Presentasjon av Xrgia AS Selichalive 2012

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
IT-Ledelse , 4.februar Dagens: forts. “Dagens Situasjon” i Y-modellen
Advertisements

Temadag fibersatsing KS huset 22. januar 2014
Periodisert regnskap KDs forventninger og erfaringer
SALG AV EL-FORRETNINGEN Statoil selger El-forretningen til LOS AS (Agder Energi) Classification:Status:
Velkommen til Fortel.
Bakgrunn og rammer for revisjon av rammeplan for ingeniørutdanning Seniorrådgiver Ole Bernt Thorvaldsen.
Strategisk ledelse og IKT
Prosjektgjennomføring
Energiutfordringene - klima, forsyningssikkerhet og grønn verdiskaping
NVU – aktører De som presenteres her er: •HiA •HiB •HiNT •HiST •UiS.
Abc | group as | trygg mat | ren energi | effektig logistikk.
Styringsmodeller Lars Tveit, KS.
Innovative offentlige anskaffelser
Foto: Jo Michael Nasjonalt program for leverandørutvikling God leverandørdialog – veien til bedre anskaffelser NIMA – 7. juni 2012 – Per Harbø, NHO.
Jon Hindar Administrerende direktør
Tor Magne Johansen.
Landsdekkende utbygging av Nødnett «S amfunnets evne til å bekjempe organisert kriminalitet, håndtere store ulykker, naturkatastrofer og mulige terrortrusler.
Firmanavn Forretningsplan. Målsetting Erklær firmaets langsiktige mål klart og tydelig. –Prøv å bruke ord som hjelper med å styre veksten til firmaet,
Europeiske selskapers tilpasning til EUs klimapolitikk Jon Birger Skjærseth CREE-CICEP 2012.
”Gode investeringsprosesser i Oslo kommune”
Aktivt eierskap sett fra ståsted som styremedlem og selskapsledelse Oslo, 24. mai 2007 Ved Gunn Wærsted.
Energirådet Internasjonalisering av energibransjen 25. februar: Arbeidsgruppe nedsatt av Energirådet på Olje- og energiministerens initiativ:
Seminar Senter for byggenæringen 31. august 2010.
Hvordan vil og kan Norfund mobilisere norsk næringsliv?
NTEs strategiske virksomhetsområder
Carbontech Utvinning av super ren karbon fra naturgass Presentasjon Sogndal 20 september 2007 Tor Geir Engebretsen.
Oppfølging HMS-melding Temalisten – HMS-melding Innspill fra eksterne parter.
SHELL SEMINAR RICA SEILET Linjebygg Offshore AS (LBO)
Hvordan bli kvitt utrangert utstyr? MTF Landsmøte, Arena hotell Lillestrøm 6. mai 2013 Trond Dahl Hansen, adm. direktør LFH.
Flyktningkonferansen 2008
Prosjekt- og porteføljestyring i Telenor Nett
Dagens virksomhetsmodell: Den strategiske kjernen…
Organisering av IKT området
Brukerforum 2012 Vigo Voksen Sola strand hotell Stavanger Brynjulf Bøen Daglig leder Vigo IKS.
Anvendt økonomi Vår forskning handler om å utvikle et bedre grunnlag for rasjonelle beslutninger i næringsliv og offentlig forvaltning. Det dreier seg.
HANDLINGSPLAN FOR UNIVERSELL UTFORMING Prosjektleder: Oddrun Helen Hagen, SWECO Samferdsels- etaten.
IKT i undervisningen Science camp Halmstad 12. april 2011 Torgeir Selle.
EDB BUSINESS PARTNER ASA
En bedre kraftsituasjon i Midt-Norge
vil deltagerne lære blant annet:
Prosjektavslutning og sluttrapport
Infrastrukturtiltak Campus Kjeller AS Metoder og prosesser er utviklet i samarbeid med Jan Biti og Nils-Otto Ørjasæter FORNY Forum Tromsø 21. april 2004.
Veterinærinstituttet – En landsdekkende organisasjon
Sponsormarkedet 2009/2010 Sponsor- og Eventforeningen Torsdag 11. november 2010.
Forutsetninger i forbindelse med prosjektetablering
Barnehagekontoret Møte for familiebarnehagene 27.oktober 2009.
Forretningsplan, Nettsted med Flash, Ajax, PHP, MySQL
innovasjon i Infrastruktur
Nytt fra Norges forskningsråd Kompetansemeglingssamling Stavanger 7-8. september 2005 Endringer i MOBIs administrasjon Ny organisering av Innovasjonsdivisjonen.
SIVILØKONOM NHH NORGES LEDENDE HANDELSHØYSKOLE.
Utviklingsprogram 1. divisjon kvinner. Hovedområder Sportslig utvikling Organisasjonsutvikling Økonomi Infrastruktur Lov og reglement.
Bachelorstudiet i økonomi og administrasjon Kort presentasjon for studieveiledere V 09
”What you measure is what you get” Gardermoen 31. Januar 2002
ARBEIDSLIVSKRIMINALITET Hva inneholder den overordnede risikoanalysen for byggherrer og bedrifter i bygg & anleggsbransjen?
Tverrfaglig samarbeid er ditt ansvar! Flink med folk i første rekke Fagnettverkssamling Royal Garden Trondheim, 19.juni 2009 Ann Sissel Misund Nedberg,
Consuming digital adventure- oriented media in everyday life: contents and contexts.
Presentasjon 2008 Livskraftige kommuner – modell for samarbeid med andre land Gunnbjørg Nåvik Møte i KS’ internasjonalt nettverk september 2009.
Akershus Energi Per Arne Karlsen Dir. forretningsutvikling – Akershus Energi AS Styreleder Nobio.
Refleksjoner om styrearbeid Styreakademiet 29/ Jannik Lindbæk.
Tips og råd Til hva dere bør tenke på når dere setter samme et business case (basert på innspill fra seminar )
Utredningsprosjektet for høyhastighetsbaner
Presentasjon av forretningsplan
IT-direktørmøte m/seksjonssjefene 13. desember 2017
Miljøstrategiprosjekt Telemark 2017 «Telemarkindustriens posisjon i det grønne skiftet» Status Steinar Kvisle og Grant Gundersen Periti AS.
Anskaffelser med fokus på Innovasjon Strategisk forankring
Tiltak for utvikling av ferjemarkedet på lang sikt
Programkontoret.
Hvis du kunne velge … ville du velge en løsning som kan brukes av alle, uten opplæring, hvor det viktigste kommer først, der det er lett å finne.
Utskrift av presentasjonen:

Presentasjon av Xrgia AS Selichalive 2012 Kontaktperson: Tommy Løvstad. tommy@xrgia.no tlf: 97177845 www.xrgia.no

Om Xrgia AS Xrgia AS ble stiftet i 2005 og har spesialisert seg med ekspertise innenfor fornybar energi på de følgende tjenesteområder: Prosjektledelse og forretningsutvikling Utvikling av strategi og forretningsplaner Innovasjonsledelse og entreprenørskap Prosess og verdikjedeforbedringer Markedsstudier og analyser M&A og integrasjonsprosesser Økonomistyring og kostnadsoppfølging Risikostyring Tjenester Xrgia sin styrke er å kombinere høy faglig kompetanse fra marked- og teknologisiden med erfaring fra operativ ledelse og prosjektstyring. Xrgia har hatt oppdrag for flere sentrale energiaktører og jobbet spesielt mye med forretningsutvikling og strategi innenfor vindkraft de siste årene

Relevante erfaringer – fornybar energi Ledende Europeisk kraftprodusent: Utviklet internasjonal vekststrategi og forretningsplan Aktiv implementeringsstøtte gjennom oppkjøpsprosjekter Utviklet og implementerte prosessmodell for beslutningspunkter knyttet til utbyggings og oppkjøpsprosjekter (stage gate model). Ledende norsk kraftprodusent Revitalisering av kraftforvaltningsmiljø Gjennomgang og videreutvikling av risikostyringsposess for porteføljeforvaltning Stor aktør innenfor vindkraft utbygging Utviklet forretningsplan med tilhørende risikoanalyse og handlingsplan Gjennomførte omfattende analyse av markedet for fornybar energi i Norge/Sverige samt evaluering av sertifikatmarkedet Utviklet og implementert prosesser for utvelgelse og utvikling av vindkraftprosjekter med tilhørende rammeverk for beslutningspunkter og dokumentasjonskrav (Stage gate model). Norsk-sveitsisk selskap innenfor utbygging av energi infrastruktur Selskapsledelse og rapportering til Styret Organisasjonsutvikling og implementering av prosesser for prosjektgjennomføring og rapportering Utvikling av risikoanalyse for kostnader og gjennomføringsplaner med tilhørende metodikk for løpende oppfølging Budsjettering, kostnadsoppfølging, selskapsfinansiering, finansiell rapportering samt utvikling av forretningsplan Relevante erfaringer

