Foredrag for Akershus MS - sammenslutning

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Motivasjonsgruppenes HVEM HVA HVOR
Advertisements

HELSE OG LIVSSTIL.
Å opprettholde et godt immunforsvar
Kurstreff 3 Dagens tema: Del 1: ”Ikke ett fett” Del 2: Bedre forståelse for matvaremerking/ ”Lære å lese varedeklarasjonen”. Kursøktens del 1 skal gi økt.
Råd for et sunt kosthold (1)
Sunn Livsstil Sunne matvaner!.
Maten er halve helsa ! Pernilla Egedius Seksjonsleder Forpleining
Uten mat og drikke.
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Et sunt kosthold.
Kosthold og trening, noen grunprinsipper
Marianne Dahlum Helsesøster
44 Hector om skikk og bruk I Norge
Kurstreff 2 Kroppen trenger mange forskjellige stoffer for å fungere optimalt! Denne kursøkten skal gi en kort introduksjon til hvilke næringsstoffer som.
Livsstil og sykdommer Av Sara og Marianne.
ALTERNATIV MEDISIN.
Fett og helse Det er ikke ett fett.
Hva er omega-3-fettsyrer – og trenger vi dem?
Stasjon 1 GRØNNSAKER Smak på dip-alternativene!! 1-4 Svar på følgende spørsmål: Hvilken dip foretrekker du? Hvor mye må du spise for å oppnå en grønnsaksporsjon?
Måltidene (1) Frokost er et viktig måltid. En god frokost gir energi, øker konsentrasjonen og gir bedre humør. Hvis du ikke har appetitt om morgenen, ta.
Kapittel 47 Å gjøre lekser.
Hvordan redusere ventetiden for time hos fastlegen?
Kostsirkelen.
FISK Hvorfor utrykket: Frisk som en fisk?
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Hva er det viktigste i livet ditt? Betyr det mye å ha god helse?
Samtale 3.
Hva du velger å spise har betydning for humøret ditt og konsentrasjonen din på skolen Ved å spise hver 3. – 4. time så holder du jevnt blodsukker, det.
 Kosthold i fokus  Butikkene blir bedt om å påvirke kundene til å spise sunt  Småbarna bestemmer hva familien skal spise til middag  Ungdom velger.
Kosthold og Livsstil v/Jorunn E. Hauso
Og.
Grunnleggende ernæring
“Disippel-høring”.
Sykdommer knyttet til livsstil
Livsstilsending - uke 5 -
Livea Xpress - Tallerkenmodellen -.
Protein og fett - Uke 9 -.
Eldreomsorgens ABC Ernæring Marthe Sollien. Aldersforandringers betydning for kostholdet Mange faktorer påvirker de eldres kosthold. Vanlig: Endret smak,
Korn og brødvarenes plass i et sunt, norsk kosthold
Protein og fett Uke 9. Protein Protein stammer fra det greske ordet ”PROTOS” og betyr det første/den viktigste Bygget opp av aminosyrer Esensielle aminosyrer-
LIVSSTILSYKDOMMER Hjerte- og karsykdommer Diabetes Fedme Kreft Tannråte.
Energigivende næringsstoffer Protein 1 gram gir 17 kJ Karbohydrater1 gram gir 17 kJ Fett1 gram gir 38 kJ.
Energigivende næringsstoffer Protein 1 gram gir 17 kJ Karbohydrater1 gram gir 17 kJ Fett1 gram gir 38 kJ.
Idrettsernæring. Agenda ● Kort om karbohydrater, fett, proteiner, vitaminer og mineraler. ● Måltidsvaner ● Hva spiser vi før trening? ● Hva spiser vi.
Teori mat&helse 1 Emne: Mat og livsstil Måltider HVORDAN: 4-6 måltider pr dag. 3-4 timer mellom hvert måltid. Variert kosthold Minst mulig sukker og.
KOSTHOLD FÅ KROPPEN TIL Å YTE MAX GJENNOM HVERDAGEN, PÅ TRENING OG KAMP!
Livsstilsendring Uke 6. Fra handling til reaksjon Hendelse Tanke Følelse Valg reaksjon.
Skolemedisin, folkemedisin og alternativ behandling.
Energi og næringsstoff Energi tyder evne til å utføre arbeid, dvs rørsle og fysisk aktivitet. Maten blir til energi i form av varme. Varmen bruker vi til.
MAT 3. KLASSE v/ Henriette Heesch Holmen Kan dere et annet ord for mat?
Trygg mat og næringsstoffer
Orkla Matbarometer Danmark 2016
Grønnsaker, frukt, bær og nøtter.
Livsstilsendring Uke 6.
Protein og fett Uke 9.
Oppgaver Næringsstoffer
Fibromyalgi og mitokondriar
FETTSKOLEN.
Hva gir oss energi i maten
Vitaminer og mineraler
Livsstilsendring Uke 6.
Protein og fett Uke 9.
MAT FOR GLEDE OG GOD HELSE
Utskrift av presentasjonen:

Foredrag for Akershus MS - sammenslutning

Hvem er jeg Grete Farestveit Homeopat, men praktiserer også fotsoneterapi, øreakupunktur (aurikkelterapi) og massasje Har kurs i kost og livsstil for mennesker som ønsker å lære mer om ernæring og for mennesker som skal ned i vekt Kvantemedisin

Hva er homeopati Homeopati er en holistisk form for medisin Det betyr at man ved behandling tar hensyn til den individuelle fysiske og psykiske tilstanden til personen som skal behandles. Homeopatiske midler hjelper kroppens immunsystem til å hjelpe seg selv.

