David Steffen Tor Håkon

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Montering av T-24 opphengsystem
Advertisements

15 Notater og markeringer i teksten
Reparasjon.
Dette programmet beregner automatisk hvor mange feriedager som gjenstår. Klikk her Melding fra personalavdelingen!
Drenering i laget….
DRENERING Hva er drenering? Hvorfor er det viktig å drenere?
Fagdag ”lavt energibehov og godt inneklima” Oslo 15. februar 2005
Elevenes røst 3 Omar Mekki, IMTEC.
Fra geometriske former til abstrakt design.
Liming av himlingsplater
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
STUDIEARBEID Hva er en studieplan?
Er byggebransjen klar? Ja, men til hva?
Betong skader Av den super deilige Terje Fjellby Og
1. Om postere Når vi her snakker om Postere mener vi vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker.
1.Om postere Postere er vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker altså ikke om plakater som.
Dette er en vitenskapelig plansje i størrelse A1 (594mm x 841mm) laget ved hjelp av PowerPoint. Skriften her er Arial 48pt og fargen er lik streken.
Firmaets fordeler. Vi har en type stein ulik andre, som er lett å bruke! Vi har eksklusive rettigheter på dette bruddet, og denne type murstein. Murere.
Collection 3. Collection 3 Collection 3 – Fakta Vil bli produsert parallelt med Coll. 2 (fortsetter i sortimentet) Flush overflate på hengsler og grep.
Betongelementproduksjon Av Dat, Hans og Marius. Alt fra de tidligste tider har menneskene benyttet prefabrikkerte elementer til sine byggverk.
Miljøregnskap for ulike materialer og byggemåter
8 Skumlesing.
PROSJEKTARBEID I LÆRERUTDANNING, VIDEREGÅENDE OG I GRUNNSKOLEN
TEF / ESF / TPF Fagdag Sarpsborg torsdag 19. mars 2009
BF-PLY OSB OKTOBER 2006.
GROW modellen.
«STRYKEBRETTCOVER OG STATIV»
Tetting og varmeisolering av vegger
1. Om postere Postere er vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker altså ikke om plakater som.
Muntlig eksamen i historie Del 2 – fagsamtalen
Muntlig eksamen i Historie og filosofi Del 2 – fagsamtalen
SHINGEL.
Insekticider - toksikologi
Forstå fuktskaden Yttervegger mot terreng
Månedsbrev fra Sjøsprøyt April 2011
Blogging med Google Blogger
Mandag 8. November Powerpoint..
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Robot for rengjøring av tunneler? Bergen, 14. mai 2014
11 Fotolesing.
Om et øyeblikk kommer Du inn i en magisk verden!.
Av Åge Særnmo MALERKURS I MORA. KURSHOLDERE OG LÆRERNE FRA TRYVIS Kursholdere: Örjan Nilsson Hans Wikström Per Inge Peterson Lærere fra Tryvis: Einar.
MySaemien Sijte Jørn Aalmen Mitt forslag til utforming av det Sørsamisk Museum og Kultursenter i Snåsa.
Arkitektur vår 2012 Av Anne Marie Høghaug-Western
Kort om | skinn. Skinn er et levende materiale og hver hud har sine merker og karakter. Strukturen kan variere. Det er vanlig at man trykker et nytt mønster,
Kort om | sømmer.
Kort om |.
Takk for din nåde, Gud. Takk for din nåde, Gud.
Sand i vann, det går an - Abrajet
En hybridoppgave, anne louise løes, kd1 K o r s f e s t e l s e a v e n b a r n d o m.
1. Om postere Når vi her snakker om Postere mener vi vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker.
Hele din skapning takker deg Herre Forsangere: Hele din skapning takker deg Herre. Hele din skapning takker deg. Menigheten: Hele din skapning takker deg.
Her er noen skjermbilder fra PowerPoint kurs holdt for leger
ETwinnings vårkampanje Logg inn på skrivebordet.
Kulturelle skolesekken Satsingen er oppdatert og ny for sesongen Oppgaver er satt opp av fagpersoner innen skole og geologi. Den tar utgangspunkt.
Gatekunst.
Når skal tette kummer velges
Å ANALYSERE SAKPROSATEKSTER
Kapittel 11 Dåp og konfirmasjon i Den norske kirke
Argumenterende tekster
BYGG OG ANLEGGSTEKNIKK VG1 BJERTNES VGS. Forskaling Individuell øvelse Forskale et sålefundament Det benyttes 23 x 98 mm justerte forskalingsbord.
Anbudsbefaring juli 2004 Første inspeksjon og planlegging.
FRA IDÉ TIL VIRKELIGHET.
Murerfaget Fliser i storformat
Asak Miljøstein.
Ord 1 - fremside Ord 2 - fremside Ord 3 - fremside Ord 4 - fremside
Miljøgifter i bygningsmaterialer og miljøvennlige alternativ
Sorteringsleken Konkurranse steinstabling
Utskrift av presentasjonen:

David Steffen Tor Håkon Vi har laget prosjekt om matriser, hvordan få fram spesielle, annerledes, nye og aktuelle effekter. … …

Matriser Det stilles spesielle krav til overflatestruktur eller mønster i enkelte bygg. Matriser finnes som listverk, utsparinger, isolasjon, porøs plast eller gummimattrialer Det er flere mønster og de kan du skjære eller forme etter behov. Matrisen limes til forskalingen med spesiallim. Enkelte spikres. Istedenfor formolje brukes det en spesialvoks. Den er svært giftig.

Det finnes flere måter å lage mønster på: * Matriser Retarder * Fargestoffer *

Retarder Brukes når en ønsker en overflate av frilagt stein, da smører vi innsiden av formen med retarder. Det er et stoff som bremser betongens herdeprosess. Etter avforskaling blir overflaten høytrykkspylt slik at den uherdede betongen spyles bort. Fargen og strukturen på overflaten blir bestemt av størrelsen, fasongen og fargen på steinene i betongen. Desto mer retarder, desto dypere struktur.

• Dekorativ overflate på mur • Pynter opp i nærmiljøet – ute og inne! Støpematrise brukes som innlegg i forskalingen for å oppnå en pen strukturert overflate på den ferdige muren. Spesielt er dette dekorativt på forstøtningsmurer langs gater og veier, hagemurer, inngangspartier, grunnmurer, større støpte blomsterurner o.l. Brukt innendørs vil støpematrisen gi en dekorativ flate på støpte vegger f.eks. resepsjoner i større industribygg, kjøpesentre, hoteller o.l. Velg mellom skifer-, kalksteinsmønster eller Ålesundsmur. Støpematrise har et format på 1000x1000 mm, og tykkelser opp til 25mm. Matrisen er merket med leggeretning på baksiden, slik at skjøtene blir så godt som usynlige. Til mindre arbeider er det som regel ikke nødvendig med slippmiddel.

Bruksområde: Støpematrise festes på innsiden avforskalingen for å lage mønster i betongvegg/ forstøtningsmur. Leveres i Skifer-, Kalksteinsmønster, eller”Ålesundsmur”. Ved bruk av forskalingsolje anbefaler vi Filmo 40. Alternativt går de an å bruke vanlig soyaolje. Ved ifylling av betong må det utvises varsomhet.

Steffen Kilder Tor Håkon David Sundolitt.no Byggforsk Forskaligsboka Steffen og Tor Håkons erfaring! Grunnen til at vi valgte dette emnet er på grunn av at det vant loddtrekningen. Det var riktignok loddtrekning nummer 3, pga. totalt uinteressante emner før. David Takk for hjelpen Anne!!! Du er best, penest, flottest og den greieste læreren noensinne. Gla i deg! Koz, guttene dine!