Figurer til artikkel i Penger og Kreditt 1/10

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Prissetting i norske bedrifter. Resultater fra en spørreundersøkelse
Advertisements

Pengekrav Krav Kreditor Debitor.
Hei! Mange stiller oss spørsmål om hvordan man fyller ut avtalen mellom ny eier, TC og overdragelse fra gammel eier ved salg av plass. Her kommer oppskriften.
Figurer til artikkel i Penger og Kreditt 1/10
Hvem tar opp lån – til hva, og har de råd? En analyse av gjeldsutviklingen i norske enkelthushold i 2006 Av Bjørn Helge Vatne Figurer til artikkel i Penger.
Mechanics of Futures Markets Chapter 2. Eksempel - introduksjon  På 1800 tallet utviklet Chicago området seg til hovedområdet for omsetning av landbruksprodukter.
Finansiering og risikodekning
Hva er virkningen av reguleringer av boliglån? Bjørn Helge Vatne
Makroøkonomiske sjokk – effekter på sysselsetting og arbeidstilbud av Haakon Solheim Figurer til artikkel i Penger og Kreditt 1/09.
Det nye Europa tar form (Del 1) Marius Vøllestad Bø vgs.
Husholdningenes nettofinansinvesteringer – hva sier mikrodataene? av Magdalena D. Riiser Figurer til artikkel i Penger og Kreditt 2/09.
Arbeidsløs.
Sandes Sparebank 21. januar Utviklingsmodell( ) •Fase 1. Befolkningsvekst, kapitalvekst (friere markeder, mer teknologi) •Fase 2. Unødig lav rentepolitikk.
Figurer til artikkelen Endringer i Norges Banks rolle og virksomhet på kontantområdet av Trond Eklund, Svein Nygård og Leif Veggum i Penger og Kreditt.
© Olav Torvund - INSTITUTT FOR RETTSINFORMAIKK UNIVERSITETET I OSLO Pengekrav som formuesgode.
Figurer til artikkelen
2012 Europa i krise – gjeldsproblemer i euroområdet Steinar Holden Økonomisk institutt, UiO 13. september 2012.
Regionalt nettverk: Fersk og nyttig informasjon av Henriette Brekke og Kaj Halvorsen Figurer til artikkel i Penger og Kreditt 2/09.
Stresstesting av bankenes resultater og kapitaldekning Av Henrik Andersen og Tor Oddvar Berge Figurer til artikkel i Penger og Kreditt 2/2008.
Produktivitetsutviklingen i Norge 1948–2008 Kåre Hagelund Figurer til artikkel i Penger og Kreditt 2/09.
Figur 1. Langsiktige renter Prosent
Figurer til artikkelen Utdyping av stresstestene i Finansiell stabilitet 1/11 Av Rønnaug Melle Johansen og Cathrine B. Træe i Penger og Kreditt 1/11.
Utdyping om stresstesten av bankens kapitaldekning i Finansiell stabilitet 1/2010 Figurer til artikkel i Penger og Kreditt 1/10 Norges Bank Finansiell.
Figurer til artikkelen Sammenlikning av norske bankers kapitaldekning av Henrik Andersen i Penger og Kreditt 2/2010.
Figurer til artikkelen Utdypning av stresstestene i Finansiell stabilitet 2/11 Av Rønnaug Melle Johansen og Knut Kolvig i Penger og Kreditt 3/11.
Markedsliberalismen er krisas bakgrunn Liberalisering og avregulering spesielt av finansmarkedene Skattelettepolitikk og omfordeling feil vei Offentlig.
GLOBALISERING Opphavsrett: Amendor AS.
Nøkkelinfrastrukturer - Hva er galt med det vi har? Endre Grøtnes, Statskonsult.
JUS5880 Finansmarkedsrett Forelesninger i valgfag (H 2014) Trude Myklebust Stipendiat, tilknyttet Finansmarkedsprosjektet (IFP)
Reklamasjonsplikt ved kontraktbrudd
FUTURUM DAGENS SITUASJON Nedgang I omsetning med ca.10% Nedgang I markedet med ca. 10% Strategisk valg av kunder Omstrukturering I januar.
31. Januar 2008 T. Foshaug 1 Orientering for samarbeidspartnere Prosjekt ”Fellesskap” Booking av fiskekort på Internett Nettstedet
Studiegruppe III – 25. november 2014 Idar Kreutzer, adm. dir. Finans Norge EN FINANSNÆRING I ENDRING.
