Vikingenes Gravskikker.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

Arven fra Athen Humanismens hjemby.
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
C ognitive A ffective T raining Peter 12 år: Sommersøndag •Forventningsfull til 7 •Denne helga er jeg på Strandbo. I går sa de voksne at vi skulle på stranda.
”Ærligere sammen” Anne Brigitta Langmoen Kvelland.
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
I dette shoppingcenteret hadde kvinner en unik mulighet til å velge seg ut en passende make blant forskjellige menn.....
Vikingliv Av: Stefan Alexander Øvestad.
Seilturen En sommerfortelling…...
Av Jonas, Herman, Arne-Olav og Sebastian
ELDRE NORRØN TID: (VIKINGTIDA) YNGRE NORRØN TID:
Julemesse, Misjonssalen Sandnes 30. november 2013 Asbjørn Kvalbein
Vi har om sammenhengen mellom røykedebut og sport
Spøken som gir deg lykke!
Yggdrasil – verdenstreet.
En måte å lese Bibelen på
O PPGAVE 21 Side O PPGAVE 21 Da Mor (bli) ble sammen med Jan, (flytte) flyttet vi inn i det store huset hans nede ved sjøen. Jeg (få) fikk.
Den Amerikanske Revolusjon.
"Ting er ikke altid slik, de synes å være."
Påskequiz!!!.
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Richard Dawkins ”Hvisker du en hemmelig bekjennelse til deg selv? Ville du ikke likt å bli klonet? Jeg har aldri innrømmet det før, men jeg tror jeg ville.
Matteus 17,1-9 ”Forklarelsens berg”
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Geitekillingen som kunne telle til ti av Alf Prøysen.
Oppgave 1 ”Mannen som skulle stelle hjemme”
LEDDSETNINGER Vedlejší věty.
Egyptisk kunst og arkitektur
De viktige ting i livet Kilde: Ukjent.
Hosianna, Davids sønn! Velsignet være han! Velsignet Davids sønn som kommer, i Herrens navn! Hosianna i det høye, hosianna, Davids sønn! Velsignet,
Lorax. Det var en gang et vakkert sted med fargerike planter og lekne dyr. Lorax passet på dette stedet og snakket for trærne, dyrene og andre som ikke.
BORREHAUGENE.
Laget av: Mathilde, Frida og Niki
Hva hadde de med seg i gravene??
Borrehaugene nåtid Laget av Kristoffer Helene A Louise og Nadia.
826 – Han gikk den tunge veien
Hai ! Hai !.
Johannes 21,1-14.
Ett er nødvendig!.
Yggdrasil – Verdenstreet. Del 2.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Kim er en jente som er fem år gammel. Hun bor i et land som heter Vietnam sammen med familien sin. Kim har tre storesøstre og en lillebror. I huset til.
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
EROBRINGER Vikingene erobret store deler av Norden og litt ned mot de Britiske øyer og Frankriket.
Av Åge Særnmo MALERKURS I MORA. KURSHOLDERE OG LÆRERNE FRA TRYVIS Kursholdere: Örjan Nilsson Hans Wikström Per Inge Peterson Lærere fra Tryvis: Einar.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Matt 13,24-26 Han la også fram en annen lignelse for dem og sa: "Himlenes rike er likt en mann som sådde godt såkorn i åkeren sin. 25 Men mens menneskene.
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
100 lure ord å lære.
100 høyfrekvente ord Trykk F5 for å starte, deretter klikker du på ønsket hastighet 2 sekunder 1 sekund Blink Randi Orten og Thomas Melby, Stenbråten skole.
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
Oppgave 12 side 117 – 121 i arbeidsboken
Og.
Kapittel 36 Reza forteller om sin arbeidserfaring.
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
Kapittel 2 oppgave c Preteritum eller perfektum?
Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone
Religioner.
ÅSATRO Gud = ås, flertall – æser
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
”Amerikabrev” Sett inn et pronomen som passer. Kjære venner! Jeg vil ganske kort sende dere noen ord fordi jeg vet at flere landsmenn kunne tenke seg.
Naaman Ein dag sa jenta til matmor si: «Om berre husbonden kunne koma til profeten i Samaria, skulle nok han fri han frå hudsjukdomen.» 2.Kongebok.
O PPGAVE 40 Side 172 – 173 Sett inn riktig form av ordet i parentes.
Undervarmeanlegget kommer til Bjøråsen Onsdag 23/9-09 ankom paden Paden er laget av resirkulert materiale Rørene hvor varmen skal transporteres skal legges.
Olav den hellige ( Haraldsson)
Utskrift av presentasjonen:

Vikingenes Gravskikker.

Fakta Vi på gruppa vår syntes vikingene hadde veldig groteske gravskikker. Det de trudde var hvis de ofret dyr og mennesker så kom den som var begravd (de var som regel rike eller hadde mye makt) til Odin krigerguden og til Valhall. De var gale! Syntes vi!!!

Det var vikinghøvdingene som fikk en stor begravelsesseremoni. Da fikk han med sitt beste skip ned i graven. En tredjedel av tingene sine og de 2 beste hestene sine, hestene fikk gjørme rundt hovene så de skulle stå stille, når de hogde hode av dem. Noen dager etter han hadde ligget der ble han tatt ut og vasket og stelt og påkledd i sin beste rustning. I graven fikk han med ting han kunne bruke i sitt neste liv. Klar til å dra til Valhall.