Hvordan få de rette ungdommene til å satse på fiskaryrket? Daglig leder Ole Morten Sorthe, Møre og Romsdal Fiskarlag Årsmøte i FosFor, Ålesund 3. november.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Yrkesfagene og skolene hver sin vei? Daglig leder Norges Byggmesterforbund Frank Ivar Andersen Bygg Reis Deg 2011.
Advertisements

Arbeidet med rekruttering i Fiskeri- og kystdepartementet Årsmøte FOSFOR - 4. desember 2007 Politisk rådgiver, John Erik Pedersen.
Opplæring i bedrift Opplæringskontoret for fiskerfag i Nord-Trøndelag.
Ålesund videregående skole Rekrutteringsarbeid ”Læring gjennom gode opplevingar”
VG Fiskeriutdanning 14 skoler langs kysten 20 klasser VG1 Naturbruk
Jack-Arild Andersen Overingeniør, Sjøfartsdirektoratet.
Resultater fra spørreundersøkelse • 90 tidligere lærebedrifter invitert til å svare på en nettbasert spørreundersøkelse • Inviterte bedrifter hadde lærling.
FONS TILBYR NÅ GRATIS INSTRUKTØR- OG ASSESSORKURS FOR DEG SOM SKAL JOBBE SAMMEN MED EN LÆRLING - fiskerinæringen satser på fremtiden og utdannet ungdom.
Lærlinger på v/Rune Løberg Markedssjef i BK Gruppen.
Dialogkonferanse Naturbruk blå
2 Konferanse for fag- og yrkesopplæring 30. november 2010 Forbundssekretær Halvor Langseth fra debatten i Faglig råd for Bygg- og Anleggsteknikk :  mange.
FosFor 4. desember 2007 Rekrutteringsbehov - felles satsing i næringa - Jan Skjærvø, Norges Fiskarlag.
Hva vektlegger en bedrift ved inntak av lærlinger? Tanker fra en lærebedrift. Kent Arntzen Daglig leder Opplæringskontoret fylkeskommunale lærlinger.
FONS TILBYR NÅ GRATIS INSTRUKTØRKURS FOR DEG SOM SKAL JOBBE SAMMEN MED EN LÆRLING Det kommer et krav som sier at hvis en bedrift/rederi skal ta inn lærlinger,
Deltakerloven Rögnvaldur Hannesson Norges Handelshøyskole.
Teknologi for et bedre samfunn Presentasjon av prosjekt 1 Fiskebåten som sikker arbeidsplass Krabbekonferansen 2012 av Trine Thorvaldsen.
FREMTIDENS AKVAKULTUR UTDANNING
REKRUTTERING AV NY MEDARBEIDERE I FYLKESKOMMUNEN
Elin Veimo Helsefagarbeideren – vår nye medarbeider en ny ressurs!
Senja som sjømatregion - et hav av muligheter
Kompetansesatsing For ansatte i barnehagen 2013
Tromsø, den 23. oktober 2012 Reidar Nilsen Norges Fiskarlag Bør næringa selv ta ansvaret for en effektiv fiskeriforvaltning?
REKRUTTERING TIL BILBRANSJEN
Hva innebærer det å være lærebedrift? Være godkjent av fylkeskommunen Kunne gi opplæring slik den er fastsatt i læreplanen for faget Ha en kvalifisert.
”A-Team” Gruppeoppgave. Har din klubb et rekrutteringsproblem / avtagende medlemsmasse? JA Problemet er å beholde elevene / medlemmene Rekruttering generelt.
Grønn framtid 1000 muligheter i landbruket Ett rekrutteringsprosjekt i regi av 4H Nordland Prosjektet er finansiert av Nordland fylkeskommune, Fylkesmannen.
Jenter i Bil og Elektro Et bedriftsutviklingsprosjekt 1.
Høring om St.prp. nr. 1 ( ) - Statsbudsjettet Norges Fiskarlag: Jan Birger Jørgensen Jan Ivar Maråk.
VEFSN VIDEREGÅENDE SKOLE
PEOPLE CARING FOR PEOPLE. Flink med folk? Ansettelses prosessen - finne de rette medarbeiderne Vi er på jakt etter: Engasjement Faglig dyktige Interesse.
EN KORT PRESENTASJON OM UNGDOMMER, LÆRLINGER OG
Opplæringskontoret for fiskerifagene
Bransjegruppesamling i Kom vekst Samspill kommune og næringsliv – styrke og utfordring Kristiansund, Pål Farstad.
HVORFOR er jeg Rotarianer ? Distriktssamling 20. mars 2010
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
BREDDE-,UTDANNING- OG UTVIKLINGSPLAN FOR REGION MØRE OG ROMSDAL UTKAST.
Ulike veier frem til et fag-/svennebrev
Tradisjonelt fiske Basis for lokal verdiskaping og kystkultur? Malangen brygger 28. mars 2011 Arvid Ahlquist Fiskarlaget Nord.
har vi gleden av å invitere til