Referanser Et utvalg av referanser fra 2007-2012 Kunde Oppgave NorGer Prosjektledelse, økonomi, risikostyring, teknologi, innkjøp, kontrakt og administrasjon (2009-2011) SAE Vind Utvikling av prosesser og rammeverk for prosjektutvikling og investeringer innenfor vindkraft . Porteføljeanalyse og forretningslan. (2009-2010, 2011-2012) Statkraft Forretningsplan for onshore og offshore vindkraft inklusive partnerstrategi.Videre rammeverk for prosjektutvikling og investeringer innenfor vindkraft og (2008-2009). Hafslund Prosjektledelse, utbygging av bredbånd (2008-2011) Canal Digital Prosjektledelse, prosessforbedringer og etablering av IT- infrastruktur på tvers av landegrenser (2007-2008) Telenor Prosjektledelse, etablering av nye virksomhetsområder for Telenor (2008-2009)

Kompetanse og ressurser Kjernen i selskapet utgjøres av senior konsulenter med lang fartstid og hands on erfaring fra selskapsutvikling og prosjektledelse. Xrgia AS kan for øvrig tilby et bredt utvalg av ressurser og kompetanse gjennom partner- og samarbeidsavtaler med andre selskaper. Tommy Løvstad 1959 er siv.ing. fra NTH og industriell økonomi fra KTH. Tommy har som konsulent jobbet med forretnings- og strategiutvikling innenfor fornybar energi og overføringsforbindelser. Han har inntil nylig vært utleid som administrerende direktør for NorGer KS, en planlagt sjøkabel mellom Norge og Tyskland. Tommy har bred erfaring fra en rekke aktører innenfor norsk og internasjonal vindkraftbransje, og har omfattende erfaring knyttet til energiproduksjon og driftsmodeller. I tillegg til erfaring som strategidirektør i Telenor har Tommy også vært direktør for Forretningsutvikling og ledet området for Energy Management i Agder Energi. Dag Bjørndal 1965 har en Master of Science/ Siv Ing innenfor elektronikk fra Wyoming, USA og en Master innenfor Økonomi og administrasjon fra Stockholm. Dag Bjørndal har bred erfaring fra prosjektarbeid som prosjektleder i et utvalg av større prosjekter. Han har erfaring fra styrearbeid, økonomistyring og budsjettarbeid, anskaffelser og budprosesser, prosjektplanlegging, endringsledelse, strategi og forretningsutvikling. Prosjektledererfaringene er først og fremst innenfor energi, IT og telecom prosjekter. Han har lang erfaring som leder med omfattende personalansvar og hadde ansvar for oppfølging av inntekter på 10 mrd kroner i perioden som leder for Produktdivisjonen i Telenor Mobil. Tor Saunes 1962 er siv.ing fra NTH- Trondheim og siv.øk fra NHH- Bergen. Tor har lang erfaring innen prosjekt-, produktledelse og forretningsutvikling. Han har mange års erfaring med operativ ledelse og gjennomføring av forretningsprosesser. Som konsulent har Tor jobbet som management for hire i større infrastruktur prosjekter – senest i Hafslund Telekom fra 2008 til 2011.Tor har jobbet som investeringsdirektør og daglig leder i It Fornebu Invest.

Kompetanse og ressurser Navn Hovedkompetanser Tommy Løvstad Prosjektledelse. Prosessarbeid. Forretningsutvikling. Strategi. Generell ledelse. Tor Saunes Prosjektledelse. Forretningsutvikling. Risikostyring. Prosessarbeid. Management for hire. Dag Bjørndal Prosjektledelse. Økonomi. Prosessarbeid/verdikjeder. Irma Nordenfeldt MS Office verktøy. Dokumenthåndtering. Prosessarbeid. Ketil Ingeberg Prosjektledelse, markedsanalyser, økonomiske analyser Trond Moengen Prosjektledelse og management for hire. Lang erfaring fra energisektoren med spesiell kompetansen inenfor Specialized Hydrogen Technologies, fuels cells and solar energy. Niels Baden Rørholm Prosjektledelse, tekniske evalueringer og kravspesifikasjoner, Owe Paulsen Innkjøpsprosesser, forhandlinger, leverandøroppfølging Fredrik Rüter Teknsik ekspert på strøkabler AC og DC, prosjektledelse innenfor installasjon og legging av kabler