GILBERG ENGROS MENYPARTNER AS

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

Graves og Pessac-Leognan
Vinbedømmelse Vinsmaking er en vitenskap, og dette er ingen grundig innføring i den edle kunst, men jeg kommer inn på emner som: Bedømmelse av farge og.
Rosèvin.
Vokste du opp i eller i 70-årene ? Hvordan har du greid å overleve ?
Nordic Outdoor AS Alt til fiske og friluft på ett sted!
STERKVIN Viner som forsterket med brennevin holdt seg bedre under transport og lagring. Ved 18-20% alkh er vinen trygg for både bakterier og sopp.
BARE GODE VINER ! TORE HAAVE
Mat og drikke: De er ikke villige til å betale mer for økologisk produsert mat De er ikke interessert i vegetarmat Det er en stor andel av FrP-velgerne.
Vinum Stavanger – Veneto
Industribyen Notodden
Råd for et sunt kosthold (1)
•MXI, Xocai, sunne sjokoladeprodukter •Eier og grunnlegger. Diabetes 2, før og etter sjokoladen…. •Bivirkning: komme i balanse.
”LNG som alternativ til bunkersolje” Thomas Øien, Prosjektleder
Skiensfjordens vinselskap
Råd for et sunt kosthold (1)
fra helsemyndighetene
Kapittel 28 Norgeskartet
 Gran Feudo Reserva 2005 kr.109,90  Ochoa Reserva 2001 kr.190,-  Baron de Ley, Gran Reserva 1998 kr.212,50  Baron de Ley, Finca monasterio 2007 kr.240,90.
FLERE GODE VINER ! Tore Haave TORE HAAVE
Det nye Europa tar form (Del 1) Marius Vøllestad Bø vgs.
Loire. Områdene: • Vestre Loire Ut mot Atlanterhavet finner vi Muscadetvinene. Som oftest enkle, lett og friske, men kan også være komplekse, mineralske.
CHABLIS.
Kapittel 48 Elina møter en mann på fjellet.
På tur til Alsace Vinmøte Alsace I det nordøstlige hjørnet av Frankrike ligger Alsace. I enkelte perioder har distriktet vært tysk område.
Highlights fra markedsundersøkelse Utarbeidet av Inger Marie Brun,
Polen Polen ligger i Øst-Europa og strekker seg fra Østersjøen i
Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
Kapittel 1 oppgave b Sett inn adjektivene i riktig form
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Asak Miljøstein AS.
Piemonte en av verdens mest spennende vinregioner og et gastronomisk sentrum i Italia.
Merkeordningen Fairtrade Max Havelaar
E u r o p a Hellas Frankrike Spania.
Gudrun B. Rollefsen, adm. dir
Presidentens vin Et element av påskjønnelse for positive bidrag til klubbens virksomhet, indre miljø eller omdømme. Månedlig eller etter behov Tildeles.
