KURSPLAN 2004 PSYKIATRI OG RUS I EN ARBEIDSMARKEDSBEDRIFT.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Dag Dag 10:30 Velkommen til samlingen Mette H. og Jostein Soland
Advertisements

KOMPETANSEHEVING 2008 VARANGERGRUPPEN Båtsfjord Service AS, Tana Arbeidsservice og Varanger ASVO.
FONS TILBYR NÅ GRATIS INSTRUKTØR- OG ASSESSORKURS FOR DEG SOM SKAL JOBBE SAMMEN MED EN LÆRLING - fiskerinæringen satser på fremtiden og utdannet ungdom.
Hvordan sikre erfaringsutveksling mellom kursdeltakerne?
Åpen Lederskole i Tromsø 5-6. sept., okt. og 5-6. des
Medarbeiderskap + Lean + Strategisk kompetanseplanlegging
Arendal - Aust-Agder Mars Tema  Ledelse  Etikk  Internasjonalt samarbeid.
Åse Lund Støen og Aud Christensen
Tirsdag 1 november kl Onsdag 2. november kl Torsdag 3. november kl Onsdag 2. nov. kl der foreldre og ungdom.
Med fra start! Skolestart på Eidsvoll videregående skole høsten 2013 EIDSVOLL VIDEREGÅENDE SKOLE.
Instruktør I-kurs i Basisopplæring Renhold 2009
Velkommen som konfirmant i Asker kirke!!
Lederhelgen mars Fjell-Ly Barne- og ungdomsavdelingen i Midthordland Indremisjon arrangerer:
Integrering av informasjonskompetanse i undervisningen ved UiB Utdanningsavdelingen og Utdanningsutvalgets engasjement i UBs arbeid med Informasjonskompetanse.
Haugaland og Karmøy Distriktspsykiatriske Senter (DPS)
Prosesslederstudiet VELKOMMEN!
Stavanger offshore tekniske skole Kalhammarvn. 54, 4007 Stavanger
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Kompetanseplan bydel Frogner
Aktivetsleir på stallen. Blir avholdt uke Fra kl 9.00 – mandag til fredag Vi koser oss med puss og stell av hest i stallen. Det vil være 1.
Informasjon om undervisningsopplegg om «språk og læring»
«Samhandlende lederskap for tjenester til utsatte barn og familier»: Hvem, hvordan og hvorfor? Hans A. Hauge Høgskolen i Telemark.
Videreutdanning i PPT Videreutdanning for ansatte Lederutdanning.
Pedagogisk utviklingsarbeid Oversikt studiet. Plan - oversikt Uke 10: Prosjekt og prosjektorganisering i yrkessammenheng. Kvalitet i pedagogisk arbeid,
TITLE OPPLÆRING – ROTARY D 2310 Marit Fredheim Opplæringsansvarlig
Systemforvaltning Faglærere: Bjørn Klefstad og Knut Arne Strand
IA-nettverk Samarbeid mellom. Målsetting for IA-nettverk Gi økt kompetanse til nøkkelpersoner i bedrifter som vil forbedre sin praksis knyttet til Inkluderende.
Opplysninger: Deltakelse: Kurset er åpent for alle prester, kateketer og menighetspedagoger i Nidaros. Biskopen forutsetter at det skal særskilte grunner.
VELKOMMEN Karrierveiledning på LAV Russetid Eksamen VITNEMÅL.
Funksjonsvurdering i arbeidslivet
Daglig leder program Samling 1, mars.
Pressekonferanse 6. mars 2009 Holdning til psykisk helsevern og tvangsbehandling Landsomfattende undersøkelse 5. – 16. februar 2009.
1. 2 Forankring i lokalt folkehelsesamarbeid Kurslederkurs februar 2009 Toril Skoglund.
Sted/Dato endres i topp-/bunntekstPresentatør/Virksomhet endres i topp-/bunntekst PROSJEKTET: ”BARN I RUSFAMILIER”
Arrangør: Hunn/Gjøvik Rotary Klubb
VIP Introduksjon til nye kontaktlærere. Undersøkelser viser at Unge ønsker mer kunnskap om psykisk helse og at opplæringen skal foregå på skolen. Elever.
