KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010 FLASKEPOSTKAMPANJEN Hvert år under Kirkens Nødhjelps fasteaksjon oppfordrer vi og Changemaker folk i Norge til å gi.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hva er migrasjon og hva gjør Røde Kors Ungdom?
Advertisements

Den kristne fasten Nei, dette er fasten jeg har valgt: å løse urettferdige lenker, sprenge båndene i åket, sette undertrykte fri og bryte hvert åk i.
Klimakampanje i 2010: Flaskepost for mer ambisiøse klimamål Inspirasjonssamling, Sunnvolden,
Kirkens Nødhjelp Ungdomsbevegelse
Å være eller å drite i været
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010
1/5 rikeste1/5 fattigste1/5 2. rikeste1/5 3. rikeste1/5 4. rikeste De 20% rikeste Kontrollerer 80% av verdens ressurser.
Karitativt fokus 2013 Snit Ghebriel.
Agent for rettferdighet
Tips til foredragsholdere:
Fasteaksjonen Fra nord til sør kjemper mennesker mot tørke, flom og ekstreme værforhold. De som har minst rammes mest. Blir du med i kampen mot.
Lokal synlighet Hva? Hvorfor? Hvordan?
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010 Naturkatastrofer rammer alltid fattige hardest. Klimaendringene fører til mer flom, tørke og ekstremvær. Din innsats.
1 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?
1 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?
INSTRUKSJONER I manusdelen under finner du instruksjoner for hvordan du skal bruke denne presentasjonen, og for hvordan du best mulig kan tilpasse den.
Priviligerte mennesker, lever livet uten grenser, graver og pumper opp
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
9 Politikk – noe for meg?. Stemme ved valg Frie politiske valg er et av de viktigste kjennetegnene på et demokrati. Ved å delta ved valg stemmer vi på.
RLE – UKE 45/46 MÅL trekke en rød tråd gjennom det vi har lært så langt i høst reflektere over likheter og ulikheter innenfor religioner/livssyn.
Å være eller å drite i været -om å skape et rettferdig klima.

Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 2013
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Oljefondskampanjen i Fasteaksjonen 2015: Jobber og utvikling Sundvolden 25. januar 2014.
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Husker du fasteaksjonene i 2006 og 2008?. Temaet: Ungdom ut av krig og krise.
INNSAMLING kreativt verksted Inspirasjonssamling, Sundvolden 16.jan 2010 Nils Harald Strøm og Kristin H. Tobiassen.
SKATTESMELL Verdens største
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON Årlig aksjon i fastetiden Hele menighetens aksjon Samlet inn 28 millioner i bøssebærere i hele Norge, flertallet.
1 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?
Slik jobber Kirkens Nødhjelp med klimaendringer
1 Kirkens Nødhjelps fasteaksjon Årlig aksjon i fastetiden. Hele menighetens aksjon. Samlet inn 31.5 millioner i bøssebærere Over.
RUS OG UNGDOM Jobbet på av: Sarem,Sander,Joakim,Johannes,
1.mai-aksjonen Folk forandrer verden! Bli med! Overordnet tema: Folk forandrer verden. Bli med! Dette viser målsetningen for arbeidet til Norsk.
SAMMEN FORANDRE ”Klimavalg 2013” – kirken som en av flere samarbeidspartnere.
Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker
VANN FORANDRER ALT SLIDE 1: Introduser deg selv og avtal om du vil ha spørsmål underveis eller på slutten av presentasjonen. Med TV-aksjonen NRK 2014 skal.
Batteriet – servicekontor for selvhjelp Brukerorganisasjonene – hva kan de gjøre med fattigdommen? Kai-Rune Myhrer.
Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker. Tenk deg også at disse representerte verdens befolkning slik den er i dag i alle sine variasjoner. Da ville.
1 Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon Det er ikke rettferdig at over 1 milliard mennesker fortsatt lever i ekstrem fattigdom. Sammen kan vi bekjempe.
Quiz om vann, klima og faste
Litt informasjon til deg som skal holde foredraget: Dette foredraget holdes beste gjennom også å vise fasteaksjonsfilmen som følger med. Filmen finnes.
Litt informasjon til deg som skal holde foredraget: Dette foredraget holdes beste gjennom også å vise fasteaksjonsfilmen som følger med. Filmen finnes.
Politisk påvirkning.
La oss lage mennesker i vårt bilde, fiskene i havet og fuglene under himmelen, over feet og alle ville dyr og alt krypet som det kryr av på jorden så.
Politiske pressgrupper Kap. 7. I denne powerpointpresentasjonen skal du lære om ▪ Forsamlingsfrihet ▪ Formell og uformell makt ▪ hvordan frivillige organisasjoner.
FN- Forente nasjoner Bilder og tekst hentet fra
Din innsats betyr en forskjell i manges liv! Hva går pengene til?
Livssynshumanismen.
Fasteaksjonen som det diakonale prosjektet i reformasjonsjubiléet
Hvordan lage kampanje Fra tanke til handling!
Frivillig arbeid på kontoret
Livssynshumanismen.
Til deg som skal holde denne presentasjonen:
Historien om Kirkens Nødhjelp startet med sjømannspresten som fikk i oppdrag å reise ned til Tyskland i 1947, for å se til kirka. Det var stor nød i Tyskland,
Livssynshumanismen.
Super-helt!.
Superhelt!.
Ved inngangen til fastetiden er det en påminnelse om at vi er Kristus sine armer og hender.
MEDIA.
HVA GJØR KIRKENS NØDHJELP?
Foreldremøte 31. mars 2018 Hana Kirke.
HELSE OG SOSIAL | Helsefremming og innovasjon.
Kirkens Nødhjelp og Fasteaksjonen
Klimapraten 2019 Presentere deg selv og klimapraten2019.
Utskrift av presentasjonen:

KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010 FLASKEPOSTKAMPANJEN Hvert år under Kirkens Nødhjelps fasteaksjon oppfordrer vi og Changemaker folk i Norge til å gi penger i bøssa og sende en utfordring til politikerne. Hvorfor? Vi ønsker å gjøre noe med årsakene til at mennesker lider.

Underskriftskampanje i fastetiden Det holder ikke å bare gjøre noe med konsekvensene av Klimaendringer og fattigdom, vi må også gjøre noe med årsakene! Mennesker over hele verden rammes av tørke, ekstremvær og flom. For dem handler klimaendringene om liv og død.

En flaskepost symboliserer et nødrop. Er du strandet på en øde øy kan en flaskepost være et siste desperat rop om hjelp. Vårt nødrop er at klimaendringene MÅ stoppes!

Hva er budskapet i flaskeposten ?

Skriv under du også… Slik bidrar DU til å kreve at politikere med makt og ansvar jobber for klimarettferdighet. 1)Send en ordentlig flaskepost i aksjonen til din lokale menighet.  Skriv under på flaskepostbrevet  Rull det sammen (gjerne rundt en blyant, så blir det lett å få det ut av flasken) og putt det i flasken. 2) Eller send en elektronisk flaskepost via nettsidene våre kirkensnødhjelp.no/aksjonen

Flaskepostoverrekkelse 1) Det blir arrangert overrekkelse til lokale/regionale politikere i 10 regioner rundt om landet i løpet av våren. 2) Til høsten lager Changemaker og Kirkens Nødhjelp en nasjonal markering med overrekkelse av alle flaskepostbrev fra hele Norge til partiene på Stortinget.