FOLKEHELSE I SOGN OG FJORDANE RUSFØREBYGGING Forankring: Programmet ”Folkehelse og helsesamarbeid” Målsetting: Målsettinga er å redusere alkoholbruken.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny lov om folkehelsearbeid
Advertisements

Samarbeid om europapolitisk deltakelse Gunn Marit Helgesen Leder i internasjonalt fagpolitisk utvalg Oslo,
Ny partnerskapsavtale - Vedtak 1 Fylkestinget Partnerskapsavtale Østfoldhelsa mellom fylkeskommunen og kommunene godkjennes som samarbeidsavtale.
HiBu Innovasjon.
Nordisk GIS – konferanse 2003 Lillestrøm GisLink – kart og fagdata på nett Et samarbeidsprosjekt mellom Fylkesmannen i Møre og Romsdal og Fylkesmannen.
Sogn og Fjordane Fylkeskommune Regionalavdelinga Rapportering og evaluering Rapportering på programnivå 1. juli og 31. Desember Planlegging og rekneskapsføring.
Nye rammebetingelser for folkehelsearbeidet Samling for folkehelsekoordinatorer/HEFO koordinatorer 13.april 2010 Kjetil Drangsholt Seniorrådgiver Regionalutviklingsenheten.
Bruk av ulike plantyper og utredninger
Stjernø-utvalgets møte i Sogndal 12.september 2007.
Gruppeoppgave Uu-pilotfylkeordningen fra 2009 Oppgave 1: Uu-pilotfylkeordningen 1.Gi innspill til forventninger, kriterier, mv. for et uu-pilotfylke.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Stedsutvikling - nasjonal satsing og regional utfordring Grete Sildnes Regional utviklingsavdeling Nord-Trøndelag fylkeskommune Gardermoen
Pilotfylkesamling Innledning Gardermoen 11. juni 2009 Einar Lund, Miljøverndepartementet.
Foto: Jo Michael Nasjonalt program for leverandørutvikling Leverandørutvikling – regional satsing i Sogn og Fjordane.
Regional transportplan Agder
Presentasjon Regionplan Agder Regionplanens hovedmål Utvikle en sterk og samlet landsdel som er attraktiv for bosetting og næringsutvikling både.
Sogn- og fjordane Arbeiderparti Florø –
Munn- og halskreftforeningen Kort historikk 1967 Norsk landsforening for laryngektomerte stiftet 2010 Navneskifte; Munn- og halskreftforeningen The Norwegian.
Utredninger og planfase
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Folkehelse på dagsorden Hordaland fylkeskommune si rolle i partnarskap for folkehelse.
Søknadsrunde Oktober 2005 Forskningsbasert kompetansemegling.
Bioenergioppvarming av Mo og Jølster vgs Politikardag, Leikanger 18. mai 2010.
Velkomen til Sogn og Fjordane Helsing til Stortinget sin kommunal- og forvaltningskomite 27. oktober 2014 Fylkesordførar Åshild Kjelsnes (AP)
FYLKESMANNEN I SOGN OG FJORDANE Høyringskonferanse 7. mai 2007 Fylkesmannen og den regionale inndelinga –Basis for Fylkesmannen –Prinsipp –Stoda i Sogn.
Nasjonale mål og hovudprioriteringar for 2010 Koordinatorsamling Skei Hotell.
Regional planstrategi
Ås kommune God samhandling til det beste for barn og unge i Ås kommune «Ansatte i ulike tjenester møter det samme barnet, hvordan gir vi da barnet et helhetlig.
FORELØPIGE RESULTATER EVALUERING AV SD'S PRØVE- PROSJEKT OM SAMORDNING AV BESTILLINGS- OG TT-TRANSPORT Alternative title slide.
Kommunal- og moderniseringsdepartementet Tips for engelsk mal velg KMD mal ENG under ”oppsett”. Norsk mal: Startside ALTERNATIV B Nasjonale myndigheters.
Kulturkonferanse april 2016 Den kulturelle skulesekken Nasjonal satsing for profesjonell kunst og kultur til alle skuleborn Samarbeid.
1 8. september 2010 Spesialrådgiver Christine Hjortland, KRD Forvaltningsreformen.
Planstrategier og scenarier for Østfolds utvikling Elin Tangen Skeide fylkesplansjef 1.