Ungomsskoleelever som instruktører i programmering: La ungdommen undervise kidsa! Torbjørn Skauli.
MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet
Hva er Fagbrev på jobb? Spredningssamling Prosjektleder Annikken Kjær Haraldsen.
Arbeidsgiverpolitisk avdeling Regionmøter Ståle Borgersen, direktør.
YRKESFAG E`TØFT Heve statusen for våre fag Øke rekrutteringen Bedre samhandling skole-næringsliv.
SINTEF Fiskeri og havbruk AS 1 Hvordan oppnå økt deltakelse på Tromstrygdskolen? Signe Sønvisen og Trine Thorvaldsen SINTEF Fiskeri og havbruk.
Velkommen til Hydro Sunndal !. Dato: Side: 2 LÆRLINGER – EN RESSURS I BEDRIFTA Vi får den kompetansen vi ønsker og trenger. Får gode fagoperatører.
Gutter som lekeressurser HOSLE BARNEHAGE
Om evalueringen Mandat og formål
Hvem er Aksjon helsefagarbeider? Hvorfor? Hva gjør vi?
DEMONSTRASJONSSKOLER OG -BEDRIFTER fellessamling i Kristiansand Åge R. Rosnes, november 2005.
Et hav av muligheter Nærings- og utdanningskonferanse Leknes 4 februar Bjørn-Willy Hansen.
YRKESOPPLÆRINGSNEMNDA (YON)
Norwegian Ministry of Fisheries Fiskerinæringa ved et veiskille - leverandør av eksportinntekter eller ansvarlig for distriktsbosettinga? - med fokus på.
Birger Førre, Førre Trevarefabrikk Hvordan sikre god kvalitet på opplæring i bedrift?
FishTech 2016 Ålesund mars 2016 Fiskeflåtens rolle i ressursforvaltningen. Generalsekretær Otto Gregussen, Norges Fiskarlag.
Kristiansund videregående skole TAF-MARIN FREMTIDENS AKVAKULTUR UTDANNING.
Bygg- og Anleggsteknikk Liker du å arbeide med hendene? Har du lyst til å jobbe med noe interessant? Vil du ha muligheten til å kunne sette spor etter.
Formidlingskoordinator Med bakgrunn i fylkestingets målsetting om at flere ungdommer skal ha faglig framgang og gjennomføre videregående opplæring.
”Veien videre for reiselivet i Verdensarvområdet”
Lærekandidatordningen
Bedriftene i Hedmark rapporterer om mangel på arbeidskraft tilsvarende:
Norsk skole.
UNICEF-RUNDEN UNICEF-runden er en kjempedugnad som skoleelever over hele Norge og mange andre land er med på. I 2016 var det ca påmeldte i Norge.
Ålesund videregående skole
FUTURE Fagseminar 23. mai 2017.
Facebook: Pro Opplæringskontoret
Hvordan få de rette ungdommene til å satse på fiskaryrket?
Overgang for elever med spesielle behov
Facebook: Pro Opplæringskontoret
Utskrift av presentasjonen:

Hvordan få de rette ungdommene til å satse på fiskaryrket? Daglig leder Ole Morten Sorthe, Møre og Romsdal Fiskarlag Årsmøte i FosFor, Ålesund 3. november 2009

Norges Fiskarlags arbeid med rekruttering Norges Fiskarlag har i mange år hatt fokus på rekruttering Ønsker oss de beste ungdommene til å begynne i næringen Norges Fiskarlag har vært en sentral bidragsyter i utformingen av læreplaner til ”fiskerutdannelsen” –Startet først med navigasjon og radiokurs på 1930 tallet –Opprettelsen av ”Fiskarfagskolene” noe senere

Hva legger vi i rekruttering til fiskeryrket ? Få tak i mannskap som kan bemanne arbeidsplassene i flåten Beholde dagens fiskere Bygge opp kompetansen til fiskerne Fagopplæring av nye og gamle fiskere lærlinger

Hva gjøres i rent praktiske grep fra Norges Fiskarlag for å sikre rekruttering til fiskeflåten? Skole og rekrutteringsarbeid Sikkerhet – tryggere hverdag Lønns- og sosiale forhold Miljøvennlig fiske Tett samspill med myndighetene

Viktige oppgaver fremover Bygge et godt omdømme Holdningsendring Informasjon om fiskerinæringen må ut til folk flest

Hva og hvor må det informeres Opplæringskontorenes rolle Yrkesrådgiverne i skoleverket Barnehager Barneskole Ungdomsskole Programfag

Opplæring i fiskerinæringen Fagutdanning Kompetansehevning for etablerte fiskere Skolefartøy Skolekvoter Lære og informasjonsmateriell Sosiale ordninger

Hva kan vi i Norges Fiskarlag bidra med? Positivt og riktig engasjement Rekruttering Fritid Avlønning Interessante arbeidsoppgaver/ kompetansehevning

Hva kan vi i Norges Fiskarlag bidra med? Åpen båt Være positiv Besøke skoler Lærlinglønn Øke kvinneandelen Rekruttere til næringen generelt