Internasjonale finansmarkeder Fra midten av 80-tallet har finansmarkedene stadig blitt mer internasjonale. Dette betyr blant annet at problemer lett beveger.
Hva er penger? Penger er gyldig betalingsmiddel for økonomiske transaksjoner. Både sedler og bankkort regnes som penger Penger har tre funksjoner i økonomien.
Brexit Styremøte Hordaland NtEU Gunnar Rutle.
Kontraktsinngåelse Åsmund Kristiansen. Litt om kontraktsrett Omfattende bakgrunnsrett: Det som ikke er regulert av avtalen blir regulert av bakgrunnsretten.
Svindel ved BankID. Bruk av BankID ●Nordmenns bruk av BankID personer har BankID har BankID på mobil 306 brukersteder med BankID ●Bruk.
SpareBank1 Nøtterøy - Tønsberg 12. august 2014 Adm. direktør Idar Kreutzer AKTUELLE UTFORDRINGER I NÆRINGEN.
Micron Associates: Headlines Micron Associates la slip Spania har ikke råd til høye priser for lenge.
Kapittel 11. Budsjetter Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1 Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1. Lærer: Roar Bjerkeli.
KOLONIENE BLIR SELVSTENDIGE IMPERIALISME: Hva? Typer? Hvor? Når? Hvem var imperial.?
Merverdiavgift. Hva er merverdiavgift? Merverdiavgift er en avgift (penger) man betaler til staten ved salg av varer og tjenester Beregnes som % av salgspris.
Markedsoppdatering, renter og valuta 29. april 2010 SR-Markets Bjørn Sivertsen.
AD-AS-modellen AD = samlet etterspørsel (”aggregate demand”)
Dette er oss. Dette er oss Om Sparekampen Konsept fra Spareskillingsbanken med fokus på økonomisk forståelse, fornuftig forbruk og trening i økonomiske.
Kapittel 5 Monopol, monopolistisk konkurranse og prisdiskriminering
Folkets handelsavtale – innføring til lærer
Kapittel 22 Penger.
Økonomisk overblikk Pressekonferanse
Chapter 2: The International Monetary Environment
Kapittel 7: Economic Exposure
The International Monetary System
Oppgave 14 Side 123 i arbeidsboken.
Kapittel 4: Valutamarkedet
Kapittel 6: Transaction Exposure
Kapittel 14 – Valg av valutakursregime
Kapittel 6 Valutamarkedet.
Det internasjonale valutamarkedet
GLOBALISERING Foto: Ali Jarekji/Reuters Creative/Scanpix.
Makroøkonomi for økonomer BI Trondheim Johannes Mauritzen K7.6 Steigum
Nordisk høyrente – en verden i miniatyr
Merverdiavgift, karakteristiske trekk
Makroøkonomi for økonomer BI Trondheim Johannes Mauritzen K7.3 Steigum
Makroøkonomi for økonomer BI Trondheim Johannes Mauritzen K2.6 Steigum
Markedskommunikation © 2009, Academica
Merverdiavgift, karakteristiske trekk
Merverdiavgift, karakteristiske trekk
Arbeidsløs.
Direkte salg i appen Regler for lag en deal
Utskrift av presentasjonen:

Figurer til artikkel i Penger og Kreditt 1/10 TARGET2-Securities – billigere og sikrere verdipapiroppgjør i Europa? Vigdis Husevåg Figurer til artikkel i Penger og Kreditt 1/10

Synkronisering sikrer DVP Figur 1 Et eksempel på innenlands oppgjør av verdipapirhandel mellom selger (S) og kjøper (K) basert på levering mot betaling (DVP) Verdipapirsentral Levering Sentralbank Betaling S K Synkronisering sikrer DVP

Figur 2 T2S: Oppgjør av verdipapirhandel over landegrensene med simultan levering mot betaling – et eksempel med euro. (K = kjøper, S = selger) Verdipapirsentral i land B Sentralbank med euro Verdipapirsentral i land A S K

Sentralbank utenfor eurosonen Figur 3 T2S : Oppgjør av verdipapirhandel over landegrensene med simultan levering mot betaling – et eksempel med en annen valuta enn euro. (K = kjøper, S = selger) Verdipapirsentral i land B Sentralbank utenfor eurosonen Verdipapirsentral i land A S K