Mulighetenes Oppland Forvaltningsplan for Gudbrandsdalslågen Regional plan.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kommunens rolle som samfunnsutvikler er under endring
Advertisements

-Hovedinnhold og status Ny felles parkeringsregulering KS samling 30. august 2010 Ved Espen Rindedal Seniorrådgiver i Samferdselsdepartementet.
Delprosjektleder for Dp 5 Håndtering av flom og vann på avveie
Nyere tids kulturminner i kommuneplanens arealdel
Fylkeskommunenes Akvakulturseminar 2012 Planarbeid.
Den ideelle kommunesammenslåing
Samarbeidsavtale mellom Plan- og bygningsetaten og bydelene
Møte i fylkesberedskapsrådet den , Saltstraumen
Planprogram for revisjon av kommuneplanens arealdel i Trysil kommune Plan- og bygningslovkonferansen 2006 Scandic Hotel, Hamar
Vannområdene Glomma og Grensevassdragene
Deltasenteret Foto: Einar M. Aslaksen
Planstrategi som nytt verktøy
Reguleringsplaner.
Bruk av ulike plantyper og utredninger
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Ny plan- og bygningslov – ny struktur Planlegging i kommunen med fokus på kulturlivet Arild Axelsen, plan- og bygningssjef Frosta kommune Leder Frosta.
Regional transportplan Agder
Samarbeidsrådet for Naturvernsaker Vassdragsvern og kantsone- forvaltning Jan Olav Nybo Samarbeidsrådet for Naturvernsaker.
Prosjektområde Ytre Oslofjord Kjell Løkke Leder i Styringsgruppen.
Nasjonal handlingsplan for friluftsområder
Prosess skolestruktur Handlingsprogrammet Vedtaket: For fortsatt å kunne ha skoler med høy kvalitet i en virkelighet med mindre økonomiske.
Vannkraft i forhold til Vannforskriften
NTP og RTP - grensesnitt og samspill Alf Daniel Moen fylkesrådsleder.
Mange bekker små gjør en stor Å! Fra helhetlig tenkning til helhetlig handling i ? Kristin Uleberg Vest-Agder fylkeskommune Prosjektleder for.
Planprosess i vannområdet Alta, Kautokeino, Loppa og Stjernøya
Lillemoen skole Foreløpige planer for regulering, utbygging og rehabilitering Enhet for arealplan Britt Søgaard, Charlotte Norstrøm og Erik Johan Hildrum.
Forslag kommuneplanens arealdel Januar 2015.
Naturgass til Trøndelag Infrastruktur. Kort historikk - regionalt partnerskap Trøndelagsrådet Nord-Trøndelag fylkeskommune Sør-Trøndelag fylkeskommune.
File name – Page 1 Frosta, Levanger og Verdal - felles kommunestyre 14. oktober Jørund K. Nilsen Frosta, Levanger og Verdal - felles.
Innledning til: Tilsyn, hva finner vi av avvik og hvordan lukke disse avvikene? Regelverk og veileder; § 3a og rapport fra ROS.
Regional plan for vannforvaltning. 01/15: Velkommen og godkjenning av saksliste 02/15: godkjenning av referat fra møte i AU 9. mai 2014 (ettersendt).
Reguleringsplaner OMRÅDE – OG DETALJREGULERING Grete Sildnes
Regional planstrategi
Helhetlig forvaltning av vassdrag og kystvann - forvaltningsplanen - Anders Iversen, DN Jon Lasse Bratli, Klif.
Regionale vannforvaltningsplaner Leidulf Skjørestad direktør Bymiljø og utbygging KS-representant i direktoratsgruppen for vannforskriften Norsk vann,
1 Fylkesplan for Østfold med fokus på klima og energi Fylkesplan  Tre grunntemaer  10 satsingsområder  6 mål og indikatorer for miljø Levekår.
Planlegging. I kommunene er målene formulert på ulike måter, men de fleste har mål som er knyttet til følgende tema: Levekår og livskvalitet Boliger.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Kommunal planstrategi Temadag Regionalt planforum 12. april 2016.
KOMMUNEREFORMEN OG PLAN- OG BYGNINGSLOVEN (PLANDELEN) - HVORDAN GJØRE BEGGE OPPGAVENE I KOMMUNENE? Planforum Østfold februar 2015 Prosjektleder Torleif.
Samfunnssikkerhet i ny plan- og bygningslov Geir Henning Hollup Fylkesmannen i Østfold.
Naturskadeloven – de neste 50 år ! Utredning av ny naturskadelov Seniorrådgiver Tron R. Bøe Statens landbruksforvaltning.
Dialog i plansaker Bodø 21. april Pbl. § 1-1, andre ledd Planlegging etter loven skal bidra til å samordne statlige, regionale og kommunale oppgaver.
Hvorfor og hvordan gjennomføre interkommunalt samarbeid?
Kommunal planstrategi Folkevalgtopplæring Sigdal Kommune Tyrifjord Hotell
Velkommen til folkemøte Politisk: Knut Sletten, Leder Planutvalget Hans Henrik Hansen, Nestleder Planutvalget Laila Benjaminsen, Medlem Planutvalget Helge.
Brukermedvirkning i helseforskning i Norge Regional brukerkonferanse november 2015 May Britt Kjelsaas, rådgiver Helse Midt-Norge RHF helsefagavdelingen.
Forslag til planprogram for ny Kystsoneplan - Vågan Regionalt planforum Bodø, 17. april 2013 Snorre H. Navjord Eirik Wiggen.
Premisser for små kraftverk i Vefsnavassdraget Arne Jørgen Kjøsnes.
Konsekvensutredning og kunnskapsgrunnlaget Rådgiver Marianne Siiri, plan og miljø plannettverDato Foto: Peter Hamlin.
Plansamling - Hadeland Samhandling - effektive planprosesser Runa Bø – 3. november 2016 Bilde.
KOMMUNEPLANENS AREALDEL Folkemøte: Midsund skule den Midøy Grendahus den Heggheim den
Velkommen KVU E6 Fauske – Mørsvikbotn 4.juni 2014 Konseptvalgutredning KVU E6 Fauske - Mørsvikbotn - Faglig utredning - Politisk beslutningsgrunnlag Strategisjef.
Kommunal planstrategi
KS 10 råd 10 RÅD FOR ET VELFUNGERENDE OG EFFEKTIVT PLANSYSTEM
Velkommen til folkemøte
Samhandling for effektive planprosesser
Bærekraftig samfunnsutvikling
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Samhandling om plan Fylkeskommunens rolle Regionalt planforum
Vannområde Morsa – Hvordan jobber vi, hva legger vi vekt på?
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk (RPBA)
Samhandling om plan Fylkeskommunens rolle Regionalt planforum
NTP prosessen og samarbeid med andre fylker
Hålogalandsvegen – én region Planleggingen
Hålogalandsvegen – en region Planleggingen
Reguleringsplan for nytt næringsområde med tilhørende adkomstveg på Ausenfjellet Informasjonsmøte
DET KAN VÆRE MULIG Å HA HELE STREKNINGEN FERDIG BYGD I 2023
Av direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap
Utskrift av presentasjonen:

Mulighetenes Oppland Forvaltningsplan for Gudbrandsdalslågen Regional plan

Mulighetenes Oppland DAGSORDEN  Konstituering av et arbeidsutvalg  Orientering fra regionalt planforum og styringsgruppemøte  Arbeid med planprogram  Møteplan

Mulighetenes Oppland Styringsgruppa  Fylkesordfører  Fylkesmann  Fylkesrådmann  Fylkesberedskapssjef  Regionsjef NVE  Regionveisjef  Banesjef Jernbaneverket  Regionrådleder i Nord-Gudbrandsdal  Regionrådsleder i Midt-Gudbrandsdal  Regionrådsleder i Sør-Gudbrandsdal

Mulighetenes Oppland Konstituering av styringsgruppa  Fylkesordfører Gro Lundby blir leder av styringsgruppa.  Vara for leder blir Fylkesvaraordfører Ivar Odnes.

Mulighetenes Oppland I arbeidgruppa:  2 fra NVE  2 fra FMOP  2 fra OFK  Prosjektleder VO Mjøsa  1 fra kommunene – Innspill fra planforum: representant fra grunneierne/interesseorganisasjonene Ressursgruppe etter behov (fag og medvirkning)  SVV, Jernbaneverket, Bergvesenet, GLB, NTNU, NGU, næringslivet, landbruket, FNF Oppland mfl.

Mulighetenes Oppland Vedtatt i styringsgruppen  Kommunene må sterkere inn i arbeidet  En administrativt ansatt fra hver av de tre regionene inn i arbeidsgruppen  Representanter fra Jernbaneverket og Statens vegvesen inn i arbeidsgruppen  Styringsgruppa oppfordrer at det konstitueres et arbeidsutvalg som skal jobbe tett på prosjektkoordinator.  Ulike grupperinger av grunneiere må få en sentral plass i ressursgruppen, men at de ikke tas inn i selve arbeidsgruppen

Mulighetenes Oppland Arbeidet med planen så langt  Ett møte i arbeidsgruppen 2. september  Møte i regionalt planforum 17. september Ba om innspill til planen: • Målet med planen • Tematisk og geografisk avgrensning av planen • Spesielle problemstillinger som må belyses • Hva har dere av tilgjengelig kunnskap og data som kan brukes i planen?

