GOD MORGEN!. HVORDAN HAR DU DET I DAG? HVA HAR DU GJORT I FERIEN? HVOR HAR DU VÆRT? HVEM HAR DU VÆRT SAMMEN MED? HVA HAR DU SPIST OG DRUKKET I FERIEN?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Advertisements

Den vesle gutten og julenissetoget
I.
Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
De dårige følelsene. Veiene ut..
Music: Nightengale Serenade
Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Kapittel 5 Ekteparet Alfaro spiser meksikansk middag.
Sett inn riktig tid/form av verbet
Spøken som gir deg lykke!
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år
Kapittel 48 Elina møter en mann på fjellet.
44 Hector om skikk og bruk I Norge
Med sekken full av penger!
"Ting er ikke altid slik, de synes å være."
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Kapittel mai hos Reza og Heidi.
Hva er vitsen med å gifte seg?
Priviligerte mennesker, lever livet uten grenser, graver og pumper opp
God morgen.
Kapittel 39 Samlivsformer.
Kapittel 42 Religioner i Norge.
Kapittel 10 På treningssenteret.
Kapittel 47 Å gjøre lekser.
Kapittel 4 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Kapittel 3 oppgave h Sett inn riktig stedsadverb
Lag leddsetninger med som
d. Gjør om fra direkte til indirekte tale. Han sier … 
Kapittel 19 Hva er klokka? Vet du hvor mye klokka er? Har du klokke?
Sett inn riktig form av det refleksive pronomenet eller eiendomspronomenet Kapittel 10 oppgave c.
Kim er en jente som er fem år gammel. Hun bor i et land som heter Vietnam sammen med familien sin. Kim har tre storesøstre og en lillebror. I huset til.
RUS OG UNGDOM Jobbet på av: Sarem,Sander,Joakim,Johannes,
morild.org en interaktiv nettjeneste i ti år Mer enn 1000 spørsmål
Livets tog.
Vekst etter kriser. Bodø 13. juni Odd J. Eidner
Telefonmanus når du ringer fra din egen liste nr 1
Litterære virkemidler
Oppgave 12 side 117 – 121 i arbeidsboken
Å kjøre bil og å stå i bilkø
Sett inn preposisjoner eller adverb som passer
Og.
Kapittel 36 Reza forteller om sin arbeidserfaring.
Kapittel 2 oppgave c Preteritum eller perfektum?
Berit Berg, Samfunnsdagen 23. august 2011
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Besøk på Beracah barnehjem som ligger i Kerala i India
Drop-In metoden En metode for å veilede elever til en mer positiv elevrolle Fra bekymring til forandring gjennom samtale, veiledning og oppfølging Utviklet.
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Kapittel 43 Emilio forteller om tradisjoner
Kapittel 15 På litteraturgruppe
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
Samtale rundt bruken av MI til barn ved hjelp av noen kasus
Kapittel 38 Petters familie.
Værmelding – og noen fakta om Norge
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Fattigdommen ingen ser
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
KAPITTEL 50 Josephs julaften. a) Sett strek mellom ordene og forklaringene som betyr omtrent det samme desember 2. å gå 3. trist 4. nettopp 5.
Kapittel 35 Hans forteller om jobben som sosionom Hans ønsker å hjelpe andre mennesker.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Roller og forventninger
Nysgjerrighet Hva er du nysgjerrig på akkurat nå?
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Kapittel 31 Melissas utdanning og ønsker for framtiden
Kapittel 27 Kommunikasjon med hjemlandet og å sende pakker
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
Stress Hva betyr det å være stresset? Hva gjør deg stresset?
Utskrift av presentasjonen:

GOD MORGEN!

HVORDAN HAR DU DET I DAG? HVA HAR DU GJORT I FERIEN? HVOR HAR DU VÆRT? HVEM HAR DU VÆRT SAMMEN MED? HVA HAR DU SPIST OG DRUKKET I FERIEN?

PAKKIS kapittel 15 · økonom · ·å sette pris på noe · ·opprinnelig · ·mangfoldige armbånd · ·nysgjerrighet -Penger -yrke - verdisette - egentlig I - original nasjonalitet mange forskjellige armbånd følelse av interesse lure på noe

·smykker · ·gammeldagse · ·naturfaglinja · ·å undervurdere · ·å rote med jenter · ·å finne på mye rart

·deppa · ·ta avskjed · ·å forestille seg noe · ·rutine(arbeidsrutine) · ·bemerkning · ·uttalelse · ·eksplodere · ·å ta sorgen på forskudd

HEI, MITT NAVN ER... JEG SKULLE GJERNE HA BESTILT EN LEGE- /TANNLEGETIME. SKAL VI SE.... DET ER LEDIG EN TIME HOS DOKTOR NILSEN I MORGEN KL 11. PASSER DET?