Homeopatiens opprinnelse Prinsippet ”likt helbreder likt” er grunnleggende. En lidelse bør behandles med et stoff som fremkaller lignende symptomer som dem pasienten lider av. Prinsippet ble først definert av den greske legen Hippokrates ca 400 år f.Kr. Han hevdet at sykdom skyltes ytre påvirkning og ikke gudommelig påvirkning.

Hippokrates hadde en samling av flere hundre midler og sentralt i teorien var ideen om at grundig observasjon av menneskets symptomer og reaksjoner skulle ligge til grunn for diagnosen Hippokrates regnes som legekunstens far Den medisinske kunnskapen økte betraktelig i Europa fra det 16. til det 19.århundre. Utgitt store verker om urter.

Homeopatiens grunnlegger Christian Friedrich Samuel Hahnemann Født i Tyskland i 1755 Studerte kjemi og medisin ved universitetet Var veldig imot datidens medisin som var voldsom med årelating, utskylling med avføringsmidler. Gav store bivirkninger.

De første forsøkene Hahnemann kom over en bok som omhandlet kinabark Kinabark inneholder kinin som virker mot malaria Hahnemann brukte kinin over flere dager i store doser og beskrev virkningene i detalj Han fikk symptomer som kjennetegner malaria til tross for at han ikke led av sykdommen

Hvordan tolke og klassifisere symptomene Hyppige symptomer 1. grads symptomer, el nøkkelsymptomer. Deretter 2. grads og 3. grads symptomer. Hahnemann fortsatte å utprøve stoffer og hadde gjenoppdaget prinsippet til Hippokrates om at ”likt helbreder likt”

Prinsippet om vitalkraften Hahnemann hadde problemer med å forstå hvordan midlene virket Desto mer fortynnet el potensert desto større helbredende kraft Kroppen inneholder en snedig energi som reagerte på den lille påvirkningen fra middelet og gjorde kroppen i stand til å lege seg selv. Kroppens ”vitalkraft”

Slik virker vitalkraften Sterk vitalkraft: Kroppen presser tilbake trykk som blir påført den fra tid til annen. Kroppen restitueres raskt og personen holder seg frisk Svak vitalkraft: Er vitalkraften svak har ikke kroppen krefter til å motstå sykdom. Sykdommen får mulighet til å bryte ut og svekke vitalkraften ytterligere.

Vitalkraften er ansvarlig for At kroppen fungerer normalt og mobiliserer immunsystemet ved sykdom HVIS KROPPEN FORSTYRRES AV Stress Dårlig kosthold Mangel på mosjon Arvelige sykdommer Miljøforandringer OPPSTÅR SYKDOM

Homeopatens oppgave Foreskrive middel Se på livsstilsfaktorer som Kosthold Mosjon Stress Søvn og Personens psykiske landskap

Livsstil og helse Hippokrates har også sagt ”DIN MAT SKAL VÆRE DIN MEDISIN OG DIN MEDISIN SKAL VÆRE DIN MAT”

Valg av mat som balanserer både kropp og psyke Kroppen reagerer på den maten du spiser Produserer ulike hormoner bl.a. Insulin Regulerer kroppens blodsukkernivå Glukagon Stress - adrenalin Hormonbalansen er helt avgjørende for sunnhet

Valg Velg god helse Velg god helse for deg og familien din Maten vi spiser utgjør en stor del av vår livsstil og har stor innflytelse på vår helse og vårt velvære. Vår livsstil virker også inn på helse

Ferdigmat Overlater du din og familiens helse til matvareindustrien Vit hva du kjøper Posesupper, sauser, rett i kroppen, potetstappe – mye tilsetningsstoffer Inneholder ofte sukker og raffinert stivelse som hvete, potet eller mais Inneholder også ofte transfettsyrer

Hva trenger kroppen Kroppen må ha essensielle proteiner 8 stk Kroppen må ha essensielle fettsyrer Omega 3 og omega 6

Hva med fett – ikke bare ett fett Alle celler i kroppen trenger fett Kroppen omdanner fett fra overflødige karbohydrater til fett. MEN kroppen kan ikke lage det gode fettet som vi helst skal ha i cellemembranene våre. Mettet fett – stivt og hardt Umettet fett holder cellemembranen vår bløt og smidig.

Avokado

Hva skal vi spise Ben og skinnfrie kyllinger, kalkunfilet, andebryst, oksekjøtt, indre, ytre filet, karbonadedeig, lam, svin. Fisk og skalldyr kan du ”fråtse” i Friske grønnsaker, variere i størst mulig grad (kan bruke frosne) Frukt og for all del, glem ikke bærene. Ris (hels brun), poteter, pasta (fullkornspasta, el spelt) og hele korn i størst mulig grad

Alternative godterier Sjokolade- mørk sjokolade, aprikoser, alle typer nøtter Potetgull - Ristete mandler, ristes på 100g i 10-15 min i stekeovn vendes i olivenolje, eplecidereddik og ditt favorittkrydder for eksempel chili, paprika. Popkorn stekes i kjele med litt olje

Tallerkenmodellen

Tallerkenmodell, middag

Alternativer Hvor lang tid tar det å steke en pizza? Hvor lang tid tar det å steke en laksefilet, ørretfilet eller kyllingfilet? Ris (økologisk), poteter. Må det kokes hver dag? Kan fryses i porsjonspakniger Posemat skal også kokes TENK MULIGHETER

Bursdager og helligdager Det er 104 lørdager og søndager i året Det er bursdager, konfirmasjoner, familiemiddager Det er jul, påske pinse Det er sommerferie, vinterferie og høstferie Hvor mange hverdager er det så igjen og hvordan gjøre disse dagene SUNNERE?