BIKUBEN – Regionalt brukerstyrt senter

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Verktøykasse for brukermedvirkning
Advertisements

1 ORIENTERING OM DISTRIKTSKONTORET FOR SELVHJELP I MIDT-NORGE.
Strategisk plan for pasient- og pårørendeopplæring i Helse Nord
Forskrift og veileder til forskrift; Nasjonale tjenester
Tanker om brukermedvirkning
Samorganisering av sjeldenfeltet- hvilke muligheter gir dette for FOU? FOU- dag Frambu 5.april 2013 Odd Bakken og Terje Rootwelt Kvinne- og barneklinikken.
En orientering om FFO og FFO Finnmark
Om barn og unges mulighet for medvirkning
BIKUBEN – Regionalt brukerstyrt senter 1 Et samarbeid mellom: Mental Helse Nordland, Mental Helse Troms, Mental Helse Finnmark LPP Troms ADHD Norge Troms.
Songdalen kommune Gjennomgang av kompetansesentre
Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Landsforbundet Mot Stoffmisbruk Kariann Tingstein Generalsekretær Evaluering av rusreformen Veien videre til gode forsvarlige tjenester.
«Ferdig rehabilitert, men ikke ferdig»
PRESENTASJON AV NASJONALT SENTER FOR ERFARINGSKOMPETANSE INNEN PSYKISK HELSE NKLMS
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
Opplæring – i et helsepolitisk perspektiv
BIKUBEN – Regionalt brukerstyrt senter
Hva skjer på tvangsforskningsfeltet?
Partnerskapet mellom stat og kommune i NAV-kontoret. Hvordan brukerne kan stimulere til utvikling av NAV- kontorene? Honoratte Muhanzi Kashale Samarbeidsforum.
Ungdomstrinn i utvikling
Ungdomstrinn i utvikling - Ressurslærersamling
Une Hallem Utviklingssenter for sykehjem i Nord-Trøndelag Rolle og funksjon i helsetjenesten 1.
Bakgrunnen er brev fra HOD av :
Naturfagsenteret NRLU Levanger 2. februar 2006
Sosial integrering av mennesker med psykiske problemer
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n - på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k.
Hvordan kan samhandlingsreformen gi bedre diabetesomsorg?
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
BIKUBEN – Regionalt brukerstyrt senter
BIKUBEN – Regionalt brukerstyrt senter
BIKUBEN – Regionalt brukerstyrt senter
Storskala utbredelse av elektronisk meldingsutveksling i helsetjenesten Prosjekt FUNNKe region nord Gerd Ersdal, medisinsk.
Storskala utbredelse av elektronisk meldingsutveksling i helsetjenesten Prosjekt FUNNKe region nord Gerd Ersdal, medisinsk.
Helse – Midt 6. mars 2012 Erik Torjussen A-larmBrukermedvirker.
SMIL – styrket mestring i livet Oslo,
Brukermedvirkning i boligsosialt arbeid
Den vanskelige samtalen Rusforum i Nord-Østerdal
Grunnleggende brukermedvirkning Lysark til studieplan Sosialpolitisk påvirkningsarbeid – Mental Helse Studieplannummer
Oslo Universitetssykehus HF Nærmere barn og unge i Norge har foreldre som sliter med psykisk sykdom eller rusproblemer. Mange av disse barna får.
Synliggjøring og kvalitetssikring av UH-bibliotekene i ny mål-struktur og ved budsjett-rapportering til departementet Stabsdirektør Hans Martin Fagerli,
Finnmarksnettverket Psykisk helse og rus -et redskap for selvhjelp- Siv Helen Rydheim (Prosjektleder)
Opplæring av pasienter og pårørende Fagdirektør Jan Eirik Thoresen.
Horten vidergående skole
Fra IT for funksjonshemmede til IKT for alle – i et samfunn for alle 1998: Et oppdrag under regjeringens Handlings- plan for funksjonshemmede Finansiert.
PÅRØRENDE KOMPETANSE - er et senter for utvikling, spredning og implementering av pårørendetiltak innen psykisk helse. Pårørende Kompetanse – erfaringsformidling.
Strategi for utdanning og kompetanseutvikling i Helse-Midt-Norge
Forskingsrådets policy for forskning ved de statlige høgskolene Kommentar Dekan Kristin Barstad Høgskolen i Buskerud.
”Selvhjelp og Vilje” – veien til mer helse av Irene Sørensen Konferansen i Lyngen
Hvordan helseforetakene kan bidra til å følge opp regjeringens satsing på innovasjon og næringsutvikling i helsesektoren Helse- og omsorgsdepartementet.
1 Odd Godal Seniorrådgiver Norske kommuner og fylkeskommuner som internasjonale aktører – har det noen betydning.
Xx Høgskolen i Gjøvik. INNHOLD 2 1)Høgskolen i Gjøvik 2)Mål og strategier 3)Satsingsområder.
Europapolitisk samarbeid informasjon til nye politikere høsten 2015.
Regional satsing for mobilisering og kvalifisering S3-seminar Nordland, Anja Gjærum, Forskningsrådet.
Kompetansebehov i fremtidens spesialisthelsetjeneste RSA, Torbjørg Vanvik Direktør for eierstyring.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hovedpunkter Hva er et Studieforbund? Hva er Funkis? Betydningen av samarbeid Felles kurs og kompetanse.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hva er et studieforbund? Nesten alle organisasjoner og lag driver kurs og opplæring for sine medlemmer.
Tittel på ditt foredrag Sted, dato Foredragsholder Stillingstittel.
Plan for utarbeiding av veileder for akuttpsykiatri Akuttnettverket 18. oktober 2010 Torleif Ruud, avdelingssjef/professor FoU-avdeling psykisk helsevern,
Brukermedvirkning i helseforskning i Norge Regional brukerkonferanse november 2015 May Britt Kjelsaas, rådgiver Helse Midt-Norge RHF helsefagavdelingen.
Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Oppland – Nasjonale føringer 1.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Presentasjon av prosjektet ”Mestring på tvers” høst 2008
Forum for rus og psykisk helse i Buskerud Sundvollen 24. oktober 2016
VS2010: Intensjoner og perspektiver sett fra Forskningsrådets side
Brukermedvirkning i helseforskning
Seksjon for kvalitetsutvikling
Innspillskonferanse folkehelsemeldingen
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Utskrift av presentasjonen:

