øie Statssekretær
Er frivillig, ideell sektor flink nok til å fremheve sitt særtrekk? Innlegg på HSH’s frivillighetskonferanse 2008, Oslo Kjell Erik Øie Statssekretær
Å være med på å starte noe nytt… Åpningen av RTVS Sør Kjell Erik Øie Statssekretær
Kunnskapsstatus Hva sier forskningen? 1.amanuensis Kjell-Arne Solli.
Endring gjennom ledelse. Politisk styring Vekst og utvikling for barn, unge og familier Politisk styring, gjennom budsjett, lovverk, styringsbrev.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Vår spennende barnehagehverdag på Rød VI OPPLEVER FIN LEK, KOSER OSS VELDIG, OG DANNER STADIG NYE VENNSKAPSBÅND PÅ RØD AVDELING. HER ER SMÅ GLIMT FRA VÅR.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Den digitale leken -bare utenfor eller også innenfor barnehagen?
Ung i verden Verden er stor, men mindre enn noensinne. Hvordan påvirker det deg? Ung i Verden Verden er stor, men mindre enn noensinne. Hvordan påvirker.
Institutt for spesialpedagogikk Hvem er prinsene og prinsessene? stipendiat Hege Knudsmoen, Oslo barnevernsamband
Hvor går barnevernet? Landsmøte norsk barnevernlederorganisasjon (NOBO) Gardermoen, april 2012 Anne Jensen, KS Anne Jensen, KS KS Omstilling og.
Kjønnsnøytral ledelse – er det ønskelig? Politiske strategier for ledelse Hvordan vektlegges kjønnsperspektivet? Kjell Erik Øie Statssekretær i Barne og.
QUIZ- (AS) BJØRNS KIWANISQUIZ Du treffer en person som ser du bærer Kiwanisnåla, og som spør hva det er. Du svarer: ”Jeg er medlem av Kiwanis! ” 1.Hva.
Dialogkart 1. Vår fremtid FN definerer: –«near aged» (55-64 år) –«young aged» (65-74 år) –«old old» (75-84 år) –«oldest old» (85+) 2030 (SSB): Hvor mange.
Barneverntjenestens Ytre Helgeland avd Alstahaug Situasjon pr
Det nytter - når vi gjør ting i fellesskap Home-Start Familiekontakten – samling for landets familiekontakter Kjell Erik Øie Statssekretær
Bokollektivet Målgruppe:
Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Arendal kommune mottar den nasjonale innovasjonsprisen 2014 Med hjerte for Arendal ett av prosjektene.
Regjeringens stasing på barnevern – hva foreventes av kommunene Kjell Erik Øie Statssekretær.
Barnevernet sett fra Regjeringens side Kjell Erik Øie Statssekretær
Kamp mot etnisk diskriminering Hvilken nytte kan sosialarbeidere ha av politiske virkemidler? Kjell Erik Øie Statssekretær Diakonhjemmet høgskole
Regjeringens tanker om fattigdom Framfylkingens nordiske fattigdomskonferanse Kjell Erik Øie Statssekretær
1 SKAL DU HJELPE KFUK-KFUM NÅR VI SLUTTER?. 2 VI FIKK SÅ MYE GLEDE I KFUK-KFUM I Y’S MEN FORTSATTE DET.
Barnevernet i Norge – et oversiktsbilde Nina Hjertø Ingebrigtsen, Anne Jensen og Mette Smedstad KS Myndighetskontakt.
Likestilling på norsk – og internasjonalt Kjell Erik Øie Statssekretær i Barne og likestillingsdepartementet
HIS august 2003: Telefonen ringer på kontoret til en på vår prioriterte kontaktliste Jaa Er det forsker NN? Ja God dag mitt navn er Ola Barkved, jeg arbeider.
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
Ideelle organisasjoners plass i et samlet sosialt tjenestetilbud av Statssekretær Kjell Erik Øie
Åpning av videreutdanningen ”Barnevern i et minoritetsperspektiv ” for alle høgskolene, Oslo Kjell Erik Øie Statssekretær
Hva ønsker Regjeringen med barnevernet – hvem gjør hva for å ivareta de unge? Innlegg på dialogkonferanse med ordførere og rådmenn i Sør-Trøndelag, Selbu.
Velkommen til viktig oppstartseminar Kjell Erik Øie Statssekretær.
Helgeland Krisesenters jubileum 21. mai 2007 Kjell Erik Øie Statssekretær.
Barnevernet sett fra Regjeringens side Innlegg på kommunekonferansen til Nordland Fylke Kjell Erik Øie Statssekretær
Kjell Erik Øie Statssekretær
Et kunnskapsbasert barnevern Innlegg på regional barnevernskonferanse, Hell Kjell Erik Øie Statssekretær
BARNAS BARNEVERN 2020.
Hovedlinjer og tiltak på barne-, ungdoms, familie og likestillingsområdet Innlegg på fylkesmannsmøte i Bergen Kjell Erik Øie Statssekretær
Myter – organisasjon og ledelse i barnehagen
Samfunnet som inkluderende fellesskap Kjell Erik Øie Statssekretær.
Hvorfor ha en plan? Virksomhetsplan = tydelighet og fokus Tydelighet
”Du skal få en dag i mårå...” Faglig forum for kommunalt flyktningearbeid sin landskonferanse 2007 Kjell Erik Øie Statssekretær
Den gode barndommen, de store utfordringene Grete Herlofson Norske Kvinners Sanitetsforening 5/10-15.
Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?
Kjell Erik Øie Statssekretær
Guri Kaurstad, Kari Bachmann, helge Bremnes, Gøril groven
Gang.
Vi vil være en kirke som Strategi for Stavanger bispedømme
Utskrift av presentasjonen:

Alle skal med Frelsesarmeens jubileumsseminar Kjell Erik Øie Statssekretær

2 Rart å være her.... Gammel bymisjonær Gift inn i en frelsesarmefamilie Mannen min er bror av Ruth Elisabeth Engøy Solberg som skal lede barnesang litt senere

3 Frelsesarmeen Driver hjelpetiltak for barn, unge og deres familier (7 barnevernsinstitusjoner, 1 familiesenter, 4 barnehager) Driver generelt barne - og ungdomsarbeide (FABU medlemmer, 1. 1 millioner kroner i støtte))

4 Hvorfor er ideelle organisasjoner så viktig? For det første er ofte frivillige, ideelle organisasjoner raskere enn det offentlige til å peke på nye behov eller grupper som ikke får den bistand fra fellesskapet som de burde få. For det andre kan ideelle organisasjoner lettere kritisere myndighetene og gjennom det påvirke vår jobb med stadig å videreutvikle velferdsstaten. For det tredje kan ideelle organisasjoner utløse frivillige ressurser.

5 Ensomhet og ideelle organisasjoner Eksludering og ensomhet er en av velferdsstatens største utfordringer. Bruk av frivillige kan være det limet vi trenger for å sikre ensomme mennesker en viktig og nødvendig tilknytning til det sosiale livet mange av oss tar som en selvfølge. Frivillige skal ikke erstatte nødvendig offentlig kompetanse, men skape møteplasser mellom mennesker som kanskje ellers aldri hadde møtt hverandre.

6 Hva kjennetegner godt barnevern? Kjærlighet Kontinuitet Kunnskap

7 Ideelle organisasjoners plass i barnevernet Vi vil ha et barnevern bestående av offentlige tiltak supplert med tiltak fra ideelle organisasjoner Vi ønsker å redusere bruken av kommersielle tiltak Vi vil utnytte unntaket i lov om offentlig anskaffelser så langt det er mulig Gode ideer og faglige metoder må bli felles tankegods og ikke bedriftshemmeligheter Kvalitet, pris og omstillingsevne skal være gjenstand for vurdering. Barnevernet skal være kunnskapsbasert Vi vil redusere bruken av institusjoner til fordel for hjemmebaserte tiltak og fosterhjem

8 Å være kristen forplikter Vi bør da ha et øye for at livet kan være komplisert, at det leves mange ulike liv, at mennesker gjør ulike valg og at svarene på hva som er de rette valgene og det gode liv ikke alltid er like innlysende. Det går en rød tråd fra slumsøstrenes barnekrybber rundt 1890 til Frelsesarmeens arbeid blant barn og unge i dag. Det viktigste spørsmålet blir alltid: Hvilke barn trenger dere mest? Gratulerer med jubileet