Prestasjonsmat for idrettsungdom

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
ERNÆRING HIL FOTBALL.
Advertisements

Heidi Ødegaard Gammelsrud
Forvandle livet ditt på 90 dager
Kosthold og trening med fokus på syklister
Å opprettholde et godt immunforsvar
Råd for et sunt kosthold (1)
Råd for et sunt kosthold (1)
fra helsemyndighetene
Sunn Livsstil Sunne matvaner!.
Maten er halve helsa ! Pernilla Egedius Seksjonsleder Forpleining
Kosthold og fotball Hvordan få ut kapasiteten til hver enkelt spiller ?
FROKOST Frokosten er dagens viktigste måltid.
Kosthold for idrettsutøvere
Kosthold.
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Et sunt kosthold.
Kosthold og trening, noen grunprinsipper
Generelle ernæringsanbfalinger
Marianne Dahlum Helsesøster
PP-presentasjon 16 Lev sunt. Nivå 2.
Restitusjon og kosthold
Presentasjon for diskusjon på foreldremøter m.m
Helseetaten Presentasjon og diskusjon på foreldremøter m.m.
Mat i barnehagen Forskrifter og andre dokumenter
Betyr ernæring noe for evne til fysisk aktivitet?
Måltidene (1) Frokost er et viktig måltid. En god frokost gir energi, øker konsentrasjonen og gir bedre humør. Hvis du ikke har appetitt om morgenen, ta.
Kurstreff 5 Siste kurstreff med kort repetisjon og samtaler om oppnådde mål og veien videre.
Kostsirkelen.
Hva er det viktigste i livet ditt? Betyr det mye å ha god helse?
Hva du velger å spise har betydning for humøret ditt og konsentrasjonen din på skolen Ved å spise hver 3. – 4. time så holder du jevnt blodsukker, det.
 Foreldremøte Jenter 1999 Taktikkmøte 17/
Kosthold og Livsstil v/Jorunn E. Hauso
Samtaleverktøyet «Gode vaner for god helse» er utviklet av Kreftforeningen i samarbeid med helsesøstre og fysioterapeut. Målgruppen for samtaleverktøyet.
Kostholdsforedrag Sterkenilsdagen
Presentasjon Tema 2: Kosthold og helse Forholdet mellon mat og helse og hvordan komme i form Cristina Andrea Lydia.
Grunnleggende ernæring
Skolefrokost En del av helheten der hovedmålsetning er trygghet, trivsel og sosial omsorg for alle på skolen Hovedsatsingsområder: – –God fysisk og psykisk.
Kosthold og restitusjon
Livea Xpress - Tallerkenmodellen -.
Tallerkenmodell og karbohydrater
Temakveld Vekst, utvikling og mestring 2014/2015.
Tallerkenmodell og Karbohydrater Uke 8. Tallerkenmodell.
Eldreomsorgens ABC Ernæring Marthe Sollien. Aldersforandringers betydning for kostholdet Mange faktorer påvirker de eldres kosthold. Vanlig: Endret smak,
Klikk for å redigere undertittelstil i malen Ernæring og prestasjon Før –under - etter.
Korn og brødvarenes plass i et sunt, norsk kosthold
Idrettsernæring. Agenda ● Kort om karbohydrater, fett, proteiner, vitaminer og mineraler. ● Måltidsvaner ● Hva spiser vi før trening? ● Hva spiser vi.
Teori mat&helse 1 Emne: Mat og livsstil Måltider HVORDAN: 4-6 måltider pr dag. 3-4 timer mellom hvert måltid. Variert kosthold Minst mulig sukker og.
KOSTHOLD FÅ KROPPEN TIL Å YTE MAX GJENNOM HVERDAGEN, PÅ TRENING OG KAMP!
Trening og kosthold Karl Filip Singdahlsen 15. Februar 2012.
MAT 3. KLASSE v/ Henriette Heesch Holmen Kan dere et annet ord for mat?
Grønnsaker, frukt, bær og nøtter.
Tallerkenmodell og Karbohydrater
Problemstilling: Er periodisk fasting bra for deg?
Lage ernæringsplan og sette i gang tiltak
Risikovurdering og individuell kartlegging
Karbohydrater Karbohydrater er den viktigste energikilden for størstedelen av jordens befolkning. I fattige befolkningsgrupper i utviklingsland kan.
Kroppens byggesteiner.
Livsstil og god helse Tekst, figur, bilder etc..
Hva gir oss energi i maten
Tallerkenmodell og Karbohydrater
Karbohydrater Karbohydrater er den viktigste energikilden for størstedelen av jordens befolkning. I fattige befolkningsgrupper i utviklingsland kan.
Tallerkenmodell og Karbohydrater
Kroppens byggesteiner.
LYKKE TIL MAT I BARNEHAGEN.
Kroppens byggesteiner.
MAT FOR GLEDE OG GOD HELSE
Utskrift av presentasjonen:

Prestasjonsmat for idrettsungdom Barbro Sætha Kostholdsveileder, trener og instruktør

Disposisjon Mat er viktig for dere. Hva bør maten inneholde? Viktigste energikilde Gode måltidsvaner Hva er viktig før, under og etter trening/konkurranse? Restitusjon. Avslutning

Mat er viktig for dere Vekst og utvikling Skole og fritidsaktiviteter Best mulig helse Prestasjon - Trening og konkurranse - Skole og fritid De 3 b`er - bensin, byggesteiner og beskyttelse

Hva bør maten inneholde?

Hva er kroppens viktigste energikilde for å prestere? KARBOHYDRAT - Energilagre slik at vi orker å trene lenger og hardere. - Restitusjon Hvilke mat får vi karbohydrat fra? Spis karbohydrater til hvert måltid.

Byggesteiner PROTEIN - Bygger opp musklene etter trening og gjennom dagen. Hvilken mat får vi protein fra? Spis protein til hvert måltid.

Gode måltidsvaner Sikrer energi gjennom dagen, Øker prestasjon på trening Spis jevnt gjennom hele dagen - 3 til 4 hovedmåltider - mellommåltider God planlegging er viktig - Matpakke sikrer dagen

Hva er viktig før og etter trening og konkurranser? Før trening/konkurranse? - Godt måltid 1-2 timer før trening - Havregryn, brødskiver, varmrett m/pasta, ris med tilbehør Drikke - cirka en flaske vann innen 2 timer før

Under trening Drikke - drikk godt cirka hvert 20 minutt. - før tørsten melder seg - Saft Mat - på økter over en time - banan, brødmat, nøtter/tørka frukt

Etter trening Viktig med påfyll av væske rett etter Litt påfyll raskt etter banan, melk, brødskiver, yoghurt Større måltid innen to timer

restitusjon Gjør at kroppen bygger seg enda sterkere og kommer seg raskere Mat og drikke - tap av væske - lite måltid rett etter - større måltid innen 2 timer Søvn og hvile

3 huskeregler De 3 b’er: - Bensin, byggesteiner, beskyttelse Viktigste energikilde for prestasjon: - Karbohydrater fra brød og kornprodukter Mat skal være glede og trivsel, det finnes ikke ja mat og nei mat 

TAKK FOR MEG! 