Naturvern anno 2012 ny lov - nye verktøy - ny giv Velkommen til helgeseminar i Kristiansand mars Naturmangfoldloven – et brukerkurs Kartlegging.
HELSE MESTRING VEKST RAPPORT FRA GJENNOMFØRT KURSOPPLEGG 2005
Interkommunalt fagnettverk demens 17.sep Tentativt program Kl – 09.55Velkommen med praktisk informasjon om dagen v/Vigdis Kl – 10.30Informasjon.
Grunnkurs i TEP – Thermic Energy Patching Den 9-11 mai 2014.
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling Folkestyre – kompetanse - samarbeid.
Opplæringskontorets hjørne
Velkommen til fagmøte i Stavanger mai 2010! Første firmaadresse Adresselinje 2 Adresselinje 3 Adresselinje 4 Telefon: Telefaks:
Mental Helse 20. September 2014 Lisa Haug Hvordan arrangere kurs ?
Studieforbundet natur og miljø. Hva er Studieforbundet?  Serviceorgan som legger til rette for studiearbeid i medlemsorganisasjonene.  Formidler av.
Handlingsplan 2008 Første halvår. Hva har skjedd så langt?  13 februar: Bardu Hund ble stiftet!  februar: Bardu Hunds første kurs gjennomført.
Målsetning med kurset: Presentasjon av, og trening på, verktøy og metoder til bruk for praktisk etikkarbeid og etisk refleksjon i kommunen. Målgruppe:
Målsetting med kurset: Presentasjon av, og trening på, verktøy og metoder til bruk for praktisk etikkarbeid og etisk refleksjon i kommunen. Målgruppe:
Hva skal dere få vite i dag ? Litt om avdeling for forvaltningsinformatikk og vi som er her : Om studieprogrammet.
Anita R Kivijervi, Barn og ungetjenesten/ Habilitering
Litt informasjon: I 2010 vil det bli arrangert 7 seniorsykkelturer. Det sosiale aspektet og opplevelsene på turene er noe av det viktigste. Du trenger.
Oslo universitetssykehus består av de tidligere helseforetakene Aker universitetssykehus, Rikshospitalet (inkl. Radiumhospitalet)
Samlinger november 2014 Før inntaket 2015/16 Søknadsfrist 1.februar Meldingsskjema 1.mars Spesialundervisning.
Fokusgrupper Komité Helse og omsorg 25. februar 2015.
Velkommen til fagmøte i Stavanger mai 2010! Første firmaadresse Adresselinje 2 Adresselinje 3 Adresselinje 4 Telefon: Telefaks:
Hva er klokka?
Kurs høsten 2015 Praktiske opplysninger om kurset: Kurset blir ledet av godkjente kursledere. Kurset går over ganger og varer i 2 ½ time. Det er.
Vinterdriftskurs for operatører NVF-møte Øystein Larsen Vegdirektoratet, TMT-T, seksjon Vegteknologi.
FYLKENES INFORMASJONSTJENESTE FOR SØKERE TIL VIDEREGÅENDE OPPLÆRING Videregående opplæring i Follo Ås ungdomsskole – 14. september 2016.
Sidene for 1935 fra bestefars første dagbok,
Surnadal - kurs i varme arbeider i landbruket
Rekrutteringsdommerkurs Bli fotballdommer i Rogaland Fotballkrets!
Bruker -og pårørendeskole
BRUKERSKOLE for mennesker som lever med en demenssykdom
Velkommen til kurs Evt undertekst
Rammer for Marte Meo Praktikeropplæring
Rammer for Marte Meo kollegaveilederopplæring
Kurs for NTF medlemmer Tema: Arbeidsmiljøloven og HMS. Kursdeltakerne deles inn i 4 grupper som sammen skal løse en oppgave (2-3 sider) Kurset blir avholdt.
ABC Opplæring – Fagseminar 1 Psykiske sykdommer i eldre år
Utskrift av presentasjonen:

