Regnskogen Vær De frodige skogene i sør-vest er avhengige av høye temperaturer hele året og mye nedbør. Regnskoger i tempererte soner trives mellom Stillehavet.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
God Jul ? Du behøver ikke å vente til Jul….
Advertisements

Hinduismen og Buddhismen
De dårige følelsene. Veiene ut..
Oppsummering og spørsmål
Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
Plankton er første ledd i næringskjedene i havet
YORDANOS. Rahel. Hamed. PATTHAWEE
Det som forener : de 3 K-ene KU – KASTE - KARMA
Klimasoner.
En presentasjon av patruljen ekorn.
En reise jorda rundt Livsbetingelser med utgangspunkt i naturressurser: Riktig atmosfære Tempratur Trykk Beskyttelse mot stråling Tilgang på vann Årstider.
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Barns fortellinger ”Mamma bruker å slå han også, og han er bare tre år.” ”De slår og så kan det hende de begynner å blø, jeg vet ikke helt.. Men jeg hører.
Et bekymringsløst liv – er det mulig? Matteus 6,23-34
Forurensing Forurensning er utslipp av skadestoffer i naturen.
Forurensning og miljø Av: Lena, Iselin og Karoline Vi trenger naturen. Uten trær,planter og dyr hadde vi ikke klart å leve på jorda. Derfor er det viktig.
VIKTIGE BEGREPER Økologi er læren om samspillet mellom planter og dyr, og mellom disse og det miljøet de lever i. Individer: Enkeltmennesker eller enkeltdyr.
Vår tids paradoks Klikk for neste side .
Klima- og miljøpolitikk i lokalsamfunn
Forurensing Forurensning er utslipp av skadestoffer i naturen.
Globale sirkulasjoner og forskjellige klimatyper
Gammel kinesisk visdom
Guds vrede.
2. Planter. Del 1 (1–4). Nivå 2. Side 19–24
REGNSKOGEN MENNESKENE HUGGER NED TRÆRNE I RENGSKOGEN
Skattejakt-samling på torsdag
Til Noas ark.
Hosianna, Davids sønn! Velsignet være han! Velsignet Davids sønn som kommer, i Herrens navn! Hosianna i det høye, hosianna, Davids sønn! Velsignet,
Priviligerte mennesker, lever livet uten grenser, graver og pumper opp
Hva hadde de med seg i gravene??
Klimakrisen og dens konsekvenser for land i sør
REDD regnskogen Ønsker du mer informasjon enn det som står i notatfeltet i denne presentasjonen, bruk nettstedet Foto: Thomas.
Naturen er trua! Natur og Ungdom.
Dyr i Australia Koalaungen
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
De forente stater: USA.
Oppgaven Alle får utdelt hvert sitt land i Sør Amerika
HIV/AIDS Merk: Flere svar kan være riktige - En quiz om hiv og aids
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Den miste verdensdelen
Regnskog og klima.
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Samoa I. Fakta om landet  29 grader C  km. luftlinje unna Norge (Oslo-Miami-Oslo) ”Stressnivået er lik null, og vi kan vedde på at det ikke finnes.
Havet Hvorfor kalles den blå planeten vår for «jorda» når over 70 % av overflata er dekket med vann?
GRESS. FRA ØRKEN TIL REGNSKOG Gress vokser fra polområdene til tropene. Gress dominerer på stepper, savanner og enger. Gress er hovednæringen for mange.
VANN. VANNETS KRETSLØP Vannets kretsløp et det viktigste av naturens kretsløp. Det rinner ut i havet.: Vann fordamper. Det blir kondensert. Vannet faller.
Den levande Tellus - vårt felles ansvar. Avfallet gir frå seg klimagassar – CO2 om det vert brent – Metangass om det vert lagra på ein avfallsplass –
Fugler Noen grunnleggende opplysninger. Læringsmål for emnet: Du skal vite hva en trekkfugl er Du skal vite hvorfor trekkfugler flyr sørover om vinteren.
Fuglene synger om våren  Mange fugler kommer til oreskogen for å hekke.  Da er det mye fuglesang.  Det er hannene som synger for å lokke til seg.
Det er liv i komposten Snegler med og uten hus Yggdrasil s
Likner du på han her? Tema: Hominidene Plan for timen:
TOV i granskog har foregått siden 1988 (det het ikke TOV da)
Hvorfor er det viktig med naturmangfold?
Begrepsark Begrep Forklaring organisme
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
REDD regnskogen Ønsker du mer informasjon enn det som står i notatfeltet i denne presentasjonen, bruk nettstedet Foto: Thomas.
Plankton er første ledd i næringskjedene i havet
Det var en gang en liten skilpadde.
Kvifor er det viktig med naturmangfald?
Velkommen til 2. klasse si morgonsamling
TOV i granskog har foregått siden 1988 (det het ikke TOV da)
En reise jorda rundt Områder på vår planet der mennesker ikke kan bo
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Fremmed art Fremmed art Paul Harald Pedersen CC BY 4.0.
TOV i granskog har foregått siden 1988 (det het ikke TOV da)
Livets historie.
Utskrift av presentasjonen:

Regnskogen Vær De frodige skogene i sør-vest er avhengige av høye temperaturer hele året og mye nedbør. Regnskoger i tempererte soner trives mellom Stillehavet og Coast Range.

Fakta Omtrent 90% av det menneskene på jorden spiser stammer fra planter i regnskogen. Tropiske regnskoger vokser bare i områder der det alltid er varmt og rikelig med nedbør. Hvert år faller det mer enn 2000 millimeter nedbør. Regnskogen representerer verdens siste skattkammer, og ingen vet hva vi går glipp av når planter og dyr utryddes. Mer enn 1000 plante arter utryddes hvert år.

Dyreliv i regnskogen Sør-Amerikanske pilgiftfrosker kan redde menneskeliv! Livsfarlige gifter fra noen tropiske liv kan brukes som moderne medisin. Men disse dyrene dyrene lever som regel i skjul fra menneskene.

Ødeleggelser i Regnskogen De vakre områdene i Regnskogen utryddes litt og litt for hver dag. Menneskene bygger jernbaner og hus i området rundt og i regnskogen. Over 1000 dyrearter er blitt utryddet de siste 10 årene, og menneskene vet ikke engang navnet på halvparten av dem…

Slutt Laget av Heidi og Charlotte i 7b.