Hvordan støtte og vurdere studentenes utvikling av digital kompetanse i praksisperioden? Simon Michelet ALU, LUI, HiO Onsdag 24.03.10.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Aftenposten Junior Norges eneste avis for barn
Advertisements

Praksisopplæringen – hvordan heve kvaliteten på praksis?
Dialogmøte med biblioteksjefene februar – mai 2011 Oppsummerte fokusområder.
Prosjekt: ”Bistand på ny arena ?” 2011 Hege Nilsen og Anne Liv Engbråten. Habiliteringsteamet for voksne.
Digitale mapper som undervisningsmetode i teori og praksis Tom Erik Holteng Rådgiver SEVU.
Om praktisk tilrettelegging av fjernundervisningen Eksempel fra Praktisk Pedagogisk utdanning ved UMB Nasjonalt studieveilederseminar 2007 Hans Erik Lefdal.
IKT-forkurs IKT-seksjonen LUI 2011 Irene Beyer Log

Plan for praksis Studieåret FU – 2 Gro Lise Syversen – HIØ, Praksisseminar FU og
 Pålogging  Hva må du kunne (IKT)  Brukergrensesnitt og vindushåndtering  Min datamaskin  Filbehandling – bruk av utforsker  Nettsøk.
Kunnskapsløftet og sammensatte tekster
Utvikler lærerstudentene digital kompetanse? Og hva er det egentlig!?
Pedagogikk og veiledning for bibliotekansatte NFK / Høgskolen i Bodø Merete Hassel, Bodin vgs.
Det finnes hjelpemidler –men er de i bruk? Pål Lennart Horne.
©Byrådsavdeling for oppvekst
Digital ferdigheter i alle fag
Språk og læring Digital kompetanse. 1.Mot elevers grunnleggende ferdigheter - hvordan studentene skal forholde seg til det 2.Studentenes perspektiv, deres.
Høgskolen i Oslo IKT – kommende utfordringer Hvilke utfordringer står vi overfor i neste studieår for å styrke integreringen av pedagogisk bruk av IKT.
IKT i GLU-utdanningen: Hva kan vi forvente at studentene kan?
 Praksisopplæring er en obligatorisk del av studiet, og det er egne fraværsregler.  Reglementert fravær: ◦ Sykdom (egen eller barns) dokumentert.
Informasjon om undervisningsopplegg om «språk og læring»
Høgskolen i Oslo HiOs LÆRINGSSENTER – Bibliotek / IT / AV LÆRINGSSENTERET Snarveien til et nytt kunnskapsunivers v/ Kari Frodesen, spesialbibliotekar LS/P35.
Ra i første rekke ? læring med IKT Presentasjon ved Berit Bratholm , Høgskolen i Vestfold.
Klar, ferdig – spill! Dataspill i bibliotek – et prosjekt ved Hamar bibliotek og Hedmark fylkesbibliotek Støttet av Barne- og likestillingsdepartementet,
Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) i utdanning og institusjon Nye førskolelærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning og internasjonale.
Sammensatte tekster.
Vurdering av lærerkompetanse
Mons Og Marte i Regneskogen
Den digitale skole - Et prosjekt fra utdanningsdirektoratet.
Folkebibliotekene vil: - være omstillingsdyktige - gi bedre tjenester til alle innbyggerne - demokrati -sosial utjevning.
Utdanning for informasjonssamfunnet – hvorfor digital kompetanse?
Læringsutbytte i profesjonsutdanning Næringslivets syn på læringsutbytte som bærende prinsipp i et nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk Onsdag 30. april 2008.
11 IKT-baserte læremidler Arne Ketil Eidsvik Avd. for lærerutdanning.
Integrering av IKT i allmennlærerutdanning (uten PLUTO) Leikny Øgrim og Vibeke Bjarnø Haustseminar Stord
Bruk av studentassistenter Monica Johannesen og Leikny Øgrim
Fra pedagogisk programvare til læringsmiljøsystemer Vibeke Bjarnø, IT-seksjonen Avdeling for lærerutdanning, Høgskolen i Oslo IKT.
Stedbunden undervisning med fjernundervisningsteknolgi - tilrettelegging for åpen og fleksibel læring Monica Johannesen og Leikny Øgrim Høgskolen i Oslo.
Masterstudium IKT og læring Arbeidsseminar PUS 12/2 03.
Mål for ungdomsfeltet av Erasmus+ ►Forbedre ungdommenes nøkkelkompetanser ►Styrke ungdoms deltakelse i demokratiet ►Aktivt medborgerskap.
MEDIE- OG INFORMASJONSKUNNSKAP
IKT-forkurs IKT-seksjonen LUI INTRO Dag 1 Mål for økten – Dag 1 l Pålogging –(Kontoaktivisering) l Hva må du kunne (IKT) l Brukergrensesnitt og.
Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT)
Hvorfor IKT? 1.Samfunn og kultur 2.Kommunikasjon og globalisering 3.Kunnskap og læring.
”Bli kjent med data” Oppvarmingstimer Program for dagen (i) Hvor står vi? Hva er vi usikre på? Hva ønsker vi?
Høgskolen i Oslo Bruk av blogg og wiki i arbeid med bokbaser – et komparativt studium Vibeke Bjarnø (IKT) og Eva Michaelsen (norsk) Avdeling for lærerutdanning.
Høgskolen i Oslo Samling II: Norgesuniversitetets mentorordning for lærerutdanning Konkrete eksempler på hvordan det jobbes med IKT i undervisning ved.
Studenthjemmeside- etikk Noen tanker og ideer om studenthjemmeside-produksjon.
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
Emnet HUIN102 "IKT i humaniora" i et profesjonsperspektiv Carsten Jopp Seksjon for humanistisk informatikk Programmøte Språk og informasjon,
Høgskolen i Oslo Den digitale hverdagen – fagdag for de uavhengige forlagene Valg og vurdering av digitale læringsressurser Vibeke Bjarnø, IKT-seksjonen,
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Nye førskolelærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning 2004/2005 Eli.
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Nye allmennlærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning 2004/2005 Vibeke.
Høgskolen i Oslo Eksempler på Fronterbruk integrert i faglige prosesser Personalmøte, tilsatte på Internasjonale studier, Avdeling LUI Vibeke.
Høgskolen i Oslo Integrering av IKT i lærerutdanningen (S1C) 1) Utfordringer og ideer om videreføring og utvikling i arbeidet med ny grunnskolelærerutdanning.
Høgskolen i Oslo Arbeidsseminar Utdanningsforbundet: Digitale læremidler og læringssyn Behov for nasjonalt trykk og bevisste handlinger i barnehage og.
Høgskolen i Oslo Oslomodellen: Integrering av IKT i allmennlærerutdanninga med vekt på flerfagsdidaktikk Vibeke Bjarnø, IKT-seksjonen Avdeling for lærerutdanning.
Høgskolen i Oslo Videre om Oslomodellen Integrering av IKT i allmennlærerutdanninga med vekt på flerfagsdidaktikk IKT-utvalget ved LUI Vibeke.
Høgskolen i Oslo IKT i ny grunnskolelærerutdanning ved LUI, HiO Seminar i regi av Ballast Hovedfunn fra Ballast-prosjektet. 2.Hva er digital.
Høgskolen i Oslo Samling 1: Norgesuniversitetets mentorordning for lærerutdanning Hvordan jobbes det med IKT i undervisning ved LUI, HiO? Allmennlærerutdanninga.
Innlegg på fagdag for øvingslærere
Tjenesteeier IKT / høst 2015 Velkommen til informasjon fra HiOA’s IKT avdeling.
Høgskolen i Oslo Integrering av IKT i allmennlærerutdanninga Besøk fra Høgskolen i Volda Vibeke Bjarnø, Fagenhet for IKT, Avdeling for lærerutdanning,
Profesjonsfaglig digital kompetanse i den 5-årig lærerutdanning Digital kompetanse-søylen Louise Mifsud og Tonje Hilde Giæver.
IKT og mappevurdering i skolehverdagen IKT og nye læreprosesser Notat 2/ 2004 Høgskolen i Vestfold.
Omstillingsprosjekt ved vernepleierutdanninga ved HiST
Studieleder Vibeke Bjarnø Fagansvarlig Aina Fossum
”Digitale redskaper kan være gode verktøy i læringsprosesser
Bruk av digitale verktøy ved vurdering av praktisk veiledning
Velkommen til studiestart 4. år!
Digidel 2017 er et program som skal  styrke samarbeidet og øke innsatsen som i dag gjøres av ulike offenlige virksomheter, IKT-næringen og frivillige organisasjoner.
Utskrift av presentasjonen:

Hvordan støtte og vurdere studentenes utvikling av digital kompetanse i praksisperioden? Simon Michelet ALU, LUI, HiO Onsdag

Hvordan Vektlegge at øvingslærere og praksisveiledere må utnytte sin veilederkompetanse til å støtte studentenes bruk av IKT i praksisperiodene, selv om en ikke har spesialkompetanse i IKT Vektlegge at øvingslærere og praksisveiledere må utnytte sin veilederkompetanse til å støtte studentenes bruk av IKT i praksisperiodene, selv om en ikke har spesialkompetanse i IKT

Hvorfor Praktisk - ”Ikke i tillegg, ikke i stedet for, men måten å jobbe på …” Praktisk - ”Ikke i tillegg, ikke i stedet for, men måten å jobbe på …” Utdanningspolitisk nasjonalt - planer Utdanningspolitisk nasjonalt - planer Utdanningspolitisk lokalt – ledelse og AS Utdanningspolitisk lokalt – ledelse og AS Faglige begrunnelser – barn og unges oppvekst og læring Faglige begrunnelser – barn og unges oppvekst og læring –Literacy –Multiple literacies –Web 2.0 & New Literacy –Barn og unges deltakelse

Hva Digital kompetanse -> digital LÆRERkompetanse Digital kompetanse -> digital LÆRERkompetanse Digitale redskaper: Media, nettet, spill, redskapsprogrammer, sosiale ’programmer’ Digitale redskaper: Media, nettet, spill, redskapsprogrammer, sosiale ’programmer’

Hvordan – en gang til Vektlegge at øvingslærere og praksisveiledere må utnytte sin veilederkompetanse til å støtte studentenes bruk av IKT i praksisperiodene, selv om en ikke har spesialkompetanse i IKT Vektlegge at øvingslærere og praksisveiledere må utnytte sin veilederkompetanse til å støtte studentenes bruk av IKT i praksisperiodene, selv om en ikke har spesialkompetanse i IKT Støtte Støtte Vurdere Vurdere