Norskinstituttfornæringsmiddelforskning OPTIBARR Optimal barriere Status og framdrift.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Filetforum Tromsø Kvalitet på superkjølte torskeloins Leif.
Advertisements

SALG AV EL-FORRETNINGEN Statoil selger El-forretningen til LOS AS (Agder Energi) Classification:Status:
Årets beste forbedringsgruppe
Salg av toalettpapir og tørkeruller
Innkjøpsseksjonen Innkjøpssystemet - historikk •Forprosjekt 1999 •Konkurranse 2000 •Pilotprosjekt •Implementering på alle skolene
Hva er Fretex ?.
God, spennende, sunn og variert mat – en utfordring (også) for samfunns- forbruker- og økonomisk forskning EU forskning: Food Quality and Safety. Muligheter.
Velkommen til Pensjonsforum Dagsorden  Erfaringer fra Sverige  Pensjonssystem og pensjonsmarked i endring v/Joakim Palme – VD Instituttet.
Georg Kapperud Utbrudd av næringsmiddelbårne sykdommer
Verdikjedeanalyse Verdikjeden
9-k samarbeidet i Vestfold Harmo9, felles IKT struktur Oppstartsmøte 23. august 2005 
Prosjektstyring In 140 Sommerville kap 4.
Institutt for forebyggende miljøvern  STØ “Miljø-SIP”: IKT og miljøeffektivitet i norske virksomheter På jobb og hjemme Tap av ressurser Bruk av IKT Drift.
Steinkjer, Frosta, Levanger, Verdal, Stjørdal, Malvik og Trondheim, STFK, NTFK Det Digitale Trøndelag –II (DDT-II)
NVHs kvalitetssystem Oslo: 2. mai NVHs sentrale prinsipper for kvalitetssystemet •Kvalitetssystemet skal inngå som integrert del av NVHs ledelses-,
Proseminar H-2011 Frode Svartdal
Tore Fløan Rasjonaliseringssjef Nobø Electro AS
Tiltaksplan for studiekvalitet: Status og videre utvikling Avdeling for IT Høgskolen i Østfold.
Kvalitetssikring av analyser til forskningsbruk
Prosjektstyring In 140 Sommerville kap 4.
Randi Lunnan Handelshøyskolen-BI
Prosjektplanen Pedagogisk ledelse.
Enova og industrien Sarpsborg 24. oktober 2013
SAMHANDLING Prosjektplan samhandlingsreformen Bjarne Nordlund Rådmann i RINDAL KOMMUNE (Torger Aarvaag Rådmann Hemne kommune)
Beredskap influensapandemi Logistikk – mottak og utsending av vaksine til kommunene Kjersti Rydland, Avdeling for vaksinasjon og immunitet Smitteverndagene.
Kystprogram Hemne – Frøya – Hitra – Ørland – Bjugn – Rissa – Åfjord – Roan Glitrende kystperler på en snor Prosjektplan for perioden november 07 - juni.
Sikkerhetsforum ”Tap anker og posisjon” Morten Bøhlerengen Norges Rederiforbund.
Ledelse av smidige prosjekter – gi slipp på kontrollen?
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Internasjonalt solidaritetsarbeid 2002/2003/2004/2005
Kostnader i pensjonsordningene Pensjonsforum Jan Otto Risebrobakken.
Prosjekt- og porteføljestyring i Telenor Nett
Verdikjedeanalyser av sjømat og kjøttprodukter
MarinPack - FOU- program for sjømatemelballasje MARINEPACK-PROSJEKTET Optimal og trygg emballering av norsk sjømat og andre næringsmidler Professor Ole.
Marinepack FOU-program for sjømatemballering Marinepack-prosjektet - status og forutsetninger per Ole Jørgen Hanssen.
MarinPack - FOU- program for sjømatemelballasje Økonomisk status Mangler fortsatt NOK 150’ i bedrifters egeninnsats Utbetalt fra NFR 1. Og 2. Tertial =
MarinPack - FOU- program for sjømatemballasje Gilde Norge - strategisk analyse 4 emballasjeløsninger for 2 ulike produkttyper.
Forslag til arbeidsmetodikk for prosjektet
St.meld. Nr. 39 klimautfordringene – landbruket en del av løsningen
Grønt Flagg, - Nord Trøndelag Disposisjon: Kort presentasjon, - av foreleser Kort gjennomgang av krav / kriterier, - 6 lysark Gjennomgang av arbeidsprosessen.
Prosjekt Laks og Næringsutvikling i Kragerøvassdraget Ole Erik Elsrud.
2004 NAO-prosjektet Ny AnskaffelsesOrganisering
# Rapporten skal kun benyttes av Universitetet i Oslo til de formål den er ment og skal ikke distribueres til andre parter uten vårt skriftlige samtykke.
1 Analyser totaløkonomi LP-forum 8. mai Litt om bakgrunnen En egen arbeidsgruppe med controllere fra fakultet og sentralt ser nærmere på Bidrags-
Prosjektavslutning og sluttrapport
MarinePack - FOU- program for sjømatemballering Verdikjede- og strategianalyse av emballering av frosne hvitfiskfileter Jan Gjerde Ole Jørgen Hanssen Kjersti.
HUS-utbruddet - epidemiologisk etterforskning Preben Aavitsland Avdeling for infeksjonsovervåking Smitteverndagene, 1. juni 2006.
Forventninger til økonomen
Sikkerhetskulturer i transportsektoren
Veiledning kvalitetssikring
Medlemsmøte DF-02 Lørdag 10. november 2007 Clarion Royal Christiania Hotell Utviklingsprogram for klubbene i 2. divisjon menn.
Kompetansemegling i Rogaland
Trinnvise mål mot langsiktige visjoner
Erfaringssamling Forskningsbasert Kompetansemegling TEFT/IRC-Database Erfaringer fra TEFT v/Kjell Molven RF - Rogalandsforskning.
Mottakskontroll.
TREFLYT Eller: Nye samarbeidsløsninger for effektiv kommunikasjon og vareflyt i verdikjeder Erlend Ystrøm Haartveit, Norsk institutt for skog og landskap.
EQUIS akkreditering - bibliotekets rolle. Agenda Hva/Hvorfor EQUIS? Prosessen Bibliotekets rolle.
Orientering om Solli skianlegg
Slide 2:. Forretningsmodellen forklart på engelsk og norsk
Mal for prosjektrapportering
Slide 2:. Forretningsmodellen forklart på engelsk og norsk
2 1 STATUSRAPPORT BOTT mottak økonomi-prosjektet F N T
2 1 STATUSRAPPORT BOTT mottak økonomi-prosjektet F N T
STATUSRAPPORT BOTT mottak økonomi-prosjektet
Digitaliseringsprogrammet – 25. mai 2018
Utskrift av presentasjonen:

Norskinstituttfornæringsmiddelforskning OPTIBARR Optimal barriere Status og framdrift

Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Agenda for møtet 1.Konstituering av styringsgruppen 2.Utvidelse av prosjektgruppen – emballasjeleverandører og evt. dagligvarekjede 3.Prosjektbakgrunn fra hver av bedriftene/instituttene 4.Endelig budsjett, detaljert arbeidsplan og metodikk for prosjektet 5.Status og erfaringer så langt 6.Rapportering fra prosjektet 7.Møteplan for styringsgruppen (2 møter til i år?) 8.Faglig kobling mot KIM-programmet?

Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Foreslåtte emballasje-leverandører Amcor Flexibles CFS Wipak A.B. Corneliussen Bemis Færch Sealed air Forutsetninger: 20’ i kontantutlegg og 180’ i egeninnsats per bedrift over to år (pluss medlemsskap i Emballasjeforsk) OJH lager invitasjonsbrev – bedriftene sender til sine respektive foreslåtte leverandører

Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Prosjektbakgrunn

Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Prosjektbakgrunn STØ

Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Forslag til revidert budsjett

Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Aktivitetsplan Fastlegge produkter for analyse Dokumentere lagring/distribusjon/eksponering Verdikjedeanalyse og svinn Kartlegge/analysere emballasjeparametre (OTR, gass i headspace etc) Gjennomføre produktanalyser referanseprodukt (dagens løsning: reelle/ideelle betingelser) Samlet analyse og tolkning Prosjektledelse og administrasjon

Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Tidsplan for 2004-aktivitetene

Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Fastlegge produkter for analyse BedriftProduktTester Gilde4 typer kjøttpåleggGassanalyser, OTR Holdbarhet (mikrobiologisk, farge etc) Enkel sensorikk PriorStrimlet kyllingkjøttGassblanding (G/P-forhold) Mikrobiologi Enkel sensorikk ? Holdbarhet FjordlandFersk laksefiletGassblanding (G/P-forhold) Mikrobiologi Enkel sensorikk ? Holdbarhet

Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Dokumentere lagrings/distribusjons/eksponering Lysmålinger gjennomført i 2 butikker Gjennomført møter med Coop sentralt Besøk i forretninger pågår (besøkt 4 butikker Møte med salgsmeieri er avtalt Møte med produksjonsanlegg er avtalt for Fjordland og Prior

Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Verdikjedeanalyse og svinn Datainnsamling påbegynt, Fjordland Datainnsamling starter torsdag 25/6, Prior

Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Gjennomføre analyser av emballasjeparametre Gilde: Kartlegging av oksygen i headspace ved –pakking (ved 2 anlegg) –under lagring (ved Matforsk) Kartleggingen skal gi grunnlag for valg av parametre og analysemetodikk i videre forsøk

Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Gjennomføre produktanalyser referanseprodukt (dagens løsning) Kartlegge/dokumentere reelle lagrings- og distribusjonsforhold (for dagens emballasjeløsning) Sammenligne holdbarhet for dagens løsning ved reelle/ideelle forhold –enkel sensorikk –mikrobiologiske analyser –andre produktspesifikke analyser

Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Samlet analyse og tolkning Vil trolig først kunne gjennomføres etter avsluttet testprogram for i år. Overføres derfor til 2005

Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Prosjektledelse / administrasjon Pågår i hele prosjektperioden. Forholdsvis stor aktivitet i starten for å etablere systemer

Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Status ressurser MiljøTilgjengelig 2004 Brukt pr 31/5Rest Prosjekt- kostnader Kr Kr Kr

Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Erfaringer fra kartlegging i butikk Tynne produkter er mest følsomme Varierende lysforhold (lysrør varierer) Varierende temperatur (minst variasjon i kjøledisk med luftsperre) Gjennomløpshastighet Lagringstid

Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Vareflyt i butikk - eksempelprodukt

Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Rapportering til Forskningsrådet Halvårsrapportskjema og 2005 Årsrapportskjema med tillegg og 2005 Økonomisk rapport og 2006 Sluttrapportskjema med vedlegg i februar 2006

Norskinstituttfornæringsmiddelforskning Arbeidstitler på publikasjoner Optimal barrier properties of packging for chilled food – how to determine the most important factors in a value chain perspective Optimal barrier properties of packaging for chilled food – material properties, process improvements and need for competence in a value chain perspective. Experiences from case studies in the Norwegian meat industry.