Fruktgrøt.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Enkle regler for koking av kjøtt (1)
Advertisements

Eller hvor gode er de til å beskrive smaken
Vask, stell og bevaring av tekstiler
Rosèvin.
JULEMAT.
Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
Mat og drikke: De er ikke villige til å betale mer for økologisk produsert mat De er ikke interessert i vegetarmat Det er en stor andel av FrP-velgerne.
Kosthold og trening med fokus på syklister
Råd for et sunt kosthold (1)
Bra mat for bedre helse- Kurstreff 2
Råd for et sunt kosthold (1)
Tone L. Bie, 2014.
Frankrike.
Bifflapskaus (500 gr) Krydret biffkjøtt med rotgrønnsaker, purreløk og poteter. Serveres med flatbrød og smør. 139,- pr kuvert Ferdige steker Vi tilbereder.
Vi lærer å lese en oppskrift
Styrking av elevers grunnleggende ferdigheter gjennom aktiviteter innen målområdet mat og helse.
FISKESPRELL Gøy for barnehagen, godt for barna Del 4 Praktisk matlaging Norges sjømatråd Husk å sette inn ditt navn på denne foilen, introduser deg.
Kjøkkenet er et koselig sted, ikke sant?
Matenerklar.no tipser Uke 32 ( august) 5 *= minst 7 av disse er økologiske Har du merket huset ditt godt med husnummeret? Er nummeret godt synlig.
FROKOST Frokosten er dagens viktigste måltid.
Et sunt kosthold.
Kosthold og ernæring – for store og små
Mat, måltider og følelser
Noras hemmelige makroner Ps. Ikke røp oppskriften til Helmer
Vi heller vannet oppi ballongene.. Det har vært kaldt på natten og vannet har frosset til is. - Vav, is, sier Adrian og peker på ballongen.
Helseetaten Presentasjon og diskusjon på foreldremøter m.m.
Forsøk ved vitensenteret
Dessertmåltidets – sosiale og kulturelle betydninger Annechen Bahr Bugge
JULI 2010 Bråta Kulturtorg NB NB: Våre arrangementer er åpne for alle og det er gratis inngang !! Nedre Eiker kirke har andakt følgende steder Onsdag 7.
Spis mer frukt og grønt! v/Toril Gulbrandsen Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker - en nøytral stiftelse med offentlige midler
Samtale 1.
Sand i vann, det går an - Abrajet
Kosthold og Livsstil v/Jorunn E. Hauso
Kap 1:Arbeid med stoffer Først litt repetisjon:
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
ORD OG UTTRYKK OM KAFFE.
Kostholdsforedrag Sterkenilsdagen
Sauser Mat og helse 1 15.Oktober 2008 Daniel Bødtker-Lund Høgskolen i Vestfold.
Tallerkenmodell og karbohydrater
Skolefruktskolen – kurs for skoler med Skolefrukt.
Case 3: På tur. På tur Rødstrupen barnehage skal ta de eldste barna (4-6 år) med på en dagstur til Bergstølhytta på Kulia. I denne oppgaven må dere løse.
KOSTHOLD FÅ KROPPEN TIL Å YTE MAX GJENNOM HVERDAGEN, PÅ TRENING OG KAMP!
Trening og kosthold Karl Filip Singdahlsen 15. Februar 2012.
Utstyr til gel-elektroforese Vekt (deles med andre grupper) Agarose pulver Plast-skje Papirbit Destillert vann (deles med andre) 50xTAE buffer (deles med.
Røyking og speking til hjemmebruk Kaldrøyking (15-30 grader) Speking av kjøtt Spekepølser.
Kjemisk institutt - Skolelaboratoriet Detektivoppgaver i kjemi Torsdag 15. oktober – Auditorium 1, Georg Sverdrups hus.
Syrer og baser - Stoffer med motsatt virkning. Syrer  Finnes i bær og frukt, men disse er svake syrer  Andre syrer er giftige og etser  Smaker surt,
MAT 3. KLASSE v/ Henriette Heesch Holmen Kan dere et annet ord for mat?
Har du lyst å lage sunne proteinpannekaker? – CompareKing.no.
SYRER OG BASER - STOFFER MED MOTSATT VIRKNING. SYRER FINNES I BÆR OG FRUKT, MEN DISSE ER SVAKE SYRER ANDRE SYRER ER GIFTIGE OG ETSER SMAKER SURT, ETSER.
Logg Aioli ØYSTEIN & PETTER - 2KSA - PRAKSIS - AIOLI - INDIVIDUELT - OPPSKRIFT.
1.
Skolefruktskolen – «kurs» for skoler med Skolefrukt
EGG.
Matomsorg Praktisk matlaging 2016.
Røyking og speking til hjemmebruk
Grønnsaker, frukt, bær og nøtter.
X x x «Monotypi». Finn frem glass eller pleksiglass plater i størrelse litt under A4 eller A5. Du må ha tykt papir som er litt større en glassplatene.
Jeg skal lage en kake som du kanskje skal få smake
Etter denne timen skal du kunne:
SUKKERSKOLEN Til bruk i frisklivssentraler, tannhelsetjeneste og andre helsetjenester «Sukkerskolen» er et undervisning- og veilendingsverktøy til bruk.
Tiltakspakke for forebygging og behandling av underernæring
Styret i Østre Udnes Bygdekvinnelag Østre Udnes Bygdekvinnelag!
Etter denne timen skal du kunne:
EGG.
Grønnsaker, frukt, bær og poteter.
Vigdis’ skolekokebok Oppskrifter
Tannhelseundervisning for innvandrere
MAT FOR GLEDE OG GOD HELSE
Utskrift av presentasjonen:

Fruktgrøt

Ingredienser250 g (½ liter) frukt eller bær etter eget valg4 dl vann1 ½ – 2 dl Dansukker Sukker eller Demerarasukker3 ss potetmel

Til servering melk eller fløte Skyll og rens bærene. Kok opp vann og sukker. Ha i bærene, og kok forsiktig i 2–5 minutter avhengig av bærenes konsistens. Stikkelsbær og moreller trenger lengre koketid enn bringebær og jordbær. Rør ut potetmelet i 1 dl vann før det røres ned i bærene. Ta kasserollen bort fra varmen. Avkjøl grøten under lokk. Serveres lunken eller kald med melk eller fløte. Fruktgrøten kan tilsettes mandelmakroner eller knuste skorper for å gjøre den mektigere. Bærene kan byttes ut med plommer, pærer, rabarbra eller epler i biter.

Dette er en av de enkleste dessertene som finnes. Og barna elsker det Dette er en av de enkleste dessertene som finnes. Og barna elsker det. Kjøp enten ferdig gelé og vaniljesaus i bokser eller kok det selv fra pulver. Gjør det enkelt med å legge gelé og vaniljesaus klar i porsjonsskåler. Enkelt og greit for barna og forsyne seg.

Ingredienser 1 pkgelépulver med jordbærsmak eller annen smak 4 dlferdig vaniljesaus

Slik gjør du 1. Lag gelé etter anvisning på pakken. Hell væsken over i en form og la det stivne. 2. Velv geleen over på et fat/tallerken og skjær geleen opp i passene biter. Legg de i porsjonsskåler. Hell over vaniljesaus. Tips: For å gjøre litt ekstra ut av 17. mai eller bursdager kan du lage rød gelè og helle det over i en avlang form (eks. lasagneform). La geleen stivne. Del blå druer i to og legg disse som et kors. På begge sider av druene sprøytes krem. Vips så har du det norske flagget i gele, med pynt av blå druer og krem

Gele Med Vaniljesaus

Jordbær med fløte Den tradisjonelle sommerdesserten går aldri av moten

Trollkrem Trollkrem er en klassisk norsk dessert med tyttebær. Den lages på et par minutter, og kan serveres som den er! Søt, god og lett dessert til hverdags eller fest! Til 2-3 porsjoner: 150 g tyttebær (ferske eller frosne) 75 g sukker (eller 30 g sukrin + 30 fruktose for sukkerfri trollkrem) 1 eggehvite Vaniljefrø/vaniljesukker Slik gjør du: Ha alle ingrediensene i en bolle og visp sammen til en tykk krem. Bruk en elektrisk visp! Fordel gjerne trollkremen i porsjonsglass, og la den stå kjølig fram til servering! Trollkremen bør serveres innen et par timer, det er da den er best

IS

Oppskriften for hjemmelaget is er: •1 dl sukker •2 dl fløte •2 dl melk •2 egg •1 vaniljestang •Konditorfarge i en farge du liker •Isbiter Pisk fløten nesten stiv, den skal ikke bli helt fast. Sett den deretter på et kaldt sted.

