Strategiplaner og temakart Faglig forum 3. september 2013

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Spesielle utfordringer i Barentshavet
Advertisements

Kilder og risiko for akutt oljeforurensning i Norge
Faglig forum – arbeidsgruppe operasjoner Konstituerende møte.
Utvikling av ny strategi for arbeidsdrift i kriminalomsorgen
Strategisk plan for pasient- og pårørendeopplæring i Helse Nord
Arbeidsplassvurdering på oppdrag fra NAV
Veiledning i gevinstrealisering ved innføring av elektronisk handel
Nordlandsløftet Forum Nordlandsløftet 7. – 8. november, Skagen Hotel
Argumentliste for at vi internt i LTL bedrifter skal kreve at NSAB blir benyttet NSAB er en nordisk avtale inngått mellom 8 parter. Partene er de fire.
Samorganisering av sjeldenfeltet- hvilke muligheter gir dette for FOU? FOU- dag Frambu 5.april 2013 Odd Bakken og Terje Rootwelt Kvinne- og barneklinikken.
Dokumentasjon til telefonmøte fredag 23. april Ny nettløsning En orientering om hva vi lanserer 3. mai Dokumentasjon til telefonmøte fredag 23. april.
”Øvelse Frøya” Evaluering
Miljø og virkning Aksjon med miljø i fokus Viktig informasjon
Prosjekt Skadestatistikk - Bakgrunn Møte i referansegruppen 17. september 2004.
Resultat spørreundersøkelse, april 2009 IKT-utvikling i kommunene i Sør-Trøndelag.
Innovative offentlige anskaffelser
Maren Esmark 25.April 2008 Ren kyst! WWFs frivillige oljevern.
Betraktninger om lærlinger på sykehus!
Informasjonsmøte 14. mai 2012 Oljeaktivitet vest av Florø.
ARBEIDSGIVERPOLITIKK
Veiene videre for Utdanningsforbundets arbeid med profesjonsetikk
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Registrering av kjemikalier i Kromatografigruppa, Fürst Medisinsk laboratorium. Database laget med bruk av teknologiene PHP, MySQL og Apache Prosjektoppgave.
Beredskap influensapandemi Logistikk – mottak og utsending av vaksine til kommunene Kjersti Rydland, Avdeling for vaksinasjon og immunitet Smitteverndagene.
IPT - Telemark Kartleggingsprosjekt IPT Paul Alfsen Njål Myrseth.
1 Velkommen til NorLense og Fiskebølvika Næringspark Orientering om NorLense Terje Olav Hansen.
Saksliste Brukerforum Status for SSP 2006, Vigdis Heimly, KITH (15 min) IHE og forholdet til Standardiseringsarbeidet, Aslak Aslaksen, Helse.
Strategi og samhandlingsarkitektur
Ambulerende Rehabiliteringsteam ART - Drammen Sykehus -
Hvordan redusere ventetiden for time hos fastlegen?
Din klubb trenger deg - til rekrutteringen av nye medlemmer! B/ Presentasjon på DS.
Regionale seminar august/september 2007 Inkludering av nye kommuner knyttet til ELIN-k og fyrtårnskommunene. Sissel Skarsgaard Prosjektleder Samspill 2007.
Oppvekst og oppvekstmiljø Å leve er AKTUELLE SAMFUNNSBETRAKTNINGER OG FAKTORER SOM HAR BETYDNING FOR HVORDAN VI TILNÆRMER OSS OPPVEKST Vi er.
Organisasjonsutvikling på USIT Prosjektet ”USIT 2.0” er i gang!
Nasjonalt nettverk for læring og mestring innen feltet psykisk helse og rus Sigrid Bøthun, prosjektleder Oslo, 21. september 2011.
Anvendt økonomi Vår forskning handler om å utvikle et bedre grunnlag for rasjonelle beslutninger i næringsliv og offentlig forvaltning. Det dreier seg.
Erfaringsutveksling fra fylkespolitikken - Innledning ved Lars Salvesen Drøfting.
1 Oslo kommune Samferdselsetaten Veien til et digitalt grunnlag for gang- og sykkelveinett ATP-modell brukernettverk 2008, Chi Kwan Kwong, Oslo.
Faglig Forum – Arbeidsgruppe teknologi Etablering I Faglig Forum 11. desember 2012 ble det avtalt å etablere en arbeidsgruppe for teknologiutvikling i.
My Samien Sijte Tore Sætre Arbeidskrav ved HiOA, ZARK 1, 2012 vår.
Nasjonal handlingsplan for friluftsområder
M. kort viktig ellers minst fortsatt opp veien.
Fremskaffelse av leieboliger
Asle Bogen, Orientering om skrotnisseprosjektet i Lenvik Plan og utvikling.
INTERNASJONALISERING ARBEIDSUTPLASSERING FOR ELEVER SOM TAR DOBBELKOMPETANSE Lier vgs september 2014.
Sjøsikkerhet ”Sjøsikkerhet og effektiv samferdsel” Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen Årsmøte i Norsk Losforbund Halden 2. september 2005.
Politisk arbeid i NEF. Bakgrunn SSE står ikke i umiddelbar fare for å bli lagt ned. Foreligger forslag om samlokalisering av hele OUS på Gaustad i 2025.
Sandvika seniorbase - Kommunegården
Norges nordområdepolitikk Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen Vardø, 22. juli 2005.
Valgforums valgkonferanse 2014 Har du tenkt på hva som kan gå galt?
Norwegian Ministry of Fisheries Kystberedskap Hvordan samordne de totale ressurser i Kystsonen? Kystvaktsseminaret 2003 Sortland, Fiskeriminister.
”What you measure is what you get” Gardermoen 31. Januar 2002
Tildeling til brukerorganisasjonene søknader som søkte om kr. Budsjett 2015: kr.
”Utfordringer i forebyggende sjøsikkerhetsarbeid og oljevernberedskap” Haugesundkonferansen 8. og 9. februar 2005 ved fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen.
ForfatterProsjektittel FORSVARET Forsvarets logistikkorganisasjon FORSVARET Forsvarets logistikkorganisasjon Økt operativ evne.
FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV Innspill til planprogram Fylkesdelplan små vannkraftverk.
Beredskapsbygging Grensesnitt: operatør - NOFO. Norsk Oljevernforening For Operatørselskap Beredskapsbygging Utgangspunktet for orienteringen er leteboring.
Færder nasjonalpark Tiltakskort i kystberedskapen Bjørn Strandli Færder nasjonalpark.
Tips, råd og verktøy til kommunenes planstrategier
Prosjekt: Strategi KIL Prosjekteier: Jon Erik Ofstad
Veileder for utarbeidelse av tiltakskort
Хяналт шалгалт, дүн шинжилгээний хэлтэс 2017 он
Type olje, og oljers oppførsel på sjøen
PLANFORUTSETNINGER barriere 1
Beredskapsbygging Grensesnitt: operatør - NOFO
Forutsetningsgruppen Møte 1:
Beredskapsbygging Grensesnitt: operatør - NOFO
Presentasjon av forretningsplan
Beredskapsbygging - Grensesnitt Operatør - NOFO
Utskrift av presentasjonen:

Strategiplaner og temakart Faglig forum 3. september 2013

Bakgrunn Det er store utfordringer forbundet med oljeutslipp i kystnære områder p.g.a. spredning av olje, sårbare ressurser og operasjonelle begrensninger. For å bedre prioriteringen av sårbare ressurser ble MOB-modellen utarbeidet. Prioritering av MOB-områder tar utgangspunkt i fire overordnede faktorer, henholdsvis:   Naturlighet: Er ressursen naturlig forekommende? Erstattelighet: Kan ressursen erstattes økonomisk? Verneverdi: Hvilken verneverdi har ressursen? Sårbarhet: Hvilken sårbarhet har ressursen overfor olje? 20 000 prioriterte områder. Dette er vanskelig å håndtere i beredskapsanalysene.

Eksempelområder i Norge Hva er et eksempelområde? Til bruk i beredskaps-planleggingen er det definert eksempelområder. Disse er karakterisert ved at de ligger i ytre kystsone, har høy tetthet av miljøprioriterte lokaliteter, vanskelig tilgjengelighet eller andre operasjonelle forhold som setter strenge krav til oljevernberedskapen. Disse eksempelområdene er derfor definert som dimensjonerende for oljevernberedskapen i det aktuelle området.

Eksempel fra Runde

Temakart og strategi For å bedre sin oljevernberedskap har Statoil og Wintershall tatt utgangspunkt i eksempelområdene og laget tematisk kartmateriell og en kortfattet beskrivelse av operativ strategi og miljøstrategi for områdene.   Det tematiske kartmaterialet foreligger som storformat PDF dokument, tilgjengelig for utskrift ved behov. Følgende kart foreligger for det enkelte området: Basiskart Verneområder Operasjonsdyp og tørrfallsområder Strandtyper Adkomst og infrastruktur

Innhold i strategiplanene

Runde

Gyte- og tareområder

I de siste årene er det også utarbeidet mer kortfattet akuttstrategi for oljevern ( ASO) i 37 områder langs kysten. Disse er primært tenkt rettet mot IUAer. GDF Suez har fått nettopp fått utarbeidet ASOer for 17 områder i influensområdet for Gjøa. Dette området strekker seg fra Øygarden i sør og nord til Vigra. Runde benyttes også her som eksempel.

Veien videre Internt i NOFO har vi allerede det meste av informasjonen i temakartene til Statoil og Wintershall inne på vårt operasjonskart NORA. Det jeg savner er en direkte link fra kartene til Naturbasen i Miljødirektoratet. Eventuelt at linken går fra en opplisting av MOB-områdene i strategiplanene. Det kan bli et lite prosjekt utover vinteren. Temakartene og planene vil bli lagt ut på våre hjemmesider i løpet av september. Det ligger allerede noen ASOer ute på våre hjemmesider og jeg regner med at vi kan legge ut flere når de blir tilgjengelige.