KURSPLAN 2004 PSYKIATRI OG RUS I EN ARBEIDSMARKEDSBEDRIFT

KURSPLAN 2004 Som et ledd i en kompetanseheving av ansatte i Varanger ASVO, vil det i løpet av 2004 avholdes en grunnleggende opplæring innenfor området psykisk helse; psykiatri og rus. Fokus vil være på hvordan vi som ansatt i en arbeidsmarkedsbedrift skal kunne håndtere ulike mennesker med denne type bakgrunn og diagnose. Foreleser er Yngve Osbak. Han har grunnutdanning som sykepleier og videreutdanning innen psykiatri, faglig veiledning og HMS. Han arbeider for tiden som rådgiver hos Fylkesmannen i Nordland og har rikelig av praktisk og teoretisk erfaring innenfor området.

UNDERVISNINGSOPPLEGG INNHOLD Grunnleggende teori innen psykologi. Forståelsesmodeller i forhold til det å ha et psykisk problem og spesielt psykoser. Diagnosegrupper. Rus sett i sammenheng med psykiatri. Fokus på kommunikasjon, etikk og holdninger og det å takle vanskelige situasjoner. Takling av aggresjon og vold ARBEIDSMETODE Forelesningene vil kreve en del selvaktivitet fra deltakerne, eksempelvis lesing av teori og oppgaver. Gruppearbeid mm

UNDERVISNINGSOPPLEGG Yngve Osbak ønsker ikke å sette opp et detaljert program fra dag til dag fordi han ønsker å ha som utgangspunkt å ”være der deltakerne er”. Det betyr at vi som deltakere på kurset er med på å legge premissene for hvordan disse dagene og dette opplegget skal bli. Yngve Osbak kommer i januar 2004 på en kort tur til Vadsø for å legge de siste planene for kurset, men også for å være en dag i bedriften og gjøre seg kjent med de omgivelser og under hvilke rammebetingelser vi arbeider med våre tiltaksdeltakere. Anbefalt litteratur som den enkelte kan leses både som forberedelse og underveis i kurset; Johan Culberg: ” Mennesker i kriser og utvikling”

TIDSPUNKT Forelesningene vil strekke seg over tre intervaller, bestående av 2-3 dager 17 – 19. mars 12 – 14. mai 7 – 8. oktober - Kursene vil være på dagtid fra kl – Lunchpause m/enkel servering inkluderes. (I november vil det bli et eget kurs om rusrelatert arbeid. Foreleser blirTorstein Fagerli fra IA. Dato er foreløpig fastsatt til 17 & 18 november)

RESULTAT Kurset vil gi den enkelte av deltakerne en bedre kunnskap og økt kjennskap til en sammensatt og utfordrende problematikk. Med bakgrunn i disse kursdagene og fortsatt egenaktivitet vil vi ha en større forutsetning for å kunne møte mennesker med ulike bistandsbehov på en bedre og mer hensiktsmessig måte. Den enkelte deltaker får kursbevis med oversikt over gjennomgått opplæring.

PRAKTISK INFO Deltakerantall Vi har sagt at vi ønsker å være rundt 20 – 25 deltakere. Kurset vil tilbys ansatte ved Varanger ASVO, Tana Arbeidsservice, Båtsfjord ASVO og ASVO Vardø. Priser For hele kurspakken; 8 dager undervisning, lunch og kurmateriell kr. 4000,- pr. person. NB – gjelder ikke kurset som avholdes i november!! (rusrelatert arbeid) Sosialt samvær Onsdag 17. Mars vil det bli lagt opp til en sosial samling på Sirkka-gården i Vadsø. Her vil det bli enkel servering. Dette er inkludert i kursprisen. Påmelding Påmelding innen 01. Februar 2004 til Siri Jakobsen, Varanger ASVO, Vadsø Tlf , ;