Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS"— Utskrift av presentasjonen:

1 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS
JANUAR 2019 Der var vi plutselig i januar. Igjen! Dagne, ukene og månedene flyr avgårde, syns i alle fall jeg. Men heldigvis er vi på rett vei, dagene blir lysere og snart kan vi forhåpentligvis se etter vårtegn. Vi må nok bare gjennom en vinterperiode eller to, først Håper alle har hatt en fin jul og at dere har fått rolige dager sammen med familie og venner. Personalsituasjonen… Ine har nå begynt i sin stilling på Tommeliten. Vi kommer til å savne henne masse! Men samtidig er vi veldige glade for at Anja er på vei tilbake til oss. Hun starter med 20%, altså en dag i uken. Hafifa er godt kjent på huset og de fleste barna kjenner henne. Hun har jobbet på Tyrihans i lengre perioder før, og vi er glad for å få en kjent person til å dekke opp for Anja. Nina og jeg fortsetter som før. Resultatene av brukerundersøkelsen er klare og vi skal på førstkommende ledermøte gå gjennom disse. Jeg har sett litt på dem allerede og det ser ut til at vi har fått en ganske grei score. Det som er synd er at kun 9 av dere har tatt dere tid til å svare. Altså omtrent halvparten. Brukerundersøkelsen er som jeg sa til dere på foreldresamtalene et av de verktøyene vi bruker i arbeidet vårt. Den gir oss en god pekepinn på hva vi gjør bra og hva vi kan gjøre bedre, og å svare på den er en ypperlig mulighet for dere foreldre å påvirke arbeidet vårt.

2 Tirsdag 8. januar begynner Blå gruppe på skøyting!
Barn trenger IKKE ha med seg skøyter eller hjelm. Barnehagen har regulerbare skøyter og vi låner hjelm i Ishallen. Men det er svært viktig at dere foreldre sørger for at dressene og vottene er rene! Det må ikke være sand på dem fordi det ødelegger isen, og da kan vi risikere at vi ikke får komme mer. Skøytinger er ikke et organisert opplegg, det er altså ikke instruktører tilstede. Men de voksne som er med er også på isen, og vi får låne «støttepingviner» for de barna som trenger det. Hensikten med skøytingen er å ha det moro, få utfordringer og oppleve mestring. I svømmingen så vi barn som ikke var veldig trygge i starten, men som opplevde mestringsfølelse hver gang og som vokste veldig på det. Skøytingen vil etter planen foregå hver tirdag i 10 uker framover. Vi tar bussen til Ishallen og har med oss lunsj som vi spiser der. I desember ropte vi et høyt HURRA! for Oliwia og Magdalena som begge ble 5 år! Denne måneden roper vi et høyt HURRA! for Jakob som blir 4 år!

3 litt om måneden som gikk…
Vi forsøkte å gjøre desember til en stemningsfull og rolig måned, og vi syns vi på lang vei klarte det. De fleste faste aktiviteter gikk ut, det var lite møteaktivitet for personalet og vi fikk gjennomført det meste vi hadde planlagt. Tøysenissen flyttet inn, men det tok noen dager før barna oppdaget døra hans. Han gjorde ikke så mye tullete ting, men av og til kom det noen overraskelser fra ham. Vi passet på å gi ham noen overraskelser også, som f.eks. sjokolade. Tøysenissen ga oss blant annet brød som var fullt av nonstop og seigmenn! Så å si hver dag møttes hele barnehagen på fellesrommet til adventsamling. Ansvaret for samlingene gikk på rundgang blant avdelingene. Dette har blitt en tradisjon i Slåtthaug og det er en fin måte å møtes på. Å vente på å få pepperkake fra kalenderen vår ble en liten prøvelse for mange. Hver dag satt de spente og holdt nesten pusten i håp om at det endelig skulle være deres tur! Flere ganger måtte vi sjekke at bildene til de som ennå ikke hadde fått fortsatt lå oppi posen. Heldigvis endte det godt! Alle fikk pepperkakehjerte Vi avsluttet førjulstiden med kosedag på avdelingen fredag 21. desember. Da ble julekakene og gotteriene spist og vi så filmen «The Snowman» på Youtube. Dette er en nydelig illustrert film uten tale, men med flott klassisk musikk. Og helt strippet for prinsesser, superhelter og glitter og stas. På Tyrihans er det en tradisjon å se denne filmen siste dag før jul. I konserthuset hadde vi en fin opplevelse. Barna syns ikke figurene og historien som ble fortalt var så spennende, men da Symfoniorkesteret spilte satt barna stille og lyttet. De syns tydeligvis lyssettingen i salen også var spennende, for de satt med store øyne og tittet. Ellers var det gøy med Nissefest. Jeg overhørte barna diskutere hvem som var nissen og et av barna sa at denne gang var det Bjørg, men sist var det Nina.

4 denne måneden da… Vi må nok bruke tid på å bli kjent med Anja og Hafifa på nytt, og i tillegg må vi jobbe med å komme oss inn i hverdagen og rutinene som følger med, igjen. 6. februar er det samenes dag, så etter hvert må vi begynne å forberede oss til dette. I Rammeplan for barnehager står det: barnehagen skal bidra til at barna blir kjent med at samene er Norges urfolk, og får kjennskap til samisk kultur. For dere som ikke vet hva samer er, les her Vi ønsker dere en riktig fin januarmåned! Anja, Nina, Hafifa og Siv Tove.


Laste ned ppt "MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google