FORMÅL/MÅL Sogn regionråd Barnehagane skal bli lærande barnehagar Alle tilsette skal merke utv.arbeidet.
Deltakelse i europapolitisk samarbeid. Hvorfor engasjere seg? Intensjonen med å delta i europeisk regional- politikk på kort og lang sikt er å bidra i.
”Velger du bussen, kan du ta livet med ro og studere landskapet mens det glir forbi.” 19. august 2009 Bengt Aarum - Østfold kollektivtrafikk.
Norsk mal: Startside alt.1 For engelsk mal Velg KMDmal – engelsk under ”oppsett”. Sogn og Fjordane næringsforum Avdelingsdirektør Bjørn Barvik Førde 5.
Kommunane i Sogn regionråd ”Sats på skulen - Snu Sogn!” Utviklingsprogram
Følgeevaluering av Opplevelseskortet i Møre og Romsdal Heidi Haukelien og Christine Hvitsand 1.
Sogn og Fjordane Fylkeskommune Regionalavdelinga FOLKEHELSE I SOGN OG FJORDANE Frå regional organisering til lokal handling i Sogn og Fjordane.
Kristiansund og Nordmøre Næringsforums medlemsundersøkelse Finn Backer
KULTURTANKEN Visjon, verdier og målsettinger
Rådgiversamling 3. mars 2017 Anna Skarheim.
Felles europapolitisk arbeid gjennom
Ung i Buskerud 2017 Lampeland 26. januar 2017.
I hierarkiets skygge? Nye dialogbaserte styringsordninger mellom regjeringen og fylkeskommunene Resultater fra et utviklingsprosjekt om samhandling mellom.
Evaluering av ”Fritt Fram”
EU- kompetanseprogrammet Pulje 2
Dialogmøte Hafs Korleis arbeider vi med kvaliteten i grunnopplæringa i Sogn og Fjordane?
Dialogmøte Sunnfjord Korleis arbeider vi med kvaliteten i grunnopplæringa i Sogn og Fjordane?
Dialogmøte Sogn Korleis arbeider vi med kvaliteten i grunnopplæringa i Sogn og Fjordane?
Dialogmøte Nordfjord Korleis arbeider vi med kvaliteten i grunnopplæringa i Sogn og Fjordane?
Ungdata i folkehelsearbeidet i Vestfold
Dialogmøte i regionane
I hierarkiets skygge? Nye dialogbaserte styringsordninger mellom regjeringen og fylkeskommunene Resultater fra et utviklingsprosjekt om samhandling mellom.
Privatarkivkonferansen Marie Nicolaisen
Riksvegutredningen 2015 og NTP
Implementering av kompetanseplaner/strategier
Ny fylkesinndeling og reformer i lokal- og regionalforvaltninga
Hvor er vi nå og hvor vil vi?
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Opplæringskontoret for industri- og teknologifag
Thon hotel Jølster 18. oktober 2018
Kva skjer etter 2020? Behov for ei tydeleg felles røyst overfor regionalt nivå – fylkesmann/politikarar i naturvernsaker Samordning av søknader om tilskot.
Regional plan for kultur
- Skjeringspunktet mellom Innovasjon Norge og kommunale næringsfond -

UKM-festivalen Vestland
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Utskrift av presentasjonen:

FOLKEHELSE I SOGN OG FJORDANE RUSFØREBYGGING Forankring: Programmet ”Folkehelse og helsesamarbeid” Målsetting: Målsettinga er å redusere alkoholbruken blant ungdom, samt å heve debutalderen for alkoholbruk og førebygge stoffmisbruk i fylket.

FOLKEHELSE I SOGN OG FJORDANE Hovudaktivitetar: Tilskot til kommunar som arbeider tverretatleg og tverrfagleg med rusførebygging overfor ungdomsgruppa Samordning av nasjonale og regionale støtteordningar og fagkompetanse på området Samordne med andre prosjekt og tilskotsordningar i fylkeskommunen Arrangere seminar og konferansar SLT og MOT

FOLKEHELSE I SOGN OG FJORDANE Tilskot til kommunar, ungdomsklubbar, skular og andre grupper til gode tiltak Partnarskapsavtale med Nordfjordrådet (6 kommunar) Sogn Regionråd har prioritert rusførebygging i sitt handlingsprogram (9 kommunar) Ungdom har bedt HAFS regionråd om å prioritere rusførebygging