Mulighetenes Oppland Målet med planen  Sørge for en helhetlig forvaltning  Sikre liv og helse mot flom- og rasskader  Sikre kritisk infrastruktur og samfunnsfunksjoner mot flom- og rasskader  Sikre eksisterende landbruksområder mot flom- og rasskader  Legge til rette for bærekraftig masseuttak  Vurdere kraftutbygging som flomforebygging  Øke kunnskapen om Lågen som vannsystem

Mulighetenes Oppland Kommentarer til målet fra Regionalt planforum  Økt fokus på å sikre de områdene som har høy verdi. Kun ¼ av strandsonen som er uberørt. (naturverdier, friluftsliv)  Spørsmål om ikke næringsarealer/næringsliv er tenkt tatt inn i planen  Positivt at landbruksarealer blir tatt med da dette er arealer som pr dd. Ikke blir prioritert ved flomsikringsarbeid av NVE

Mulighetenes Oppland Innspill fra styringsgruppa  Viktig at en ikke skaper forventninger som en ikke klarer å holde gjennom dette planarbeidet  Ordet «sikre» må revurderes brukt i målsettingen med planen  Sittende regjering er ikke villig til å gå lenger i å gjennomføre forebyggende flomsikringstiltak enn det som er praksis i dag, og det er noe Fylkesmannen må ta hensyn til  Bør likevel ha ambisjoner om å få inn forebyggende tiltak i planen  Formålet med planen må være snevrere enn det som er foreslått av arbeidsgruppen

Mulighetenes Oppland Forslag til målsetting fra styringsgruppen  4 hovedpunkter: – Bedre sikkerhet for liv og helse mot ras- og flomskader – Bedre sikkerhet for infrastruktur og samfunnskritiske funksjoner mot ras- og flomskader – Bedre sikkerhet for boligområder mot ras- og flomskader – Bedre sikkerhet for næringsområder mot ras- og flomskader  2 underpunkter – Bedre sikkerhet for landbruksområder mot ras og flomskader – Ivareta gjenværende natur- og friluftsverdier

Mulighetenes Oppland Revidert målsetting  Det overordnede målet med planen må være å redusere skadeomfanget ved flom og skredhendelser gjennom en helhetlig forvaltning – For liv og helse – For infrastruktur og samfunnskritiske funksjoner – For næring – For miljø

Mulighetenes Oppland Avgrensning - Geografisk  Planen skal omfatte Gudbrandsdalslågen med sidevassdrag fra Lesja til Lillehammer.  Hovedvekt vil legges der utredninger og modelleringer avdekker behov

Mulighetenes Oppland Kommentarer til geografisk avgrensing fra Regionalt planforum  Spørsmål om dette omfatter hele nedbørsfeltet inkludert fjellområder etc.  Praktisk avgrensning til det som «bikker ned» i dalføret og har en direkte innvirkning på flomproblematikken langs Lågen og i sideelvene

Mulighetenes Oppland Innspill til geografisk avgrensning fra styringsgruppa  Viktig å ivareta hensynet til de regionale vannforvaltningsplanene  Den geografiske avgrensningen i hovedsak bør være den samme som vannområde Mjøsa.

Mulighetenes Oppland Avgrensning - Innhold  Kartlegging/utredning – Robusthet og sårbarhet langs og i vassdrag  Planlegging/arealplaner  Føringer for bruk av flomutsatte områder  Sikringstiltak  Overvåking (sedimentasjon, erosjon, biologi, vannstand etc)  Varsling og oppfølging (NVEs varslingstjeneste, met.no, rapporter)  Beredskap og krisehåndtering  Gjenoppretting og evaluering

Mulighetenes Oppland Kommentarer til avgrensing på innhold fra Regionalt planforum  Ønske om enklere saksbehandling på ulike tiltak  Det blir lagt opp til en omfattende plan – spørsmål om varsling, beredskap, krisehåndtering må være en del av planen  Redd at planarbeidet tar for lang tid – viktig at krisetiltak blir gjennomført uavhengig av framdriften med planarbeidet  En del av planarbeidet må gå ut på klargjøre ansvar og beslutningsprosesser - avdekke flaskehalser og utfordringer, identifisere hvor årsaken ligger til at saksbehandling og iverksetting av tiltak tar så langt tid

Mulighetenes Oppland  Det er lagt opp til et omfattende planarbeid, og de ber arbeidsgruppen vurdere det endelige innholdet i planen med bakgrunn i innspillene fra regionalt planforum.  Må kun ha med det nødvendig innhold av hensyn til framdrift og omfang.  Samfunnssikkerhet og beredskap skal ikke tungt inn i planen, da det finnes i egen regional plan. Innspill til avgrensning på innhold fra styringsgruppa

