For å se fremover, må man evne å se bakover!

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Innflytterkvinners fortellinger om ”De viktige kvinnfolkan”
Advertisements

Hva kan vi gjøre med det? Ungdom og medvirkning.  Hyggelig å se dere, velkommen hit.  Forskningsdagene 2012  Distriktssenteret  Hva skal skje her.
I.
Sist oppdatert august Tallene i presentasjonen bygger på regnskapsdata hentet Brønnøysundregistrene. Bedriftene som er med i utvalget er innen de.
FISK OG SEISMIKK 2012 Fiskerinæringens bidrag til bedre samordning
Insert company logo here. Bergensregionen Insert company logo here Kunnskapsbaserte næringsklynger ENERGI: Olje, gass og fornybar energi MARITIME NÆRINGER:
Statssekretær Anita Utseth, OED. SINTEF-seminar 13. mars 2007, Oslo
Ålesund videregående skole Rekrutteringsarbeid ”Læring gjennom gode opplevingar”
Kjærligheten landet i julen
Brann som grunnlag for design
Muligheter og utfordringer for videre vekst i nord
Vi leverer framtidens energiløsninger
Profil og omdømme Modul 1 Introduksjon 1 Studentliv - Kurs i Profil og Omdømme - Modul 1.
Hvem er Jesus?.
s. 1 Erfaringer og visjoner for FoU- arbeidet i Nordland Fylkesråd for utdanning Unni Gifstad Alta 27. Februar 2011 Foto: Nordland Reiseliv.
Muligheter og utfordringer på norsk sokkel Per Terje Vold, adm. dir. Oljeindustriens Landsforening (OLF) 5. mai 2006.
Generelt om Randaberg Kommunen
Polarsirkelen Lufthavnutvikling AS
Nordic Choice og Thon tar oss fremover
Samhandlingsreformen – hvordan innovasjon, teknologi og kampen om hodene kan forandre spillereglene Paul Chaffey, Abelia.
Guðrún Þóra Gunnarsdóttir
VELKOMMEN TIL HADSEL. LITT OM HADSEL •Hadsel ligger midt i verdens vakreste øyrike Lofoten og Vesterålen med sine 7970 innbyggere. •Nordlandssykehuset.
Side Av Karina Schjølberg
Nasjonalt perspektiv Næringsperspektiv ansatte Investerings -marked: 110 mrd Driftsmarked : 55 mrd Faktisk eksport: 55 mrd 2003 → 2007:  Oljepris:
Kortversjonen av foredraget Borger HMS-standarden i petroleumsvirksomheten for en bærekraftig utvikling? Nei, men den hjelper.
Teknologi og samfunn Felles Næringsutviklingsprosjekt i Melhus, Klæbu og Midtre Gauldal - samhandling med FoU – miljø Sverre Konrad Nilsen.
Senja som sjømatregion - et hav av muligheter
Kystsoneplanlegging Kystsoneplanlegging(iKyst) Et felles forskningsprosjekt mellom NFH, UIT og NTNU/SINTEF samt 9 andre samarbeidende institusjoner.
Priviligerte mennesker, lever livet uten grenser, graver og pumper opp
© Bergen kommune Bergen og Hordaland - et sterkt lag Presentasjon av ordfører Gunnar Bakke Torsdag 3 januar 2008.
REGION NORD : 1.Sterk økning i FoU 2.EU-medlemsskap 3.Arktisk tiltakssone (risikokapital) 4.Utbygging av petroleums- virksomheten 5.Samferdsel – øst/vest-
Høyere virkningsgrad på innovasjonsinnsatsen
En helhetlig energipolitikk Energiforsyning og næringsutvikling
Næringsliv for utvikling Modeller for samarbeid Næringslivets Bistandskonferanse 12. februar 2008 Adm.dir. Finn Bergesen jr., NHO.
1 Årsmøte NFF Tromsø, 1.juni.2007.
Skarv PUD og BP I Nordland
Alfred Nordgård Direktør næringspolitikk, OLF Hvordan kan industrien bidra til bedre samhandling med fiskerinæringen? 1.
Norge er et komplekst samfunn Internasjonale forhold får større betydning.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Energipolitikk Utfordringer for framtida
Presentasjon Helge Stanghelle. Rana Utviklingsselskap as  Aktør for næringsutvikling i Mo i Rana.  Etablert i 1987  6 – 8 ansatte  Aktiv.
Sist oppdatert november 2013.
100 lure ord å lære.
100 høyfrekvente ord Trykk F5 for å starte, deretter klikker du på ønsket hastighet 2 sekunder 1 sekund Blink Randi Orten og Thomas Melby, Stenbråten skole.
Og.
Samarbeid Ofoten-Kiruna Tore Nysæter, leder Kiruna, 21. august 2014.
Carina Fjelldal-Soelberg
Av Rizan, Magnus og Ole Martin
Det anslås å være mellom 200- og urfolk i Kongo De mangler grunnleggende rettigheter til vann, skole og helsetjenester De bli sett på som urene.
National Gründercamp Enovas formål Fremme en miljøvennlig omlegging av energibruk og energiproduksjon og utvikling av energi- og klimateknologi.
1| YIT Building Systems - Bedriftspresentasjon_ 4 mars-09 Konsern og lokalsamfunn Energikrav og Energimerking Brønnøysund Næringsforening Torgeir Mikalsen.
"Verdier fra havet - Norges framtid"
Norwegian Ministry of Fisheries Et fremtidsbilde av norsk fiskerinæring Bodø 18. september 2003 Fiskeriminister Svein Ludvigsen.
Fylker, Byer, Elver, Vidder
Strategier og planer for å tilrettelegge for FoU- og utdanningstilbud i samsvar med behov i arbeids- og samfunnsliv Edel Storelvmo Viserektor, UiT Norges.
Høgskolen i Ålesund - Kunnskapsnav i en innovativ region.
Oppbygging av oppdrettsnæringen Konkurransekraftig industri Mangel på helsepersonell Kobling næringsliv – FoU Ilandføringsanlegg for olje Stopp.
Historisk godt resultat i 2007 Hovedtrekk 2007 (2006) (Konsern) Driftsresultat før skatt244 mill(159 mill) Nettorente2,34%(2,27%) Kostnader1,52% (1,64%)
Jakten på tidstyvene i forvaltningen Miljøseminaret i Florø 2016 Solveig Skjei Knudtsen, prosjektleder Fylkeskommunenes Akvakultursamarbeid.
Norsk olje- og gassvirksomhet i et globalt energiperspektiv - historisk og i fremtiden Jakob Bleie.
Høringsmøte fylkesdelplan for vindkraft i Nordland Mosjøen 4. september 2009.
Oppstart og oppfølging av øvrige regioner i Sammenslåing karrieresenter studieverksted -OPUS Skulpturlandskap.
Leknes Oslo Øksfjord Ås Leknes Bergen Florø Bergen Ålesund Leknes Alta
Trepartssamarbeid Et avtalefestet samarbeid mellom politikere, administrasjon og fagbevegelsen Gjensidig forpliktelse i forhold til programmets mål.
Vi får Vestfold til å gro
1.