Spørsmål til tekst uke 10 1.Hvor bor Neda? 2.Hvor lenge har Neda bodd der? 3.Hvem bor Neda sammen med? 4.Hva er Neda redd for? 5.Hvor jobber Aina Basilier Vaage? 6.hvor mange asylbarn i Rogaland lever unde skadelig, psykisk stress? 7.Hvilke tegn finner Vaage på at barna har sett forferdelige ting? 8.Hvilken klasse går Neda i ? 9.Hvor gammel er Neda? 10.Hva drømmer Neda om, som er en selvfølge for norske barn? asylmottaket i Dale i Rogaland. 9 år lillebroren, moren faren å bli sendt til hjem til hjemlandet På barne-og ungdoms- psykiatrisk poliklinikk. ca 100 barn får ikke Sove om natta Tør ikke forlate foreldrene Neda går i 5. klasse. Neda er 10 år gammel. Hun drømmer om feriereiser, fint hus, sitt eget rom, egen mobil og pc.

En ekstremt belastende situasjon for barna Neda Ibrahim har bodd i ni år på asylmottaket, og syns det er skum vet aldri om noen kommer og henter henne. Foto: Mohammed Alayoubi/NRK - Jeg liker egentlig å være i Norge, det er Norge som ikke liker m palestinske Neda. Hun er ti år gammel og veteran på Dale asylmotta - For noen dager siden kom politiet og tok venn men så fikk hun ikke gå, hun måtte dra tilbake til Tsjetsjenia, fo palestinske Neda. Dale asylmottak i Rogaland er Norges største. - Jeg er redd for at det samme skal skje med meg, sier hun, og syn er et litt skummelt sted å bo på. Ni år på mottaket Neda er statsløs palestiner og kom til Norge sammen med lillebrore faren i De har fått avslag på asylsøknaden sin. - Jeg har vært ni år i Dale, og har ikke fått opphold ennå, forkla Barnepsykiater Aina Basilier Vaage fra barne- og ungdomspsykiatris i Sandnes besøker asylbarna der de bor. En dag i uka er hun på Dal I over 20 år har Vaage fulgt asylbarn i Norge. Hun har sett en kla siste årene. Og hun frykter at flere av dem kan få psykiske skader - Det som er så alvorlig, er at de fortsatt lever i de traumene de fra, for de vet ikke om de får bli. Det er en ekstremt belastende situasjon, sier Vaage. Barn har sett forferdelige ting Aina Basilier Vaage sier at over 100 asylbarn bare i Rogaland leve skadeligpsykisk stress. Foto: Mohammed Alayoubi/NRK Mer enn 1000 barn har bodd sammen med foreldrene sine i over to år asylmottak. Foreldrene får ikke jobbe, de får ikke undervisning, o nok til å overleve Vaage har møtt bar sove om natta, de - Når barna får så påvirke både hjern ganske alvorlige p alvorlig på sikt, - Det er kort vei aggressive utbrudd Drømmen om ferietu Neda går kommer o det aller meste av livet sitt i, ikke vil ha dem her. - Jeg har vært i mange bursdager hos vennene mine, som har veldig fine hus og sitt eget rom og egne mobiler og pc-er, sier Neda. - Og så kan foreldrene deres hjelpe dem med lekser. Og ta dem med på reise i sommerferien. Det kan ikke mine gjøre. Jeg er alltid på Dale, sier hun.

SPØRSMÅL til teksten KARI OG OLA NORDMANN 1.Hva er typisk norsk. a.Hva sier teksten er typisk norsk? b.Hva tenker du er typisk norsk? 2.Hvordan blir Kari og Ola Nordmann beskrevet? 3.Hvordan blir tyskerne beskrevet? 4.Hvordan tror du franskmennene oppfører seg når de beskrives som amorøse? å spise pølse og lompe å bryte lover og regler De blir beskrevet som jordnære og naive. De blir beskrevet som nøyaktige. De er opptatt av kjærlighet, av det annet kjønn.

5.Hva heter Norges nasjonalfugl? 6.Hva heter Norges nasjonalfisk? 7.Hva tror du nordmenn savner av mat når de er i utlandet? 8.Hvilket instrument er typisk norsk? 9.Hva betyr ordet matpakke? 10.Hva betyr ordet dugnad? Norges nasjonalfugl heter Fossekallen. Norges nasjonalfisk er torsken. Jeg tror nordmenn savner brunost. Hardingfela er et typisk norsk instrument. Matpakke er det samme som niste. Man pakker inn mat for å kunne spise den et annet sted. Dugnad betyr å hjelpe til med arbeid uten å få betalt for det.