Mulighetenes Oppland Forholdet til vannforvaltningsplanene  Planen bør utarbeides i tett tilknytning til vannforvaltningsplan for Glomma.  Forvaltningsplan for Lågen bør komme i samme revisjonssyklus som vannforvaltningsplanene. – Planen bør fortrinnsvis gjelde for samme tidsrom som forvaltningsplan, dvs Alternativt – Ferdig revidert forvaltningsplan for Lågen skal dermed foreligge innen  Alle tiltak som foreslås i vannforvaltningsplanen bør vurderes opp mot forvaltningsplan for Lågen og omvendt.

Mulighetenes Oppland Forholdet til annet planverk?  Nasjonale forventninger  Regionale planer – Regional planstrategi – Regional plan for samfunnssikkerhet og beredskap – Vannforvaltningsplan for Vannregion Glomma – Regionplan for samfunnssikkerhet og beredskap (FylkesROS)  Andre planer – Flomsikringsplan Otta  Kommunale planer

Mulighetenes Oppland Søknader i forkant av planen og igangsatte planer  Retningslinjer for behandling av tiltak i påvente av plan – Søknader behandles som tidligere. – I noen tilfeller vil konklusjonen være at tiltaket vurderes i forvaltningsplanen  Igangsatte planer behandles som planlagt. – feks. flomsikringsplan Otta.

Mulighetenes Oppland Kommentarer til søknader i forkant av planen fra Regionalt planforum  Ønske om at saker skal behandles raskere enn før!

Mulighetenes Oppland  Tiltak må skje parallelt med planarbeidet, da dette vil ta flere år Innspill til tiltaksgjennomføring fra styringsgruppa

Mulighetenes Oppland Medvirkning  Planen utarbeides i tråd med prosesskrav i plan- og bygningsloven. Forslag til planprogram og forslag til plan sendes på høring etter gjeldende regler.  Åpne møter – gjerne i forbindelse med vannforvaltningsarbeidet forøvrig  Informasjon på etatenes internettsider.  Media/aviser - folkeopplysning

Mulighetenes Oppland Kommentarer til medvirkning fra Regionalt planforum  Viktig å involvere og organisere kontakten med alle kommunene i et så langvarig planarbeid  Grunneierne må involveres

Mulighetenes Oppland Kommentarer til medvirkning fra styringsgruppa  Det finnes mye loka kunnskap om forholdene langs vassdraget, og at det er viktig at denne kunnskapen tas inn i planarbeidet.  Kommunene må sterkt inn i arbeidet

Mulighetenes Oppland Framdriftsplan  Planprogram ut på høring desember 2013  Endelig plan sendes på høring senest oktober – Bør ha som mål at den skal gjelde i perioden 2017 – 2021 (samme syklus som vannforvaltningsplanene). – Revisjon av plan ferdig innen januar 2022.

Mulighetenes Oppland Punkter i planprosessen  Søknader om finansiering – høst 2013  NVE – bestilling av vassdragsmodell – Bør være klar 15. oktober  Vassdragsmodellen bør være ferdig 1. januar 2015  Naturverdier, problemområder, kunnskap en allerede har, må på plass i GIS-format/Innlandsgis – arbeidsgruppa må ta et møte for å vurdere hva som skal kartfestes. Gjøres før 1. november.  Hva som trengs av ny kunnskap/informasjon må klarlegges og bestilles. Gjøres før 1. november  Innhente ønsker om tiltak – Åpne møter i kommunene. Samkjøres med vannforvaltningsplansprosessen  Konkrete forslag til tiltak som vil ha en flomsikringseffekt må opp tidlig i prosessen.  Utredning av konsekvenser av planlagte tiltak må bestilles så tidlig som mulig.  Arbeid med innhold på planlegging, beredskap, etc gjøres fortløpende.  Sammenstilling av tiltakspakke.  +++

Mulighetenes Oppland Økonomi  Personellkostnader – Prosjektleder OFK – GIS-kompetanse – Personell hos NVE og Fylkesmannen.  Utredninger og sammenstilling av eksisterende kunnskapsgrunnlag – Vassdragsmodell (kostnad 2014) – Tilleggskunnskap (kostand 2014) – utredninger og konsekvensanalyser (2015).

Mulighetenes Oppland Finansiering – Partenes bidrag til finansiering • Hver sektor bekoster egeninnsats • NVE har signalisert at de kan dekke en stilling til utarbeidelse av planen. – Andre finansieringskilder • SVV • Jernbaneverket • MD • OED • JD • KRD • Samferdsel