Wikipedia Den frie encyklopedi Nina Aldin Thune administrator Wikipedia.no.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Blogg En blogg kan sammenlignes med en nettbasert dagbok. Her kan du publisere tekst, bilder, videoer. Leserne kan kommentere det du har skrevet i din.
Advertisements

Norske låneord.
HVA ER ?.
NOFA 2011 Tonje Hilde Giæver Bård Ketil Engen Leikny Øgrim
Bygg web på Opplæring Presentasjon Idium AS Bygg web på Opplæring.
Et hjelpemiddel for å lage litteraturlister/kildelister.
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
Opprinnerlser, språk debatt, forskjeller og likheter.
Informasjonskompetanse + smarte tips & triks….
Bokanmeldelser..
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Bruke Gmail 3a Gmail er et e-postprogram.
Oppdatere innstillinger for profil og personvern Trykk deretter F5, eller klikk Lysbildefremvisning > Fra begynnelsen for å starte kurset. Klikk Aktiver.
Halvdagskurs – Voss Energi •Argo Administrator •Enkel bildebehandling.
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Læringsloftet kan gi informasjon om
Webhotell, e-post, nettsted, innholdsredigering og rollebasert innhold
Vurdering av nettstedet ”Paper online” Et midt på treet greit nettsted om resirkulering av papir!
Vurdering av kilder Kildekritikk.
Vortex Ny rettighetsmodell og ny funksjonalitet. Rettigheter i dag •Les: Brukere eller grupper som kan lese ressursen •Skriv: Brukere eller grupper som.
Larvik bibliotek Foredrag om sosiale medier Kl – Seniornett Larvik Sliperiet: Datakafé Kl – Minikurs: facebook Kl –
B IBLIOTEKSKURS 2 INFORMASJONSSØK KILDEKRITIKK. ATEKST Du finner ATEKST i Fronter eller på bibliotekets forside. Kun datamaskiner på skolen har tilgang.
Å skrive for Internett Ingunn Selvik 5. Mars 2007.
D EBATTFORA I D IGITALARKIVET - erfaringer - Anette Skogseth Clausen rådgiver Digitalarkivet/Statsarkivet i Bergen Desember 2008.
Begrenset redigering “Klubbjournalister” For web ansvarlig klubb.
Smart bruk av Vortex til møter, samhandling/samarbeid mm
En artikkel er en saktekst.
Læring, kunnskap, formidling Prosjekt moderne kunsthistorie Fagerlia videregående skole KUNSTHISTORIE.COM Prosjekt moderne kunsthistorie Fagwiki som læringsarena.
Energiaktiviteten ” Sjekk skolens energibruk” Energinettverket 25. august 2005.
Nyhetsstrømmer #02 RSS ( RDF Site Summary ) gjør at man kan abonnere på nyhetsstrømmer. Atom er en standardisering av RSS formatet. Kan abonnere v.h.a.
Grunnleggende opplæring i nettpublisering Innføring ved tildeling av publiseringsrettigheter 2011 Kommunikasjonsavdelingen.
Manual for skoleavis i 6. klasse
Biblioteksvar - en nasjonal svartjeneste
Mohammad Ali Koteich Danial Siddiq Sheikh. Hva skal vi snakke om? Directory LDAP The Apache Directory Project.
Blogger. En personlig nettbasert publikasjon ment for offentligheten Oppdateres ofte Postinger i omvendt kronologisk orden Blogger har ofte et personlig.
+ Wiki i klassen Tonje Hilde Giæver og Louise Mifsud TOS IKT1.
Wikipedia Wikipedia er leksikon på Internett. Wikipedia blir utgitt av den ideelle organisasjonen Wikimedia Foundation. Wikipedia har over 18 millioner.
Blogging med Google Blogger
Opprette Gmail-konto Lage iGoogle-side
”nye” forskning.no Nina Kristiansen, februar 2008.
pedagogisk bruk av IKT i Osloskolen
Kildekritikk Vibeke Bjarnø, avdeling for lærerutdanning og internasjonale studier.
Kildekritikk A04 – V2006 Fagenhet for IKT. Nettressurser - kildekritikk På Internett kan hvem som helst publisere nær sagt hva som helst –Side om side.
Temamøte Innleder: Henrik Keyser Pedersen Wikipedia og UB.
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
Hvordan bli medlem av vår WIKI En bruksanvisning.
Bli kjent med IKT. © Eduke as Basisferdigheter 1. Lese 2. Skrive 3. Regne 4. Muntlig fremstilling 5. IKT.
Velkommen til arbeidsstue
Grunnleggende opplæring i nettpublisering Innføring ved tildeling av publiseringsrettigheter 2015 Seksjon for kommunikasjon og studentinformasjon.
Argumenterende tekster
Håvar Brendryen, Stipendiat, Psykologisk institutt Wikipediaprosjektet 2. seminar – 6. okt
Evaluering av informasjon på Internett Kildebruk og kritikk Universitetsbibliotekar Hilde Westbye Det juridiske fakultetsbibliotek Universitetet i Oslo.
Bestehexer Nina Aldin Thune. bestehexer Møte med Tron Øgrim på Wikipedia Hva er Wikipedia Tron Øgrims innsats for Wikipedia.
Eksamen med begrenset Internett-tilgang Råd og tips til sentralgitt eksamen våren 2015.
Vi vet at alle kan. Alle elever kan lære trass ulike forutsetninger.
Ettspråklige og tospråklige ordbøker Hva er forskjellen? (et sammendrag av artikkelen ”Ettspråklige og tospråklige ordbøker i engelskundervisningen”)
Velkommen til arbeidsstue. Program for arbeidsstua Gjennomgang- Hva må vi tenke på når vi skriver for web? Emnesidene- hva kan vi endre? Hva menes med.
Arbeid med sakprosatekster Å skrive om en sak. Sakprosa Alle tekster som ikke er fri fantasi. Dreier seg om en sak eller et tema. Er basert på fakta.
Det digitale skolebiblioteket om å utvikle digitale bibliotektjenester til elever og lærere i grunnskolen.
Å bruke VOFO Oslo-bloggen Ingvar B.. Hvorfor blogg? En blogg er først og fremst et sosialt medium. Innleggene er gjerne lengre og mer forseggjorte.
| Å argumentere å skrive argumenterende tekst. Å komme i gang Bestem tema Finn informasjon om saken. Se en film, let på Internett, les i aviser, fagbøker.
Hamar katedralskole Biblioteket
Informasjon til fordypningsoppgaven
Kilder og kildebruk.
Fordypningsoppgave Håkon Swensen 5. mars 2014
Lær å logge inn til offentlige tjenester med MinID
Enkel brukerveiledning
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er tabeller. Du kan endre skrifttype og størrelse etter ønske. Jeg syns det er greit å lagre filen med et annet navn.
- Og søking på internett
Utskrift av presentasjonen:

