Kristine Johansen Hamar IL - svømmegruppa

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Den vesle gutten og julenissetoget
Advertisements

I.
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Retningslinjer for klubben – og foreldrevettregler
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
Hvordan intervjue en forsker?
Aktivitetsdagen for ditt nærområde
Krabbe sesongen høsten 2011 Havbris jr
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Påsan Påsan var fisker. Hver dag rodde han ut på sjøen og tok opp garnet sitt. Det hadde stått i vannet hele natten. Garn står like over bunnen. Garn står.
Daglig leder program Samling 2, Hensikt Program samling 2 – 2013 Onsdag 16.oktober Velkommen, intro og 5.min presentasjon av fremdriftsplan.
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
Spøken som gir deg lykke!
E-læringskurs i blodtransfusjon - erfaringer
Min hobby Min hobby er å spille fotball. Jeg spiller fotball med Fylkir som er en klubb i Árbænum. Jeg begynte å spille fotball i Norge da jeg gikk i 6.klasse.
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Dokumentasjon av en prosess
“Reise til utlandet med oksygen”
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Geitekillingen som kunne telle til ti av Alf Prøysen.
Oppgave 1 ”Mannen som skulle stelle hjemme”
Hva er vitsen med å gifte seg?
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Seilflykonferansen Seilflykonferansen Møte med sporten og verdsetting av medlemmer.
Undersøkelse om svømmedyktighet 2003
Samarbeidsprosjekt Svømmeaksjonen..  GjensidigeStiftelsen er en uavhengig stiftelse, som har som formål å tildele midler som gagner Trygghet og Helse.
Tilsyn med svømmeundervisningen
K APITTEL 2, OPPGAVE F. O PPGAVE 26 Ingen ville ha trodd at Mohammed og jeg skulle gifte oss i kirka. Men det skulle vi. Utrolig mange mennesker kom for.
Hai ! Hai !.
Vedlegg 3 Fjorårets budsjettsprosess - alle komiteer Svar fra representanter fra byrådspartiene ® (rev:2.0.70) Fjorårets.
Getsemane – Matteus 26,36-56.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
Randi Irene Tone Olav Duun videregående skole
Husker du fasteaksjonene i 2006 og 2008?. Temaet: Ungdom ut av krig og krise.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
HVORFOR er jeg Rotarianer ? Distriktssamling 20. mars 2010
Piano og Klarinett Ragnar Freyr Olsen.
Brukerundersøkelse av Trivselsprogrammet Høst 2013 (utdrag)
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
GØY MED GRAMMATIKK: KURS FOR LÆRERE
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
100 lure ord å lære.
100 høyfrekvente ord Trykk F5 for å starte, deretter klikker du på ønsket hastighet 2 sekunder 1 sekund Blink Randi Orten og Thomas Melby, Stenbråten skole.
1.1 /// Klikk her for å høre Magnus 1.2 /// Klikk her for å høre Thea 1.2.
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
Å kjøre bil og å stå i bilkø
PEDAGOGISK DAG Kjetil Bjorvatn 26/ Plan for dagen 1.Oppsummering av uken v/meg 2.Veien videre v/instituttene 3.Lunsj når vi er klare Torben Jensen.
Og.
Kapittel 2 oppgave c Preteritum eller perfektum?
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Tor Andreas Kaasa Studieforberedende tekniske fag på Rud i 2008
Presentasjon av hovedprosjekt Skoleåret 2005/2006 Anita Enoksen.
Bystyrekomitè for oppvekst og utdanning har bedt om en orientering om bassengkapasiteten på Drammensbadet. Drammensbadet har fem basseng innendørs. Det.
Informasjonsmøte i HSK 9. November 2010 Vidar A.T. Thorsen Leder Haugesund Svømmeklubb Haugesund Svømmeklubb.
Oppdatering fra Ålesund. Her skal dere få et innblikk i hva vi har gjort med midlene vi har mottatt fra av dere.
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
Om å forstå ungdom.
Den røde regndressen Likestilling i barnehagen. Sandefjord
SVØMMESKOLEANSVARLIG
Samtale rundt bruken av MI til barn ved hjelp av noen kasus
Livsstilsending - uke 5 -
Oppbygging god barneidrett – synkron og minipolo Kompetansehelga 2015.
”Amerikabrev” Sett inn et pronomen som passer. Kjære venner! Jeg vil ganske kort sende dere noen ord fordi jeg vet at flere landsmenn kunne tenke seg.
Sportsklubben nord Versjon
Hamar idrettslag – svømming søker hovedtrener/trenere
Utskrift av presentasjonen:

Kristine Johansen Hamar IL - svømmegruppa SVØMMING i Skolen Kristine Johansen Hamar IL - svømmegruppa

Om meg… Født i 1977 i Haugesund Svømt fra 1989 i Karmøy SK så Haugesund SK og svømmer nå for Hamar IL Begynte som trener i HIL i 2001, samtidig som jeg tok Bachelor i Reiseliv på Høyskolen I Lillehammer. I 2004 ble jeg ansatt som Ungdomsutvikler som var et samarbeid mellom NSF og klubb. Dette var et 2årig prosjekt. I 2006 ble jeg ansatt i 50 % stilling i HIL. August 2007 ble jeg heltidsansatt med ansvar for å trene gruppe 2 og 3, adm. av kurs og skolesvømming

Hvordan HIL kom i gang med skolesvømmingen– en lang prosess… Styreleder tok kontakt med skolesjefen og fylkeskommunen Han tok også kontakt med det politiske miljøet i Hamar som satte pris på initiativet Det ble så sendt ut tilbud til barneskolene i kommunen Nærmere et år gikk uten at noe skjedde.

Arbeidet videre Høsten 2006 tok HIL direkte kontakt med skolene og vi fikk endelig den responsen vi hadde håpet på Da det var klart at skolene var interessert hadde vi et nytt møte med skolesjefen og fikk prosjektmidler utenom skolenes budsjett til å drive med svømmeundervisning Via dette prosjektet startet HIL opp med de to skolene som hadde sagt seg interessert

Midlene HIL fikk via dette prosjektet dekket bare instruktør, og klubben hadde ingen økonomisk gevinst utover å ha muligheten til å ansette trener / instruktør i en halv stilling Men rekrutteringspotensialet er selvfølgelig stort! Etter evalueringen våren 2007, fikk vi utvidet prosjektet til å gjelde 3 skoler.

Organiseringen Organiseringen er ganske enkel Ved skolestart tar jeg kontakt med skolene og får timeplanene deres Jeg ser hva som passer med timeplanen min og forsøker å gi hver skole like mye svømmeundervisning. Jeg prøver å være innom flest mulig klasser, så etter 12 ganger bytter vi gjerne klasse/klassetrinn.

Erfaring De fleste lærerne er veldig takknemlig for all den hjelpen de kan få. Flere har ingen utdannelse innen svømming og føler at de ikke er kompetente nok til å ha svømmeundervisning. De ønsker å lære og er gjerne med å prøver Men det er også de lærerne som ikke liker å få vann i ansiktet, dykke og vil helst ikke bli våt i håret… Evt de er innom de første gangene og ser at jeg har kontroll på det jeg driver med, så sender de vikarer etter det…

Undervisningen Jeg har laget et opplegg kombinert av NSF’s svømmeskole og treningsopplegget jeg trener de yngste utøverne mine i HIL etter. (For øvrig presentert på konferansen i fjor). Jeg legger opp undervisningen slik at på 12 ganger skal vi ha vært igjennom vanntilvenning, dykking, orientering under vann, flyting, gli, fremdrift, samt crawl og rygg oppbygging via HIL’s 6 trinn. Har selvfølgelig laget individuelle opplegg for hvert klasse trinn

Gøy, lærerikt og utfordrende. Min Filosofi Gøy, lærerikt og utfordrende. Alle skal prøve og alle skal gjøre så godt de kan!