Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Oppgave 14 Side 123 i arbeidsboken.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Oppgave 14 Side 123 i arbeidsboken."— Utskrift av presentasjonen:

1 Oppgave 14 Side 123 i arbeidsboken

2 Adjektiv i bestemt og ubestemt form
(snill) Vennen min er ofte opptatt: Den snille vennen min er ofte opptatt. (snill) Jeg har en venn: Jeg har en snill venn. (fin) Han skal kjøpe huset han så på i går: Han skal kjøpe det fine huset han så på i går. (fin) Et hus koster masse penger: Et fint hus koster masse penger. (vakker) Huset jeg drømmer om vil jeg aldri få: Det vakre huset jeg drømmer om vil jeg aldri få.

3 Adjektiv i bestemt og ubestemt form
(gammel) Menneskene på plassen tenkte på sine yngre dager: De gamle menneskene på plassen tenkte på sine yngre dager. (gammel) Sykkelen skal selges billig: Den gamle sykkelen skal selges billig. (enkel) Hun liker kjøkkenet: Hun liker det enkle kjøkkenet. (dyster) For et vær!: For et dystert vær!

4 Adjektiv i bestemt og ubestemt form
(dyster) Denne værtypen er typisk i november: Denne dystre værtypen er typisk i november. (nydelig) Om våren kommer alle blomstene fram: Om våren kommer alle de nydelige blomstene fram. (stille) Et barn snakket til meg: Et stille barn snakket til meg. (annen) Det var tider!: Det var andre tider! (annen) De vil kjøpe et hus: De vil kjøpe et annet hus.


Laste ned ppt "Oppgave 14 Side 123 i arbeidsboken."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google