Wikipedia Den frie encyklopedi Nina Aldin Thune administrator Wikipedia.no

Hva er Wikipedia et prosjekt for å lage et fritt leksikon alle kan bidra stoffet kan gjenbrukes det blir skrevet artikler enkeltbrukere bidrar til disse artiklene kan redigeres av alle artikler redigeres i «wikiformat»

Wikipedia på verdensbasis der finnes ca artikler disse er på over 200 språk ca. 1,5 millioner er på engelsk ca på bokmål/riksmål ca på nynorsk har en fri lisens

Søsterprosjekter commons, lagringsted for multimedia wiktonary, fri ordbok wikibooks, bøker og manualer wikiquote, sitatsamling wikikilden, orginale tekster wikispecies, dyre og plantearter wikinytt, nyhetstjeneste

Søsterprosjekter alle prosjekter kan lenkes direkte, de har sammenfallende lisensering stoff kan flyttes mellom prosjektene kan flyttes med redigeringshistorikk

En artikkel blir til

Historikk

Bidragsprosessen en leser finner en rød lenke skriver noen linjer med tekst en annen retter og formaterer nestemann retter skrivefeil kategorier blir satt på en fagperson oppdager artikkelen vedkommende skriver litt mer og retter feil

Helseportal

Kvalitetsikring Brukes på artikler om medisin og legemidler Forsøk på saklig informasjon Om mulig har artikler kilder Kan være litteraturhenvisning eller nettsted

Kvalitetsikring Stilmanual lmanual/Helse Wikipedia har ulike fagfolk som bidrar til artikler Administratorer og brukere holder et øye med det som foregår

Overvåking av siste endringer

Andre prosjekt

Bruker samme programvare Har en strengere kontroll med innhold Har et absolutt krav til kilder Har innført ordet fagwiki Åpen for alle som vil skrive Ønsker helst brukere med fagbakgrunn

Andre prosjekt

Problemer på wikipedia Vandalisme Mye i skoletiden fra skolenes maskiner Administratorer er årvåkne Artikler blir tilbakestillt Brukere blir blokkert Ip-adresser kan være til hele skolen eller kommunen

Blokkering i praksis En kan lese alle artikler En kan ikke redigere teksten Som oftest er bare Ip-adressen blokkert Bruker med brukernavn kan redigere En kan ikke opprette brukerkonto fra en Ip-adresse som er blokkert

Tiltak skolen kan iverksette Gjøre elevene bevisst så de ikke vandaliserer Holde et øye med det som skjer Brukere kan registrere seg

Wikipedia, Den frie encyklopedi Takk for oppmerksomheten!