Laste ned presentasjonen
Presentasjon lastes. Vennligst vent
PublisertMads Birkeland Endret for 9 år siden
1
NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Filetforum Tromsø 13.06.2005 Kvalitet på superkjølte torskeloins Leif Akse Fiskeriforskning
2
NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Forsøksoppsett •Fangstdato: 18. april (snurrevad) •Prod.dato: 21 april (4 døgn gammelt råstoff) –Serie X: 15 % frysing –Serie Y: 30 % frysing –Serie Z: Kontroll fra ordinær produksjon •Pakket i 3 kg esker og sendt som kjølelast med hurtigruta til Tromsø, (ankomst søndag 24.april) •8 esker av hvert produkt (X, Y og Z) samme parti som ble sendt til England
3
NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Prøveuttak og analyser
4
NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Temperatur i produktene under lagring
5
NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis pH i muskelen
6
NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Mikrobiologi (totalkim)
7
NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis
8
Sensorikk rå prøver (filetindeks)
9
NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Lukt
10
NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Tory - score (sensorikk kokte prøver)
11
NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Konklusjon kvalitet •Det var ingen fryseskader på de superkjølte prøvene •De superkjølte (særlig Y) var bedre enn kontrollen tidlig under lagringen (mikrobiologi, konsistens, lukt og Tory-score ) •Total holdbarhetstid etter filetering var imidlertid ca 8 døgn for alle prøvepartiene (X, Y og Z) •Den mikrobiologiske kvaliteten var sannsynligvis relativt dårlig allerede ved pakking (4 døgn gammelt råstoff) •Superkjøling vil kanskje ha større effekt på ferskere råstoff (prerigor)?
12
NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Vektutvikling
13
NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Vektutvikling
14
NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis Vektutvikling hos kunden (produktene ankommer på dag 3 etter pakking)
15
NN/dag/mnd/år - © Fiskeriforskning - Kan kopieres/videreformidles når kilde oppgis
Liknende presentasjoner
© 2024 SlidePlayer.no Inc.
All rights reserved.