BIKUBEN – Regionalt brukerstyrt senter Ressursbase for erfaringskompetanse og opplæring Et samarbeid mellom: Mental Helse Nordland Mental Helse Troms Mental Helse Finnmark LPP Troms ADHD Norge Troms

Bikubens visjon Bikuben er et opplæringstilbud for hele Nord Norge som ved hjelp av erfaringskompetanse bidrar til å bygge opp livskvalitet og livsglede med ansvar for egen helse og egen læring

Bikuben er et av de 6 regionale brukerstyrte sentra i Norge Bikuben er en del av en statlig satsing på å styrke bruk av brukernes erfaringskompetanse inn i offentlig virksomhet. Bikuben bidrar med viktig metode-utvikling og spredning av metoder som bidrar til innovasjon i offentlige tjenesteutvikling.

Bikuben tilbyr metodikk for å fremme og styrke brukermedvirkning på individ og systemnivå Vi tilbyr metoder for å gyldiggjøre og styrke brukernes erfaringskunnskap Fremmer og styrke brukermed- virkning innen psykisk helse gjennom samarbeid med organisasjoner, lokale og regionale offentlige instanser, både på individ og systemnivå

Ressursbase og knutepunkt Ressursbase for innsamling, gyldig-gjøring og formidling av erfarings-kompetanse (kunnskap) Vi er knutepunkt for samhandling på tvers av fag, brukerorganisasjoner, på ulike nivå, uavhengig av diagnoser og ståsted.

Empowerment Vi legger til rette for arenaer der brukerne får muligheter til å nyttiggjøre sine egne ressurser og økt mestrings-følelse, samt bedre tjenestene ved å tilføre erfaringskompetanse på ulike nivå. Sjølhjelpsforståelse for økt mestrings-følelse (personlig vekst) hos brukerne /pårørende som grunnlagstenkning

Bikubens primære virkeområde er Nordland, Troms og Finmark. Bikuben har base på Borkenes i Kvæfjord kommune som ligger i Troms - sentralt midt i Nord Norge Bikubens primære virkeområde er Nordland, Troms og Finmark.

Bikubens målgrupper Folk flest i Nord Norge - aldersgruppen 0 – 148 år herunder Brukere og pårørende Ansatte i kommuner - NAV Ansatte i Helsetjenestene Undervisningsinstutisjoner - lærere, studenter, elever

1. Samlokalisert med kommunens psykiatritjeneste men dog atskilt 2. I samme hus ligger også Brukerstyrt bruktbutikk, kommunal møteplassen/dagsenter, på loftet NAV -sosialkontor, flyktningkonsullent, trygdekontor og politi. BIKUBEN HAR omlag 90 ROM – IKKE PÅ SELVE BASEN – DER HAR VI 4 ROM – DE 90 ROMMENE TIL BIKUBEN ER DE 90 KOMMUNER OG BYDELER I NORD NORGE. DET ER VÅRE ARBEIDSROM

Noen samarbeidspartnere Organisasjoner, lag og foreninger Andre brukerstyrte sentra Nasjonale kompetansesentra Kommuner, møteplasser, dagsentra, skoler og helsestasjoner sosialkontor, barnevernet NAV Funksjonshemmedes studieforbund Helse Nord RHF, Helseforetakene, LMS, DPS Fylkesmenn Fylkeskommunene, VGS Høgskoler, universiteter, forskningsmiljø Helsedirektoratet Og mange flere

Kvalitetssikring Utprøving av metoder og annen praksis som legges til grunn for Bikubens virksomhet gjøres i samarbeid med tjenestene og andre relevante aktører Kvalitetssikring gjennom brukerdeltaking Godkjenning av instruktører og kursinnhold Evaluering

Bikuben – epilog Det er viktig å øke kunnskap om bruker- medvirkning og å styrke miljøene slik at vi kan være pådrivere i tjenesteutviklingen. Bruker- og pårørendekunnskap/ erfaringskompetansen må gyldiggjøres og formidles for å bidra til reell medvirkning. Vi ber derfor både tjenestene og organisa-sjonene på alle nivå om å tilrettelegge for brukeropplæring, samt styrke utdanning av brukerrepresentanter for systemnivå.

Bikuben er et kostnadseffektivt supplement med gode resultater Vi har mange ressurser som kan nyttegjøres av både tjenestene og organisasjonene og vi inviterer gjerne til samarbeid. Behovet er større enn vi klarer å dekke i forhold til tildelte midler

Tusen takk for oppmerksomheten www. bikuben.net Facebook – Bikubens venner