Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til Technorama Det Sveitsiske vitenskapssenteret.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til Technorama Det Sveitsiske vitenskapssenteret."— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til Technorama Det Sveitsiske vitenskapssenteret

2 FAKTA 1982 åpnet først som et teknisk museum Ble fra 1990 til 2000 omgjort til et vitensskaps- senter Nå over 500 interaktive utstillinger og ca 6.000 m 2 utstillings areal Omtrent 250.000 besøkende per år, opptil 4.200 besøkende per dag Omtrent 100 ansatte, (ca 40 fulltidsansatte)

3 Hvorfor Technorama? Folk holder seg ofte borte fra vitenskap nettopp fordi de er redde for å gjøre feil. De har lært at vitenskap er: bare arbeid og ikke noe gøy bare kunnskap og ingen undring bare logikk og ikke noe gjetning Technorama kan gi deg en fullstendig annerledes erfaring: Fasinerende og lekende interaktive utstillingsobjekter.

4 Persepsjon

5 Perseption „Stroop“ rød grøn gul blå lilla oransje blå rød grøn lilla gul oransje drwz grbl wafl grmp lkssi RFLK

6 Persepsjon „Kanisza Triangel“

7 Leken vitenskap Mye seinere gjorde jeg eksperimenter i laboratoriet, og lekte – nei, unnskyld – jeg gjorde aldri eksperimenter, jeg bare lekte. R. Feynman (1918 - 1988) (Nobelpris i fysikk) Wolfgang Pauli og Nils Bohr

8 Vet noe! Du kan kjenne navnet på en fugl på alle språk i verden, men når du er ferdig, vil du ikke vite noe som helst om fuglen... Så la oss se på fuglen, og se hva den gjør – det er det som teller. Jeg lærte veldig tidlig forskjellen på å kjenne navnet på en ting, og å kjenne tingen. Richard Feynman

9 Hint Ikke prøv å se på alt som er utstilt – du kan ikke rekke å se på over 500 forsøk på én dag. Ta en „sightseeing trip“ gjennom hele utstillingen i små grupper (2-3). Bruk din frihet til å bestemme hva du ikke vil undersøke, og hva du vil dvele ved og komme tilbake til. Bruk egen erfaring, og lær hvorfor ting oppfører seg som de gjør. Ingen ting vil skje, med mindre du lar det skje.

10 Hør og glem. Se og husk. Gjør og forstå!


Laste ned ppt "Velkommen til Technorama Det Sveitsiske vitenskapssenteret."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google