Kok opp melk (eller vann) og sukker med vaniljestang delt i to på langs. Frøene skrapes ut, og ha i både frø og stang i sukkerlaken. Laken skal koke i cirka 5 minutter, til den blir seig i konsistensen. Hvitpisk eggeplommer og spe med den varme sukkerlaken. Pisk dette til eggedosisen er romtemperert. Bland den piskede fløten i eggeblandingen og rør forsiktig med en slikkepott. Hell denne massen i en form og sett den på frys til den stivner. Vips – så har du hjemmelaget is! Du kan også lage jordbæris. Da bruker du samme oppskrift for is, men bruk frosne jordbær istedenfor vanilje i sukkerlaken.

SJOKOLADEPUDDING

Ingredienser: 4 ss sukker 2 ss maisenna 3 ss kakao 2 dl melk 2 dl kremfløte 200 g sjokolade 1 ts vaniljesukker, eller en vaniljestang 4 ss sterke kaffe, eventuelt

Fremgangsmåte: I en kjele, visp sammen sukker, maisenna, vanilje og kakao. Ha i melk og fløte og visp godt. Varm opp forsiktig og la det koke i et par minutter - til det blir tykt. Fjern fra varmen, knekk opp sjokoladen og rør den inn. Ha i kaffe også (Du behøver ikke bruke sjokolade og kaffe, men det blir bedre) Ha røren over i former (kaffekopper eller lignende fungerer fint). Sett i kjøleskap til det stivner.

karamellpudding

Hvordan lage Karamellpudding Slik gjør du 1. Smelt 2 dl sukker i en kjele mens du rører godt til tyktflytende karamell. Pass på så det ikke brenner seg. Hell det over i en brødform (ca. 1,5 l). 2. Snitt opp vaniljestangen på midten og skrap ut innholdet med en kniv. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestangen + innholdet i den. Avkjøl. 3. Pisk eggene lett sammen og tilsett den avkjølte melkeblandingen mens du rører godt. 4. Sil blandingen opp i brødformen. Sett formen i en dyp langpanne og hell i vann opp til 1/3 av formen, stek den i ovn på 120 °C, ca. 2 timer til karamellpuddingen er stiv. Avkjøl. Server med pisket krem og karamellsaus. Pynt karamellpuddingen med sesongens bær eller frukt.

Ingredienser 2 dl sukker til karamell 6 dl melk 3 dl kremfløte 5 ss sukker 8 stk egg 1 stk vaniljestang eller vaniljesukker

tilslørte bondepiker

Ingredienser 3 stk eple 6 ss sukker ½ dl vann 2 ss smør 6 ss brødrasp 1 ts malt kanel 3 dl kremfløte

Hvordan lageTilslørte bondepiker Slik gjør du 1. Skrell og skjær epler i terninger, ta bort kjernehuset. 2. Ha terningene i en kasserolle sammen med fire spiseskjeer av sukkeret og alt vannet. Kok til eplene er møre og begynner å mose seg. Avkjøl. Man kan også kjøpe ferdig eplemos. Da skal 1, 5 dl mos brukes til denne oppskriften. 3. Smelt smør og resten av sukkeret sammen i en stekepanne. Tilsett brødrasp og fres godt. Krydre med kanel og avkjøl. 4. Pisk fløten luftig. 5. Anrett eple, krem og brødraspen lagvis i skåler eller glass og server umiddelbart.

Riskrem.

Riskrem Ingredienser 500 g risgrøt 4 ss sukker 1 ts vaniljesukker 3 dl kremfløte   Rød saus 4 dl husholdningssaft 3 dl ca vann 1 ss potetmel

Molte krem.

FRAMGANGSMÅTE: Visp fløte og sukker til luftig krem. Bland lettsukrede molter forsiktig i kremen. Brukes ferdigkjøpte syltede molter, sil av vannet og smak på bærene. Ønsker du en søtere moltekrem, tilsett litt melis i kremen evt. litt vaniljesukker.

Fruktsalat

1 stk banan appelsin eple eller pære 20 druer eller rosiner 2 kiwi boks(er) ananas i biter a 225 g dl appelsinjuice 0,25 grovhakkede nøtter pisket krem Ingredienser Fremgangsmåte: Skjær bananen i skiver. Del appelsinen i båter, fjern mest mulig av det hvite og klipp båtene i biter. Eplet skjæres i terninger. Del druene i to og fjern steinene. Skrell og skjær kiwien i skiver. Bland frukten og tilsett ananasen og juicen. La salaten trekke en stund. Dryss nøtter over like før servering. Fruktsalat kan serveres med pisket krem, råkrem, iskrem eller rømme.

Rips med vaniljesaus