Innovasjonsalliansen –

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
895 studenter på Universitet i Oslo deltok undervisningsåret 2009/2010 på emner hvor forelesningene på tatt opp og lagt på nettet (Podcastet) Alle disse.
Advertisements

I.
Vurdering og IKT Egenvurdering i matematikk med
Samarbeid ungdomsskole – UH-sektor
Gardermoen 14.januar 2014 Leif Gunnar Engedal
Kommunal- og regionaldepartementet Norsk mal: Startside Tips engelsk mal Klikk på utformingsfanen og velg DEPMAL – engelsk. Eller velg DEPMAL– engelsk.
Torstein Ertsgaard Daglig leder Stjørdal 3D verksted as
Slipp oss til - ungdom inn i landbruket - Presentasjon for (din kommune/temamøte)
Nærings seminar Bakgrunn •Bransje og interesse •Fag kunnskap er viktig •Bransjen manglet fleksibilitet og omstillingsevne…denne og •Prod / Salg.
KOMMUNIKASJONS- STRATEGI
ASVL Fagkonferanse Hotell Bristol Oslo 20. – 21. oktober 2010 Læringsrommet – individuell kompetanseutvikling gjennom nettstudier og støtte i lokal attføringsbedrift.
Saman om ein betre kommune
Saman er me sterke! S preke – O ptimistar – F olkelige - A nsvarlige Stay’er-evne, pågangsmot, tillit!!! Spreke og frimodige INGEN skal ta oss på humøret.
Kapittel 28 Norgeskartet
S TORHAMAR VIDEREGÅENDE SKOLE. ” M IN LÆRINGSHISTORIE ” O VERGANGSSAMTALEN – HVILKE ERFARINGER ER GJORT G ERD VASAASEN OG MARIT RØHR BØ STORHAMAR VIDEREGÅENDE.
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Hva var utgangspunktet?
MINE KJÆRE BARN SPARE STRØM = MER LOMMEPENGER. DERFOR….
Tannpleiernes tannpine -podcasting ved Odontologisk fakultet.
Innovasjonsarbeidet - hvor langt har vi kommet? Sigrun Vågeng 8. september 2010.
Kjell Erik Øie Statssekretær
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
EQS prosessteikning Rettleiing for deg som skal bruke prosesskart-editor i EQS.
KS Bedrift Energi Vi forvalter landets mest kritiske infrastruktur
NESO FORMANNSKOLE Oddbjørn Toften
Samhandlingsreformen i et kommunalt perspektiv
Mestring og forebygging av depresjon
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
Skaff oss et Åpenhetstilsyn! Hans Geelmuyden Åpenhetstinget,
FriKomPort - Finansiering Gunnar Velle Objectnet AS.
morild.org en interaktiv nettjeneste i ti år Mer enn 1000 spørsmål
Timebox AS Timebox er et rådgivningsselskap som er spesialist på å bistå organisasjoner med Innovasjonsledelse, Etablering og Virksomhetsutvikling. Vi.
Det digitale nettsamfunnet og helse. Kan vi skape morgendagens helseplan med gårsdagens løsninger?
Problemet og løsningen:
STILLE BØNN Takk Gud, Han som er din Far
100 lure ord å lære.
Trivselsundersøkelse - 08 Trivselsundersøkelse utført 8. desember leverte For alle utsagnene betyr score 1 at personen er totalt uenig og score.
Elsa Fagervik Kommedahl
Og.
Redegjørelse i Vellets årsmøte Vannkomiteen har lagt fram forslag til løsning –Etablering av samvirkeforetak gjennomfører vann- og avløpsprosjektet –Orientering.
Berit Berg, Samfunnsdagen 23. august 2011
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Konferanse om generell kulturlov Innspill fra KS Kultur- og kirkedepartementets konferanse 21.april 2006 Black Box Teater Eva Lian, direktør i KS.
Tilbakeblikk på Arendalskonferansen - og hvor er vi egentlig nå? Innovasjonsalliansen 8. september 2010.
HIS august 2003: Telefonen ringer på kontoret til en på vår prioriterte kontaktliste Jaa Er det forsker NN? Ja God dag mitt navn er Ola Barkved, jeg arbeider.
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
1 Statsråd Erna Solberg, Utfordringer for kommunesektoren: Strukturreform, regionalisering og moderniseringsbehov.
KS strategikonferanse februar 2015 Gjennomgang av debattheftet.
An approach to multimodal and ergonomic nomadic services Marco Riva og Massimo Legnani.
Samhandlingsreforma Samhandling er vedtatt,… vi er igang! Men mykje gjenstår Virkemidlane; verkar dei? Tor Arne Gangsø,
Oppgåve 31E VID vår 2003 Utført av Andrè Høyset som er tilsett som IT-leiar hjå oppdragsgjevar, Fylkesbaatane i Sogn og Fjordane Student har også vore.
Lom, juni 2006 Personalseminar Sambandet mellom det individuelle og det institusjonelle i forsking og vitskap Har det nokon relevans for AØS? Øyvind Glosvik.
Vanlege nynorskfeil.
1 H AR ME GLØYMT KULTUREN ? Magnhild Meltveit Kleppa, 29. april 2015.
VELKOMMEN TIL LONE SKULE. SKULESTART INFORMASJON OM SKULEN GODE RÅD TIL FORELDRE FØR SKULESTART.
Kunnskapsløftet og kroppsøvingsfaget v/ Reidun Nerhus Fretland Konferanse i Loen mars 2006.
Nærmiljø og samfunn Ein barnehagekvardag med mangfald Med vekt på det fleirkulturelle i barnehagen og vindauge mot verda Kultur på tvers UBUNTU- ”min identitet.
Møreforsking; «Alternativer for regionalt folkevald nivå» Møreforsking; Tore Eriksen Politikardag, 24.november 2014.
Hvem er jeg? 1.
Reinsing av vatn på Leikanger. Om oss. Me er fire elevar i 10a på Leikanger Ungdomsskule. Gruppa består av Halvard, Amalie, Hans Christer og Astrid. Me.
Visjon: Sikt høgare! Kjerneverdiar: Kompetent Aktiv Tett på.
Problemløsning.
Velkomen til Sogn og Fjordane Helsing til Stortinget sin kommunal- og forvaltningskomite 27. oktober 2014 Fylkesordførar Åshild Kjelsnes (AP)
Voss kommune Personale og økonomi Dataopplæring i Voss kommune Målsetjing i Voss kommune Kvifor dataopplæring Kva betyr dette for oss? Gjennomføring av.
HEILT EKTE. «Ung meistring i vill vestlandsnatur» - Espen Bruun- HEILT EKTE.
Naaman Ein dag sa jenta til matmor si: «Om berre husbonden kunne koma til profeten i Samaria, skulle nok han fri han frå hudsjukdomen.» 2.Kongebok.
Soria Moria Slott Et norsk folkeeventyr. Halvor.
1 Anskaffelse av rammeavtaler IKT konsulenttjenester Skøyen, “Livsviktig IKT”
Sammen om digitalisering - kort om KS’ satsing
Utskrift av presentasjonen:

Innovasjonsalliansen – Min rolle/mitt bidrag Fredrik Rivenes, KRD. Innovasjonsalliansen 08.09.10

Tanker så langt om Innovasjonsalliansen Hva er dette? Har jeg noe å bidra med? (Og i så fall: hvordan?) What’s in it for me? Og KRD? Hvordan forløse energien?

Noen utfordringer… Økonomi, demografi, forventninger Rekruttering Sykefravær, uførepensjon Bosetting og integrering Energi og klima Universell utforming Lokalsamfunnsutvikling Individualisering ..

Min rolle og bidrag Bidra med min kompetanse på utviklingsarbeid i kommunesektoren. Bidra med KRDs ressurser som fag- og samordningsdepartement. ”Markedsføre” Innovasjonsalliansen – og ”innovasjon” Rikdommens dilemma består i at økende privat velstand fører til at befolkningen forventer høyere standard på offentlige tjenester enn det som stat og kommuner makter å finansiere. Det gjelder særlig siden den kommende eldrebølgen vil gi et sterkt økt behov for velferdstjenester, selv med uendret standard og dekningsgrader på tjenestene. (Figur Eldrebølgen. Figur Sysselsettingsbehov i pleie- og omsorgssektoren. Evt figur Færre år i arbeid) Det reiser spørsmålet om hvilke typer velferdsoppgaver det offentlige skal prioritere i framtiden, og hvordan velferden skal finansieres. Og vi må spørre oss om hvilke utfordringer dette stiller oss overfor i dag. KS Omstilling og konkurranse