GILBERG ENGROS MENYPARTNER AS
Sykehustomt Frei.
100 lure ord å lære.
Kosthold og Livsstil v/Jorunn E. Hauso
Spania 5 regioner.
Etiketten Område Producent/ejer Produktions adresse Registreringsnummer RM Récoltant manipulant Kun vinificere og sælge egen høst NM Negociant Manipulant.
VINLÆRE GB Eriksson.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Norsk økonomi i verdenssammenheng
Mye av Spanias vinmarker ligger i svært varmt og tørt klima.
Frankrike Hovedstad: Paris Innbyggere: Nasjonaldag: 14. Juli
Kapittel 15 På litteraturgruppe
Tyskland fordypning Andreas Larsson 2007 Le Meilleur Sommelier du Monde 2007 Best Sommelier of the World Creative headsommelier PM & Vänner
Skolefruktskolen – kurs for skoler med Skolefrukt.
CHAMPAGNE Fredag ved Torodd Hansen. Champagne Et vindistrikt og en framstillingsprosess Ca 140 km nordøst for Paris Kun vin framstilt ved hjelp.
Spania 3. største vinproduserende land i verden: Frankrike 18%
Toscana 11 Mars 2016 Tor Chr. Aure. Quiz Hva var Montalcino kjent for før 1865 og hvilke drue var hoved-druen i området da? Søte og ofte musserende viner.
Tyskland og Østerrike ?. Luxembourg Luxembourg 1400 ha, noe som er 1 % av jordbruksland I 1964 fantes det 1700 vingårder I 1994 fantes det 788 vingårder.
BALKAN (sør-øst Europa) Hellas Kroatia Makedonia Moldova Georgia Ungarn Romania Slovenia Bulgaria Tsjekkia Slovakia Bosnia-Hercegovina Russland Ukraina.
Rosévin er: Rosa Laget på rødvinsdruer, med skånsom og kort kontakt med drueskallet. Fremstilling av «rosévin» ved å blande rødvin og hvitvin er ikke.
Spania Fjellvin. Vinene jeg har plukket ut i kveldens smaking kommer fra fire ulike produsenter i tre ulike deler av Spania. Vi skal smake vin fra Andalucia.
Velkommen til Vintreff for Portugal Fredag 18 november Torodd og Bjørn.
AMERIKA -Fredag v/Dagfinn Tynes- CANADA MEXICO.
New Zealand.
Skolefruktskolen – «kurs» for skoler med Skolefrukt
ASKO er en del av NorgesGruppen
Frankrike med temavalg
Vinliste Italia 14 okt Planeta la Segreta Bianco ,90 Velkomst/Presentasjon Planeta la Segreta Rosso ,80 Vin 1 Santagostino Nero.
Fredag ved Torodd Hansen
Joker 20 Oktober2017 Tor Chr. Aure.
Vinkonferanse 9. oktober 2015 Terje Erstad
Lær deg druesortene med Toralf Bølgen
AUSTRALIAS MOST FAMOUS WINE.
LANGUEDOC OG ROUSSILLON 29 FEBRUAR 2008
Utskrift av presentasjonen:

GILBERG ENGROS MENYPARTNER AS Utvalg av viner

Hvit Rochebaron Blanc PRODUKT Produsenten er etablert på høyre side av Rhone-elven men kontrollerer totalt 9000 hektar vinmarker i ulike regioner som Vin de France, IGP Ardèche og ulike AOC tilknyttet Côte du Rhône og rundt disse. Produsenten ligger i et område som har laget vin i mange hundre år og som er kjent for viner til konkurransedyktige priser. Bakgrunn Type Hvitvin Klassifikasjon Vin de France Produsent UViCA Vignerons Ardechois Klassisk vinifikasjon med gjæring under lav temperatur og lagring på ståltank. Ingen bruk av eik. Vinifikasjon Druetype Grenache, Sauvignon Blanc, Chardonnay Lett og frisk blanding av Grenache, Sauvignon Blanc, Chardonnay med litt krydder og aroma av modne epler. Karakteristikk Analyse Alk: 12%, Syre: 3,77 g/l, Sukker: 4 g/l Bruksområde Lett drikkevin og til lettere matretter Årgang 2010 Forpakning 0,75 l :101,- 3 L :345,- Ant/ Kolli 12 (flasker) og 4 (bokser) PRODUKT

Chardonnay Jon Josh PRODUKT Bakgrunn Type Hvitvin Klassifikasjon Matra “Gyöngyös” – Jon Josh – er navnet på vinhuset og navnet på den vakre byen hvor produsenten ligger ca. 70 km nordøst for Budapest. Danubiana som eier Jon Josh, er en av de største og mest kjente produsentene i Ungarn med to vinhus: et i det nordlige området ved Matra fjellene og et i den sydlige delen av Danube. De kombinerer moderne teknikk og vinmaking med kvalitetsdruer fra eldre vinmarker som gir typeriktige friske og fruktige viner og produserer et stort utvalg av viner både av lokale druesorter og fra internasjonale sorter. Bakgrunn Type Hvitvin Klassifikasjon Matra Produsent Binderer St. Ursula Innhøstning av druene foregår for hånd, så presses druene og saften gjæres på ståltank med videre to måneder modning på bunnfallet. Dette gir vinen er rikere fruktkarakter. Vinen er videre ueiket. Vinifikasjon Druetype 100% Chardonnay Rent og friskt eplepreg med oppfriskende god syre. Karakteristikk Analyse Alk: 12,5%, Syre: 5,6 g/l, Sukker: 5,0 g/l Bruksområde Drikkevin og til lettere retter gjerne med kylling og fisk. Årgang 2010 Forpakning 0,75 l :99,- Ant/ Kolli 6 PRODUKT

Chablis Victor Berard PRODUKT Bakgrunn Type Hvitvin Klassifikasjon Navnet Berard er kjent innen vin industrien fordi de er både handelsmenn og vinbønder. Victor Berard var selv en meget velkjent og respektert handelsmann og fikk blant annet Æreslegionen for sine ulike handlinger for Chambre de commerce og som president for Syndicats de Négociants. Han ble født i 1874 i Loche, og Victor Berard et Fils var et av de første selskapene i Frankrike som produserte og solgte vin i flasker i stedet for vin i fat. Denne Chablis er produsert av druer fra flere små vinmarker i Chablis, og Norge er et av de viktigste eksportmarkedene for regionen. Bakgrunn Type Hvitvin Klassifikasjon AOC Chablis Produsent Grand Chais de France Tradisjonell prosess som omfatter pneumatisk pressing av druene og temperatur kontrollert gjæring. Det er en klassisk og typeriktig Chablis med høy syre og "sjø-preget" mineralitet som passer den norske smaken for Chablis. Vinifikasjon Druetype 100% Chardonnay Klassisk tørr Chardonnay fra Chablis med kalkpreget mineralitet og sitrus. Karakteristikk Analyse Alk: 12 %, Syre: 4,2 g/l, Sukker: 1 g/l Bruksområde Elegant drikkevin - flott matvin til ulike klassiske retter som kamskjell, østers og hvit fisk. Årgang 2010 Forpakning 0,75 l: 132,- Ant/ Kolli 6 PRODUKT

Musserende Cava Cristalino Brut Jaume Serra ligger på toppen av en bakke i utkanten av Vilanova i La Geltrú ca 50 km fra Barcelonan og holder til i et gammelt spansk slott kalt El Padruell som ble bygd i 1647. Legenden sier at slottet har en underjordisk passasje som går inn til den vakre landsbyen Vilanova. I de vakre kjellerne lagres Cava flaskene som produseres etter den Methode Traditionel, og de spanske grønne Cava druene brukes: Macabeo, Parellada, Xarel-lo. I tillegg kan og Malvasia og Chardonnay benyttes. Bakgrunn Type Musserende Klassifikasjon DO Cava Produsent Jaume Serra Vinmarkene ligger i Catalonia og druene sortene blir hver for seg gjæret i temperturkontrollerte ståltanker ved 16-18 grader. Vinen får så ny annengangs gjæring i flaske, Methode Traditionell, ved å tilsette litt sukker og gjær. Denne gjæringen foregår i en spesiell kjeller – Cava som holder ca 15 grader. Prosessen er lang, noe som gir små og stabile bobler. Når gjæringen er ferdig, modnes vinen videre i minimum 18 måneder før salg. Vinifikasjon Druetype 50% Macabeo, 25% Parellada, 25% Xarel-lo Tørr og fruktig musserende med litt krydder, eple og honning preg. Karakteristikk Analyse Alk: 11,5%, syre: 5,5 g/l, sukker: 7 g/l Bruksområde Boblende drikke som også passer til Tapas og annen fingermat Årgang NV Forpakning 0,75 l:101,- Ant/ Kolli 6 PRODUKT