Cathrine Eriksen, ansatt som idrettskonsulent i ØIK fra og med 1

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Medbestemmelse og medansvar for ungdom i idretten
Advertisements

Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Inkluderingsarbeid i idrettslaget. INKLUDERINGSKONFERANSE januar – 2011 Svein Femtehjell.
Ski IL Innebandy Virksomhetsplan Ski IL Innebandy n3sport.no/bandy/ski facebook.com/SkiIlInnebandy Arbeidsdokument.
Klubbutvikling NBBF Torunn Ytrehus 2012.
Inge Andersen Idrettens organisering og viktigste oppgaver.
Inkludering i idrettslag Børre Rognlien 2. visepresident
- en presentasjon.
BASISHALL som grunnlag for rekruttering v/Paal-Mogens Furuseth
Daglig leder program Samling 2, sept. Hensikt.
Program: Registrering - kaffe Innledning De ulike typene «daglige ledere» IPD og klubbutvikling.
Erfaringer fra Innherredsmodellen Etablering, forankring og videreutvikling Namsos Arne Okkenhaug Psyk. sykepleier, Rådgiver og Prosjektleder.
Vi har alle rett til en aktiv fritid!
HEDMARKSIDRETTENS KOMPETANSEFOND Bakgrunn.  Hedmark Idrettskrets solgte i 2010 Idrettens Hus i Ajerhagan.  Styret ønsker å tilbakeføre rentemidler av.
Idrettens nasjonale rammebetingelser
Musikkens studieforbund Fredag 29. oktober 2010 Anja Rynning Veum, Utviklingssjef NIF.
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
Idrettspolitisk dokument
2. juli © Norges Idrettsforbund Kurstilbud for idrettsråd i Nordland Gunnar Skoglund, idrettsrådsveileder Nordland idrettskrets Idrettsrådssamling.
Pause INFORMASJON FRA ADMINISTRASJONEN Rica Hotel Hamar 17. sept 2011.
Rogaland idrettskrets. Rogaland idrettskrets: NIF representant i Rogaland Fylkets tverrfaglige og idrettspolitiske organ.
Den fysiske skolesekken Fysisk aktivitet i natur og nærmiljø - for skoler og SFO i Trøndelag a) Tema b) Kurs c) Foredragsbank d) Nettside
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Langtidsplan Mål Anlegg Kompetanse Kretsting Oslo og Akershus Gymnastikk og Turnkrets 1.
Den norske idrettsmodellen
Hjelp, jeg har blitt / er klubbleder !
”Fredrikstad-idretten mot 2010” Hovedmålsetting Fredrikstad-idretten har som mål å opprettholde og styrke et allsidig og mangfoldig tilbud gjennom idrettslagene,
Hvordan skape idrettsglede for ungdom?
RYLA SEMINAR 2011 Arrangør: RYLA komiteen D 2260 Fredriksten, Halden, Rakkestad og Skjeberg Rotary klubber samt Ole-Ludvik Kleven D2260 Leder. Bjørnar.
FREDRIKSTAD MUSIKKRÅDS MÅL OG HANDLINGSPLAN
Idrettsglede for alle – en åpen og inkluderende idrett
Aktivitetsmiddelsøknadene Samhandling mellom AIR og klubbene.
NIFS LOV OM IDRETTSRÅD I ALLE KOMMUNER MED MER ENN TRE IDRETTSLAG SKAL DET VÆRE IDRETTSRÅD FOR IDRETTSLAG SOM ER MEDLEM I NIF. (NIFS LOV § 8) Idrettsrådet.
Hvordan vinne kommune- og fylkestingsvalget 2011? Børre Rognlien, 2. visepresident For Østfoldidretten 22. oktober 2010.
Kommune- og fylkestingsvalget i S TORTINGSVALGET EN SUKSESS !
Organisasjons-struktur
Et samarbeidsprosjekt mellom: Norges Basketballforbund Norges Svømmeforbund Norges Rugbyforbund.
Ungdomskveld Tema: Ungdomsarbeid i Telemark idrettskrets
Strategisk dokument for åra 2008 – 2012 Kva er viktig for idretten i Bømlo? Ein open og inkluderande idrett.
Norges idrettsforbund
VEDLEGG 1 til Virksomhetsplan for Hobøl IL - Handlingsplan årsmøteperioden 2015 Organisasjon og ledelse. Delmål: Gjøre organisasjon og aktivitetene synlig.
Kva er vår oppgåve i Bømlo?
Sørumsand IF Håndballgruppa
Idrettsrådets ansvar og rolle
Velkommen til oppstartmøte Klubbutviklingsprosess A3.
Ullensaker Idrettsråd Handlingsplan NIF’s strategier ”de 11 løfter” Handlingsplanen 2005 – 2007 til Ullensaker Idrettsråd tar utgangspunkt.
Ressursklubb Buskerud Til deg som er opptatt av framtiden til Gol IL! Gol IL er en av 8 ressursklubber i Buskerud. Det betyr at klubben er plukket ut i.
FORSLAG TIL VERDIGRUNNLAG IL HOLEVÆRINGEN (utdrag av versjon 3 med innspill fra undergruppene) ÅRSMØTE ILH SVENDSRUD 01 MAR 10.
Stjørdal, 17. april Hvilke råd vil vi ha? Børre Rognlien, Idrettspresident.
Lokale Aktivitetsmidler Sak til årsmøte i Sola Idrettsråd 17.februar 2011 Revidert etter vedtak i årsmøte SOLA IDRETTSRÅD
Startmøte Veilederutdanning Hva er et startmøte? Et møte der det gjennomføres en prosess med styret og mange ressurspersoner i klubben.
KIF-planens innhold og formål Innspill til Handlingsprogram Kommuneplan Kunnskapsgrunnlag Kartvedlegg Vedlegg fra Asker Idrettsråd Strategier, mål og.
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Hvordan står det til med…
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Aktivitetsleder barneidrettskurs
Handlingsplan LK – Buskerud Skikrets
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Klubbens styrearbeid i praksis
Klubbutvikling Norges Bryteforbund 13 oktober 2018
II perioder hvor det ikke er noen ledelse, står samfunnet stille
Spillemiddelsøknad 2019 Prioriterte områder.
Idrettspolitisk dokument
Spørrebibliotek Hvordan står det til med…
Idrett i Skedsmo; Idrettens innspill til kommuneplanen
Årshjul for klubber og idrettsråd i Hedmark idrettskrets 2019
Årshjul for klubber og idrettsråd i Rogaland idrettskrets 2019
Årshjul Idrettsrådet i Trondheim
orientering til Ledermøtet 2019
Klubbutvikling Visjon Virksomhetsidé Verdier (3V)
Utskrift av presentasjonen:

Cathrine Eriksen, ansatt som idrettskonsulent i ØIK fra og med 1 Cathrine Eriksen, ansatt som idrettskonsulent i ØIK fra og med 1. august 2010. Kontaktinfo: cathrine.eriksen@idrettsforbundet.no Tlf: 69 354900 / 91246611 Ansvar for kontakt, oppfølging og samarbeid med idrettsråd på vegne av ØIK.

41 år Gift, har to barn som begge er engasjert i idretten Adjunkt med tilleggsutdannelse bl.a kroppsøving, norsk og naturfag. Grunnfag idrett og mellomfag idrettsadministrasjon Jobbet i Fredrikstad idrettsråd 1995 til 2000 som Barneidrettskonsulent – arbeidsoppgavene var bla. å forankre barneidretten i idrettslag, tilby kurs til idrettslag, barnehager og skoler Jobbet på Kvernhuset Ungdomsskole 2000 til 2010 i Fredrikstad kommune Engasjert i Kråkerøy IL med ansvar for utvikling av barneidretten, fagansvarlig, samt trener på 2002 Barneidretten/fotball Kurslærer for ØIK siden 1992 – Barne- og ungdomsidrett Aktiv selv…..Gammel svømmer – Friluftsliv – Variert trening

Nasjonalt kompetanseløft På Idrettstinget 2007 ble det vedtatt å iverksette et kompetanseløft for bl.a styrene i idrettsrådene med fokus på nye ledere/styrer i idrettsråd. For å sikre at det blir iverksatt et nasjonalt kompetanseløft har NIF og idrettskretsene utviklet en felles plan. Planen skal fungere som et styringsverktøy og sikre rapportering til Idrettsstyret på de angitte mål Kompetanseutviklingen på lengre sikt må innrettes slik at idrettsrådene blir i stand til å følge opp målene som er tillagt idrettsrådene i Idrettspolitisk dokument 2007 til 2011, og til å påvirke de lokale rammevilkårene for idrettslagene inn mot Kommunene og Kommunevalget i 2011 spesielt.

Visjon Et nasjonalt kompetanseløft for styrene i idrettsrådene innebærer: -målrettede tiltak for å utvikle tillitsvalgtes kunnskap, erfaringer, ferdigheter, verdier og holdninger på en optimal måte.