Erfaring Utvikl.prosjekt: Resultat: KS: Alternative org.modeller i kommunene Moss: Ned 50 m.kr. Frogn: Ny org. og oppg.løsning KRD: Eff.nettverk KRD: Stifinneren KRD: Kvalitetskomm. prog. Funksjonsmodellen Ned 50 m.kr.- gjøre det samme Ny organisering Forbedring Forbedring og samfunnsutvikling Forbedringsprosjekter

Refleksjoner – etter 30 år med utviklingsarbeid Lite radikal endring Vanskelig å få til involvering Gode på inkrementell endring Er det mulig å få til ut-av-boksen endring? (Og hva trengs i så fall) 2008 ble et krevende år for kommunesektoren med svakt netto driftsresultat. Den kraftige veksten i 2009 sammen med en videre vekst i 2010 vil sette kommunene i stand til å bedre sin økonomiske balanse samtidig som tjenestetilbudet kan utvikles videre. Kommunene bygde ut velferdstjenestene i høyt tempo, noe som betyr flere og bedre tjenester til innbyggerne. Sysselsettingen (antall personer) økte eksempelvis med 3½ pst., noe som er meget høyt og langt høyere enn noe år under Bondevik II. Høsten 2007 ble kostnadsveksten i 2008 anslått til å bli 4,2 pst., mens fasiten nå viser at den faktisk ble 6,4 pst. Spesielle omstendigheter i finansmarkedet gjør at mange kommuner hadde store fall i verdien på finansplasseringene, noe som slår direkte inn i kommuneregnskapene. KS har tidligere anslått at tap på aksjeplasseringene i 2008 utgjorde i størrelsesorden 2-2,5 mrd. kr. 6

Hva er egentlig situasjonen? Hypotese 1: Kommunesektoren er utviklet og finslepet over lang tid. De viktigste hovedgrepene er gjort og de største effektiviseringsgevinstene er tatt ut. Vi bør konsentrere oss om de ytterligere (små) forbedringene. Hypotese 2: Kommunesektoren har vært en nølende reformator. Riktignok har man gjort mange endringer, men det er i hovedsak tilpasninger og ”rådhusreformer”. Sektoren er tradisjonsbunden og lite dristig. Hypotese 3: Kommunesektoren er god og har gjort mye godt endringsarbeid, men mangler kompetanse og redskaper (og ytre press?) for å få utløst kreativitet og for å få gjort større endringsgrep (omlafting).

What’s in it for KRD – og meg? Viktig input til kommunalministerens utviklingspolitikk. Unik sjanse! Svar på 1000 kronersspørsmålet.

Innovasjon er så mangt Frå teater til kyrkje Ektepar vann bodrunda og har fleire planer for teaterbåten «Innvik» Folk var ikkje seine å be då teaterbåten «Innvik» nyleg blei lagt ut for sal. Hotell og verkstad i fylket interesserte – Mellom 25- 30 tok kontakt med oss, fleire av dei frå Sogn og Fjordane, fortel Jarl Solberg, administrativ leiar i Nordic Black Theatre som har eigd båten dei ni siste åra. Les også: Kan bli din for 200. 000 kroner Eit hotell i fylket var interesserte i å kjøpe «Innvik» og nytte den til å utvide drifta, medan ein annan interessent ville bruke den som verkstad. Men ingen av desse gjekk av med sigeren, for etter ei bodrunde med 4–5 personar, stakk til slutt eit ektepar frå Drøbak av med båten til den nette sum av 300.000 kroner. Kyrkje og kulturscene – Ekteparet har ingen hotellambisjonar, men vil nytte båten som ei fleirbrukskyrkje og ei kulturscene. Båten vil liggje ved hamn i Drøbak, seier Solberg som er glad for at båten framleis vil vere ein kulturarena. Dei siste ni åra har «Innvik» lege til kai ved hamnelageret like ved operaen i Bjørvika i Oslo. Her har den fungert som kafé, overnattingsstad og teaterscene for Nordic Black Theatre. Før den tid, frå 1982- 2001, var den ombygde bilferja teaterbåt i vårt eige fylke og nabofylka. Grunna strengare krav til drifta, såg teateret i Oslo seg nøydde til å selje båten, som dei ville ha minst 200.000 kroner for.

Innovasjon kan være krevende!