Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Filetforum Tromsø 13.06.2005 Kvalitet på superkjølte torskeloins Leif.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Filetforum Tromsø 13.06.2005 Kvalitet på superkjølte torskeloins Leif."— Utskrift av presentasjonen:

1 NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Filetforum Tromsø 13.06.2005 Kvalitet på superkjølte torskeloins Leif Akse Fiskeriforskning

2 NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Forsøksoppsett •Fangstdato: 18. april (snurrevad) •Prod.dato: 21 april (4 døgn gammelt råstoff) –Serie X: 15 % frysing –Serie Y: 30 % frysing –Serie Z: Kontroll fra ordinær produksjon •Pakket i 3 kg esker og sendt som kjølelast med hurtigruta til Tromsø, (ankomst søndag 24.april) •8 esker av hvert produkt (X, Y og Z) samme parti som ble sendt til England

3 NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Prøveuttak og analyser

4 NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Temperatur i produktene under lagring

5 NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis pH i muskelen

6 NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Mikrobiologi (totalkim)

7 NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis

8 Sensorikk rå prøver (filetindeks)

9 NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Lukt

10 NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Tory - score (sensorikk kokte prøver)

11 NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Konklusjon kvalitet •Det var ingen fryseskader på de superkjølte prøvene •De superkjølte (særlig Y) var bedre enn kontrollen tidlig under lagringen (mikrobiologi, konsistens, lukt og Tory-score ) •Total holdbarhetstid etter filetering var imidlertid ca 8 døgn for alle prøvepartiene (X, Y og Z) •Den mikrobiologiske kvaliteten var sannsynligvis relativt dårlig allerede ved pakking (4 døgn gammelt råstoff) •Superkjøling vil kanskje ha større effekt på ferskere råstoff (prerigor)?

12 NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Vektutvikling

13 NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Vektutvikling

14 NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Vektutvikling hos kunden (produktene ankommer på dag 3 etter pakking)

15 NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis

16


Laste ned ppt "NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Filetforum Tromsø 13.06.2005 Kvalitet på superkjølte torskeloins Leif."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google