Spis mer frukt og grønt! v/Toril Gulbrandsen Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker - en nøytral stiftelse med offentlige midler www.frukt.no.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Motivasjonsgruppenes HVEM HVA HVOR
Advertisements

Undersøkelse om Skolefrukt Gjennomført for høsten 2007 med Questback Kortversjon.
FISKESPRELL Gøy for barnehagen, godt for barna Del 3 Måltidet i barnehagen Norges sjømatråd Husk å sette inn ditt navn på denne foilen, introduser deg.
ERNÆRING HIL FOTBALL.
VELKOMMEN TIL KURS | |.
Forvandle livet ditt på 90 dager
Kosthold og trening med fokus på syklister
Råd for et sunt kosthold (1)
Frukt og Grønt Fokusområde 1: 8.mai Frukt og Grønt Sogn og Fjordane FK ønskjer å stå for sunne verdiar og godt kosthald. I lag med Sogn og Fjordane.
Råd for et sunt kosthold (1)
fra helsemyndighetene
Tone L. Bie, 2014.
Sunn Livsstil Sunne matvaner!.
Maten er halve helsa ! Pernilla Egedius Seksjonsleder Forpleining
Nye nasjonale kostråd – hva er nytt?
FROKOST Frokosten er dagens viktigste måltid.
Kosthold for idrettsutøvere
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Haukeland universitetssykehus
Et sunt kosthold.
Mat, måltider og følelser
Marianne Dahlum Helsesøster
Motivasjonsgrupper Diabeteskonferansen 2010
Kurstreff 2 Kroppen trenger mange forskjellige stoffer for å fungere optimalt! Denne kursøkten skal gi en kort introduksjon til hvilke næringsstoffer som.
Restitusjon og kosthold
Hundsund Skolerestaurant - et nytenkende kostholdsarbeid som har blitt en suksess! Skolerestauranten er kommet til på ren dugnad i regi av Snarøya kvinne-
naturens kraftigste antioksidant!
MATGLEDE.
Presentasjon for diskusjon på foreldremøter m.m
Helseetaten Presentasjon og diskusjon på foreldremøter m.m.
Måltidene (1) Frokost er et viktig måltid. En god frokost gir energi, øker konsentrasjonen og gir bedre humør. Hvis du ikke har appetitt om morgenen, ta.
Kurstreff 5 Siste kurstreff med kort repetisjon og samtaler om oppnådde mål og veien videre.
Oppdagelsesreisen Livet om bord. Når det var høye bølger måtte mannskapet gå på do i bunnen av skuta. Du kan tro det ble lett stank av det! Men når...
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Bjørnar Allgot generalsekretær
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Hva er det viktigste i livet ditt? Betyr det mye å ha god helse?
Samtale 3.
100 lure ord å lære.
Kosthold og Livsstil v/Jorunn E. Hauso
Samtaleverktøyet «Gode vaner for god helse» er utviklet av Kreftforeningen i samarbeid med helsesøstre og fysioterapeut. Målgruppen for samtaleverktøyet.
Presentasjon Tema 2: Kosthold og helse Forholdet mellon mat og helse og hvordan komme i form Cristina Andrea Lydia.
Grunnleggende ernæring
Markedstrender Frie radikaler Oksidativt stress Antioksidanter Kosttilskudd 1.
Livea Xpress - Tallerkenmodellen -.
Tallerkenmodell og karbohydrater
Tallerkenmodell og Karbohydrater Uke 8. Tallerkenmodell.
Eldreomsorgens ABC Ernæring Marthe Sollien. Aldersforandringers betydning for kostholdet Mange faktorer påvirker de eldres kosthold. Vanlig: Endret smak,
Skolefruktskolen – kurs for skoler med Skolefrukt.
LIVSSTILSYKDOMMER Hjerte- og karsykdommer Diabetes Fedme Kreft Tannråte.
Idrettsernæring. Agenda ● Kort om karbohydrater, fett, proteiner, vitaminer og mineraler. ● Måltidsvaner ● Hva spiser vi før trening? ● Hva spiser vi.
KOSTHOLD FÅ KROPPEN TIL Å YTE MAX GJENNOM HVERDAGEN, PÅ TRENING OG KAMP!
Trening og kosthold Karl Filip Singdahlsen 15. Februar 2012.
Brukerundersøkelse Fylkesrådmannens kantine. Sentraladmin. Arkitekt Eckhoffsg Stavanger.
MAT 3. KLASSE v/ Henriette Heesch Holmen Kan dere et annet ord for mat?
VELKOMMEN TIL KURS kursøkt 1
Orkla Matbarometer Danmark 2016
Grønnsaker, frukt, bær og nøtter.
Undervisningsmateriell om sukker
Lage ernæringsplan og sette i gang tiltak
Karbohydrater Karbohydrater er den viktigste energikilden for størstedelen av jordens befolkning. I fattige befolkningsgrupper i utviklingsland kan.
SUKKERSKOLEN Til bruk i frisklivssentraler, tannhelsetjeneste og andre helsetjenester «Sukkerskolen» er et undervisning- og veilendingsverktøy til bruk.
Hva gir oss energi i maten
Tallerkenmodell og Karbohydrater
Matglede for barn og unge i Trøndelag
Karbohydrater Karbohydrater er den viktigste energikilden for størstedelen av jordens befolkning. I fattige befolkningsgrupper i utviklingsland kan.
Tallerkenmodell og Karbohydrater
LYKKE TIL MAT I BARNEHAGEN.
Utskrift av presentasjonen:

Spis mer frukt og grønt! v/Toril Gulbrandsen Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker - en nøytral stiftelse med offentlige midler www.frukt.no

Overordnet mål for OFG Innen 2010 spiser vi 5 – fem enheter F&G om dagen * F&G skal være ”top-of-mind” hver gang vi handler/velger/spiser/lager/serverer mat Fokus på 3 viktig ting: Tilgjengelighet, Tilgjengelighet * De offisielle anbefalingene i Norge

Frukt- og grøntkonsum i dag Norge ligger helt på bunnen i Europa når det gjelder å spise frukt og grønt Vi spiser i snitt under halvparten av anbefalt mengde frukt og grønt Store muligheter! Hver og en av oss spiser ca 100 000 måltider igjennom et langt liv

Forbruk i Europa

Folkesykdommer

I Danmark anbefales

INGEN TVIL! Helsegevinstene ved økt forbruk av frukt og grønt er godt dokumentert! 40 nye rapporter og dokumentasjoner hver dag bekrefter sannhetene!

www.frukt.no

Eldre og kosthold Trenger mindre mat men samme mengde vitaminer, mineraler og proteiner Maten må ha høy næringstetthet (ikke mange tomme kalorier) Under- og feilernærte får lettere sykdommer

Serveringstips til de som spiser lite Et glass juice til frokost En håndfull bær Frukt i biter Et glass smoothies som mellommåltid Finhakket frukt med vaniljekesam/saus Rått knask/fine biter/revne røtter Mose grønnsaker til supper/sauser/pureer (NB! Grønnsaker trenger ikke være helt ihjelkokt)

Oppkuttet er tingen! Effekten av å kutte opp frukt og grønt – målt hos 100 skolebarn Gratis epler, bananer og gulerøtter i 1 måned 2 klasser fikk hele frukt og grønt 2 klasser fikk oppkuttet frukt og grønt

Fristende mellommåltid/møtefrukt

Smoothies - en sikker vinner

Alle liker supper! …Kutt - kok - mos…

Original spagetti Bolognes 50/50

Fristende biter?

Tilgjengelighet!

Ekte stappe!

Mykt punktum

Ha en fin dag! Se mer på www.frukt.no