Kloakkering av Røyksund

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hallagerbakken Borettslag.
Advertisements

FRA PROSJEKT TIL FERDIG KUNSTGRESSBANE
Husbankens virkemidler i det boligsosiale arbeidet
Kompetanseheving VA • Hvorfor •Ønsker å bidra til generell kompetanseheving •Vanskelig å rekruttere fagpersoner innen VA •Ønsker å øke muligheten for avansement.
Fiksjon eller virkelighet? Boligplanlegging Alle med på laget.
Forslag til endringer i verdipapirforskriftens bestemmelser om lydopptak Caroline Valmot Verdipapirseminaret 5. juni 2008 Høyres Hus.
Tilsynet for små avløpsanlegg
Drøm eller virkelighet?????
Steinar Nesse, DNV Consulting (Fagrådgiver til OED)
Hamarøymodellen Presentasjon ved ordfører Rolf Steffensen
Elektronisk meldingsutveksling for helse og omsorg i Harstad kommune
VA-tiltak langs Svelvikveien mellom Solumstrand og Svelvik grense – Orientering til Bystyrekomitèen Hensikt: Gi komitèen en orientering om.
SERVITUTTER Endre Stavang.
Mulighetsanalyse oppgradering/utvidelse av Drammen sykehus
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Hovedtariffavtalens bestemmelser om arbeidstid
TILskudd ikke-kommunale barnehager i Fauske kommune
Egil Bjørløw Preben Aavitsland
KOMMUNEPLANENS SAMFUNNSDEL
12-kommunesamarbeidett i Vestfold Strategisk plan
Universell utforming Av Christian Hellevang. Flere nye lover DTL fra 1.januar 2009: foreløpig: § 3. Aktivitets- og rapporteringsplikt og § 9 Plikt til.
KOSTNADSPROGNOSER: Signalene fra diskusjonen av de 7 gruppeoppgaver den 25. mars, pluss andre vedtatte og antatte ambisjoner, er lagt til grunn: Vannledningsnettet.
Eierskap og Eierstyring.
Lov om eiendomsregistrering Organisering i kommunen
E.C. Dahls Eiendom AS ble etablert i 1986, og eier helt eller delvis et 50-talls eiendommer i Trondheim sentrum. Selskapet er en langsiktig eiendomsaktør.
Barnehagekontoret Styrermøte 5.desember Barnehagekontoret 2014 Revisjon ny rammeplan Ny lov om barnehager? Barnehagebehovsmelding Handlingsprogram,
Royal Norwegian Ministry of the Environment Bakgrunn endring av f-lovens avfallsdefinisjoner vedtatt 11. april 2003 trer i kraft 1. juli 2004 tre punkter.
Gauldalskonferansen 2011 Gunnar Sund
HUSBANKENS VIRKEMIDLER
Utbedringslån og utbedringstilskudd
Spillemidler til idretts-, nærmiljø og friluftsanlegg. Høstseminar 2011 – Asker idrettsråd.
Informasjonsmøte Om utredning av Ringeriksbanen Råd til utredningsfasen.
Fylkesmannens time.
Innherred samkommune 1 Mulig organisering av arbeidet med felles kommuneplan Dialogseminar Åre 13. mars 2007.
Barnehagereformen gjennomføres i Trondheim! Sluttspurten, Gardermoen
© Telemarksforsking telemarksforsking.no Likeverdig behandling av barnehager i forhold til offentlig tilskudd Trond Erik Lunder Seminar for Fylkesmennene.
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Fjernvarmedagene 2009 Tilknytningsplikt til fjernvarmeanlegg Forholdet til anskaffelsesreglene Advokat Marco Lilli - Kluge Advokatfirma DA.
Barne- og familiedepartementet Presselunsj Statlige skjønnsmidler til kommunene og likebehandling av kommunale og private barnehager Roland Fürst.
Akvakultur og ny teknologi Florø 24 og
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Redegjørelse i Vellets årsmøte Vannkomiteen har lagt fram forslag til løsning –Etablering av samvirkeforetak gjennomfører vann- og avløpsprosjektet –Orientering.
Energi Statssekretær Frank Jenssen.
Ombygging av eksisterende gatelysanlegg
Idrettsrådets ansvar og rolle
1 av Roger Iversen politisk rådgiver KRD BFO-konferanse Oslo, 18.november 2004 Hvordan skal man sørge for at de private og offentlige aktørene arbeider.
Naturmangfoldloven og plan- og bygningsloven
Vann- og avløpsprosjekter status 2015 Komité TKF
Offentlige anskaffelser 4 Leverandørkrav, dokumentasjon og utvelgelseskriterier (av leverandør) Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning.
Moss kommune Hva betyr forslaget for kommunenes ledelse og forvaltning? Ann-Janette Hansen Rådgiver - Moss kommune Tlf nr
Kvalvikodden renseanlegg Silanlegg for Bodø sentrum.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
1 Endringer i barnehageloven Samling for kommunene i Hordaland 13.sept 2016.
Vann og avløp Ildjernet.
Dosent Ingun Sletnes Delegasjon 27. januar 2016.
WEB- KURS.
Marienlyst stadion Gamle Gress Mulighetsanalyse
Dosent Ingun Sletnes Presentasjon 8 Delegasjon 29. januar 2015.
Ett spørsmål og tre… Om kloakk i Furremarka.
Dosent Ingun Sletnes Delegasjon 14. februar 2017.
Tilknytningsplikt til offentlig avløp
Etablering av VA-anlegg i Torvvikveien Nesodden kommune
Informasjonsmøte i Åsa
Vann og avløp Ildjernet.
Ledningskartlegging – Ny Standard for kartlegging av ledninger, og veien videre Ivar Aanerød Kartverket
E18 Akershus grense - Vinterbro
Nes etappe 2, Alternative løsninger
Utskrift av presentasjonen:

Kloakkering av Røyksund Informasjonsmøte 6. sept. 2010

Hensikten med møtet Info om prosjektet. Teknisk / økonomisk. Invitere til samarbeid med kommunen. Invitere til samarbeid med naboen. Organisering av samarbeid. (VAR-sjefen)

Hensikten med prosjektet Rydde opp i eks. kloakkforhold (primært) Åpne for ny bebyggelse (sekundært)

Dagens beboelsesmønster Røyksund til Kjellesundet Røyksund til Dragøybukta Leirvåg Fosnanes og Lindøy til Vollsvika Røyksund Øst til Røyksundbukta Langs Spannavegen

Teknisk løsning (Prisnipp) LPS (Low Pressure System) (Transportsystem med trykk, men med liten, ingen, eller negativ løftehøyde) Hovedstrenger (NB! Prinsipp. Trase er ikke bestemt) Fra kom utslipp v/ kaien, gjennom Kjellesundet til Karmsundet. Større pumpestasjon m/ spylefunksjon v/ kai. Leirvåg Dragøybukta Vollsvika Røyksundbukta Sidestrenger Fra tilknytningspunkt på land til hovedstrenger.

Det private ansvar Sørge for tilknytning av sin private kloakk til kom. tilknytningspunkt. Tilknytning av privat kloakk må skje ved trykk. Betinger private pumpestasjoner. Pumpekapasitet bestemmes av KK. Sørge for oppgradering av private ledninger.

Skille kommunale / private anlegg Kommunale anlegg: pumpestasjon ved Røyksund kai hovedstrenger sidestrenger tilknytningskummer Private anlegg: pumpestasjoner ledningsanlegg fram til kom. tilknytningspunkt utbedring av eks. ledninger som fortsatt skal benyttes

Hvordan privat tilknytning Eksisterende kloakker Eksisterende utslipp Problemet med fremmedvann Alternativ til utbedring: Nytt LPS-syst. fra hus. Pumpe ved hus – Nytt ledn. syst til tilkn. kum Eksist. ledninger kan muligens benyttes som trekkerør

Privat ansvar betinger samarbeid. Flere hus inn på hver pumpestasjon Flere pumpestasjoner inn på hver p.ledning Samordnet overføringsnett Utbedring av eks. ledning som fortsatt er i bruk. Organisering av samordnede tiltak. (VAR-sjefen)

Plassering av kom. tilkn.punkt Ikke avklart Innspill fra lokalbefolkningen

Framdrift - Etapper Kjellesundet Vollsvika Dragøybukta Leirvåg Røyksundvika Kjellesundet og Vollsvika: Oppstart: medio 2011

Kommunalt pålegg - Hjemmel Pålegg om tilkobling: Pl.&b.loven § 66.2, 2.ledd og § 92.1.ledd Pålegg om utbedring: Forurensningsloven § 22, 2.ledd

Kommunale retningslinjer Vedtatt i kom.styret 31.10.2000, sist endret: Kom. Styret 17.06.2003.

Hovedinnhold i retningslinjene Pålegg om tilkobling og om utbedring Nødv. ledn.undersøkelser bekostes av KK Invest. som hovedregel ikke større enn 2G Spesielle tilfeller ut over 2G Event. pumpe inngår i denne kost.grense. Pumpe betinger driftsavtale. Bekostes av eier

Kom. tilskudd Invest. opp til 1G: ingen tilskudd. Invest. mellom 1G og 2G: 50 % tilskudd. Invest. mellom 2G og 2,5 G: 100 % tilskudd. Invest. større enn 2,5G: Ingen tilskudd.

Andre forhold / betingelser Ingen tilskudd til drift av pumepstasjoner. Tilskuddsgrunnlagt skal baseres på konkurrerende tilbud. Betinger fellesløsning der dette er mulig. Ev. forsikringsdekning fratrekkes. Utbetales etter dokumenterte utgifter. Fritak i særlige tilfeller.

Prinsippløsning