Tiltak Utvikling av ”Når en pluss en blir mer enn to”(KS og NIF) En veileder for samarbeid Idrettsråd og kommune. Felles verdier og mål Kommunen og idrettsrådet Samarbeidsarenaen Samarbeidsformer og relasjoner Idrettsrådet og forholdet til de folkevalgte og partiene Forholdet til media

Idrettsrådets hovedansvar Idrettspolitisk ledd – et fellesorgan for idretten i kommunen Å sikre en helhetlig utvikling av idretten i kommunen Kommunalt planarbeid for idrett og fysisk aktivitet Utvikle rammevilkårene for idretten i kommunen Dokumentere idrettens betydning i kommunen – verdiregnskap Prioritering og fordeling av midler til anlegg og aktivitet

Idrettsråd som lykkes Kompetanse: Å ha daglig leder – særlig i store idrettsråd – mellom flere små IR Styret har idrettslagserfaring. Klar arbeidsdeling, god kjemi, åpenhet og tillit Plan for tiltak for å styrke IR indre liv - sosiale tiltak for styret Inviterer kommunens fagstab til møtet i styret/årsmøte At de tillitsvalgte har god kunnskap om offentlig forvaltning og hvordan denne kan brukes og påvirkes

Strategi: At de kan synliggjøre/dokumenter idrettens verdiskapning i kommunen At idrettslagene /står samlet om viktige saker At idrettslagene bruker idrettsrådet i saker som angår kommunene og ikke går direkte på kommunen. At IR har en handlingsplan som inkluderer hvordan de skal samarbeide med kommunen At idrettsrådene kan fungere som et verktøy for kommunen

Informasjon – kommunikasjon: Egen mailingliste til idrettslag som oppdateres og brukes aktivt og at IR har egen hjemmeside og vedlikeholder denne God kontakt med ansvarlige i kommunene At der er synlige i media/pressen i viktige saker for idretten lokalt Å ha god kontakt med idrettskretsen, slik at idrettskonsulent i ØIK kan få til et godt samarbeid med dere. Sende referat fra styremøtene til : idrettskonsulent: cathrine.eriksen@idrettsforbundet .no

Idrettskrets og /eller regionale utviklingstiltak for Idrettsråd: Nasjonal idrettsrådskonferanse – Molde nov. 2009 Idrettspolitisk konferanse - Halden mai 2010 Ledermøte IR og SK – Sarpsborg april 2010 Idrettsrådskonferanse - Strømstad 22-23. oktober 2010, Nasjonal idrettsrådskonferanse 2-3. april 2011

Idrettsrådsvifta

Utviklingstiltak etter start og oppfølgingsmøter Hvilke prosesser har dere valgt å ta tak i? Hva er status på de prosessene? Hva ønsker dere mer kompetanse på? Veien videre – hva ønsker dere? Kurs for nye tillitsvalgte i idrettsrådene?

Idrettsråd - kommunen Hvilke treffpunkter og samarbeidsarenaer har dere? Blir det satt av midler til drift av idrettsråd i kommunen? Spillemiddelfordeling? Anlegg og prioritering? Sikring av areal til fremtidige anlegg? Fordeling av halltid? Forenklet Nærmiljøanlegg, mye midler til disposisjon. Konf. Jan Petter Olsen i fylket 69 117461.

Kommunevalg 2011 Idrettsrådets rolle : Synliggjøre at idrettsrådet vil være med Hva vil idrettsrådet fronte? Hva er det viktig å engasjere seg i? Strategisk planlegging – se noen år frem i tid! Viktig at Idrettsråd i Østfold markerer seg – positivt for Idrettsrådene og inn mot NIF!

NIF 150 år Markere med felles Nasjonal Aktivitetsdag i mars 2011 –– felles markedsføring over hele landet – På Idrettsrådsnivå eller på Klubbnivå? NIF ønsker at offentlige anlegg som har fått spillemiddelstøtte blir opprustet/rehabilitert – ”gave” fra kommunene. Har kommunene gjort noe her? Viktig at Idrettsrådene hjelper til slik at ØIK kan få en dokumentasjon på hva kommunen faktisk bidrar med!

Aktivitet i kommunen IL – SFO : Idrettslag går inn i SFO og tilbyr sin aktivitet i SFO tiden. Nye midler vil fordeles til søkere i april 2011 FYSAK – Lovpålagt aktivitetstime på 5-7 trinn. Young mentor – hvilke skoler i kommunen er med?

INFO mot Klubb Inspirasjonsdag for idrettslag i ØIK lørdag 30. oktober Kl. 1000-1500 på Rica Hotel City i Fredrikstad, 200,- p.p Klubbutvikling – egne kurs se kursprogram! Kurskatalogen for 2. halvår 2010 – ligger også på ØIK hjemmesider. ØIK tar gjerne imot kurs på bestilling fra idrettsråd og idrettslag. Kontakt: Frode Jensen, idrettskonsulent tlf: 95120340