Februar ”Barna skal bli kjent med at samane er Norges urbefolkning og få kjennskap til samiske fortellingar og andre deler av samisk kultur og kvardagsliv.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
Advertisements

UT PÅ TUR I RAMMEPLANEN FOR BARNEHAGER HETER DET AT NATUREN SKAL GI ROM FOR ET MANGEFOLD AV OPPLEVELSER TIL ALLE ÅRSTIDER OG I ALL SLAGS VÆR, OG AT DET.
Månedsevaluering desember Spennende å telle ned til jul. Vi trakk et pepperkakehjerte hver dag og hang opp et rødt hjerte med datoen på, i vinduet. Antall,
KOMMUNIKASJON, SPRÅK OG TEKST
Evaluering av september på blå
Januar evaluering: I januar hadde vi som mål å fokusere på selvstendighetstrening i garderobesituasjonen. Dette opplever vi har vært til stor glede for.
Språk, Tekst og Kommunikasjon
Turene i November har gått til:
Vinter 2014 Januar uke 1-5 Rosenholm Aktivitetsskole Halvårsplan 2014
MÅNEDSEVALUERING FEBRUAR
Vurdering av mai måned I mai måned har barna vært på mange små turer. Noen har fanget maur, de puttet vi i et glass med blå gele- som mauren spiste. Andre.
Vinter 2011 Januar uke 1-5 Rosenholm Aktivitetsskole Halvårsplan 2013
Babysang & småbarnstrall
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
M ÅNEDSEVALUERING MARS I mars har vi gjort mye spennende. Studenten Tonje har vært hos oss. Hun har hatt fokus på fysisk fostring og RLE. Hun har hatt.
Månedsevaluering januar Denne måneden har vi feiret Edis 3 år, Emma 5 år og Evan 5år. Vi har også lekt masse ute i den etterlengta snøen. Ellers holder.
Evaluering av november på Blå avdeling:
Månedsevaluering november rød avd
Månedsevaluering Januar 2012 Barna utfolder seg i snøen, er kreative og skaper. (Kunst, kultur og kreativitet) Gjennom dramatisering av Eventyr ute tar.
Steget före 1 © Irène Johansson/Hatten Förlag 1 TEMA Voksne snakker om Det barnet er oppmerksom på Kursmøte 5.
EN STOR, FIN SEI VI MÅTTE BRUKE HÅVEN, SÅ IKKE FISKEN SLET AV SNØRET. UNGENE FULGTE NØYE MED NÅR HANNA BLØGGET FISKEN.
Oktober på Rumpetrollet. Huska på Geitekillingen er et perfekt sted å slappe av for både voksne og barn.
KARNEVAL
Tilbakeblikk fra desember på Rød. Natur, miljø og teknikk Barna har fått erfare hvordan teknikk kan brukes i leken.
Blåbærtua MÅNEDSRAPPORT FOR FEBRUAR HVA HAR VI GJORT I FEBRUAR? Telefon: Mobil: Den store begivenheten i februar var vel.
Felles Blåbukk Da er den første måneden i 2015 ferdig alt. Vi har opplevd mye moro med barna deres, kong vinter kom på besøk, hvilket gjorde at vi fikk.
Kapittel 43 Emilio forteller om tradisjoner
Avdeling: Gul Tema: Luft og påske.
Månedsplan for Froskene Mai 2015
Soria Moria Slott Et norsk folkeeventyr. Halvor.
LitteraturNøkkelordRim og reglerSanger Skinnvotten Enkel versjon av juleevangeliet til adventsamlingene Mus Rev Villsvin/gris Hare Frosk Bjørn Ride, ride.
Maurtuå MÅNEDSRAPPORT FOR FEBRUAR MÅNEDSRAPPORT FOR FEBRUAR HVA HAR VI GJORT I FEBRUAR? Telefon Maurtuå : Mobil tlf: Telefon.
UTEGLEDE I Et prosjekt i friluftslivets ånd 2014/2015.
Månedsbrev fra Kløverhumlene Her kommer litt om det vi har gjort på i februar og skal gjøre i mars.
FORELDREMØTE Fugleredet Sept. ‘13 i. Fugleprosjekt vår/sommer.
SKRIV OM SLIK AT SETNINGENE BETYR OMTRENT DET SAMME Kapittel 8 oppgave j.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Sosial kompetanse er vårt hovedfokus i alt vi gjør, og vi.
Månedsbrev fra Kløverhumlene Her kommer litt om det vi har gjort på i november og skal gjøre i desember.
Halvårsrapport for kløverhumlene Her kommer et sammendrag av det som vi har gjort her på kløverhumlene fra august til desember.
LitteraturNøkkelordRim og reglerSanger Skinnvotten Mus Rev Villsvin/gris Hare Frosk Bjørn Ride, ride ranke Bjørnen sover Små rumpetroll Med krøllet hale.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Vennskap, respekt, inkludering og toleranse jobbes det med,
Mai på Pytten Da har vi alt kommet til mai- måned, og vi legger bak oss en tid med mye aktiviteter i barnehagen. Vi har feiret påske i barnehagen, med.
Mars på Dinglebein Tiden som gikk: Tidlig sett: Tiden som kommer:
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Februarnytt Buorre beaivi = god dag
Mars på Pytten Tiden som gikk: Tidlig sett: Tiden som kommer:
Blåbærtua MÅNEDSRAPPORT FOR APRIL Hva har vi gjort i mai?
Januarnytt 2017 Månedens pedagogiske tips: Månedens jubilant:
Periodeplan for Sommerly barnehage Uke : 17
Marsnytt Vi tar farvel med vinteren og ønsker våren velkommen!
MÅNEDSPLAN MÅLTROSTEN FEBRUAR TEMA: Is og snø / Skinnvotten UKE MANDAG
Oppsummering av januar Spesielt denne måneden
Januarbrev Då var Januar over.
Januarnytt Desember: Vi har lagt bak oss en måned preget av daglige adventsamlinger der Ebenezer Scrooge hjalp oss å telle ned dagene til jul. Barna trakk.
JUNI Vi slår oss sammen med løvetann Vi slår oss sammen med løvetann
Månadsbrev februar- gul gruppe
GLIMT FRA RØD- OG BLÅGRUPPA
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Vennskap, respekt, inkludering og toleranse jobbes det med,
Februarnytt! Dinglebein Så var vi kommet til februar måned.
Februar på Neglespretten Avd: Kontor:
Månadsbrev blå september 2017
DESEMBER November Desember
Februar på Neglespretten Mob:
MARS I februar har vi startet opp med en time i gymsalen for 3 og 4 åringene. Dette er noe vi opplever at barna synes er veldig kjekt og vi ser at barna.
Base 1 sine kurs på Aks Uke
Månedsbrev for januar og februar
PERIODEPLAN FOR FEBRUAR 2019
Samarbeider med Kløver fra uke 26.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV APRIL PÅSKEFROKOST
Utskrift av presentasjonen:

