Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

LANGUEDOC OG ROUSSILLON 29 FEBRUAR 2008

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "LANGUEDOC OG ROUSSILLON 29 FEBRUAR 2008"— Utskrift av presentasjonen:

1 LANGUEDOC OG ROUSSILLON 29 FEBRUAR 2008
GENERALFORSAMLING LANGUEDOC OG ROUSSILLON 29 FEBRUAR 2008

2 LANGUEDOC OG ROUSSILLON

3 LANGUEDOC OG ROUSSILLON
GENERELT Verdens største vinområde ( 300 000 ha = 38% av Frankrikes vinareal ) Kjent som bulkvinsområde Dominert av kooperativer Området er preget av konservativisme Område med store muligheter Kvalitetsproduksjon er lite fremtredende, men noen produsenter har satt området i fokus og tilbyr noen av Frankrikes beste viner

4 LANGUEDOC OG ROUSSILLON
VEKSTVILKÅR KLIMA Somrene er varme og tørre, vintrene milde og fuktige. Temperaturene synker med stigende høyde. Den kalde mistralen fra Nord kjøler vinmarkene sammen med havbrisen. Tørke kan være et problem. JORDSMONN Dette enorme området har en rekke ulike jordtyper, noen svært lokale. Grovt sett omfatter de blant andre mergelkalkstein og skifer i åsene med leire over på de beste stedene. Typisk er også rød, steinete laterittjord og grusholdige sedimentære terasser. TOPOGRAFI Det forrevne landskapet har mange og varierte steder for dykning av vinstokker. De stort sett øst-vest orienterte dalene kombinerer ly mot nord med god sørvendt eksponering.

5 LANGUEDOC OG ROUSSILLON
DRUETYPER RØDE: CARIGNAN GRENACHE SYRAH MOURVÈDRE PICPOUL LLADONER PELUT TERRET MERLOT CABERNET SAUVIGNON HVITE: GRENACHE BLANC MAUZAC CLAIRETTE MUSCAT BOURBOULENC TERRET BLANC CHARDONNAY CINSAULT MACCABÉO

6 LANGUEDOC OG ROUSSILLON
KVALITETSPRODUSENTER AIMÉ GUIBERT – MAS DE DAUMAS GASSAC ( Michael Broadbent skriver et eget 4 siders kapittel om denne produsenten – den eneste produsenten fra området som nevnes i “ Vintage Wine”) Første avling i 1979. Mas de Daumas Gassac Rouge MARLENE SORIA – DOMAINE PEYRE ROSE Første avling i 1989. Clos des Cistes og Clos Syrah Leone JOHN WEEKS – DOMAINE VIRGINIE JAMES HERRIC – MILLE PASSUM DOMAINE DE MOULINES DOMAINE D’AUPILHAC DOMAINE DE L’HORTUS

7 LANGUEDOC OG ROUSSILLON
VINOMRÅDENE I LANGUEDOC COSTIÈRES DE NÌMES Ha. Området rundt Nimes, bindeledd mellom Côtes du Rhône og Languedoc. Hvite, rosé og særlig røde viner. Steinrikt jordsmonn med kiselholdig rullestein. COTEAUX DU LANGUEDOC Ha. For det meste røde og rosé. Stor lagringsevne. Hvite i små kvanta. MINERVOIS CÔTES DE CABARDÈS CÔTES DE LA MALPÈRE 4.000 Ha. Sørvendte hellinger og terrasser. Gode røde viner, produksjon av rosé med kvaliteter. Tørt og steinet jordsmonn. FAUGÈRES Røde viner. Betegnes som berusende og sjenerøse – kalles ofte pasjonsviner. Skiferjord. SAINT-CHINIAN Vendt mot havet. Skifer i nord, leire og kalkstein i Sør. Kraftige viner med god lagringsevne.

8 LANGUEDOC OG ROUSSILLON
VINOMRÅDENE I LANGUEDOC CORBIÈRES 4 Forskjellige driftsområder med svært ulike vekstforhold. 93 % røde viner hovedsakelig basert på carignan. Noen er runde og kjøttfulle, andre vevre og lette, andre igjen mektige og kraftige. Best etter 5-6 års lagring. Hvite corbières er skjeldne – tørre og aromatiske, rosévinene er fruktige og friske FITOU 2.000 Ha. Området delt i to, ett ved Middelhavet og det andre i innlandet. Nesten bare røde viner. Kraftige og kjøttfulle, må modnes i 5-6 år. Tørre hellinger, mager jord. CLAIRETTE Mest kjent for hvitvinsproduksjon. Tørr og alkohol over 12%. Egentlig rødvinsområde som på ingen måte markerer seg.

9 LANGUEDOC OG ROUSSILLON
VINOMRÅDENE I ROUSSILLON MUSCAT Sterkvinsområde dominert av muscatdrue. Vanligvis tilsettes alkohol. BLANQUETTE DE LIMOUX OG CRÉMANT DE LIMOUX Nesten bare musserende viner av mauzac ( 90%), i tillegg chenin blanc og chardonnay. Champagnemetoden (cremant) eller tradisjonell metode med naturlig annengangsgjæring (blanquette). LIMOUX Hvite tørre viner på de samme druene.

10 KJENNETEGN

11 KJENNETEGN

12 KJENNETEGN


Laste ned ppt "LANGUEDOC OG ROUSSILLON 29 FEBRUAR 2008"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google