Kommuner og Regionråd på Helgeland
Kunnskapsinnhenting - Verdiskaping i nord
Opplev Sulis! Introduksjon: Her for å snakket om et prosjekt vi har på reiselivsnæringen her i Fauske kommune – Opplev Sulis., der jeg er prosjektleder.
Utskrift av presentasjonen:

For å se fremover, må man evne å se bakover! Tilgang på energi og naturresurser har fått Norge til å spire og gro! Mange historiske slag om kraftutbygging, men er de over? Oslo var en gang et tungt industristed i Norge! Skipsbygging på Aker Brygge i dag?!?! Etablering av tungindustrien ga grunnlag for den teknologiske utviklingen i Norge. Ville den blitt etablert med dagens miljøkrav? Fiskerinæringen har vært en bærebjelke i alle år. Hvem har vært næringa sin verste fiende?

,, og ut av rødrøyken kom,,,, Celsa Armeringsstål AS FESIL AS, Rana Metall Miras AS Molab AS Mo Industritransport AS Momek Group-konsernet Vale Manganese Norway AS Ruukki Profiler AS ,,, og så videre,,,,

Olje&Gass eventyret startet med blanke ark og uten fargestifter! Hva ville Norge vært i dag uten åpning av Nordsjøen? Det var fremsynte og dristige politikere som fikk det til. Dette eventyret burde vært pensum fra grunnskolen! Ekofisk lever i beste velgående etter 40 år! Det investeres i dag for drift i mange år fremover. Fra blanke ark til verdensledende på Subsea Teknologi. Fra teknologi på hav og land til under havflaten. Olje/gass, gruvedrift, havlaboratorier, miljøovervåking,,

Man finner ikke noe – uten å lete! Photo: www.woodside.com.au

Men vi er jo på Helgeland og i Nordland! Store ord, men kanskje en av de regionene i verden som har det største potensialet !?! Fiskeri, oppdrett, mineraler, vannkraft, vindkraft, olje og gass, turisme, teknologimiljøer,,,,, Men kanskje en av de regionene som har minst samlet vilje og evne til å utnytte det ?!? Mange sterke kongedømmer, lokaliseringsdebatter, verneplaner, konstruerte interessekonflikter,,,,, Men nå er det sig i sjarken og det rykker i snøret! Etablering av Energirådet i Nordland, bedre kommunikasjon og samhandling i nord, konsekvensutredning L. VI&VII og T. II, synlige etableringer i regionen,,,,,

Åpning av oljebasen i Sandnessjøen, hvor optimismen nå er både synlig og merkbar.

Uten aktivitet – ingen utvikling! Teknologi utvikles gjennom aktivitet. Det har tungindustrien bevist over mange år! Det har oljenæringa bevist i 40 år! Det er oppdrettsnæringa i ferd med å bevise! Sameksistens gir uante synergieffekter. Nevner bare teknologimiljøene på Helgeland og i Meløy. Nordland - et hav av muligheter – også på land! Men vi må ønske og ville utnytte mulighetene! Da trengs det beslutninger – enkelt og greit!

Med samhandling og sameksistens så har vi uante muligheter – om vi vil!!

Takk for oppmerksomheten !