Februar ”Barna skal bli kjent med at samane er Norges urbefolkning og få kjennskap til samiske fortellingar og andre deler av samisk kultur og kvardagsliv. ”Vi feira samefolkets dag og blei kjent med deira kultur og levemåte. Vi fekk kjenne på reinsdyrskinn, høyre om kulturen deira, danse og spele på tromme etter joik . Spist tradisjonsrik mat og vi blei kjent med flagget til samane.

Ski og akedag. Stor stas å ha med eigne ski og akebrett 

Skinnvotten blei dramatiser t fleire ganger  15. Februar satte vi av heile dagen til ski og akedag. Vi fekk oppkjørde løyper der barn tok fleire runder på ski. Vi brukte akebretta i bakken inne i barnehagen og med rompeakebretta gjekk vi opp i den store snøhaugen på sidan av barnehagen. Etter mykje moro måtte vi ha pølser. Nam, nam. Etter endt dag fekk alle barna diplom for super innsats i akebakken og i skiløypa 

Karnevall Ein forventningsfull dag. Mange fine kostymer, samba tog, boller på fellesen, og til slutt katta ut av sekken.

Barna er med og måler og heller oppi når vi baker og lager mat. Vi har hatt fine turer til Blåbærheia. Bakken er kjempefin å renne i. Det er veldig gøy å lage tog og renne mange sammen. Barna får trene motorikken ved å gå opp den bratte og til tider glatte bakken, klatre i det store treet og å gå gjennom dyp snø. Bål hører med på turene og det smaker alltid godt med varm mat på tur. Vi har også hatt turer til biblioteket og brannstasjonen. Kropp, bevegelse, helse Ulike måter å måle på: Barna er med og måler og heller oppi når vi baker og lager mat. Barna måler hvor høge de er, ser på forskjellen seg i mellom, hvem kan renne lengst/fortast i akebakken? Antall, rom og form