Bruk av kart og steder i Reunion Registrering av stedsnavn Endringer av stedsnavn gjennom tiden Redigere stedsnavn Finne steder på kart Personens eget.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Blogg En blogg kan sammenlignes med en nettbasert dagbok. Her kan du publisere tekst, bilder, videoer. Leserne kan kommentere det du har skrevet i din.
Advertisements

Ny ordlyd på rapportene i avdelingen og nye rutiner for registrering av skyteaktiviteter For nye brukere: Du må først være registrert med en e-postadresse.
Slik bruker du vår nettbutikk!
Datakurs i heimesida Skei hotell 15.mai  Søk opp på internett  Last ned Google Chrome – gratis  Gå inn via Google Chrome når du skal inn på pensjonistforbundet.
Support, nye funksjoner og tjenester fra Uni Pluss
Hvordan lager du en konto (blir en Facebookbruker) ?
Hvordan bruke Lions medlemsregister?
YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005
Bygg web på Opplæring Presentasjon Idium AS Bygg web på Opplæring.
BraWeb Bestilling.
Hvordan lager du en konto?
Kreativ bruk av tankekart
Oppdatere innstillinger for profil og personvern Trykk deretter F5, eller klikk Lysbildefremvisning > Fra begynnelsen for å starte kurset. Klikk Aktiver.
1. Dette portrettet er originalbildet som vi skal se hvordan vi kan forbedre ved å gå tettere på motivet, gjøre bildet skarpere og lysere. Deretter skal.
Intranett: Hvordan komme i gang
TIBE EDIT brukerveiledning Etter gjennomgang av denne presentasjonen skal du være i stand til å opprette nye sider, sette.
Enkel brukerhåndbok for NFUs redaktører Versjon 1, 3. februar 2013.
Bilderedigering 6e Kopiere bilde
Veiledning for firmakunder
Manual for bruk av Storylineverktøykassa Laget av Åse Skiftun.
For å åpne Internett trykker du på i startskjermbildet. Når du klikker i adressefeltet, blir det en blå bakgrunn på den nettadressen som står der, og det.
Dokument med bilde, formatere i Word
Kontakter i Gmail •De første e-postadresser som elevene skal bruke på kurset, bør legges inn i kontaktlisten i Gmail før kurset starter. •Da slipper eleven.
Visma Enterprise introduksjonspresentasjon Hvordan bruke ny meny i Visma Enterprise HELHETLIG LØSNING FOR NORSKE VIRKSOMHETER Moderne og effektiv tjenesteproduksjon.
Nyttig presentasjonsverktøy Basert på lysark / plansjer
Manual for skoleavis i 6. klasse
Innføring i bruk av Dashboard
Epost vha Outlook Grunnleggende om epost / Outlook-Exchange
Gå inn på denne internettadressen:
? Hva er.
Hva er ?. Facebook er et av de mest kjente sosiale medier eller nettsamfunn. Det er en gruppe mennesker som ved hjelp av data (internett) kommuniserer.
Hvordan lager du en konto?
Lage og sende SMS 1a Lage SMS
1 Brukerveiledning for Klubben onlines medlemsarkiv – en enkel innføring.
Menyer Hovedmeny Sidemeny Finne frem gamle Klubblenker.
IFrame LEGGE TIL IFRAME. IFRAME for å legge til en iframe, kopier kodesnutten som angitt på siden du skal dele fra: f. eks.:
Publisering på verdensveven Kursdag 2 VÅFF, våren 2002.
Publisering på verdensveven Kursdag 3 VÅFF, våren 2002.
IFrame LEGGE TIL IFRAME. IFRAME for å legge til en iframe, kopier kodesnutten som angitt på siden du skal dele fra: f. eks.:
Andre funksjoner. Her kommer en beskrivelse av søkefunksjoner, knapper og annen funksjonalitet. 2.
Andre funksjoner.
KONFIDENSIELT. Distribusjon bare til partnere i henhold til avtalen om taushetsplikt. Microsoft gir ingen uttrykte eller underforståtte garantier. © 2012.
1 Gruppeoppgaver - antirasistisk nettsted Visittkort / startside / indexside Lenkeside / Generell faglig ressurside (Side med generelle førskolelærerfaglig.
Her er noen skjermbilder fra PowerPoint kurs holdt for leger
Hurtigreferanse for © 2013 Microsoft Corporation. Med enerett. Startskjermen i Lync Startskjermen i Lync inneholder fliser i huben til venstre, som du.
Harald Kaasa Hammer: Manual til redigering av nettstedet Først forklares hva de ulike elementene på nettsidene betyr. Så ser vi på mappene.
Online Påmelding via Dette er en påmeldingsløsning som kan brukes av enkeltpersoner som skal melde seg på renn.
Online løpssøknad via ”Klubben Online” For O-sesongen 2006 skal alle orienteringsgrupper søke om sine arrangementer via elektronisk søknadsskjema i ”Klubben.
Hurtigreferanse for Lync 2013 for Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Med enerett. Med Lync kan du begynne å samarbeide uten å måtte planlegge et.
Bruk av dekningskartet CellVision. CellVision åpnes ved å klikke på følgende link Dere må logge inn via intranettet.
KUNST & HÅNDVERKSBLOGG
Registrering av testresultater fra mobiltelefon
Registrering av testresultater Trinnene i prosessen Logg deg inn på Admin-sidene Opprett en ny test Legg til testresultater Registrer.
Tips og Triks i Agresso Ingar Slette, UNIT4 Agresso AS.
Veileder i Extranet for brukere, kontaktpersoner og resultatrapportører Extranet - en felles plass for målinger av forbedringsarbeid i pasientsikkerhetskampanjen.
Fossums nye web nå går vi online Opplæring 17 og 18.nov Tel Opplæringspresentasjon v/Carina nov10.
Å bruke VOFO Oslo-bloggen Ingvar B.. Hvorfor blogg? En blogg er først og fremst et sosialt medium. Innleggene er gjerne lengre og mer forseggjorte.
Datakortet – Modul 3 Word 2003, Kap Modul 3.
GODT NYTT ÅR ! Hilsen Styret i NEKF TIL
Tilpasse «framhevet bilde» i paint
Romsviks DIPS-tips - og andre elektroniske snarveier
Brukerhåndbok versj. 1, 3. februar 2013
Brother’s Keeper Anne Grete Mensen.
Registrere økter Driftslogg SjåførApp
Bruksanvisning til høringsforslag til kulturminneplan for Porsgrunn
i PowerPoint 7 måter å arbeide sammen på Rediger med andre personer
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er vanlige tekstbokser. Du kan endre skrifttype, størrelse, flytte dem rundt og kopiere dem hvis du vil. Jeg syns.
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er tabeller. Du kan endre skrifttype og størrelse etter ønske. Jeg syns det er greit å lagre filen med et annet navn.
Utskrift av presentasjonen:

Bruk av kart og steder i Reunion Registrering av stedsnavn Endringer av stedsnavn gjennom tiden Redigere stedsnavn Finne steder på kart Personens eget kart Vanskeligheter med å finne steder

Registrering av stedsnavn (Plassen ev. Bruks og gårdsnummer), gårdsnavn, kirkesogn, kommune, fylke, land Dagens navn – gir søkemulighet på kart Historiske navn – noter i Memo Få oversikt over alle steder i hele filen ved å klikke på steder

Endringer av stedsnavn gjennom tiden Herred, prestegjeld og sogn i Norge – med forandringer gjennom tidene html html arkiv/Slekt/Hovedkilder/Kirkeboeker/Soknehistorikk arkiv/Slekt/Hovedkilder/Kirkeboeker/Soknehistorikk

Tastevalg i menyen for Steder Her gjør du valg av kart – Google maps eller Bing maps Her kan du lage en rapport over alle steder knyttet til personer Her vil du få den samme lista over Steder, men på egen side Bruk gir oversikt over alle personer som du har registrert på dette stedet Notat gir mulighet til å skrive litt om stedet (max tegn) Geo gir tilgang til kart og geokoder

Redigere navn Heidis video: Rett skrivefeil = høyreklikk /dobbeltklikk på stedsnavnet og skriv det riktig i visningsruta. Flere utgaver av ett sted = høyreklikk /dobbeltklikk på den utgaven av stedsnavnet du velger som det korrekte. Kopier navnet (  C) – avbryt - klikk på det stedsnavnet du skal endre – lim inn det riktige (  V) - trykk endre. Reunion gir forslag til stedsnavn du tidligere har skrevet To navn kan også slås sammen for å rette – dra feil-navnet over det riktige.

Finne og registrere steder på kartet Vi markerer det stedet vi ønsker å finne på kartet Marker Geo og så videre på Hent Det dukker opp en ny rute med kart. Dra ruta nederst i høyre hjørne for å få fram større kart. Bruk pekeren til å finjustere for korrekt plassering og trykk hent geokoder for stedet Stedet får nå blått merke i margen = steder med registrete geokoder

Personens eget kart Kommandoen finner du i personens vindu Eller du finner den under Hendelser ved hvert sted

Vanskeligheter med å finne steder Bytte kart for å lette søket Klikk på tannhjulet nederst til høyre = Steder innstilling Bytt til Bing maps, velg ”søk bare etter posisjoner”. Fjern eventuelt første ledd i stedsangivelsen (gårdsnavn eller lignende) og søk Bing maps viser geokoder som kan kopieres og legges inn i Reunion og på Google maps. Bytt komma med punktum. Google maps lagrer stedet med geokoder når en aksepterer å registrere seg som bruker Hva når du ikke finner gården eller stedet? Når Reunion via Google maps ikke fører fram? Når Reunion ikke lagrer et manuelt funn? Men fremdeles er det uløste kartproblemer. Tips mottas med takk!