Rekruttering! Og hvem vil ta over arven.. Hvorfor bekymre seg om den type ting i 2014?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
895 studenter på Universitet i Oslo deltok undervisningsåret 2009/2010 på emner hvor forelesningene på tatt opp og lagt på nettet (Podcastet) Alle disse.
Advertisements

1 Oppstartsundersøkelse 2008 Høgskolen i Bergen 586 besvarelser (30 % svarprosent)
INFORMASJON OM FAGVALG TIL VG2
Hvorfor det ikke er så lurt at pengene følger eleven
Hvorfor satse på nett? 3,2 millioner nordmenn har tilgang til internett (2006). Folk bruker nettet først for å skaffe informasjon. Internett er den billigste.
Velkommen til Høgskolen i Buskerud!.  2700 studenter  220 ansatte  Over 40 godkjente studietilbud.
Forskningsbasert?. StLs definisjoner »Forelesere –Med aktivt forhold til FoU –Som kjenner vitenskapelig metode –Som er oppdatert på sitt fagfelt –Som.
Tips og råd for praktisk kompetansearbeid
GFU Holmsbu 2.-3.februar 2012 HH Strategiplan HiOA - fra GFU.
TETT PÅ DET DU TRENGER! 19 bachelorutdanninger, 15 masterstudier.
Karrieresenteret i Nord-Trøndelag
Høgskolen i Bergen Over 70 ulike studietilbud Yrkesrettede utdanninger til og med masternivå Utdanninger som er etterspurt i samfunnet.
Fra ord til liv Juli 2009.
Dine penger= din fremtid
Aldri før har det vært så nærliggende å ta høyere utdanning.
Presentasjon av Høgskolen i Østfold
Høgskolen i Oslo Studiet i bibliotek- og informasjonsvitenskap – i lys av bolognaprosessen og kvalitetsreformen Liv Gjestrum Høgskolen i Oslo Avdeling.
Campus Kristiansand studenter Campus Grimstad studenter.
Har du noen gang lurt på? Hvordan man lager parfyme?
Forretningsidé Vår forretningsidé er å drive journalistvirksomhet på oppdrag fra lokalavisen, samt opprette en webside for ungdom i Egersund/Dalane.
Studietilbudet til Høgskolen i Østfold
Presentasjon av Høgskolen i Østfold
1 Veien videre for Høgskolen i Østfold Hans Blom Rektor HiØ.
Heltid – hvorfor det? Det store heltidsvalget Stokmarknes 2.april.
Lønn 2010 Lokale forhandlinger.
Differensiering fordi…
1 Fagdag HiST : Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap tilbyr: 2-årig master i datateknikk 2-årig master i informatikk.
Campus Kristiansand studenter Campus Grimstad studenter.
Arne Tronsmo UU-leder IKBM
HVA BETYR STJERNØUTVALGETS FORSLAG I FORHOLD TIL FUSJONSPROSESSEN MED NVH? Terje Holsen.
Velkommen til Technorama Det Sveitsiske vitenskapssenteret.
Sunnland Einar Stølevik
Høgskolen i Oslo Kunnskap for et helt liv. Norges største statlige høgskole l Om lag studenter l 1100 tilsatte l Grunnlagt i 1994 da 13 høgskoler.
Møte i Nasjonalt Råd for Teknologisk utdanning - Høgskolen i Oslo oktober 2007 Forskerrekrutteringsbehov i Norge - Framskrivninger til 2020 basert.
Møte i Nasjonalt Råd for Teknologisk utdanning - Høgskolen i Oslo oktober 2007 Tiltaksplan for å styrke realfagene 2007/2008 Geir Anton Johansen.
Realfag og ingeniørutdanning Visjon: Å bli regional industris første valg som kompetanse- og FoU-samarbeidspartner Helhetlig kunnskapskjede: Næring – Forskning.
Kampen om de kloke hodene -og jobben med å få dem ut til næringen…
Hva kan Vestfold selv gjøre for å vinne kampen om arbeidskraften? Sverre Høifødt Vestfold fylkeskommune.
Frihet Trygghet Handlekraft Bergen Offentlig fagskole konferanse.
Samarbeid fagskole høgskole
Rekruttering til Byggenæringen april BNLs måldokument for utdanningspolitikk Rekrutteringsbehovet er; –6600 elever i videregående skoles byggorienterte.
Anne - med lovens minimum  Anne har i lønn  Folketrygden betaler mindre i pensjon jo høyere lønn man har  Anne får bare 42 % av lønn i folketrygd.
© 2010 KPMG AS, a Norwegian member firm of KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International, a Swiss cooperative. All rights.
Fagmøte – Alternative opptaksveier Undervisningsopplegg og vurderingsordninger ved Høgskolen i Ålesund.
Høgskolen i Gjøvik Prodekan for studier – Liv Torjussen Ny rammeplan innført fra august 2011 Fire ingeniørutdanninger: Avdeling for teknologi, økonomi.
SIVILØKONOM NHH NORGES MEST SØKTE STUDIUM.
Bli akkurat det du vil! UiO er Norges best rangerte universitet med nærmest uendelige studiemuligheter: Eldst og størst Over hundre studieretninger Utveksling.
Nord-Norges teknologiske høgskole Jon-Are Lunde Studiesjef
Hvordan få unge voksne til å komme til Vitensenteret? Senkveld, -en fest på Teknisk Museum Av Sigrun Reisæter og Jon Haavie.
PRESENTASJON KARRIERESTART -en del av Nye StudentTorget.no.
VELKOMMEN til Ingeniørutdanningskonferansen november, Scandic Hotel Oslo Airport, Gardermoen.
Hvordan løse rekrutteringsproblemene i sektoren? Og hvordan få studentene til å bli?
Fornyelse mot høyere kvalitet vil kreve mer samarbeid Dekan Ole-Gunnar Søgnen Konferanse om norsk ingeniørutdanning.
1 Bedriftssamarbeid som middel for økt rekruttering Et case fra Høgskolen i Vestfold 24. Okt 2008 v/Marius Imset.
Vi må jobbe med følgende utfordringer: 1. Økonomi Det må skapes en bærekraftig økonomisk plattform.Det må skapes en bærekraftig økonomisk plattform. 2.
Samarbeide for å overleve? Mulighetene er der…og MÅ tas 5 September 2014 Grafisk bransjeforenings landsmøte 2014.
1 Praksis i ingeniørutdanningen, NRT okt 2007 NITOs syn på praksis Bjørn Olsen, fagsjef Pål Espen Bondestad, leder NITO Studentene.
Høgskolen i Bergen Gir deg en utdanning som..er etterspurt i samfunnet Tilbyr utdanninger med..nærhet til arbeids- og..næringsliv Tilbyr bachelor- og..mastergrader.
Hvem er vi? Vi er et jentenettverk som i hovedsak holder til i Trondheim. Vi er et nettverk som er en videreføring av prosjektet «Jenter i bil og elektro».
Vitenskapelig revolusjon ESST august Shapins fokus Ending i kunnskap om virkeligheten og hvordan sikre denne kunnskapen: –Mekanisering av naturen.
Høgskolen i Oslo Vi flytter til Pilestredet 35. Når skjer flyttingen l Undervisningen avsluttes i Pilestredet 56 i løpet av uke 50 l Siste dag studentene.
Noen erfaringer fra NTNU ?
Dekanskolen UHR Profesjonalisering av dekanrollen Dekan dr.ing Ole-Gunnar Søgnen Avdeling for ingeniørutdanning Høgskolen i Bergen.
Denne informasjonen gjelder for
Programområde: Realfag Programfag for Vg 2 og Vg 3
Orientering om søkertall
Ulike undervisningsformer - digitalisering av undervisning
Fakultetet for Miljøvitenskap & Naturforvaltning
Studieprogramlederrapporten 2018
Utskrift av presentasjonen:

Rekruttering! Og hvem vil ta over arven.. Hvorfor bekymre seg om den type ting i 2014?

Før: Solide forelesere og lab. Ing.

Nå: Greie fasiliteter! Pilestredet 35, Med studenter. Ingeniørutdanning og Samfunnsfag.

Studenter i hopetall, Kybernetikk

Laboratorier med 2014 utstyr!

Ikke alt er like oppdatert, og pussig nok er det dette som kommer i media?

Høgskolen i Oslo og Akershus Verdens beste arbeidsplass, når du kan ta deg råd til det! Bytter all ledelse hvert 4. år! Foreløpig greit med studenter Seriøse fagretninger, Elektro, Bygg, Maskin, Data, Kjemi – ingen ”Badestudier”. Stor frihet til forskning og undervisning.

Hvorfor arbeider VI med rekruttering? Økonomi, selvfølgelig! Kvalitetsreformen – Fokus på studentgjennomstrømning eller produksjon! Finansieringsmodell: – Et antall studieplasser pr. studieretning gir ca. 50% av budsjettet. Antallet gitt av Stortinget, hvert år. – Produksjon gir resten. Produksjon er antall studenter som leverer 60 studiepoeng pr. år, med andre ord for å oppnå budsjett må ingen stryke…… – En student ett år gir ca ,-. Som er den billigste studenten i undervisninssystemet…. – Systemet er gradert A til F, medisin dyrest, ingeniører billigst

Hvordan arbeider vi med rekruttering? Kvalitetsreformen gir en ”Industriell” tilnærming. Stor og god produksjon gir store og gode budsjetter Dessverre mangler vi salgsleddet! Dessverre er den industrielle løsningen god, men vi har bare halvparten….

Markedsføring fra for eksempel HiOA Totalt antall studenter, ca ? Totalt antall ingeniørstudenter, ca ? Lærerutdanning, Helsefag og Samfunnsfag vasser i studenter. Med andre ord for HiOA totalt er alt ok. For oss er studenttallet relativt konstant, men med en viss økning i frafall på grunn av manglende…..

Hvorfor bør DERE arbeide med rekruttering for Høgskoler og Universitet? Fordi ansettelser er dyrt! Fordi feilansettelser er enda dyrere! Dere ønsker gode nyutdannede Bachelores i Ingeniørfag og Mastere, det gjør vi også!

Noen fakta og spørsmål: Vår eneste markedsføringsmulighet er dere! Når fortalte dere en ungdom sist hvor fantastisk det er å være ingeniør? Hvor lenge må vi høre håpløse nyheter om ingeniørfaget, kaffekopper som blir borte osv. Når kommer ingeniørfagene til å bli ”fremsnakket”?

Foreløpig strømmer folk til, men…